Results 31 to 35 of 35
-
16-01-2012, 23:21 #31
Αποψη μου ειναι οτι μπορει να κανει και κακο η λαθος χρηση του φορουμ , μπορει καποιος που να ειναι ψυχικα αρρωστος να το παρει πολυ στα σοβαρα και ξαφνου η να πεσει στον, μαλλον στην "γιατρο¨" του φορουμ , οπου εχει απαντηση και θεραπεια για ολα ! η μπορει να πεσει στην περιεργη του φορουμ οπου θα αρχιση να τα ρηχνει ολα σε υτον που ξεκινα το θεμα του, η να πεσει στην κλικα και ξαφνικα να βρεθει ο ανθρωπος σε ενα θεμα οπου εχει φτιαξει να υπαρχουν 4-5 ατομα και να του την πεφτουν ολοι μαζι ! αφου θα εχουν πρωτα συνενοηθει μεταξυ τους!
Ετσι λοιπον ειναι καμια φορα και επικινδυνο το φορουμ ,ευτυχως ειναι λιγες αυτες οι φορες αλλα υπαρχουν! Ετσι λοιπον σταματησα και εγω για καποιο διαστημα και πλεον μπενω πολυ πιο αρεα απο πριν!( και βρηκα την υγεια μου) ¨). Πολλα αλλα παιδια που πραγματικα ειχαν προβλημα και πιστευαν οτι απο αυτο το φορουμ -οπου δυστυχως ειναι απο τα μοναδικα αν οχι το μοναδικο στο χορο του- θα εβρισκαν την υγεια τους ,αποτελεσμα να φυγουν με ενα ξενερωμα και με μια ασχημη διαθεση !
Για αυτο θα ελεγα λοιπον στους χρηστες του φορουμ να αλλαξουν πρακτικη , να βαλουν χερι σε οσους κανουν αυτα που κανουν ! μονο ετσι θα υπαρξει κατι συμαντικο να προσφερει αυτο το φορουμ!
- 17-01-2012, 12:42 #32
Το φόρουμ είναι τόσο επικίνδυνο όσο είναι και η ίδια η ζωή.
Είναι μια διαδικτυακή μικρογραφία της κοινωνίας.
Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να γνωρίζεις ποικιλία χαρακτήρων, με άλλους θα ταιριάξεις πολύ, με άλλους λιγότερο, με άλλους καθόλου.
Με αυτούς που δε θα ταιριάξεις μπορείς απλά να μην ασχολείσαι.
Επίσης, η ενασχόληση με το φόρουμ, πρέπει να συνοδεύεται και από "πραγματική" ζωή..
Είναι αναπόφευκτο,πως ένας άνθρωπος που ξυπνά και κοιμάται με τα δρώμενα του φόρουμ, έχει αναγάγει τη συμμετοχή του σε αυτό σε κάτι τόσο σπουδαίο, που να εξαρτάται και η ίδια του η ψυχολογία από αυτό και τις σχέσεις του με τους συνφορουμίτες.
Στην "πραγματική" ζωή θα ήταν πολύ κουραστικό αν σε όλες μας τις σχέσεις διαμαρτυρόμασταν κάθε τρεις και λίγο..μερικά πράγματα απλώς τα αφήνουμε να πέσουν κάτω.
Στην τελική, και εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε τέλειοι, πως απαιτούμε κάτι τέτοιο από τους άλλους?
Το συγκεκριμένο φόρουμ, σαφέστατα προσφέρει πολύτιμη βοήθεια.
Να σηκωθεί κανείς από την καρέκλα του, για να με βοηθήσει από κοντά, δε βρίσκω το λόγο.
Δεν είμαι δα και το κέντρο του κόσμου.
Ο καθένας μας κουβαλάει τον προσωπικό του σταυρό.
Από μόνο του όμως το γεγονός , ότι θα ανεβάσω κάποιο θέμα, με κάτι που με προβληματίζει και θα υπάρξει κάποιος που ούτε καν με ξέρει ούτε καν με έχει ανάγκη, να έρθει στη θέση μου, να μπει στην κατάστασή μου, να ξοδέψει πολύτιμο χρόνο για να διαβάσει και να μου πει την άποψή του...ναι παιδιά, αυτό είναι πολύ σημαντικό και πολύτιμο.
Και είναι μεγάλη αχαριστία κατ'εμέ να κράζουμε συνέχεια το φόρουμ, που δεν κάνει εκείνο σωστά..που δε με βοηθάει κλπ κλπ...
Φυσικά και βοηθάει, αλλά ξέρετε ποιους?
Αυτούς που θέλουν πραγματικά να βοηθηθούν.
Αυτούς που έχουν μάθει και λίγο να ρίχνουν τα κυβικά τους.
Αυτούς που έχουν μάθει και λίγο να διαχειρίζονται το θυμό τους.
Αυτούς που έχουν μάθει να σέβονται τον περίγυρο και να μην το παίζουν καμπόσοι.
Αυτούς που είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους όντας ανώνυμοι.
Αυτούς που έχουν και λίγο συναίσθηση του πόσο "μικροί" είναι.
