Results 1,921 to 1,935 of 2240
Thread: Τι θα θελατε ???
-
09-07-2014, 08:37 #1921
ΟΚ , mariposa , σευχαριστω για την αποψη σου , σεβαστη , και για αλλη μια φορα σευχαριστω που μου αφιερωσες λιγο απο τον χρονο σου , ειλικρινα . Αγγελος.
- 09-07-2014, 14:32 #1922
θα ηθελα να ξυπναω νωρις τα πρωινα οταν χαραζει χωρις κανεναν ανθρωπο στη παραλια και το δρομο, να πηγαινω τη βολτα και το μπανιο μου. αλλα η δυναμη της συνηθειας δε μου επιτρεπει να ξυπνησω πριν τις 12. δε θα με πειραζε να ημουν και καπου πιο ερημα, με λιγοτερους ανθρωπους, γιατι κι αυτοι εδω αχρηστοι μου ειναι.
09-07-2014, 17:55 #1923
απλα να φυσαει και να ριξει μια μπορα
09-07-2014, 18:21 #1924
Ειρηνη,γυρω μου,ειρηνη μεσα μου .-
09-07-2014, 20:22 #1925
- still searching for the right place.....
Γλυκέ μου Κύκνε,
Βασικά δεν με αφορούν τα οικονομικά κανενός εδωμέσα. Κ πουθενά σε ό,τι έγραψα δεν υπονοώ ότι έχεις κάποια μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια. Επ' αυτού απευθύνθηκα αποκλειστικά στο Macgyver, επειδή το δήλωσε ο ίδιος, κ βασιζόμενη στα λεγόμενά του, ότι δηλ. έχει σε αυτόν θετική επίδραση να κρατάει το μυαλό του απασχολημένο, σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να αξιοποιήσει τις παραπάνω ευκαιρίες που του εξασφαλίζουν οι πρόσθετοι χρονικοί κ χρηματικοί πόροι.
Σχετικά με εσένα, βρήκα ενθαρρυντικό το ότι έσπασες έστω κ με ένα μπάνιο τη μονοτονία της κατάθλιψης, κ συν Αθηνά κ χείρα κίνει βέβαια, ελπίζω πως οι ώρες ευχαρίστησης θα πολλαπλασιαστούν, από ώρες θα μετατραπούν σε μέρες. Αν το θέλεις θα γίνει!
09-07-2014, 21:55 #1926
Κύκνε....τσέκαρε λίγο αυτη τη διευθυνση και εγγράψου ώστε να έχεις συνεχείς ενημερώσεις.
http://www.kariera.gr
Κύκνε,όπως σου λέει και η mariposa7 και άλλα μέλη και ισχύει στο μέγιστο-εάν δεν κάνεις πράγματα στην καθημερινότητά σου,δεν υπάρχει περίπτωση να ανκάμψεις.....
Αν το σώμα σου και το πνεύμα σου δεν κουράζεται,δεν πρόκειται να ανακάμψεις από την κατάθλιψη...
Δεν φαίνεσαι να είσαι κουτή,γι αυτό δραστηριοποιήσου....τώρα!
Εχεις σκεφτεί μήπως δεν σου ταιριάζουν τα φάρμακα που παίρνεις;
Εχεις σκεφτεί μήπως δεν συνεργάζεσαι καλά με τον γιατρό που πηγαίνεις;
Κανε κάτι και ΑΛΛΑΞΕ προς το καλύτερο και άσε τους αυτοκτονικούς ιδεασμούς....δεν θα σε βοηθήσει πουθενά και ούτε γεννηθήκαμε για να αυτοκτονήσουμε.!Last edited by Diana1982; 10-07-2014 at 00:40.
