Η γνώμη μου για την ψυχιατρική, και τα ψυχοτρόπα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13
    Banned
    Some hours away from totally wreck down everything and everybody

Η γνώμη μου για την ψυχιατρική, και τα ψυχοτρόπα

Είμαι της άποψης κατά των φαρμάκων, και υπέρ τους μόνο σε ακραίες καταστάσεις που τα οφέλη με σίγουρο τρόπο υπερτερούν έναντι των μειονεκτημάτων.

Ο νομπελίστας john Nash ο οποίος βραβεύτηκε για την θεωρία του game theory (οι βέλτιστες αποφάσεις-κινήσεις που μπορεί να πάρει ένας παίκτης προκειμένου να νικήσει τον αντίπαλο του), ασθένησε από ψύχωση, και στην συνέχεια ακολουθήθηκε η φαρμακοθεραπεία (και νομίζω και η insulin coma therapy (α ρε να ζήσει η ψυχιατρική))….όπου στο τέλος αποφάσισε να διακόψει (την φαρμακοθεραπεία), και καθώς δεν μπορούσε να εργαστεί (το μυαλό του τα είχε παίξει από την θεραπεία (γεια σου ρε ψυχιατρική)), κινδύνευε να βρεθεί άστεγος στον δρόμο, αφού ακόμα και η γυναίκα του τον απείλησε πως άμα τα έκοβε θα τον έδιωχνε, παρόλα αυτά αυτός τα έκοψε, ταλαιπωρήθηκε αρκετά, στην αρχή (πριν τα φάρμακα) νομίζω πως είχε μόνο παρανοϊκές ιδέες, και αφού τα σταμάτησε άρχισε να ακούει και φωνές(αυτό ήταν αποτέλεσμα κατά πάσα πιθανότητα επειδή διέκοψε πολύ απότομα τα φάρμακα), και νομίζω πως κάπου είχε αναφερθεί πως η φαρμακευτική θεραπεία και η γενικότερη αντιμετώπιση από την κοινωνία του προκάλεσαν ‘’mild to moderate depression’’, και τον είχα δει σε –απ ότι φαίνετε- μία τέτοια φάση (σε φώτο) και ήταν κακάσχημος σε σχέση με το πώς ήταν πρίν την ασθένεια και τα φάρμακα…… τελόσπάντων στο τέλος τα ‘’κατάφερε’’(το βάζω μέσα σε ‘’ ‘’ διότι η ψυχική ασθένεια δεν γιατρεύεται, παρά μόνο ελαττώνεται). Αφού αυτός ο δημιουργός της θεωρίας των παιγνίων, αποφάσισε πως η καλύτερη απόφαση-κίνηση που μπορούσε να κάνει για όφελος του ήταν η διακοπή της θεραπείας… τότε τι συμβαίνει με τις απόψεις της ψυχιατρικής και των εταιριών παραγωγής των ψυχοτρόπων?

ΧΩΣΤΑ ΡΕ JOHN!!! ΠΕΣΤΑ!!!

http://www.youtube.com/watch?v=n_HcBcUGTwo

ελαφρώς σχετικό και το παρακάτω

http://www.youtube.com/watch?v=JzhEd-WP2I4

ορίστε η διαφορά μεταξύ της επιστήμης των ψυχιάτρων και της επιστήμης των ψυχολόγων

http://www.youtube.com/watch?v=jq5F2XRt6QM

ορίστε και μία πιο αναλυτική σύγκριση μεταξύ των δύο επιστημών

http://www.youtube.com/watch?v=LBYvY4gHlOk

Έχω να πω στον θαυμαστό νέο κόσμο της ψυχιατρικής …προσοχή …μπορεί, εμάς τους ψυχικά ασθενείς να μας κοπανάτε χιλια δυό χάπια και ενέσεις…. Αλλά καμιά φορά μπορεί να γίνει και αυτό….(χοντρός μαύρος: ψυχιατρική….. λεπτός λευκός: ψυχικά ασθενείς)…

συνέχεια σε πολύ λίγο...

Banned

Senior Member
    Σίγουρα και τα οικονομικά συμφέροντα με τις φαρμακοβιομηχανίες είναι τεράστια, ενώ οι περισσότεροι γιατροί δυστυχώς, είναι υπάλληλοι τους, συνεργάτες τους! Το έγκλημα, είναι ότι τα περισσότερα φάρμακα είναι μόνο σκέτα δηλητήρια, γι' αυτό κι οι πιο πολλές ασθένειες είναι φαρμακογενείς ή μάλλον καλύτερα ιατρογενείς. Μ' άλλα λόγια οι βλάβες απ' αυτά, προέρχονται κυρίως από τις αναγραφόμενες παρενέργειες τους.
    Και που να δεις τι γίνεται με το θέμα ΚΑΡΚΙΝΟΣ και τις χορηγούμενες, πανάκριβες χημειοθεραπείες, τη στιγμή, που πολλές κι απ' αυτές είναι περιττές..
    Τώρα αν μιλήσεις ή θα σε "καταπιούν" ή θα σε βγάλουν φαιδρό.

