ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 7 FirstFirst ... 567
Results 91 to 102 of 102
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    BIBIAN,
    χαλάρωσε. Όλο αυτό συμβαίνει γιατί ο φόβος για ασθένεια, δεν είναι τίποτ' άλλο παρά υπερβολική "δόση" του φυσιολογικού
    φόβου του θανάτου-δεν ήθελα να στο πω, αλλά στο λέω τώρα!-κι ο φόβος αυτός έχει σαν αίτιο το γεγονός, ότι η καθημερινότητά
    σου δεν σε γεμίζει, δεν σ' ευχαριστεί και δεν σ' ικανοποιεί! Μήπως ν' αρχίσεις να βλέπεις προς την κατεύθυνση του να κάνεις πράγματα για σένα, που να δίνουν χαρά και δημιουργικότητα π.χ. αξιοποίηση των χόμπυ σου, συλλογική προσφορά κ.λπ. ?
    Μαρκέλα,
    γιατί μου λες δεν "δεν ήθελα να στο πω αλλά ο φόβος για ασθένεια είναι η υπερβολική δόση φόβου του θανάτου?" Κι εγώ έτσι το ερμηνεύω αλλά ψάχνω τι είναι αυτό που μου προκάλεσε όλο αυτό? Μήπως το ότι όλα ξεκίνησαν στην ηλικία των 40 ,΄οπου έκανα μια αναδρομή και είδα ότι δεν έκανα ΤΙΠΟΤΑ απολύτως για μένα ,οτι άφηνα τους άλλους να με πληγώνουν ,τους έδινα χώρο να απλώνονται, και κατάντησα όπως μου είπε μια γιατρός σκουπιδοντενεκές όπου ρίχνουν όλοι τα απορρίματά τους! Πράγματι η καθημερινότητα μου δεν με ευχαριστεί και δεν έχω την δύναμη να κάνω κάτι, ο χρόνος γλυστράει μεσα από τα χέρια μου νιώθω ότι δεν προλαβαίνω και δεν μπορώ να κάνω τίποτα! Σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις. Να είσαι καλά....

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΒΙΒΙΑΝ View Post
    Μαρκέλα,
    γιατί μου λες δεν "δεν ήθελα να στο πω αλλά ο φόβος για ασθένεια είναι η υπερβολική δόση φόβου του θανάτου?" Κι εγώ έτσι το ερμηνεύω αλλά ψάχνω τι είναι αυτό που μου προκάλεσε όλο αυτό? Μήπως το ότι όλα ξεκίνησαν στην ηλικία των 40 ,΄οπου έκανα μια αναδρομή και είδα ότι δεν έκανα ΤΙΠΟΤΑ απολύτως για μένα ,οτι άφηνα τους άλλους να με πληγώνουν ,τους έδινα χώρο να απλώνονται, και κατάντησα όπως μου είπε μια γιατρός σκουπιδοντενεκές όπου ρίχνουν όλοι τα απορρίματά τους! Πράγματι η καθημερινότητα μου δεν με ευχαριστεί και δεν έχω την δύναμη να κάνω κάτι, ο χρόνος γλυστράει μεσα από τα χέρια μου νιώθω ότι δεν προλαβαίνω και δεν μπορώ να κάνω τίποτα! Σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις. Να είσαι καλά....
    Σ' ευχαριστώ Βίβιαν,
    έχω αντίρρηση όμως σ' αυτό που λες περί δύναμης.. Έχεις δύναμη, μέσα σου τόση, όση δεν μπορείς να φανταστείς!
    Απλά, τώρα ήρθε κι η ώρα πλέον να δώσεις χρόνο και σε σένα για να την ανακαλύψεις. Αν δεν το κάνεις εσύ, που σε ξέρεις,
    μην περιμένεις να το κάνει για σένα, κανείς άλλος. Άφησε το νοσηρό κομμάτι του εγώ, που σε τραβάει πίσω και ξεκίνα
    με μικρά βήματα να γνωρίσεις τον πραγματικό εαυτό σου, αυτόν που θέλει να ζει με πληρότητα.

