Results 46 to 60 of 102
Thread: ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ
-
17-02-2012, 10:20 #46
Παρατηρώντας την σκέψη βλέπουμε την αιτία της εμμονής, έτσι σταδιακά ξεπερνάμε τις ανασφάλειες, που δεν ισχύουν στην πραγματικότητα και που προκαλούν τους πανικούς, αλλά και τις διάφορες άλλες προβληματικές καταστάσεις.
Επίσης, θέλω να πω ότι η εκτός μέτρου κι υπερβολική αναφορά σε θέματα υγείας π.χ. "νομίζω ότι έχω αυτό.. ή το άλλο" οφείλεται στις ψυχολογικές μας συγκρούσεις .
- 17-02-2012, 12:45 #47
Καλημέρα Μαρκέλα, λέγοντας ψυχολογικές συγκρούσεις εννοεις ψυχολογικά τράυματα που εχουν προκαλέσει ζημιά στην ψυχή? Χρόνια αναρωτιέμαι τι φταίει και υποφέρω από υποχονδρίαση και κρίσεις πανικού.
17-02-2012, 13:25 #48
γειά σου Βίβιαν
..κατά την ανάπτυξή μας μας επιβάλλονται διάφορες κοινωνικές αντιλήψεις π.χ. τα λεγόμενα "πρέπει" να είμαστε "δυνατοί","πρέπει" να ενδιαφερόμαστε πρώτα για τους άλλους και μετά για τον εαυτό μας και ότι "πρέπει" να βάζουμε σε δεύτερη μοίρα τις δικές μας ανάγκες , χωρίς να καταλαβαίνουμε ότι αυτές οι δικές μας ανάγκες είναι ανάγκες της ψυχής μας, ανάγκες για ενδιαφέρον, αγάπη, αποδοχή, στήριξη κ.λπ.
Έτσι κι όταν ύστερα απ' αυτήν την διαρκή σύγκρουση φτάσουμε στ' όρια μας δηλ. στα όρια αντοχής, ο οργανισμός μας για αυτοπροστασία σωματοποιεί κάθε είδους ψυχολογικό πρόβλημα π.χ. άγχος ή πανικό..
17-02-2012, 14:30 #49
Γεια σου Νίκη. Εγώ τελικά πήγα για μαγνητική εγκεφάλου(από μόνη μου,χωρίς να μου την γράψει κανείς)και τι μου λένε στο τέλος ο ακτινολόγος και ο γιατρός; "Είσαι μια χαρά"! "Είμαι μια χαρά;;" τους λέω.. και μου απαντάει ο ακτινολόγος "καλά ήθελες να έχεις κάτι;". Τι να τους έλεγα,ότι είμαι σίγουρη πως έχω όγκο; Και δεν θα με πιστέψεις,αλλά ακόμα δεν έχω σιγουρευτεί πως δεν έχω. Λέω μήπως δεν φάνηκε ή μήπως δεν το πρόσεξαν κτλ κτλ. Εκτός από ζαλάδες έχω και βουητά στα αυτιά και ναυτίες σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο.. Όχι ακριβώς ναυτίες αλλά μια ενόχληση στο στομάχι,κυρίως όταν είμαι όρθια. Δεν χρειάζεται να σου πω ότι τώρα μου μπήκε στο μυαλό μήπως είναι καρκίνος στο στομάχι ή στο έντερο. Βρε τι πάθαμε..! Εσένα τα συμπτώματα σε πιάνουν μόνο όταν έχεις άγχος; Γιατί εμένα έρχονται σε άκυρες φάσεις(δηλαδή μπορεί να είμαι πολύ καλά ψυχολογικά)και μπορεί να με συνοδεύουν για βδομάδες.
17-02-2012, 15:15 #50
Vanilla το κυρίως πρόβλημά σου δεν είναι τελικά αν κάτι έχεις, που στην τελική δεν υφίσταται, αλλά είναι γιατί θέλεις νάχεις κάτι.
Στόπε κι ο γιατρός. Αυτό λέγεται ιδεοψυχαναγκασμός. Και τα όποιά σου συμπτώματα επαναλαμβάνω είναι σωματοποίηση του άγχους.
Πρόβλημα ουσιαστικά είναι το ότι ψάχνεσαι συνέχεια!
Αυτό χρειάζεται να το σταματήσεις, γιατί μόνη σου φτιάχνεις έναν φαύλο κύκλο όπου ζεις εσύ παρέα με τις φοβίες σου.
Σπάσε τώρα τον φαύλο κύκλο και σταμάτα να νιώθεις άρρωστη, γιατί στο τέλος "απ' αυτό που φοβάσαι δεν θα γλυτώσεις"
17-02-2012, 15:31 #51
Αχ βρε κοριτσια υτο μου συμβαινει κι εμενα ασταματητα εδω κι ενα χρονο...
πλεον εχω τρελα σωματικα συμπτωματα για καποιες βδομαδες και ηρεμω για λιγες μερες... ειναι ενα βασανιστηριο τρελο... οσοι γιατροι με εξετασαν λενε πως δεν εχω τιποτα παθολογικο..το θεμα ειναι ψυχολογικο..τι καταθλιψη μου λενε την οποια δεν την καταλαβαινω οταν ειμαι καλα σωματικα... τι αγχωδη διαταραχη...τι αγοραφοβια με κριση πανικου... τωρα πια σωματοποιημενη διαταραχη και πλεον βαθια ριζωμενη η ιδεα πως κατι εχω...