10-07-2014, 07:37 #1927
10-07-2014, 07:40 #1928
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
10-07-2014, 11:52 #1929
Σε καταλαβαίνουμε κύκνε γι αυτό και είμαστε εδώ...μήπως δεν παίρνεις το σωστό φάρμακο;
Εγώ ήμουν πολύ αναστατωμένη πριν 2 χρόνια,αλλά παίρνοντας το σωστό φάρμακο,ακόμα και με μία πολύ μικρή δοσολογία...δεν φάνταζεσαι πόσο πολύ με βοήθησε,αποκλείεται να συνερχόμουν με κανέναν άλλο τρόπο.
Είχα δοκιμάσει παλαιότερα άλλα φάρμακα και δεν με επιασαν καθόλου,δίνοντας μου ο γιατρός άλλο φάρμακο,ακομα και με ελάχιστη ποσότητα δεν φαντάζεσαι πόσο βοηθήθηκα....
Υπάρχει για όλους πιστεύω κάποιο φάρμακο που μας ταιριάζει....εγώ θα σου έλεγα να το ξανασκεφτείς και να πεις στον γιατρό σου να στο αλλάξει ή να πας σε άλλο γιατρό.
Και ξαναλέω για να βοηθήσω,από εκεί που κάποτε κοιμόμουν πρωινές ώρες και έκανα άστατο ύπνο και ξύπναγα κουρασμένη και καταθλιπτική-με λίγο από το σωστό φάρμακο κοιμάμαι σαν πουλάκι και ξυπνάω πιο καλά από ποτέ!!!!
Επίσης το σπίτι σου διατίθεται για ξεκούραση και χαλάρωση;
είναι ήρεμο σπίτι;
Σκέψου τι είναι αυτά που σου φταίνε και άλλαξε τα με κάθε τρόπο.
Και δουλειά αν θες να βρεις πρέπει να αισθάνεσαι καλά-αλλιώς δεν θα μπορέσεις να αποδώσεις......
10-07-2014, 12:14 #1930
Τουλάχιστον υπάρχει κάποιος που με καταλαβαίνει...αυτό είναι μια ανακούφιση για μένα...
Όσον αφορά τα φάρμακα, πριν τα πάρω ήμουν ακόμα χειρότερα οπότε δεν νομίζω πως είναι αυτό...Είναι κάποια γεγονότα που με πληγώνουν και δυστυχώς δεν μπορώ να τα αλλάξω, προσπάθησα πολύ αλλά δεν τα κατάφερα... :( Κι αυτά είναι που με ρίχνουν τόσο ψυχολογικά, δεν μπορώ να ζήσω ευτυχισμένη όσο είναι έτσι η κατάσταση...
Επίσης, τον τελευταίο καιρό χειροτέρεψε η διάθεση μου, δεν ήμουν τόσο χάλια πριν...δεν μπορώ να καταλάβω συγκεκριμένα από που ξεκίνησε όμως, τι ακριβώς το πυροδότησε αυτό...
Και για το σπίτι μου, δυστυχώς δεν είναι και τόσο ήρεμο...για να καταλάβεις από χθες που λείπουν οι γονείς μου τουλάχιστον νιώθω πιο ήρεμη...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
10-07-2014, 13:12 #1931
Nαι είναι καιρός να ξεφύγεις από την ερωτική απογοήτευση και να πάρεις τα πάνω σου....
Αν δεν είσαι καλά δεν πρόκειται να νιώσεις ούτε τον έρωτα ούτε και την χαρά του.
Οι γονείς σου είναι ανεξάρτητο μέρος από σένα.....
Απλώς βάζεις όρια,δεν τους ενοχλείς αλλά και δεν θα σε ενοχλούν,αν κάποιος δεν καταλαβαίνει με τα λόγια υπάρχουν και οι φωνές...
Αγάπα τον εαυτό σου,άρχισε να τον εκτιμάς...και τότε θα έρθουν και οι απαντήσεις...με την στεναχώρια δεν θα γίνεις καλύτερα-όλη η ζωή σου είναι μπροστά-κοίταξε να την κάνεις παράδεισο
Στο χέρι σου είναι ο παράδεισος-στο χέρι σου και η κόλαση...
Βρες τρόπους να την κάνεις παράδεισο.
