ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 44
    Senior Member

ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤ Ε ΟΛΟΙ ΔΕΜΕΝΟΙ

Senior Member
    Σε πρωτη φαση μπορουμε να ανταλλασουμε πραγματα και υπηρεσιες... Βασικα ψαχνω και στο ιντερνετ για ιδεες γιατι ευτυχως εχουν οργανωθει καποια δικτυα σε ορισμενες γειτονιες. Επισεις μπορουμε να πηγαινουμε μαζι και να αγοραζουμε απο καλλιεργητες τα προιοντα που θελουμε,χωρις να χρησιμοποιουμε τους μεσαζοντες,οποτε η τιμη θα ειναι πολυ πιο χαμηλη... θα επανελθω μετα με πιο πολλες ιδεες.

Banned
    θελω μια πληροφορια για να φυγω ευκολα εξωτερικο και που μπορω να βρω ανθρωπους που να θελουν το ιδιο, να συγκατοικησουμε και λοιπα αρχικα μεχρι να σταθουμε στα ποδια μας. και καμια δουλεια της πλακας να βολευτουμε εκει.

Senior Member
    KENO

Αυτο το σκεφτομαστε ολοι λιγο πολυ... Μπορεις να φυγεις παντως ο,τι ωρα θελεις για οποιαδηποτε χωρα της Ευρωπαικης Ενωσης μονο με την ταυτοτητα σου και η παραμονη σου εκει ειναι εξασφαλισμενη,δε θελεις ειδικη βιζα δηλαδη.

Τωρα για το που θα μεινεις... Μια πολυ ωραια ιδεα ειναι να βρεις μια καταληψη στην χωρα που θα πας... δεν εχει σχεση με αναρχικους,συνηθως ειναι δικη τους πρωτοβουλια αλλα δεν προκειται ουτε σε δυσκολη θεση να σε φερουν ουτε να σε πριξουν. Εχω μεινει σε καταληψεις και ειναι η πιο ωραια εμπειρια,μενεις με πολυ κοσμο μαζι (σε ξεχωριστα δωματια) και πραγματικα βοηθατε ο ενας τον αλλον,υπαρχει υποστηριξη,συνεργασια,ενθα ρυνση στην διαφορετικοτητα και πραγματικο ενδιαφερον. Τις περισσοτερες φορες ειναι αρκετα οργανωμενοι ωστε να μην χρειαζεται ουτε λαχανικα να αγοραζουν,καλλιεργουν εκεινοι. Ειναι μια απο τις πιο ωραιες εμπειριες που μπορεις να εχεις. (και δε χρειαζεσαι και λεφτα :P)

Σε πρωτη φαση λοιπον μπορεις να μεινεις εκει,και μετα αν θελεις (και εφ'οσον εχεις βρει και μια δουλιτσα και εχεις γνωρισει και κοσμο) νοικιαζεις ενα σπιτακι με καποιον αλλο η γυρνας εδω παλι στην χειροτερη περιπτωση που δεν σου αρεσει στην αλλη χωρα...

Senior Member
    KENO επισεις χαιρομαι που σε βλεπω παλι στο φορουμ :)

Banned
    ευχαριστω Karisha, εισαι πολυ καλη!
    δεν εχω σχεση με αναρχικους και καταληψεις, και δυστυχως εχω προβλημα με τη πολυκοσμια. εναν δυο συγκατοικους ζητουσα (αν ηταν και κοπελα ακομα καλυτερα), αποφασισμενους ανθρωπους απο εδω που να θελουν να φυγουν επισης, γιατι μονος σε ξενη χωρα ειναι λιγο δυσκολο να τα βγαλεις περα ειδικα οταν δε μιλας και τη γλωσσα καλα και δε μπορεις να συνενοηθεις. με τα χαρτια δε ξερω τι παιζει, σιγουρα χρειαζονται για να μεινεις σε αλλη χωρα, ετσι ?
    και καμια προταση για το που μπορω να βρω ελληνες αρχικα εκει, σε ποιες περιοχες δλδ, μπας και βοηθησουν περισσοτερο ?