Banned
    ''i learned a new kind of reward.......an eternal domination......i Raziel....to burn for ever.......(cast him in).......into the depths of the abyss...........to this hell........an eternity passed.......but yet i lived.......(Raziel you are worthy)...''

http://www.youtube.com/watch?v=lFiLNc46jAM&feature=player_embedded

''I am your creation Kain.....dumn you Kain, you are not God....(look around you Raziel).......it meant you were dead......and we are a step closer to our destiny.......but i knew the next move......(what are you little soul?....my prison and eternal home..)....''

http://www.youtube.com/watch?v=4LulD2kar9I&feature=player_embedded

''I m the engine of life it self..the wheel will turn...and when that inevitable day comes....your wretched stagnant soul, will finally be mine....(In the meantime...you d best...burrow deep)''

http://www.youtube.com/watch?v=haE9z9ij7xs&feature=related

Who embodies the character of Raziel? Who the chatacter of Kain? and who the character of the elder god?

Senior Member
    Ο Nash είχε πάρει μόνο τα παλιά φάρμακα και το insulin coma κλπ. τότε ήταν πιο παλιά. Επίσης κατά την διάρκεια της ψύχωσης έγραφε ότι να ναι. Δεν είναι ότι η ψύχωση σε κάνει "πιο έξυπνο" (το αντίθετο μπορεί να αποδιοργανώσει εντελώς, και να εκτροχιάζεσαι ποστάροντας άσχετα youtube video για το θέμα) kidding kidding Driver :P lol

Senior Member
    Quote Originally Posted by Driver View Post
    Είμαι της άποψης κατά των φαρμάκων, και υπέρ τους μόνο σε ακραίες καταστάσεις που τα οφέλη με σίγουρο τρόπο υπερτερούν έναντι των μειονεκτημάτων.

Ο νομπελίστας john Nash ο οποίος βραβεύτηκε για την θεωρία του game theory (οι βέλτιστες αποφάσεις-κινήσεις που μπορεί να πάρει ένας παίκτης προκειμένου να νικήσει τον αντίπαλο του), ασθένησε από ψύχωση, και στην συνέχεια ακολουθήθηκε η φαρμακοθεραπεία (και νομίζω και η insulin coma therapy (α ρε να ζήσει η ψυχιατρική))….όπου στο τέλος αποφάσισε να διακόψει (την φαρμακοθεραπεία), και καθώς δεν μπορούσε να εργαστεί (το μυαλό του τα είχε παίξει από την θεραπεία (γεια σου ρε ψυχιατρική)), κινδύνευε να βρεθεί άστεγος στον δρόμο, αφού ακόμα και η γυναίκα του τον απείλησε πως άμα τα έκοβε θα τον έδιωχνε, παρόλα αυτά αυτός τα έκοψε, ταλαιπωρήθηκε αρκετά, στην αρχή (πριν τα φάρμακα) νομίζω πως είχε μόνο παρανοϊκές ιδέες, και αφού τα σταμάτησε άρχισε να ακούει και φωνές(αυτό ήταν αποτέλεσμα κατά πάσα πιθανότητα επειδή διέκοψε πολύ απότομα τα φάρμακα), και νομίζω πως κάπου είχε αναφερθεί πως η φαρμακευτική θεραπεία και η γενικότερη αντιμετώπιση από την κοινωνία του προκάλεσαν ‘’mild to moderate depression’’, και τον είχα δει σε –απ ότι φαίνετε- μία τέτοια φάση (σε φώτο) και ήταν κακάσχημος σε σχέση με το πώς ήταν πρίν την ασθένεια και τα φάρμακα…… τελόσπάντων στο τέλος τα ‘’κατάφερε’’(το βάζω μέσα σε ‘’ ‘’ διότι η ψυχική ασθένεια δεν γιατρεύεται, παρά μόνο ελαττώνεται). Αφού αυτός ο δημιουργός της θεωρίας των παιγνίων, αποφάσισε πως η καλύτερη απόφαση-κίνηση που μπορούσε να κάνει για όφελος του ήταν η διακοπή της θεραπείας… τότε τι συμβαίνει με τις απόψεις της ψυχιατρικής και των εταιριών παραγωγής των ψυχοτρόπων?