Senior Member
    Ολοι μας εχουμε απιστευτη δυναμη μεσα μας , μπορουμε να καταφερουμε πολλα τα οποια ουτε που τα φανταζομασταν.Πολλες φορες δεν σκεφτομαστε,απορω πως αντεξα τοτε,που βρηκα ττη δυναμη να κανω κατι τετοιο.Αυτη η δυναμη που κρυβεται μεσα μας συνηθως μας βγαινει οταν εναι μπρος γκρεμος και πισω ρεμα,οταν δεν υπαρχουν αλλα περιθωρια κια πρεπει να κανουμε κατι .Οταν βρισκομαστε σε μια κατασταση ιδια για χρονια οπως με τα ψυχολογκα μας ειναι πολυ δυσκολο να βγει αυτη η δυναμη ενα ωραιο πρωι.

Senior Member

Post Μια είναι η αιτία των ψυχολογικών προβλημάτων η τοξίνωση της σκέψης!

Quote Originally Posted by anika View Post
    Ολοι μας εχουμε απιστευτη δυναμη μεσα μας , μπορουμε να καταφερουμε πολλα τα οποια ουτε που τα φανταζομασταν.Πολλες φορες δεν σκεφτομαστε,απορω πως αντεξα τοτε,που βρηκα ττη δυναμη να κανω κατι τετοιο.Αυτη η δυναμη που κρυβεται μεσα μας συνηθως μας βγαινει οταν εναι μπρος γκρεμος και πισω ρεμα,οταν δεν υπαρχουν αλλα περιθωρια κια πρεπει να κανουμε κατι .Οταν βρισκομαστε σε μια κατασταση ιδια για χρονια οπως με τα ψυχολογκα μας ειναι πολυ δυσκολο να βγει αυτη η δυναμη ενα ωραιο πρωι.
    Καλημέρα anika,
    είναι πολύ σημαντική όμως ξέρεις κι αυτή η συνειδητοποίηση, που κάνουμε, με το να δεχόμαστε δηλ.,
    ότι εμείς μπορούμε να γίνουμε σιγά-σιγά η λύση των προβλημάτων μας!

Καλησπέρα σε όλους, παιδιά ύστερα από τόσο καιρό αποφάσισα επιτέλους να πάω σε ψυχίατρο.Μου είπε πάνω κάτω αυτά που λέμε εδώ ,ότι στην ουσία φοβάμαι να ζήσω και όλα ήταν αποτέλεσμα χρόνιου στρεσ και πίεσης. Το μόνο που ρώτησα ήταν αν όντως φοβούμενη μην αρρωστήσω τελικά πάθω αυτό που φοβάμαι. Δεν συμφώνησε ίσα ίσα μου είπε οτι το να μιλάς για αυτό που σε βασανίζει εκτονωνεσαι,ενώ αν το κρατάς μέσα σου σου κάνει κακό. Μου είπε να συνεχίσω την αγωγή με zolotrin -zanax και βλέπουμε. Kαι μακριά από ιατρικά site στο ιντερνετ θα με τρελάνουν . Αυτά για μένα ,εύχομαι να είστε όλοι καλά μου κάνει καλό, που σας γράφω ,νιώθω ότι υπάρχουν άνθρωποι που με καταλαβαίνουν....καλό σας βράδυ....

κάλησπερα σε ολους..εγω δεν ξερω αν εχω αρρωστοφοβια αλλα το τελευταιο μηνα περασα απο αρκετους καρδιολογους και 2φορες πηγα στα επειγοντα..εχω πολλες εκτακτες κοιλιακες συστολες καθε μερα και νομιζω οτι θα παθει κατι η καρδια μου..ωστοσο οι γιατροι επιμενουν οτι ειναι αγχος και μονο αγχος!ειναι δυνατον να δημιουργουμε τετοιο προβλημα στον ευατο μας μονοι μας? ειμαι 29χρονων και αντι να χαρω τη ζωη τρεχω απο γιατρο σε γιατρο...

Senior Member
    Quote Originally Posted by μυρτω93 View Post
    κάλησπερα σε ολους..εγω δεν ξερω αν εχω αρρωστοφοβια αλλα το τελευταιο μηνα περασα απο αρκετους καρδιολογους και 2φορες πηγα στα επειγοντα..εχω πολλες εκτακτες κοιλιακες συστολες καθε μερα και νομιζω οτι θα παθει κατι η καρδια μου..ωστοσο οι γιατροι επιμενουν οτι ειναι αγχος και μονο αγχος!ειναι δυνατον να δημιουργουμε τετοιο προβλημα στον ευατο μας μονοι μας? ειμαι 29χρονων και αντι να χαρω τη ζωη τρεχω απο γιατρο σε γιατρο...
    γειά σου μυρτώ,
    ναι το θέμα σου είναι το συνεχές ψάξιμο, παρ' όλο που οι γιατροί το αποδίδουν στο άγχος.
    Το άγχος είναι φόβος για το άγνωστο κι έχει τις ρίζες του σε ψυχολογικές συγκρούσεις.
    Ο οργανισμός για να προστατευθεί σωματοποιεί το άγχος κι έτσι εξηγείται αυτό, που σου λένε
    οι γιατροί, για τις έκτακτες κοιλιακές συστολές. Δέξου το φόβο, αλλά σταμάτα να ψάχνεσαι πλέον!
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Καλημέρα σε όλους,παιδιά βρίσκομαι σε κατάσταση πανικού.....Εκανα μια σημαντική εξέταση που θα δείξει κακοήθεια η όχι και κοντέυω να τρελαθώ. Η πίεση μου στα ύψη το ίδιο και οι καρδιακοί παλμοί.Δεν μπορώ να αντέξω τα άσχημα αποτελέσματα με ΤΙΠΟΤΑ ...

Senior Member
    Καλημέρα σε όλους,παιδιά βρίσκομαι σε κατάσταση πανικού.....Εκανα μια σημαντική εξέταση που θα δείξει κακοήθεια η όχι και κοντέυω να τρελαθώ. Η πίεση μου στα ύψη το ίδιο και οι καρδιακοί παλμοί.Δεν μπορώ να αντέξω τα άσχημα αποτελέσματα με ΤΙΠΟΤΑ ...
    γειά σου Βίβιαν,
    είναι λογικό, όταν κάποιος υποβληθεί σε τέτοιου είδους εξέταση, να νιώθει υπερβολικό άγχος κι αγωνία.
    Είχες κάποια συμπτώματα κι έκανες εξέταση για κακοήθεια; Πάντως, σου εύχομαι καλά αποτελέσματα.

Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    γειά σου Βίβιαν,
    είναι λογικό, όταν κάποιος υποβληθεί σε τέτοιου είδους εξέταση, να νιώθει υπερβολικό άγχος κι αγωνία.
    Είχες κάποια συμπτώματα κι έκανες εξέταση για κακοήθεια; Πάντως, σου εύχομαι καλά αποτελέσματα.
    Μαρκέλα σου στέλνω πμ αλλά δεν μπορεί να ρθει έχεις πολλά αποθηκευμένα.

Senior Member
    Μαρκέλα σου στέλνω πμ αλλά δεν μπορεί να ρθει έχεις πολλά αποθηκευμένα.
    Καλησπέρα Βίβιαν τώρα μπορείς να μου στείλεις πμ

Καλησπερα σας. Ειμαι νεο μελος στο forum. επιτρεψτε μου να κοινοποιησω ορισμενες σκεψεις μου σχετικα με το θεμα. Νομιζω πως ο φοβος του θανατου ή της αρρωστιας δεν εντασσεται κατ' αναγκη σε ψυχολογικη διαταραχη. Ειναι ενας καθολικος φοβος. Παρολα αυτα σιγουρα δημιουργει αρκετες δυσλειτουργιες οταν εισβαλει στην καθημερινοτητα μας με τοση επιμονη. Σαφως και η ψυχολογια εχει πολλα να προσφερει σε τετοιου ειδους περιπτωσεις, ομως σκεφτηκατε ποτε να αντιμετωπισετε το θεμα φιλοσοφικα? Ειμαι σιγουρος πως οι στωικοι φιλοσοφοι θα ειχαν πολλα να πουν για το θεμα. Βασικη τους θεωρηση ηταν πως παραστάσεις προσκρούουν στις αισθήσεις μας, το αν θα επιλέξουμε όμως να συναινέσουμε σε αυτές ή όχι εξαρτάται από την έλλογη κρίση. Η γνώση μας για τον κόσμο, αλλά και για το τι επιφυλάσσει το μέλλον είναι περιορισμένη, οπότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες της φύσης. Όμως, ακόμη και αν τα πράγματα έρθουν αλλιώς από ότι νομίζαμε, τότε θα πρέπει να θεωρήσουμε την εξέλιξη αυτή ως τη καλύτερη δυνατή. Θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε στα πράγματα, όχι να προσπαθούμε να προσαρμόζουμε τα πράγματα σε εμάς. Οι εξωτερικές συνθήκες όμως ποικίλουν για τον καθένα, κάποιος μπορεί να έχει περιουσία, κάποιος όχι, κάποιος μπορεί να είναι υγιής και κάποιος άλλος άρρωστος. Και όχι μόνο αυτό, οι ίδιες αυτές συνθήκες μπορούν να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη, ο πλούσιος να χάσει την περιουσία του, ο υγιής την υγεία του, ο οικογενειάρχης να μείνει μόνος του κ.λ.π. Τι γίνεται τότε σε αυτές τις περιπτώσεις; Πως μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι κάτω από αυτές τις συνθήκες; Γιατί τελικά το σημαντικότερο πράγμα εξαρτάται από εμάς: η βούληση, ο έλεγχος του πνεύματος. Τίποτε άλλο. Και αυτό δεν μπορεί κανένας να μας το αφαιρέσει. Κανείς δεν μπορεί να μας πει πώς να ζούμε, όποια κατάσταση και να υποφέρουμε.
    «Τώρα είναι καιρός για τον πυρετό σου, ας γίνει αυτό σωστά. Για να διψάσεις, δίψασε σωστά. Για να πεινάσεις, πείνασε σωστά. Δεν εξαρτάται από εσένα; Ποιος θα σε εμποδίσει; Ο γιατρός μπορεί βέβαια να σε εμποδίσει να πιεις, όμως δεν μπορεί να σε εμποδίσει να διψάσεις σωστά, και να φας μπορεί να σε εμποδίσει, αλλά να πεινάσεις σωστά δεν μπορεί» μας λεει ο Επικτητος. Όταν κάποιος υιοθετήσει έναν τρόπο σκέψης τέτοιο που του επιτρέπει να είναι αυτός, που από τη φύση του προσαρμόζεται στα πράγματα, και δεν προσπαθεί να προσαρμόσει τα πράγματα σε αυτόν, τότε δεν υπάρχει η σκέψη ότι δεν μπορεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του περιβάλλοντός του ή ότι πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για αυτό. Παύει να αντιμάχεται τα γεγονότα που το συμβαίνουν και συμπλέει με αυτά. Ξέρει τι εξαρτάται από αυτόν και τι όχι. Θα προσπαθήσει να παίξει τον ρόλο του μέσα σε αυτή τη κατάσταση όσο καλύτερα μπορεί, χωρίς να θέλει να αλλάξει τον έκβαση του αποτελέσματος. «…γιατί κάποιος που βάλθηκε να πετύχει με το βέλος ή το ακόντιο ένα στόχο, θα έχει ως τελικό σκοπό το να κάνει ό,τι μπορεί για να σημαδέψει σωστά. Το ότι θα πρέπει να κάνει τα πάντα για να πετύχει το στόχο θα είναι ο «υπέρτατος σκοπός» του, - που αντιστοιχεί σε αυτό που ονομάζουμε Υπέρτατο Αγαθό στη ζωή – ενώ το να βρει το στόχο θα ήταν, όπως λέμε «προτιμητέο» αλλά όχι επιθυμητέο.» Κικέρων. Και αυτό είναι το δώρο της στωικής φιλοσοφίας στον άνθρωπο. Η συνειδητοποίηση ότι η ευτυχία βρίσκεται «μέσα» μας. Όταν αναζητούμε την ευτυχία στον «εαυτό» μας, όταν την ψάχνουμε στα πράγματα που «εξαρτώνται από εμάς» τότε είναι αδύνατο να μη τη βρούμε. Με συγχωρειτε για το μεγαλο μυνημα αλλα δεν ειναι δυνατον να συμπυκνωθει τετοια σοφια σε λιγες φρασεις...ελπιζα να βοηθησα.

Page 7 of 7 FirstFirst ... 567