ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 102
    Senior Member
    Λιντα πολυ ενθαρρυντικα αυτα που γραφεις να σαι καλα.Μακαρι να συμβει το ιδιο και με εμας Εσυ ομως πως συνηλθες δεν γραφεις νομιζω.Δυστυχως προσπαθω να μην κανω και εγω αυτο που εκανε η μαμα σου σε σενα αν και δεν ξερω αν τα καταφερνω.Δεν τρομαζω τοσο με κρυωματακια των παιδιων οσο για πιο σοβαρα θεματα.Να προχθες η μεγαλη μου κορη 3 χρονων μου ειπε πως ποναει η καρδουλα τηε την ωρα που ετρεχε πανω κατω.Μετα μου ξαναειπε οτι δεν ποναει απλα χτυπουσε δυνατα.Πηγαμε στον παιδιατρο για μια ιωση που εχουν και μου ειπε δεν υπαρχει λογως ανυσηχιας.Ελα ομως που εμενα με τρωει καθε μερα αυτο και σκεφτομαι διαφορα.Εχω κλεισει σημερα ραντεβου σε καρδιολογο να την παω ετσι για εναν ελεγχο.Υπερβολικη ειμαι ;

Ίσως anika, δεν ξέρω. Να έχεις πάντως υποψην σου ότι τα παιδιά μιμούνται τις συμπεριφορές των μεγάλων. Αν ακούσει π.χ εσένα να αναφέρεις πόνο στην καρδιά μετά από λίγο θα το πει και το παιδί. Εγώ δυστυχώς το ξεπέρασα όταν έσκασαν όλες οι φοβίες μου μαζί και εκδηλώθηκαν σε παρανοικό βαθμό. Για λίγες μέρες έζησα στην παράνοια. Τότε βέβαια είχα ξεπεράσει το στάδιο της φοβίας΄που είχα τόσα χρόνια, δεν άντεξα και κατέρρευσα. Όταν φτάνεις λοιπόν στον πάτο....δεν έχει παρακάτω, είναι μόνο άνοδος.
    Είναι δύσκολο να ξεφύγεις απ' αυτό αλλά γίνεται αν δεις τους φόβους σου μόνο με τη λογική. Ο φόβος της αρρώστιας ίσως είναι η ανάγκη μας και η επιθυμία μας να είμαστε υγιείς (χωρίς να είμαι ψυχολόγος). Μα δε συντρέχει λόγως να μην είμαστε , έτσι δεν είναι? Γιατί να μη χαρούμε τη ζωή και την οικογένεια μας μας αφού είμαστε υγιείς?
    Κάτι που βοήθησε εμένα ήταν ότι την περίοδο που ήμουν άρρωστη, η βαθιά μου πίστη στο Θεό μου έδινε απόλυτη σιγουριά ότι δεν θα με αφήσει να πάθω κάτι

Senior Member
    Και εγω πιστευω πολυ στον Θεο και με εχει βοηθησει παρα πολλες φορες.Μου εχει δωσει δυναμη και κουραγιο ολα αυτα τα χρονια και καθε φορα που αισθανομαι οτι χανω τα λογικα μου διαβαζω κατι η προσευχομαι και παιρνω κουραγιο.Στα παιδια μπροστα πρασθαθω να μην συζηταω για αυτα για τον λογο που ειπες.Εγω την πηγα παντως την κορη μου σημερα στον καρδιολογο και της εκανε καρδιογραφημα και υπερηχο.Ολα καλα δοξα τον Θεο μονο κατι αρνητικες τιμες στο καρδιογραφημα λεει ειδε αλλα δεν ειναι κατι.Μπορει να ειναι επειδη ειναι αρρωστη και να το επαναλαβει μετα απο μερικες μερες που θα ειναι καλα.Ο υπερηχος παντως ειναι μια χαρα και μου ειπε να μην ανυσηχω για τιποτα.Μου ειπε οτι καλα εκανα που την πηγα πολλα παιδακια φερνουν λεει στην ηλικια της ετσι για ελεγχο.Ενιωσα καλυτετρω αλλα θα ειμαι ακομα καλυτερα οταν ξαναπαμε και μου επιβεβαιωσει οτι και το καρδογραφημα ειναι καλο.,

Senior Member
    Οταν εισαι μανουλα πρεπει να παιζεις θεατρο(δυστυχως)γιατι με την συμπεριφορα μας μπορει να επιρεασουμε το μελλον τους,να τους τα μεταδωσουμε.Βεβαια,ειμαστε ανθρωποι & εμεις που με ολα αυτα τα σωματικα που παλευουμε,νιωθουμε(τουλαχι στον εγω)μεγαλη ταλαιπωρια!Εγω εκτος απ τις αρρυθμιες,εχω & καθημερινες ενοχλησεις(τσιμπηματα,νευρ οπονους κτλ)στην καρδια,αρα δυσκολο γιατι εχεις & τις καθημερινες υποχρεωσεις που πρεπει να τις φερεις εις περας!