Αυτούς που παλεύουν συνεχώς για να βελτιώνονται.
Αυτούς που ξέρουν να ζητούν συγγνώμη όταν κάνουν τη μαλακία τους.
Ειδικά το συγκεκριμένο φόρουμ, είναι πολύ επιεικές..(ίσως πιο πολύ από οτι πρέπει ορισμένες φορές)..
Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι..αλλά καλό είναι να μην εκμεταλλευόμαστε αυτή την επιείκεια.
Γιώργο Πάνου, οι οδηγίες προς ναυτιλομένους που δίνεις, και αυτή η αίσθηση που περνάς προς τα έξω είναι εντελώς ανακριβής και σαφώς προϊδεάζεις αρνητικά κυρίως τα καινούρια μέλη.
Είναι άποψή σου, αλλά γενικά στις απόψεις μας πρέπει πάντα να είμαστε προετοιμασμένοι για τον αντίλογο.
Σου λέω λοιπόν ότι το φόρουμ είναι μια χαρά με πολύ αξιόλογα άτομα, που ναι μεν δεν είναι ειδικοί, αλλά είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν.
Και πολλές φορές η ίδια η πρόθεση είναι αρκετή...και δεν πρέπει να υποτιμάται.
Συνήγοροι υπεράσπισης και συμβουλάτορες δεν είναι απαραίτητοι εδώ μέσα λες και ο χώρος είναι παλαίστρα.
Όταν μάθουμε επιτέλους να βάζουμε όρια τόσο στον εαυτό μας όσο και στους άλλους, τα πράγματα θα απλοποιηθούν και η συμβολή οποιουδήποτε διαδικτυακού τόπου στην καθημερινότητά μας θα φανεί...το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
18-01-2012, 00:03 #33
Συμφορμιτη "VOID" αμα διαβαζες πιο καλα το μηνυμα μου θα εβλεπες πως γραφω οτι ειναι λιγες οι φορες που κατι τετοιο γινετε αλλα υπαρχουν! αλλα μαλον η βιασυνη σου να μου την πεις δεν σε αφησε !, αμα ειναι δικο σου το φορουμ θα μπορουσα να σε δικαιολογήσω ! να μην χασεις καμια διαφημιση η στην πιο αθωα εκδοχη να υπερασπιστης το προιον σου - οπου και εγω θα εκανα- , αμα ομως εισαι απλος χρηστης οπως εγω τοτε ειναι αδικαιολογητα αυτα που γραφεις! μαλον παει στο " γλειψιμο" γτ. δεν ειναι κακο να γραφουμε καποια ασχημα οπου ειναι φυσικο να εχει ενα φορουμ, ισα ισα που αμα τα γραφουν θα γινει ολο και πιο καλο! τι? να το υμνουμε και να λεμε τι καλο! και τι υπεροχο ειναι? μα ετσι δεν βοηθας κατι να γινει καλυτερο! μονο αμα προσπαθεις να βελτιωσεις καποια πραματα μπορεις να γινεις πιο καλος!
Τελος παντα αναφερω οτι ειναι αποψη μου ! δεν εκπροσωπω κανενα αλλον εκτως απο εμενα ! οπως και εσυ ετσι? για αυτο λοιπον μπορω να γραφω ελευθερα ,τωρα για τις εντολες που γραφεις για ποιους ειναι το φορουμ "ΑΥΤΟΥς" και κατι αλλα τετοια αυταρχικα πραματα ! καλα θα ειναι να καταλαβεις πρωτα ο ιδιος πως δεν εισαι κατι "μεγαλο" οπως σωστα γραφεις ! εκτως αν ειναι αυτο το μερος μια ευκερια να εισαι κατι μεγαλο?
18-01-2012, 10:12 #34
Γιώργο, το διάβασα πολύ καλά τα μήνυμά σου.
Και γενικά διαβάζω τα μηνύματα των περισσοτέρων μελών εδώ μέσα, ανεξαρτήτως του αν απαντάω ή όχι.
Στα δικά σου μηνύματα, εντοπίζω το κλασσικό στυλ του κραξίματος για τους υπόλοιπους συνφορουμίτες για το πόσο κακοί μπορεί να γίνουν, για το ότι πέφτουν να σε φάνε, για το ότι παιδιά που έχουν ψυχολογικά προβλήματα μπορεί αν επηρεαστούν αρνητικά από αυτούς που το παίζουν ειδικοί κλπ..
Λες λοιπόν ότι αυτό γίνεται λίγες φορές.
Τότε γιατί όλο το μήνυμά σου εξαντλείται στην περιγραφή αυτών των λίγων φορών?
Γιατί γενικά η συμμετοχή σου εδώ μέσα εξαντλείται σε τσακωμούς και μπηχτές?
Γιατί ξέρεις πολύ καλά ότι το μήνυμά σου ήταν ολόκληρο μια μπηχτή.
