κομπλεξ με το facebook - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 22 of 22
    Senior Member
    δεν καταλαβανω τι ακριβως να αλλαξω?σορρυ δεν σε πιανω γιαννη...οι συμβουλες δεν πηγαν χαμενες μιας και νιωθω ανακουφηση και δεν θα δινω τοση σημασια στο fcb οσο στην πραγματικοτητα
    Blonde guys are more fun ;)

Banned
    και για μενα το φεησμπουκ ειναι το χειροτερο σαϊτ που δημιουργηθηκε ποτε στο διαδικτυο. εκτος του οτι βγαζει προσωπικα δεδομενα ευκολα προς τα εξω, μας δινει τη δυνατοτητα να μαθουμε κι ενα σωρο αχρηστες πληροφοριες, με αποτελεσμα να σιχαθουμε τα αλλα ατομα (τουλαχιστον ετσι γινεται με μενα που ειμαι μισανθρωπος). πχ ειμαι στη τουαλετα κι εχω το λαπτοπ και γραφω στατους οτι χεζω, αυτο δεν ειναι αηδια ? δεν ειναι αχρηστο ? χρειαζεται να το μαθουν ολοι ? κι ομως το εχω δει να γινεται, γιατι τα ατομακια θελουν να κανουν φιγουρα και να νομιζουν οτι ασχολουνται ΟΛΟΙ μαζι τους καθε ωρα και στιγμη και πρεπει να δινουν το παρων. και δωστου φιγουρα με φωτο τυπου "εγω εκει", "εγω με τη ταδε", τα κοριτσακια να προκαλουν χαμογελωντας ή σουφρωνοντας τα χειλη λες κι επαθαν αγκυλωση, συν τα απειρα ψευτικα προφιλ πλεον. προσωπικα το ειχα κλεισει απ'τον αυγουστο, αλλα προσφατα το ανοιξα παλι μπας και καταφερω να κανω καμια αξιολογη γνωριμια. αυτο που διαπιστωσα ειναι οτι κανεις δεν αλλαξε και τοσο απο τοτε που το αφησα, ειδα ατομα που ακουνε ακομα τα ιδια και τα ιδια, ατομα που δεν εχουν αλλαξει καν τη φωτο τους ενω μπαινουν καθημερινα, γενικα ειναι ενα σαϊτ που αυξανει το καψιμο και την ηλιθιοτητα του κοσμου, κανωντας να πιστευει οτι κατι ειναι και κατι κανει. δεν εχω λογο πλεον να το κραταω ανοιχτο, αφου και για μενα οι περισσοτεροι εχουν σχηματισει αρνητικη εικονα. ειναι πολυ ευκολο να σε παρεξηγησουν οταν δε σε ζουν και δε σε ξερουν καν, συμβαινει κι εδω μεσα αλλωστε. γι'αυτο μακρια απ'τις ψευτικες ελπιδες, ξεκαθαρα πραγματα παντα, μη χανουμε το χρονο μας αδικα.

μιας και τα online social networks και κυριως το facebook ειναι το θεμα της πτυχιακης του κολλητου μου, προχθες διαβασαμε και ανελυσε ενα αρθρο (υστερα απο ερευνα του πανεπιστημιου αιγιου) το οποιο σε γενικες γραμμες ελεγε οτι η χρηση του αν δεν γινεται με μετρο, μπορει να προκαλεσει αισθημα κενου και καταθλιψη. και σε ενα σημειο αναφερει οτι ατομα που το χρησιμοποοιουν με συνεση και προσοχη(προσεχουν ποιους κανουν add, φροντιζουν να τους ξερουν ή να τους μαθουν οσο μπορουν) ειναι πιο ηρεμοι ψυχικα. οπως ανεφεραν κ αλλοι σβηστο ή σταματα να εχεις την εννοια των likes και ολως αυτων

Banned
    το αισθημα κενου, δλδ το να ειναι κατι αδειο, ειναι ενα συναισθημα το οποιο σιγουρα μας οδηγει σε καταθλιψη. οπως ομως εχεις την αδεια ζωουλα εκει εξω, ετσι εχεις και το αδειο προφιλακι στο φεησμπουκ. οταν λοιπον δεν εχεις τι να κανεις εκει και βαριεσαι, χαλαει η διαθεση σου, και νιωθεις ασχημα. αλλα ακομα κι αν ανηκεις σ'αυτους που κανουν συλλογη απο φιλους, εχωντας ξεπερασει τους 1000, παλι μπορει να μη μιλας με κανεναν και να νιωθεις ασχημα. ειναι θεμα χαρακτηρα, και ποσο επικοινωνιακος εισαι. αλλα συναισθηματα που προκαλει συχνα το φεησμπουκ πιστευω ειναι η ζηλια. το να δεις τον ταδε συμμαθητη πχ πετυχημενο να εχει φυγει απο ελλαδα ειδικα οταν ειναι με τα λεφτα του μπαμπα, ή την ταδε πρωην που προχωρησε και βρηκε αλλον. γιαυτο εγω προσωπικα εχω μανια να σβηνω συνεχως ατομα, κι αυτο με κανει αντικοινωνικο οπως εξω που ξεκοβω οταν καποιος δε μου ταιριαζει ή χαλαει την αισθητικη μου (ιδιαιτερα τα ψωνια μου ρχεται να τα συμμαδεψω και να τους σπασω τα δοντια). θεμα επιλογων ειναι ολα, επιλεγεις λοιπον που και πως θα χαραμισεις τον χρονο σου.

εγω προσπαθω να απεξαρτητοποιηθω από το φ/μπουκ, ελπίζω να τα καταφερω. πάνε 10 μερες να το ανοιξω. οι ευκαιριες για φιλία και σχεσεις είναι στην real life και οχι στο φ/μπουκ. άσε που όταν το ανοιγω τα βραδια με παιρνει ενα άσχημο συναισθημα, δεν έχεις τι να κανεις που να πας εισαι μονος και καταντας να υποκαθιστας αυτα που δεν πετυχαινεις αλλιώς μπροστα στον υπολογιστη. γι αυτο οσο μπορω βγαινω εκτος σπιτιου τετοιες ωρες.
    γιάννης

Banned
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    εγω προσπαθω να απεξαρτητοποιηθω από το φ/μπουκ, ελπίζω να τα καταφερω. πάνε 10 μερες να το ανοιξω. οι ευκαιριες για φιλία και σχεσεις είναι στην real life και οχι στο φ/μπουκ. άσε που όταν το ανοιγω τα βραδια με παιρνει ενα άσχημο συναισθημα, δεν έχεις τι να κανεις που να πας εισαι μονος και καταντας να υποκαθιστας αυτα που δεν πετυχαινεις αλλιώς μπροστα στον υπολογιστη. γι αυτο οσο μπορω βγαινω εκτος σπιτιου τετοιες ωρες.
    +10
    Εγω εχω να το ανοιξω μηνες κ ειμαι τοσο καλα...

Senior Member
    δηλαδη πλεον η επιβεβαιωση ως ανθρωπινα αγαπητα οντα ερχεται απο το fb?οχι απο την φιλη το φιλο το συναδελφο την κοπελια στο φαναρι που χαμογελαει το σκυλο που κουναει την ουρα οταν μας βλεπει και αλλα τετοια?μαλλον εχω χασει επεισοδια.....

Page 2 of 2 FirstFirst 12