Αυτοεικόνα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
    Senior Member

Αυτοεικόνα

Πολλές φορές μειώνω τον εαυτό μου ενώ άλλες φορές πιστεύω ότι έχω δυνατότητες. Πιστεύετε ότι αυτό ξεκινάει καταρχάς από μένα η την εικόνα που έχουν οι τριγύρω μου για μένα;

Κάτι ακόμα, φαίνεται είναι αδύνατον πλέον να κάνω σχέση με κοπέλα και έτσι πληρώνω για έρωτα. Αυτό πόσο δυσάρεστο είναι; Έχω προσέξει πως ακόμα και άνθρωποι που έχουν σχέση και είναι παντρεμένοι πηγαίνουν. Καθώς και ότι φαίνεται σαν να μην έχω καμία εργασιακή ευκαιρία για να μπορέσω να συντηρήσω μόνος μου τον καλό γλυκό και χαιδεμένο μου εαυτούλη.

Πολλές φορές νιώθω το παράδειγμα προς αποφυγή, το μάθημα για τους άλλους, λες και είναι καλύτεροι οι άλλοι και δεν έχουν βάλει την υπογραφή τους στο έργο. Τι πιστεύετε εσείς; Πρέπει να κατηγορώ μόνο τον εαυτό μου η τους γονείς μου για τα κατάντια αυτά;

Banned
    Καταρχας μην μειωνεις τον εαυτο σου αλλα ουτε και να τον απογειωνεις
    Ουτε το ένα κανει καλο ουτε και το άλλο ( γιατι βγαινεις ψωνιο μεσα στην παρεα )
    Οσο για της δυνατοτητες σου,σαφως ολοι μας εχουμε (( όχι προβλημα )) απλα την διαισθηση πως κατι δεν μπορει να περασει από το χερι μας…….
    Γι’αυτό θα ακουσεις ( κριμα ρε γαμωτο,μπορουσα να το κανω και εγω,αλλα ο φοβος μου στο ότι δεν θα τα καταφερω μου εριξε την ψυχολογια…)
    Δυσαρεστο δεν είναι να πληρωνεις για να κανεις ερωτα εφοσον εκπληρωνεις της αναγκες σου,αν όμως το δεις από συναισθηματικο τομεα κανεις ένα λαθος…
    Σε συναισθηματικο τομεα αν ψαχνεσαι πρεπει να αφησεις το πληρωμενο ερωτα και να ψαξεις για καμια σχεση,αυτό πιστευω θα σε κανει να νιωθεις καλυτερα
    Είναι δυσαρεστο να χαρακτηριζεις τον εαυτο σου ως παραδειγμα προς αποφυγη,μεχρι και αστειο μην σου πω
    Και γιατι στην τελικη εισαι παραδειγμα προς αποφυγη ?
    Λες ότι οι αλλοι είναι καλυτεροι αλλα δεν εχουν βαλει την υπογραφη τους
    Λεω και εγω πως κάθε μερα συναντω παιδια σαν και εμενανε μονο που εχουν ασπρα μαλλια και δεν ξερουν να κουμανταρουν τα προβληματα που εχουν
    ΔΕΝ πρεπει να κατηγορεις τον εαυτο σου και εννοειται όχι τους δικους σου φιλε
    Αντι να κατηγορεις η την μια η την άλλη πλευρα,σκεψου πως μπορεις να κανεις καλυτερη την πορεια της ζωης σου

Αν δεν δοκιμάσεις δεν ξέρεις αν αξίζεις και πόσο αξίζεις. Κι αμα δοκιμάζεις να βαζεις οτι καλύτερο διαθέτεις και όχι να σαι χλιαρός. Τοτε πιστευω αποκταμαι μια πιο αντικειμνενικη εικονα για μας. Ξέρω από μενα γιατι κανω παρόμοιες σκέψεις σαν τις δικες σου..... Προτιμότερο να υπερεκτιμας τον εαυτο σου (μην εισαι όμως και πολυ υπερβολικος) παρα να τον υποτιμας. Νομιζω πως αμα κανεις το πρωτο βελτιωνεσαι με τον καιρο χωρις να το καταλαβεις, επειδή η ψυχολογια λειε πως αμα δημιουργησεις μια εντονη εικονα για κατι στη φαντασια είναι πιο ευκολο να την κανεις τελικα πραξη.
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Αν δεν δοκιμάσεις δεν ξέρεις αν αξίζεις και πόσο αξίζεις. Κι αμα δοκιμάζεις να βαζεις οτι καλύτερο διαθέτεις και όχι να σαι χλιαρός. Τοτε πιστευω αποκταμαι μια πιο αντικειμνενικη εικονα για μας. Ξέρω από μενα γιατι κανω παρόμοιες σκέψεις σαν τις δικες σου..... Προτιμότερο να υπερεκτιμας τον εαυτο σου (μην εισαι όμως και πολυ υπερβολικος) παρα να τον υποτιμας. Νομιζω πως αμα κανεις το πρωτο βελτιωνεσαι με τον καιρο χωρις να το καταλαβεις, επειδή η ψυχολογια λειε πως αμα δημιουργησεις μια εντονη εικονα για κατι στη φαντασια είναι πιο ευκολο να την κανεις τελικα πραξη.
    Ακριβώς έτσι είναι όπως τα λες. Δυστυχώς όμως να αλλάξεις αυτοεικόνα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Πρέπει να έχεις και ανάλογες εμπειρίες για να σε επιβεβαιώνουν ότι είσαι η καλή εικόνα που θέλεις να πιστέψεις. Αν καταφέρεις να αλλάξεις αυτοεικόνα στο μυαλό σου βασισμένη σε δική σου εξωτερική προσπάθεια ελέγχου μπορεί ένα γεγονός να την γκρεμίσει και για να την ξαναφτιάξεις θέλεις διπλάσια προσπάθεια. Αλλά για αυτό δεν είναι οι δυνατοί άνθρωποι? Οπότε εσωτερική δύναμη θέλει.
    Αν πραγματικά κάποια στιγμή καταφέρεις να χτίσεις αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση η αυτοεικόνα σου θα παραμένει σταθερή ότι και να συμβαίνει γύρω σου.