Προφανώς βελτιώνεται μια κατάσταση μέσω της κριτικής, ταυτόχρονα όμως αφενός θα πρέπει να έχουμε να αντιπροτείνουμε κάτι θετικό και αφετέρου να βλέπουμε και λίγο τον εαυτό μας και να αξιολογούμε τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τα πράγματα.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα που γράφεις περί γλυψίματος και γενικά την άνευ λόγου επιθετικότητά σου σε άτομο που δε γνωρίζεις, τα θεωρώ μικροπρέπειες και τζάμπα μαγκιές.
Απλώς, στη ζωή μου προσπαθώ να μην πιάνομαι από τα αρνητικά αλλά να υπερτονίζω τα θετικά.
Και δε θέλω να το συνεχίσω τώρα αυτό τον διάλογο, απλώς δε συμφωνούμε. Για μένα έκλεισε το θέμα...το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
18-01-2012, 14:58 #35
- Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
Ωραίο θέμα το "σχετικά με την πολύτιμη βοήθεια του forum" και βλέπω να τραβάει σε μάκρος και καλά θα κάνει.
Κομματάκι δύσκολο να καλυφθούν οι ανάγκες όλων αφού είναι πολλές και διαφορετικές με πολλά ετερόκλητα άτομα να γράφουν.
Όσοι γράφουμε στο Γενικά -εκτός από τα πολύ λίγα άτομα που παίρνουν φαρμακευτική αγωγή και είναι ειλικρινέστατα και σεβαστότατα- οι περισσότεροι άλλοι, συμπεριλαμβανομένης κι εμού, δε χρήζουμε καμιάς σοβαρής ψυχολογικής παρέμβασης, γράφουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας και τα ενδιαφέροντά μας ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του, άλλος γιατί θέλει απλά chat, άλλος να μου την πεις -να σου την πω, άλλος πολιτικά, λογοτεχνία, πού θα βγει, με ποιον, τι θα φάει... αν θα βγάλει το σκυλί του βόλτα, η κότα έκανε τ' αβγό ή το αβγό την κότα,
όπου του την έχει δώσει του καθενός τέλος πάντων -όμως τελικά γιατί όλοι έχουμε ανάγκη να επικοινωνήσουμε κι αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό.
Τώρα στα επάνω θέματα, που είναι τα σοβαρά, τραβάνε σε μάααααακρος ασήμαντα, μάλλον γελοία θέματα, με άφθονο κουτσομπολιό στην περίπτωση που τα μέλη γνωρίζονται απ' έξω, που προσωπικά βρίσκω αφάνταστα βαρετά και δεν μπαίνω στον κόπο να διαβάσω.
Συχνά όμως προσφεύγουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ακραίες καταστάσεις στην προσωπική τους ζωή, ή άλλοι με πραγματικά προβλήματα που εκτός τον παρηγορητικό λόγο που καλοπροαίρετα άτομα που θέλουν να βοηθήσουν τους τον δίνουν, αλλά δεν έχουν τη γνώση.
Βέβαια και σε επίπεδο παρηγοριάς ένας καλός λόγος ή το "κι εγώ συμπάσχω" κάτι κάνει, όμως ακούνε και "γκούγκλισέ το" , ενώ χρειάζονται μια συγκεκριμένη κατεύθυνση που δεν την παίρνουν (π.χ. το να ζητάς κατεύθυνση για το τι ασφάλεια μπορείς να έχεις όντας άνεργος ή τι ποσοστά αναπηρίας παίρνουν άνθρωποι με ψυχικά νοσήματα -και αν αυτά αναγνωρίζονται επίσημα από το κράτος και πώς, και τι επιπτώσεις έχει αυτό τελικά στον αποκλεισμό στην κοινωνική τους ζωή ή στην επαγγελματική τους ή αν είμαστε ανασφάλιστοι και δικαιούμαστε ασφάλεια πρόνοιας,
-μιλάω για ανάγκη πολύ συγκεκριμένων πληροφοριών, διευθύνσεις, τηλέφωνα, νομοθεσία-
είναι πολύ σοβαρά θέματα και θα 'πρεπε να μπορούν να συζητιούνται σ΄ένα άλλο υψηλότερο επίπεδο, ίσως και σε ξεχωριστό υπο-forum και να δίνεται στους ανθρώπους μια κατεύθυνση που όμως κανείς δεν μπορεί να τους τη δώσει και γι αυτό φεύγουν άπρακτοι.
Τώρα έχω ακούσει και κάποιες νύξεις για άσχημες συμπεριφορές μελών που έκαναν ανθρώπους που είχαν πρόβλημα να φύγουν κι αυτό βέβαια είναι αξιοθρήνητο από τη μεριά εκείνων που είχαν τις κακές συμπεριφορές, αλλά κι οι άλλοι που έφυγαν μάλλον θα 'πρεπε να τους είχαν γράψει ...εις τα παλαιότερα των υποδημάτων τους (μην πάει ο νους σας στο κακό :)
Αυτά, παιδιά... Καλή συνέχεια...
Α... να μην το ξεχάσω... προτείνω Robbie Williams "no regrets they only hurt"... τρομερό τραγουδάκι.... :)Last edited by Joann; 19-01-2012 at 00:59.