ΧΩΣΤΑ ΡΕ JOHN!!! ΠΕΣΤΑ!!!

http://www.youtube.com/watch?v=n_HcBcUGTwo

Πολύ ωραία συνέντευξη. Δεν βλέπω να "χώνει" κάτι σε κάποιον?

Πρώτον, καταρχάς σε καμία περίπτωση δεν λέει "όλοι να σταματήσουνε" οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή/παρέμβαση και να κάνουν ότι θέλουν. Αν το πρόσεξες, ο ίδιος λέει ότι και ο γιος του έχει σχιζοφρένεια και είναι χρήστης ψυχιατρικών υπηρεσιών (και φαρμάκων). Ο ίδιος διάλεξε να μην τα παίρνει γιατί τότε δεν υπήρχαν τα άτυπα αντιψυχωτικά, ενώ τα πρώτης γεννιάς έφερναν νάρκωση (οπότε για έναν ακαδημαικό κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό). Όπως λέει και ο ίδιος, κάθε περίπτωση έχει το δικό της "course".

Δεύτερον, υπάρχουν "βαθμίδες" σοβαρότητας. Υπάρχουν πιο ελαφριές καταστάσεις όπου το άτομο μπορεί να επανέλθει μόνο του από κάποιες παρανοικες ιδέες, αλλά υπάρχουν και πιο σοβαρές, όπου η μία ιδέα "πετάει" μετά την άλλη, δεν υπάρχει κανένας ειρμός στον λόγο η το άτομο κάθεται παγωμένο κοιτώντας το ταβάνι παραμιλώντας και λέγοντας ασυναρτησίες. Σε παλιότερες εποχές που δεν υπήρχαν φάρμακα αυτό μπορούσε να φτάσει μέχρι και σε "κατατονία" (το άτομο έμενε "παγωμένο" και "μουγκό" σε όποια θέση και αν το έβαζες μέχρι που πέθαινε από εξουθένωση). Άλλο να έχεις καρκίνο στο πρώτο στάδιο και άλλο καρκίνο στο τελευταίο. Όπως και με κάθε ασθένεια έτσι είναι και αυτό, υπάρχουν βαθμίδες σοβαρότητας.

Τρίτον, υπάρχει σταθερά το εύρημα ότι όσο πιο υψηλή είναι η νοημοσύνη τόσο και μεγαλύτερη η πιθανότητα να είναι "ελαφριά" η κατάσταση, μέχρι και στο σημείο μετά από χρόνια να βελτιωθεί από μόνη της. Δεν είναι όμως όλοι διάνοιες όπως ο Nash (η έστω με υψηλότερο από το μέσο όρο σε νοημοσύνη) για να γενικεύσουμε σε όλους (δεν λέω για σένα Driver εσύ είσαι genious μαζί μου :P). Εξάλλου όπως είπαμε και πριν κάθε περίπτωση είναι μοναδική και έχει το δικό της "course" (την δική της πορεία) όπως λέει ο Nash.

Πάντως άμα προσέξεις φαίνονται τα "αρνητικά" συμπτώματα και στον Nash (που αργεί να μιλήσει, προσπαθεί να σκεφτεί τις λέξεις κλπ.), αλλά τα έχει σε μικρό βαθμό. Όπως ισχυρίζονται και οι επιστήμονες, η καρδιά της σοβαρότητας του προβλήματος είναι στα αρνητικά/γνωστικά συμπτώματα (όπου μπορεί να προυπάρχουν για καιρό πριν την εκδήλωση των θετικών συμπτωμάτων) , τα θετικά είναι κάτι σαν τον "πυρετό" που κάνει το μυαλό σαν αντίδραση σε αυτά. Πάντως μπράβο του που μπόρεσε και καταπολέμησε τα θετικά συμπτώματα μόνος του. Αλλά δεν όλοι σαν και αυτόν και αυτό το λέει και ο ίδιος. Θα ήταν άκυρο να γενικεύσουμε. ;)