Senior Member
    KENO

Γερμανια εχει πολλους Ελληνες και καλη κοινοτητα απο οσο ξερω,Σουηδια επισεις. Γερμανια παλια εμενε παλια και η θεια μου και ισως αν το αποφασισεις να πας εκει να μπορω μεσω της θειας να σου βρω καμια δουλιτσα. Αν ανοιξεις εφημεριδα υπαρχουν πολλοι Ελληνες στην Γερμανια που ζητανε προσωπικο απο Ελλαδα και προσφερουν τροφη και στεγη μαζι με τον μισθο..

Δεν χρειαζεσαι τιποτα αλλο περα απο την ταυτοτητα σου για να πας να μεινεις σε μια χωρα της Ευρωπαικης Ενωσης,ειναι σιγουρο αυτο. Απο εκει και περα πας μια φορα στην εφορια και κανεις καποια χαρτια για να σταματησεις να υπαγεσαι στην ελληνικη φορολογια και κατι τετοια μικροπραγματα.

τωρα για να βρεις κοσμο να φυγεις απο εδω μαζι του πρεπει να περιμενεις λιγο,γιατι ολοι ψαχνονται να φυγουν αλλα περιμενουν να δουν τι θα γινει με τη χωρα (και την υπολοιπη Ενωση). σε μερικους μηνες θα αρχισεις να συναντας πολλους.

Quote Originally Posted by Karisha View Post
    KENO

Αυτο το σκεφτομαστε ολοι λιγο πολυ... Μπορεις να φυγεις παντως ο,τι ωρα θελεις για οποιαδηποτε χωρα της Ευρωπαικης Ενωσης μονο με την ταυτοτητα σου και η παραμονη σου εκει ειναι εξασφαλισμενη,δε θελεις ειδικη βιζα δηλαδη.

Τωρα για το που θα μεινεις... Μια πολυ ωραια ιδεα ειναι να βρεις μια καταληψη στην χωρα που θα πας... δεν εχει σχεση με αναρχικους,συνηθως ειναι δικη τους πρωτοβουλια αλλα δεν προκειται ουτε σε δυσκολη θεση να σε φερουν ουτε να σε πριξουν. Εχω μεινει σε καταληψεις και ειναι η πιο ωραια εμπειρια,μενεις με πολυ κοσμο μαζι (σε ξεχωριστα δωματια) και πραγματικα βοηθατε ο ενας τον αλλον,υπαρχει υποστηριξη,συνεργασια,ενθα ρυνση στην διαφορετικοτητα και πραγματικο ενδιαφερον. Τις περισσοτερες φορες ειναι αρκετα οργανωμενοι ωστε να μην χρειαζεται ουτε λαχανικα να αγοραζουν,καλλιεργουν εκεινοι. Ειναι μια απο τις πιο ωραιες εμπειριες που μπορεις να εχεις. (και δε χρειαζεσαι και λεφτα :P)

Σε πρωτη φαση λοιπον μπορεις να μεινεις εκει,και μετα αν θελεις (και εφ'οσον εχεις βρει και μια δουλιτσα και εχεις γνωρισει και κοσμο) νοικιαζεις ενα σπιτακι με καποιον αλλο η γυρνας εδω παλι στην χειροτερη περιπτωση που δεν σου αρεσει στην αλλη χωρα...
    Οταν πηγα στις καταληψεις στο Βερολινο φοβηθηκα τοσο πολυ εκει μεσα που το μονο που σκεφτομουν ειναι πως να φυγω.Ναρκωτικα, μεθυσμενοι τουαλετες οπου ναναι..

Banned
    Quote Originally Posted by Karisha View Post
    KENO

Γερμανια εχει πολλους Ελληνες και καλη κοινοτητα απο οσο ξερω,Σουηδια επισεις. Γερμανια παλια εμενε παλια και η θεια μου και ισως αν το αποφασισεις να πας εκει να μπορω μεσω της θειας να σου βρω καμια δουλιτσα. Αν ανοιξεις εφημεριδα υπαρχουν πολλοι Ελληνες στην Γερμανια που ζητανε προσωπικο απο Ελλαδα και προσφερουν τροφη και στεγη μαζι με τον μισθο..