Senior Member
    Ετσι ειναι οπως τα λες ΡΑΝΗ μου,οι ενοχλησεις μου και μενα ειναι πλεον καθημερινες και οταν εισαι στο σπιτι ολη την ημερα να παλευεις 2 μικρα παιδια και να παλευεις και τις φοβιες σου νιωθεις οτι τρελλαινεσαι.Κια επισης οταν εχεις και εναν συζηγο που δεν καταλαβαινει τιποτα ,εκτος του οτι δεν βοηθαει με την κατασταση στο σπιτι με κρινει συνεχως οτι κατι δεν κανω καλα με τα παιδια.Κατανοηση στο μηδεν και ολαο ψυχρα μεταξυ μας γιατι συνεχως μαλωνουμε.Νιωθω απιστευτη μοναξια ειληκρινα αν δεν ειχα τα παιδακια μου να μου δινουν πολλες στιγμες χαρας δεν ξερω τι θακανα..Ειμαι μονη μου σε αυτον τον αγωνα μονο με μια φιλη μου τα συζηταω και εδω μαζι σας.Σας ευχαριστω...

Καλημέρα σε όλους. Πως είσαστε σήμερα παιδιά? Εγω χάλια! Απο χθες μου εχει κολήσει η σκέψη ότι έχω ή θα πάθω ca μαστού . Εκανα εξετάσεις πρόσφατα όλα καλά ..αλλά εγώ εκεί !!κολλημένη. Πήρα μισό zaxax αλλά ο πανικος συνεχίζεται.Τι να κάνω? κρατιέμαι με το ζόρι να μην αρχίσω το ψάξιμο στο ιντερνετ για αυτη την αρρώστια.

Junior Member
    Οπωs το ειπεσ και εσυ...προκειται για σεναρια που πλαθει το μυαλο σου..και οχι για γεγονοτα που ανηκουν στη σφαιρα τησ πραγματικοτητασ,αν διαβασεισ ξανα το μνμ που εστειλεσ θα δεισ οτι εσυ εισαι η δημιουργοσ του προβληματοσ που σε ενοχλει και που φυσικα επηρρεαζει την καθημερινοτητα σου..ξερω οτι την στιγμη τησ κρισησ πανικου που βιωνεισ ειναι δυσκολο να σκεφτεισ λογικα..ομωσ η λογικη πρεπει να γινει συμμαχοσ σου..και να αποφευγεισ τισ υπερβολεσ στισ κινησεισ σου....λογικη,ψυχραιμια και καλο κουραγιο...!!!!!!!!!!!!

Καλησπέρα Eratw και στην υπόλοιπη παρέα.Ευχαριστώ Εratw για τα καλά σου λόγια. Κι εμένα η λογική αυτά μου λέει όταν σπανια λειτουργεί. Ενα σύμπτωμα που υπάρχει στον μαστό έδω και 6 μήνες πυροδότησε παλι τις ανησυχίες μου.Βέβαια έχουν γίνει οι εξετάσεις όπως είπα αλλά εγω πιστέυω ότι και τώρα να μην είναι κάτι σύντομα θα εμφανιστεί και δεν μπορώ, μου είναι αδύνατον να το αντιμετωπίσω! Βλέπω την ζωή μαύρη , μάταιη χωρίς νόημα....υποφέρω πραγματικά!

Senior Member
    Καλημερα σε ολους.Βιβιαν μου σε καταλαβαινω απολυτα και οτι και να σου πω αν εσυ οπως και ολοι μας δεν πιστεψουν απο μονοι τους καποια πραγματα οτι και να ακουνε δεν εχει και κεποιο αποτελεσμα.Τι συμπτωμα εχεις και πιστευεις αυτο ;Εχεις κανει υπερηχο μαστου;Παντως η ζωη ειναι τοσο πολυτιμη και ομορφη που δεν αξιζει να την περναμε υποφεροντας απο κακες σκεψεις.Οταν με τη δυναμη του Θεου φτασοτμε σε καποια ηλικια και ευελπιστω οτι θα μαστε καλα θα πουμε τι ζησαμε στη ζωη μας;Και τοτε θα καταλαβουμε οτι αφηναμε τα χρονια να περνανε ετσι και δεν ζουσαμε στιγμες ομορφες που ειχαμε την ευκαιρια αλλα ασχολουμαστε με πονους πανικους και φοβιες.Και τοτε που θα τα συνηδειτοποιησουμε ολα αυτα ειναι που θα παθουμε την καταθλιψη,δικαιολογημενα.