10-07-2014, 16:59 #1932
Έχεις δίκιο αλλά μου είναι πολύ δύσκολο γιατί ούτε καν μιλάμε πια...αν είχαμε έστω αυτή την επαφή δεν θα ήμουν τόσο άσχημα αλλά τώρα μου λείπει πάρα πολύ...πέρασα πολλά μ' αυτόν τον άνθρωπο για να καταλήξουμε να μη μιλάμε...
Όσο για τους γονείς μου έχεις δίκιο, πάντως αυτές οι ώρες που πέρασα σχετικά μόνη μου έκαναν καλό...
Τώρα όσον αφορά τον εαυτό μου χτύπησες φλέβα...έχω ακούσει μερικά άσχημα πράγματα κι είναι φορές που γυρνάνε μέσα στο κεφάλι μου και με κάνουν να νιώθω ότι δεν αξίζω κι ότι είναι καλύτερα να πεθάνω...σοβαρά ρωτάω τώρα όσο κι αν ίσως φανεί χαζό, πώς μπορεί κάποιος να αγαπήσει τον εαυτό του; Γιατί εγώ δεν ξέρω και γιατί δεν τον αγαπάω αρκετά...
Άσχετο-σχετικό, κοιμήθηκα δυο ωρίτσες τώρα το μεσημέρι και σαν να χαλάρωσα κάπως...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
10-07-2014, 20:48 #1933
Κυκνάκο-διάβασε το παρακάτω άρθρο και κάνε το ευαγγέλιο-αντίγραψε το κάπου και διάβαζέ το κάθε μέρα-σε ένα μήνα θα νιώθεις πολύ πολύ πολύ καλύτερα!
Πώς μπορούμε να αγαπήσουμε και να εμπιστευτούμε τον εαυτό μας;
Συνειδητοποιώντας την πραγματικότητά μας! Η ψυχοθεραπεύτρια Νάνσυ Χριστοφόρου μάς δείχνει το δρόμο που οδηγεί στη γέννηση του αισθήματος αυτοεκτίμησης, μέσα από απλές ασκήσεις και μεθόδους.
1oΒήμα
Αποδεχτείτε ότι δεν είστε και δεν θα μπορέσετε ποτέ να είστε τέλειοι. Και παράλληλα κατανοήστε ότι για να σας αγαπήσουν και να σας εκτιμήσουν οι άλλοι δεν χρειάζεται να είστε τέλειοι. Άλλωστε, γύρω σας υπάρχουν τέλειοι άνθρωποι;
2οΒήμα
Εντοπίστε τα συμπτώματα ή τις συμπεριφορές σας που οφείλονται στην έλλειψη αυτοεκτίμησης. Στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι εύκολο να το καταλάβουμε: Κοκκινίζουμε, παγώνουμε, ιδρώνουν τα χέρια μας, σφίγγεται το στομάχι μας, τραυλίζουμε, τα χάνουμε, κόβεται η αναπνοή μας, τρέμουν τα πόδια μας κ.λπ. κάθε φορά που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα ή έναν άνθρωπο. Σε πολλές όμως περιπτώσεις η έλλειψη αυτοεκτίμησης κρύβεται καλά πίσω από συμπεριφορές που εμείς τις αποδίδουμε αλλού.
Παράδειγμα 1ο:
Ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να δημιουργήσει μια σχέση ζωής και αλλάζει τον έναν ερωτικό σύντροφο μετά τον άλλο δεν είναι ένας «δήμιος» που εκτελεί εν ψυχρώ τους συντρόφους του εγκαταλείποντάς τους, αλλά θύμα της έλλειψης αυτοεκτίμησης. Τους «φεύγει» πριν τον «φύγουν» εκείνοι.