Banned

Ο νομπελίστας john Nash ο οποίος βραβεύτηκε για την θεωρία του game theory (οι βέλτιστες αποφάσεις-κινήσεις που μπορεί να πάρει ένας παίκτης προκειμένου να νικήσει τον αντίπαλο του), ασθένησε (ίσως για να ήμουν πιο σαφής έπρεπε να πώ την λέξη ''αργότερα'' από ψύχωση, και στην συνέχεια ακολουθήθηκε η φαρμακοθεραπεία (και νομίζω και η insulin coma therapy (α ρε να ζήσει η ψυχιατρική))…
    Quote Originally Posted by PETRAN View Post
    Ο Nash είχε πάρει μόνο τα παλιά φάρμακα και το insulin coma κλπ. τότε ήταν πιο παλιά. Επίσης κατά την διάρκεια της ψύχωσης έγραφε ότι να ναι. Δεν είναι ότι η ψύχωση σε κάνει "πιο έξυπνο" (το αντίθετο μπορεί να αποδιοργανώσει εντελώς, και να εκτροχιάζεσαι ποστάροντας άσχετα youtube video για το θέμα) kidding kidding Driver :P lol
    Πολύ ωραία συνέντευξη. Δεν βλέπω να "χώνει" κάτι σε κάποιον?
    Το χώνει ίσως έπρεπε να το βάλω μέσα σε '' ''

Πρώτον, καταρχάς σε καμία περίπτωση δεν λέει "όλοι να σταματήσουνε" οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή/παρέμβαση και να κάνουν ότι θέλουν. Αν το πρόσεξες, ο ίδιος λέει ότι και ο γιος του έχει σχιζοφρένεια και είναι χρήστης ψυχιατρικών υπηρεσιών (και φαρμάκων). Ο ίδιος διάλεξε να μην τα παίρνει γιατί τότε δεν υπήρχαν τα άτυπα αντιψυχωτικά, ενώ τα πρώτης γεννιάς έφερναν νάρκωση (οπότε για έναν ακαδημαικό κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό). Όπως λέει και ο ίδιος, κάθε περίπτωση έχει το δικό της "course".
    Τρίτον, υπάρχει σταθερά το εύρημα ότι όσο πιο υψηλή είναι η νοημοσύνη τόσο και μεγαλύτερη η πιθανότητα να είναι "ελαφριά" η κατάσταση, μέχρι και στο σημείο μετά από χρόνια να βελτιωθεί από μόνη της. Δεν είναι όμως όλοι διάνοιες όπως ο Nash (η έστω με υψηλότερο από το μέσο όρο σε νοημοσύνη) για να γενικεύσουμε σε όλους (δεν λέω για σένα Driver εσύ είσαι genious μαζί μου :P). Εξάλλου όπως είπαμε και πριν κάθε περίπτωση είναι μοναδική και έχει το δικό της "course" (την δική της πορεία) όπως λέει ο Nash.
    Πάντως άμα προσέξεις φαίνονται τα "αρνητικά" συμπτώματα και στον Nash (που αργεί να μιλήσει, προσπαθεί να σκεφτεί τις λέξεις κλπ.), αλλά τα έχει σε μικρό βαθμό. Όπως ισχυρίζονται και οι επιστήμονες, η καρδιά της σοβαρότητας του προβλήματος είναι στα αρνητικά/γνωστικά συμπτώματα (όπου μπορεί να προυπάρχουν για καιρό πριν την εκδήλωση των θετικών συμπτωμάτων) , τα θετικά είναι κάτι σαν τον "πυρετό" που κάνει το μυαλό σαν αντίδραση σε αυτά. Πάντως μπράβο του που μπόρεσε και καταπολέμησε τα θετικά συμπτώματα μόνος του. Αλλά δεν όλοι σαν και αυτόν και αυτό το λέει και ο ίδιος. Θα ήταν άκυρο να γενικεύσουμε. ;)
    +1.000.000 $ (and 1 euro (αυτό χάνει την αξία του :P)....(and whats the ''relationship'' between antipsychotic medication and negative symptoms??)

Φίλε Πέτρο, τι θές τώρα ? δεν πρόσεξες στο προφίλ μου την διαθεσή μου που είναι ''έτοιμος να τα χώσω''??? τι?? μήπως θές να κηρύξω και σε εσένα κανά flame war????? να σε κάνω με τα ''κρεμμυδάκια''.... watch out my friend...you are talking with Raziel!!!!
    Last edited by Driver; 09-01-2012 at 12:05.

Banned
    τίποτα απο αυτά που λέω και ανεβάζω δεν είναι τυχαίο......μπορεί να είναι κωδικοποιημένα μηνύματα με σκοπό να φθάσουν στην αντίληψη των ανωτέρης νοημοσύνης εξωγήινων :P όπως παροιμιώδως έλεγε και ο Epic Insane Genius Nash....

Banned
    (το παρακάτω υπονοούμενο δεν είναι για σένα φίλε Πέτρο....αλλά για τους ανώτερης νοημοσύνης ''εξωγήινους'')

http://www.youtube.com/watch?v=SoKA2OLJ8hs

and.....

http://www.youtube.com/watch?v=h47fNaOb-JU

Banned