Δεν χρειαζεσαι τιποτα αλλο περα απο την ταυτοτητα σου για να πας να μεινεις σε μια χωρα της Ευρωπαικης Ενωσης,ειναι σιγουρο αυτο. Απο εκει και περα πας μια φορα στην εφορια και κανεις καποια χαρτια για να σταματησεις να υπαγεσαι στην ελληνικη φορολογια και κατι τετοια μικροπραγματα.

τωρα για να βρεις κοσμο να φυγεις απο εδω μαζι του πρεπει να περιμενεις λιγο,γιατι ολοι ψαχνονται να φυγουν αλλα περιμενουν να δουν τι θα γινει με τη χωρα (και την υπολοιπη Ενωση). σε μερικους μηνες θα αρχισεις να συναντας πολλους.
    μπα Σουηδια προτιμουμε, αλλα που συγκεκριμενα θα ηθελα να μαθω.

ισως περιμενω λιγους μηνες ακομα οντως, αν αντεξω και υπαρχουν περισσοτεροι που θελουν να φυγουν.

Banned
    12-15-30-35-29 και τυχερος αριθμος το 7

Senior Member
    ΝεοΞεκινημα

Δεν ειναι παντου ετσι. Αν ψαξεις βρισκεις πολυ καλες. Στην Ισπανια ας πουμε που εμενε 3 χρονια μια φιλη μου ηταν απιστευτα,πεντακαθαρα και δεν επαιζαν ναρκωτικα μεσα με τιποτα! Και οι πιο πολλοι δνε ηταν αναρχικοι καν αλλα ατομα που απλα κατελαβαν ενα κτιριο που ηταν ερημο και το εφτιαξαν,το εβαψαν και εμειναν εκει. Σκατοπεριπτωσεις συναντας παντου αλλα αν ψαξεις βρισκεις διαμαντακια.

Senior Member
    KENO

Υπομονη λιγους μηνες να δουμε που θα παει,ειναι μεγαλη αποφαση να φυγεις απο την χωρα σου και δεν την παιρνει κανεις τοσο ευκολα... Παντως κι εγω σκεφτομαι πολυ σοβαρα να φυγω και αλλοι πολλοι,αλλα ειναι νωρις ακομα. Προς το παρον να δουμε τι μπορουμε να κανουμε ΤΩΡΑ εδω... :)

Senior Member
    KENO

Επισης ξανασκεψου το για Σουηδια,εδω δεν αντεχουν οι Σουηδοι και αυτοκτονουν,εμεις που εχουμε και την μαυριλα με διαγνωση και υπογραφη μας βλεπω να χτυπαμε το κεφαλι μας στους τελειους σουηδικους τοιχους τους,λολ :P

Banned
    ναι ομως ειναι οι σουηδεζες που δεν πιανονται, και νομιζω οτι ζουν πιο ανθρωπινα κι ανετα εκει, παρολη τη μαυριλα και το κρυο (τα οποια ψιλογουσταρω να σου πω την αληθεια). τεσπα δεν εχω προβλημα να παω οπουδηποτε καλυτερα, το θεμα μου ειναι οτι δεν εχω ιδεα απο τις λεπτομεριες που χρειαζονται, και φυσικα κανεναν να με ακολουθησει και να με βοηθησει. αν εισαι διαθεσιμη παντως, στειλε μου οποτε το αποφασισεις κι εσυ.

Senior Member
    Λοιπόν Β. Σουηδία Ούμιο έχω κι εγώ μια καταπληκτική οικογένεια φίλους κ έχω ντραπεί να μιλήσω τόσο καιρό κ το πιο παρατραβηγμένο πριν ακριβώς γνωρίσω τον άντρα μου έζησα ένα μεγάλο έρωτα με ένα Σουηδό αλλά χωρίσαμε λόγω της απόστασης κ της μαμάς μου που ήθελε το παιδί κοντά,οι άνθρωπο δεν είχαν ούτε έχουν κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα , στην Ελλάδα δεν έπιναν καν άντε ένα ποτήρι μπύρα
    ,φυσικά δε θα διάλεγα κ εγώ κάτι τρελλό π.χ Μάλλια παντού κ πάντα βρίσκεις διάφορα θα το κάνω το τηλέφωνο τέρμα

Page 1 of 3 123 LastLast