Παράδειγμα 2ο:
Ένας άνθρωπος που νιώθει συνεχώς την ανάγκη να προβάλλει τα διπλώματά του, να μιλάει για τους διάσημους φίλους του ή τα υλικά αγαθά που διαθέτει, με άλλα λόγια ένας άνθρωπος που δείχνει τέτοιο αίσθημα ανωτερότητας, ουσιαστικά δεν είναι παρά κάποιος με παντελή έλλειψη αυτοεκτίμησης. Είναι κάποιος που έχει χάσει την επαφή του με την πραγματικότητά του και τον απασχολεί μόνο η εντύπωση που κάνει στους άλλους.
Παράδειγμα 3ο:
Τα άτομα με παραπανίσια κιλά που θέλουν, αλλά δεν καταφέρνουν να τα χάσουν είναι άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Στην πραγματικότητα τα παραπανίσια κιλά που πήραν και δεν χάνουν είναι αυτά που τους προστατεύουν από τους άλλους: προβάλλουν το πάχος τους και σχολιάζονται γι αυτό, έτσι υποσυνείδητα πιστεύουν ότι τα υπόλοιπα ελαττώματά τους περνάνε απαρατήρητα.
1ηΆσκηση
Το πρώτο καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του αισθήματος αυτοεκτίμησης είναι η συνειδητοποίηση και η αποδοχή όλων εκείνων των καταστάσεων που μας προκαλούν φόβο και μας φρενάρουν. Επαναλαμβάνετε και συμπληρώνετε καθημερινά προφορικά και γραπτά τις εξής φράσεις επί μια εβδομάδα:
*Αν θέλω να είμαι πιο ευτυχισμένος θα πρέπει να…
*Αν αποδεχτώ τους φόβους μου, θα γίνω πιο..
*Το να είμαι υπεύθυνος για τον εαυτό μου σημαίνει…
Η άσκηση απαιτεί να απαντάμε αυθόρμητα σε αυτές τις ερωτήσεις, χωρίς να προσπαθούμε να θυμηθούμε ποια απάντηση δώσαμε την προηγούμενη ή την προ-προηγούμενη ημέρα. Η επανάληψη βοηθάει το υποσυνείδητό μας να αντιμετωπίσει οτιδήποτε του είναι δυσάρεστο και μέχρι σήμερα προσπαθούσε να αποφύγει.
2ηΆσκηση
Καταγράψτε αναλυτικά ό,τι σας φοβίζει, ό,τι ποθείτε και ως τώρα δεν μπορέσατε να πραγματοποιήσετε. Γράψτε: *Αποδέχομαι τον κίνδυνο της αποτυχίας.
*Εκφράζω τον αληθινό μου εαυτό.
*Λέω «όχι» χωρίς να γίνομαι επιθετικός.
*Κάνω αυτό που νομίζω σωστό, χωρίς να δικαιολογούμαι στον εαυτό μου και στους άλλους.
Επαναλαμβάνοντας αυτές τις φράσεις θα διαπιστώσετε ότι χωρίς να το καταλάβετε θα περάσετε από το «γνώρισε τον εαυτό σου» στο «αγάπησε τον εαυτό σου». Και τότε θα μπορέσετε να γίνετε πιο ανοιχτοί απέναντι στους άλλους.
Τα 6 κλειδιά της εμπιστοσύνης στον εαυτό μας:
1. Η συνειδητή ζωή
Ζω συνειδητά σημαίνει εστιάζω την προσοχή μου στο καθετί που συμβαίνει γύρω μου, στο καθετί που κάνω.
2. Η αποδοχή του εαυτού
Αποδέχομαι τον εαυτό μου σημαίνει ότι του επιτρέπω να σκέφτεται, να αισθάνεται και να λειτουργεί χωρίς να τον φρενάρω συνεχώς κατηγορώντας τον για τις σκέψεις, τα συναισθήματα ή τις πράξεις του, χωρίς να ντρέπομαι γι αυτά, χωρίς να τα αρνούμαι.
3. Η ευθύνη του εαυτού
Αναλαμβάνω την ευθύνη του εαυτού μου σημαίνει ότι σταματάω να ρωτάω «ποιος ή τι φταίει» κάθε φορά που κάτι κακό μου συμβαίνει και θέτω στον εαυτό μου το ερώτημα: «τι πρέπει να κάνω τώρα;».