Καλημέρα σε όλους , Καλημέρα και σε σένα Anika που με καταλαβαίνεις και μου μιλάς κατευθείαν στην ψυχή. Ειναι τελικά πολύ σημαντικό να σε νιώθουν. Λοιπόν για αυτό που με ρωτάς το σύμπτωμα είναι έκκριμα από την θηλή. Εκανα ψηφιακή μαστογραφία, και υπέρηχογράφημα. Ολα καλά. Με εξέτασε και μαστολόγος πολύ καλός ,πριν κάνω τις εξετάσεις και με την ψηλάφηση μου είπε ότι βλεπει μόνο ινοκυστική μαστοπάθεια και να κάνω τις εξετάσεις . Αφού τις έκανα τις έδειξα και μου είπε ότι είναι καλές και δεν έχω τίποτα. Για το έκκριμα δεν έδωσε σημασία, αρχικά και μετά τις εξετάσεις μεσολάβησε γωνστή για να τις δει. Μένω επαρχία και τις έστειλα στην Αθήνα.Οπότε δεν είχα την ευκαιρία να του μιλήσω και ντράπηκα να τον πάρω τηλ. Κάποιος άλλος γιατρός μου είπε ότι ισως είναι ορμονολογική διαταραχή. Ομως ξέρω ότι πάσχω από υποχονδρίαση και όπως λες πολύ σωστά χάνω τις καλύτερες μέρες της ζωής μου και μαζί πολύτιμες στιγμές με τα παιδιά μου....να είσαι καλά σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!

Junior Member
    Καλησπέρα! Παιδιά εγώ μέχρι τώρα έχω περάσει από "λευχαιμία", "σοβαρή καρδιακή πάθηση" και τώρα είμαι σίγουρη ότι έχω όγκο στον εγκέφαλο γιατί έχω όλα τα συμπτώματα και θα αρχίσω να τρέχω στους γιατρούς πάλι. Ο παθολόγος μου και ένας νευρολόγος είπαν ότι είναι αγχώδης διαταραχή αλλά δεν τους πιστεύω. Είναι τόσο έντονα τα συμπτώματα. Δεν αντέχω άλλο! Αντιμετωπίζει κανείς άλλος κάτι παρόμοιο; Δηλαδή κάθε φορά να έχει συμπτώματα από μια συγκεκριμένη αρρώστια;

Kαλησπέρα και απο εμενα vanilla....μια απο τα ιδια και εγω!!!! λες και αυτα που εγραψες τα έγραψα εγώ ! πονοκεφάλους , ζαλαδες, πονο στα μάτια ,σουβλιες στο κεφάλι......θέλεις και αλλα??? ταχυκαρδίες, μουδίασματα στα χέρια , αστάθεια ...κλάμα πολυ χωρίς λόγο και αιτία, εκτακτες συστολές...!!! δεν νομίζω να θέλεις και αλλά??? και τωρα είμαι στην φαση που εχω και εγω ογκο στον εγκέφαλο! και εμενα τα ιδια μου λενε οι γιατροι αλλα απο οτι φαίνεται αδικα...γιατι το δικο μου μυαλό εχει κολλήση εκει.

Senior Member
    Quote Originally Posted by AGXOS-NIKI View Post
    Kαλησπέρα και απο εμενα vanilla....μια απο τα ιδια και εγω!!!! λες και αυτα που εγραψες τα έγραψα εγώ ! πονοκεφάλους , ζαλαδες, πονο στα μάτια ,σουβλιες στο κεφάλι......θέλεις και αλλα??? ταχυκαρδίες, μουδίασματα στα χέρια , αστάθεια ...κλάμα πολυ χωρίς λόγο και αιτία, εκτακτες συστολές...!!! δεν νομίζω να θέλεις και αλλά??? και τωρα είμαι στην φαση που εχω και εγω ογκο στον εγκέφαλο! και εμενα τα ιδια μου λενε οι γιατροι αλλα απο οτι φαίνεται αδικα...γιατι το δικο μου μυαλό εχει κολλήση εκει.

γειά σου νίκη, vanilla, anika, όλα τα σωματικά συμπτώματα που αναφέρονται δεν είναι παρά σωματοποίηση του άγχους.
    Με αλλαγή του τρόπου σκέψης σιγά-σιγά αντιμετωπίζονται σχεδόν όλα!

Μαρκέλα καλησπέρα, ναι μαλλόν ετσι ειναι αλλά πως αλλαζεις αυτον τον τρόπο σκέψης???? που με το παραμικρό ( πονο ) ερχεται και ο πανικός.

Senior Member
    Καλημερα σε ολους....Ηθελα απλα να πω οτι μια φορα ενας γιατρος μου ειχε πει οτι "ακουω"πολυ παραπανω το σωμα μου απο οτι θα πρεπε.ειναι αληθεια αυτο,δεν ειναι δυνατον να ασχολουμαι 24 ωρες το 24ωρο με το παραμικρο ποναλακι η τραβηγμα η χτυπο της καρδιας.Πιστευω οτι πλεον μου εχει γιναι εμμονη ιδεα ολο αυτο.Παντως χθες εμαθα οτι καποιος πεθανε απο εμφραγμα καδιας 40 χρονων και πριν 2 μερες απο τον θανατο του ηταν στον καρδιολογο και εκανε ηπερηχο,καρδιογραφημα και ηταν ολα ενταξει.Πονουσε βεβαια στο στηθος λεει 2 μερες ομως ο γιατρος τον καθησυχασε οτι ηταν κρυωμα.Πως γινεται βρε παιδια αυτο να μην ειχε το παραμικρο συμπτωμα για τον γιατρο και να ξεψυχησει 2 μερες μετα.Αυτο εδωσε πολλη τροφη στις σκεχεις μου και δεν εχω σταματησει να το σκεφτομαι.

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast