Results 31 to 44 of 44
-
20-01-2012, 21:22 #31
- Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
Μαρκέλα, 1000 μπράβο για την πολύ καλή δουλειά!!!
- 21-01-2012, 09:19 #32
21-01-2012, 09:43 #33
Καλημέρα joann. Θέλω να σ' ευχαριστήσω που βρήκες το συγκεκριμένο ποστ-εθελοντικής βοήθειας καλό και μακάρι να μπορούσαμε ν' ανταποκριθούμε όσον το δυνατόν περισσότεροι.. Τώρα όσον αφορά την γενίκευση θεωρώ κι εγώ ότι είναι επικίνδυνη. Όμως από έναν στενόμυαλο αγρότη, που του εξηγείς κάποια πράγματα.. και σου απαντά με το ύφος του ειδήμονα "..και ποιος είσαι εσύ, που θα μου πεις τί να κάνω.." θαρρείς και ζητάει να του καταθέσεις εκεί μπροστά όλα σου τα πτυχία, τελικά ναι, προτιμώ το ανοιχτό μυαλό του ειδήμονα, που μπορώ και συννενοούμαι. Και πάλι να τονίσω για να μην παρερμηνευτεί πάλι, ότι ούτε όλοι οι αγρότες είναι κουτοπόνηροι, ούτε όλοι οι ειδικοί κατάλληλοι. Έχω γνωρίσει και τσοπάνο, που ο άνθρωπος είχε σοφία και χαιρόσουν να μιλάς μαζί του.
21-01-2012, 10:39 #34
Kαλημέρα, Μαρκέλα! Μην προβληματίζεσαι και πολύ, απλώς προσπαθώ να μην κολλάω εύκολα ταμπέλες στους άλλους -αγρότης=αμόρφωτος, επιστήμονας=ανοιχτόμυαλος κ.λπ. (όχι ότι τα καταφέρνω πάντα, κι εγώ κομπλεξικιά με θεωρώ, με όχι υψηλό IQ ) ... θα σου πω κι άλλα πάνω σ' αυτό... εδώ σου απάντησα πονηρά σκεφτόμενη για να κρατήσω αυτό το πολύ αξιόλογο thread που άνοιξε η emy πρώτο - πρώτο να φαίνεται στα Γενικά, στο index του forum και θα πρότεινα να το κάνουμε συντονισμένα όσοι/ες έχουμε ανάλογο προβληματισμό αφήνοντας στην άκρη τα "και τι έγινε;", "και τι θα βγει;"... Ό,τι βγει... :):)
21-01-2012, 14:13 #35
Όχι πως δεν συμφωνώ και δεν είμαι ανοιχτή σε κάθε ουσιαστική προσπάθεια-τί μας έχει απομείνει άλλωστε;-όμως είναι πολύ δύσκολο όλ' αυτό, που ζούμε και δεν ξέρουμε κιόλας μέχρι και που θα τραβήξει..
Και καλά, εγώ έχω κι ένα σπίτι σε νησί, που μπορώ να το μετατρέψω σε μόνιμη κατοικία και να φυτεύω ζαρζαβατικά, για να την βγάλω προσωρινά, ο άλλος που ήταν απ' την επαρχία και πούλησε ό,τι είχε και δεν είχε για να ζήσει, όπως τον παραμύθιασαν και καλά χλιδάτη ζωή π.χ. στην Αθήνα τι κάνει τώρα;
Γι' αυτό επανέρχομαι κι όταν λέω επιστήμονας διευκρινίζω ξανά, δεν εννοώ μόνο τους τίτλους κάθε άλλο μάλλον, αλλά περισσότερο την υποτιθέμενη καλλιέργεια και παιδεία αν θέλεις. Ξέρω ότι οι ισορροπίες είναι ευαίσθητες.. γι' αυτό λοιπόν και το προσπερνώ.