4. Η έκφραση του εαυτού
Εκφράζω τον εαυτό μου σημαίνει ότι είμαι «εγώ» και όχι αυτό που οι άλλοι θα ήθελαν να είμαι.
5. Η ταυτοποίηση των στόχων
Ξεκαθαρίζω τι θέλω και τι χρειάζεται να κάνω για να πετύχω.
6. Η προσωπική αξιοπρέπεια
Σέβομαι τις αρχές μου και τις εφαρμόζω, με οποιοδήποτε κόστος.
3Άσκηση
Κάθε φορά που νιώθετε άσχημα για κάτι διερευνήστε το ως εξής:
*Εντοπίστε με ακρίβεια τι σας προκάλεσε αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα, ποια σκέψη κρύβεται πίσω από αυτό. *Καταγράψτε τη ή πείτε τη σε κάποιον.
Εν συνεχεία υποβάλετε τη σκέψη αυτή στις εξής τέσσερις ερωτήσεις:
1. Είναι αλήθεια; Καταγράψτε όλες τις διαφορετικές απαντήσεις που σας έρχονται στο μυαλό με αφορμή τη συγκεκριμένη σκέψη.
2. Είμαι απόλυτα σίγουρος/η ότι είναι αλήθεια; Έχετε αποδείξεις γι αυτό που σκέφτεστε; Αν ναι, ποιες είναι αυτές; Τι είναι αυτό που σας επιτρέπει να είστε τόσο βέβαιος/η; Καταγράψτε τις απαντήσεις.
3. Πώς με κάνει να αισθάνομαι η σκέψη αυτή; Καταγράψτε λεπτομερώς τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές που σας «βγάζει» αυτή η σκέψη.
4. Πώς θα ένιωθα ή τι θα έκανα αν δεν υπήρχε αυτή η σκέψη;
Μέθοδος Διαχείρισης της “Εικόνας του εαυτού”
Η εικόνα μας, αυτή που εμείς έχουμε για τον εαυτό μας και αυτή που νομίζουμε ότι οι άλλοι έχουν για μας, παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία να εκτιμήσουμε τον εαυτό μας. Τολμήστε λοιπόν να κοιτάξετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και καταγράψτε όλα όσα σας αρέσουν σε αυτόν καθώς και εκείνα που δεν σας αρέσουν. Προσπαθήστε να μη σκέφτεστε τι αρέσει ή δεν αρέσει στους άλλους πάνω σας. Εντοπίζοντας τα συν και τα πλην της εικόνας σας και αναζητώντας τρόπους για να προβάλετε τα συν και να βελτιώσετε τα πλην, έχετε ήδη κάνει μεγάλα βήματα για να νιώσετε καλύτερα. Έχετε ασχοληθεί κατ αρχάς με τον εαυτό σας, πράγμα που σημαίνει ότι ενδιαφέρεστε γι αυτόν, ότι αρχίσατε να τον αγαπάτε. Δεν είναι κακό να ζητήσετε τη συμβουλή ανθρώπων της εμπιστοσύνης σας ή και ειδικών στυλίστες, φυσιογνωμιστές, διαιτολόγοι κ.ά. για το πώς θα μπορούσατε να βελτιώσετε την εικόνα σας.
10-07-2014, 22:48 #1934
Σεμιναρια , σεμιναρια , σεμιναρια , σκουπιδια . Αν δεν μπορεις να τα βρεις μονος σου ( δεν απευθυνομαι σε κανεναν ) δεν θα το κανει κανενα σεμιναριο , κ κανενας γιατρος για σενα . Βαζουμε την κεφασλα μας κατω , και σκεπτομαστε τι παει στραβα , πρεπει να μου το πει καποιος αλλος οτι κατι παει στραβα ?
11-07-2014, 08:14 #1935
Θα ηθελα να κοιμηθω καλα σημερα και αυριο που θα μαι alone!!
Για να δουμε!11/12/2006