τι στο καλο γινεται??? κι ως ποτε θα παιζω σ αυτην την παρασταση???
μαγνητικη δεν εχω κανει ... ειμαι και κλειστοφοβικη και φοβικη οποτε μου ειναι τραγικα δυσκολο... πιστευω οτι εχω ογκο στο κεφαλι, ΣΚΠ, και οποια αλλα νευρολογικη ασθενεια ακουσω... με βλεπει νευροψυχολογος και μου λεει πως δεν ειναι κατι τετοιο αλλα δεν μπορω να πεισω τον εαυτο μου...
το σωμα μου μ εχει κουρασει... κανω προσπαθειες να ξεφυγω απ ολο αυτο αλλα δεν ακολουθει... ψυχολογοι, ομοιοπαθητικοι... ημαρτον...
17-02-2012, 15:49 #52
αρτέμιδα αυτό που γίνεται είναι, ότι αντί η λογική να ελέγχει τις σκέψεις και ν' απορρίπτει τα σενάρια της συνεχούς νοσοφοβίας, γίνεται το εντελώς λάθος αντίθετο, δηλ. οι σκέψεις ελέγχουν την λογική κι ο εγκέφαλος σου έχει κυριολεκτικά, συγνώμη κιόλας κολλήσει!
Σου προτείνω ν' αλλάξεις παράσταση!
Η παράσταση αυτή στο θέατρο του παραλόγου οδηγεί σ' αδιέξοδο.
17-02-2012, 21:07 #53
μονο σε αδιεξοδο????τραγωδια ειναι με ολεθριες επιπτωσεις στη ολες τις πτυχες της ζωης μου... δεν αντεχω αλλο... με εχει τρελανει αυτη η κατασταση... τι μπορει να κανει η ψυχη στο σωμα??? αν ειναι ψυχολογικο ολο αυτο...
17-02-2012, 21:07 #54
Artemida,σε καταλαβαινω!!Κι εγω βασανιζομαι καθημερινα απο σωματικα,εχω καθημερινους νευροπονους στην καρδια(εννοειται πως εχω κανει εξετασεις!),και οπως καταλαβαινεις αυτο μου μιζεριαζει τη ζωη...ο κολοφοβος,ο καταραμενος!!!!
18-02-2012, 19:57 #55
Ειμαι πολυ χαλια ολη την ημερα .Απο το πρωι αισθανομαι ενα πονο στο στερνο σαν πλακωμα κυριως και πονο πισω στην πλατη πισω απο το στερνο.Δεν ξερω αν οφειλεται στο στομαχι η στο αυχενικο η ειναι κατι αλλο παντως εχω ανυσηχησει παρα πολυ και δεν λεω να ηρεμησω.Εχετε εσεις τετοιους πονους στα σημεια αυτα;Σας παρακαλω απαντηστε μου,ειμαι λιγο πριν το νοσοκομειο παλι και δεν θελω να παω,το πελευω ολη την ημερα,,
18-02-2012, 22:32 #56
19-02-2012, 04:55 #57
Vanila και σε εμενα σχεδον ετσι ειναι , σκανε μυτη σε στιγμες που νομιζω πως ειμαι καλα.
βεβαι ποιο αρρωστοφοβικη απο εμενα δεν πιστευω να υπαρχει.
εγω ναι μεν φοβαμαι αλλα και σε γιατρους θα παω οταν φτασω στο αμυν..... και ολα αυτα γιατι φοβαμε την διαγνωση και οχι την εξεταση. δεν ειναι κουλο αυτο?
19-02-2012, 12:19 #58
anika μου,οχι,δεν εισαι η μονη που τα νιωθεις αυτα!Κι εγω ετσι πιστευω σε στιγμες απελπισιας,οτι ΜΟΝΟ εγω τα εχω αυτα τα σωματικα,καθημερινα!!
19-02-2012, 14:11 #59
AGXOS-NIKI, ειναι παραλογο να φοβασαι τη διαγνωση απ οτι μου λενε γιατι κι εγω ετσι ειμαι... νομιζω πως εγω ειμαι η χειροτερη... και οταν ειμαι οκ κατι με πιανει...πολλα συμπτωματα...εμφανιζονται απο το πουθενα... βεβαια ειναι λιγες οι μερες που ειμαι καλα το τελευταιο 3μηνο.. φοβαμαι πολυ.. παρα πολυ... οτι να 'ναι...
19-02-2012, 14:40 #60
ARTEMIDA μακάρι να μπορούσα να απαλλαγω απο όλα αυτα τα συμπτωματα. σημερα σπου ξύπνησα βλεπω απο το ενα ματι θολά, και το κεφαλη να με πιεζει.....κατευθειαν σε κακο παει το μυαλο μου....και μαλιστα σε ογκο. τι να πω!! ολα αυτα απο την ψυχολογια ??? δεν νομιζω!