22-01-2012, 16:28 #36
μπα δε με βλεπω να αντεχω να περιμενω και τοσο. σημερα μου κοψαν το ρευμα, μα παρακαλεσα κι ευτυχως το επαναφεραν γρηγορα. δε γινεται να λειτουργησει τιποτα χωρις αυτο, θα καταντησουμε να ζουμε σαν πρωτογονοι. αυριο δε θα εχω σπιτι να μεινω και φαγητο να φαω. υπαρχουν και χειροτερα, αλλοδαποι που φτασαν να τρωνε ΖΩΑ απ'τους δρομους γιατι πεινανε. πρεπει να βρουμε ολοι τροπο να φυγουμε απο εδω.
δεν γινεται να ειμαστε τοσο ανοργανωτοι σ'αυτο το θεμα της μεταναστευσης, ενα γραφειο ή μια ιστοσελιδα, κατι που να σε βοηθα να φυγεις γρηγοροτερα, να σου φτιαχνει τα απαραιτητα χαρτια, να βρισκεις και ανθρωπους να σε στηριξουν. ελεος πια!
22-01-2012, 17:10 #37
ΚΕΝΟ τι λες σου έκοψαν το ρεύμα;Εντάξει εγώ το έβαλα θέμα δεν είναι αστείο πια παρατήστε ότι κάνετε κ να βοήθήσουμε,δεν είναι αστεία πια τα πράγματα, έχουμε τα ψυχολογικά μας να φορέσουμε κ καπέλο από πάνω, κι εγώ θα στείλω χαρτιά για ΑΥΣΤΡΑΛΊΑ αλλά που μένεισ να σου φέρουμε φαί κάτι...
22-01-2012, 19:52 #38
Μάλλον το λες διαβάζοντας το δικό μου "(όχι ότι τα καταφέρνω πάντα, κι εγώ κομπλεξικιά με θεωρώ, με όχι υψηλό IQ ) ... θα σου πω κι άλλα πάνω σ' αυτό... "
... όχι, παρεξήγησες... γράφοντας αυτό είχα τελείως άλλα στο μυαλό μου, άσχετα εντελώς με σένα και με ό,τι γράφεις για επιστήμονες και προσωπική καλλιέργεια...δεν έχω τέτοια απωθημένα...φύσει και θέσει.
22-01-2012, 20:00 #39
Μαρκέλα, ελπίζω να είδες το παραπάνω post, δε θα 'θελα να με παραξηγήσεις!!!
24-01-2012, 16:55 #40
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αθηναίων λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα από την εταιρεία Carrefour
και έχει πάντα κόσμο. «Στην τελευταία διαδικασία αιτήσεων είχαμε 600 αιτήσεις, 50% περισσότερες απ' ό,τι έξι μήνες νωρίτερα.
Δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε πάνω από 200» λέει ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ κ. Γιώργος Αποστολόπουλος.
Εκείνοι των οποίων η έγκριση γίνει δεκτή αποκτούν δικαίωμα να προμηθεύονται προϊόντα πρώτης ανάγκης,
αξίας από 100 ως 350 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τον αριθμό μελών κάθε νοικοκυριού.
.................................................. ....................................
Όσοι άλλωστε πιστεύουν ότι ανάλογα φαινόμενα αφορούν μόνο το κέντρο της Αθήνας
σίγουρα έχουν παραμείνει προσκολλημένοι στα δεδομένα του παρελθόντος.
Όλο και περισσότεροι δήμοι στα προάστια βλέπουν τους ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια,
τους άνεργους και τους άστεγους να αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό.
«Καθημερινά άνθρωποι ξεσπούν σε κλάματα μέσα στο γραφείο μου, λέγοντας ότι δεν έχουν καμία διέξοδο.
Το πρόβλημα έχει πάψει προ πολλού να αφορά το κέντρο ή κάποιες υποβαθμισμένες περιοχές.
Μας αφορά όλους» αναφέρει μιλώντας στο «Βήμα» ο δήμαρχος Μαρκοπούλου κ. Σωτήρης Μεθενίτης,
προσθέτοντας ότι ο δήμος εγκαινιάζει το δικό του Κοινωνικό Παντοπωλείο την ερχόμενη εβδομάδα,
έχοντας ήδη συγκεντρώσει μισό τόνο τροφίμων και ρούχων που προσέφεραν οι δημότες για τους άπορους συνδημότες τους.
http://spoudasterion.pblogs.gr/tags/astegoi-gr.html
24-01-2012, 17:15 #41
Joann μπράβο σου κι εσένα! Ειλικρινά αξίζει να το συνεχίσουμε όλ' αυτό με κάθε ευκαιρία! Μάλιστα την Κυριακή η διανομή έγινε με ποδήλατα συνδυάζοντας την προσφορά στον συνάνθρωπο με πολύ ευχάριστη άσκηση για τους συμμετέχοντες.
Α ναι είδα και το ποστ σου. Τι λες τώρα; Με τίποτα δεν παρεξηγώ..
27-01-2012, 09:24 #42
Προσωπικά, έχουμε κάτι μακρινούς συγγενείς στην Αμερική. Σε μερικά χρονάκια θα δω μήπως γίνεται να με βοηθήσουν να κάνω νέο ξεκίνημα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Αν όχι να με φιλοξενήσουν προσωρινά, τουλάχιστον μήπως εγγυηθούν για λογαριασμό μου ώστε να λάβω υπηκοότητα/άδεια εισόδου. Και δε με απασχολεί αν θα δουλέψω πάνω στο αντικείμενο των σπουδών μου. Οποιαδήποτε εργασία, έστω ταπεινή, να βγάζω τα προς το ζην αξιοπρεπώς και ανθρώπινα με υπερκαλύπτει. Δεν υποφέρεται άλλο η ζωή εδώ.
27-01-2012, 11:21 #43
Επειδή βλέπω/βλέπουμε συνέχεια μαγαζιά κλειστά με ενοικιαστήρια και υπάρχουν πρώην ιδιοκτήτες που τώρα πηγαίνουν στα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων ή σε άλλους δήμους της Ελλάδας και δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση που φταίει γι' αυτό,
αλλά και το παραεμπόριο Ασιατών, Αφρικανών και τα Κινέζικα παραθέτω:
O «Γιάννης» μάς συστήνεται ως «επιχειρηματίας της ένδυσης που τον κατέστρεψαν τα κινέζικα καταστήματα», καθώς περιμένει στην ουρά για το συσσίτιο του Δήμου Αθηναίων. Είναι ευχαριστημένος με το φαγητό, «όχι όμως με την εξυπηρέτηση των υπαλλήλων του δήμου, που θεωρούν ότι το Κέντρο Αστέγων είναι τσιφλίκι τους.
Ακόμη και ανάμεσα σε όσους αναγκάζονται να έρθουν εδώ για να φάνε υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια».
http://spoudasterion.pblogs.gr/tags/astegoi-gr.html
17-04-2012, 14:53 #44
Στην πόλη Ρασκέρα, στη Ισπανία,
ο δήμαρχος πρότεινε σαν αντίδοτο στην οικονομική κρίση που μαστίζει την περιοχή:
μια τεράστια φυτεία μαριχουάνας, που θα έδινε νέα πνοή στην τοπική οικονομία.
Ωστόσο, η μικρή καταλανική πόλη των 900 κατοίκων
θα συνεχίσει να είναι γνωστή για τις ελιές, τα αμύγδαλα και τα αιγοπρόβατα
και όχι για τη μαριχουάνα.
«Ναι» στη φυτεία κάνναβης χωρίς απαιτούμενη…
17 Απριλίου 2012
«Ναι» στη φυτεία κάνναβης χωρίς απαιτούμενη πλειοψηφία στη Ρασκέρα
http://www.econews.gr/wp-content/upl...i-rasquera.jpg
Ωστόσο, το σχέδιο μετατροπής της Ρασκέρα
σε κέντρο παραγωγής μαριχουάνας στη νότια Ευρώπη φαίνεται πως έγινε “καπνός”.
Αιτία στάθηκε το δημοψήφισμα που διοργανώθηκε,
προκειμένου οι κάτοικοι να αποφανθούν υπέρ ή κατά της φυτείας.
Η πρόταση είχε περάσει από το δημοτικό συμβούλιο.
Οι Αρχές της Ρασκέρα υποστήριζαν πως η φυτεία ινδικής κάνναβης
θα δημιουργούσε 40 θέσεις εργασίας
και θα συνέβαλε στην αποπληρωμή δανείων ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.
http://www.econews.gr/2012/04/17/ind...navi-rasquera/