Senior Member
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Banned
    εμεις απαντηση δεν εχουμε :-S

Senior Member
    Quote Originally Posted by Chemistry View Post
    Είναι δυσαρεστο να χαρακτηριζεις τον εαυτο σου ως παραδειγμα προς αποφυγη,μεχρι και αστειο μην σου πω
    Και γιατι στην τελικη εισαι παραδειγμα προς αποφυγη ?
    Δεν μπορώ να το αιτιολογίσω αλλά έτσι αισθάνομαι αφού είμαι αρκετά αποκομμένος από φιλίες και γνωστούς, άλλη κοπέλα σαν να μου είπε τις προάλλες πως δεν το έχω (πιθανώς όπως το είχα παλιά η σε άλλες στιγμές) τη προσέγγιση, το χιούμορ, τη κοινωνικότητα. Έχει ανοίξει η κόκκινη πόρτα στο παρόν μου και σαν να απέχω από τη μπλέ πόρτα των ονείρων, να ξυπνάω δηλαδή με την σκέψη τι ωραία πράγματα που έχω να κάνω σήμερα, τι ωραία μέρη που έχω θα επισκεφτώ, αυτή η πόρτα έχει κλείσει προς το παρόν, και βλέπω τη κόκκινη πόρτα. Δε μου λένε πλέον να κάνω κάτι με βάση τις σπουδές μου αλλά να γίνω σερβιτόρος η να κάνω κάτι προσωρινό απλά για να βγάζω χρήμα και να συντιριθώ μόνος μου αφού φαίνεται πως στη πράξη μου είναι δύσκολο να ακολουθήσω το δρόμο του υπαλλήλου και το κυνήγι της γραφειοκρατικής κορυφής. Ελπίζω να είναι κατανοητά τα όσα αντιλαμβάνομαι. Ευτυχώς είμαι κάπως χαλαρός παρόλη την συχνή ακροβασία.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Quote Originally Posted by anonymous_1 View Post
    Ακριβώς έτσι είναι όπως τα λες. Δυστυχώς όμως να αλλάξεις αυτοεικόνα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Πρέπει να έχεις και ανάλογες εμπειρίες για να σε επιβεβαιώνουν ότι είσαι η καλή εικόνα που θέλεις να πιστέψεις. Αν καταφέρεις να αλλάξεις αυτοεικόνα στο μυαλό σου βασισμένη σε δική σου εξωτερική προσπάθεια ελέγχου μπορεί ένα γεγονός να την γκρεμίσει και για να την ξαναφτιάξεις θέλεις διπλάσια προσπάθεια. Αλλά για αυτό δεν είναι οι δυνατοί άνθρωποι? Οπότε εσωτερική δύναμη θέλει.
    Αν πραγματικά κάποια στιγμή καταφέρεις να χτίσεις αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση η αυτοεικόνα σου θα παραμένει σταθερή ότι και να συμβαίνει γύρω σου.

Ενδιαφέρον! Έξω είναι πασαρέλα πάντως και πολλές φορές σκέφτομαι το σεξ. Δεν είμαι τόσο διακριτικός βέβαια με όλη αυτή τη πασαρέλα, βρίσκεις δουλειά βρίσκεις και τάιρι άρα θα πρέπει να φτιάξω την εικόνα την οποία θέλω για να έχω μια δουλειά να με κρατάει το ενδιαφέρον. Δυστυχώς δεν έχω σκεφτεί κάτι συγκεκριμένο το οποίο να θέλω για δουλειά, το βλέπω απλά με βάση την αμοιβή, την χρηματική αμοιβή σαν κίνητρο, αφού λέω να φτιάξω ένα βιογραφικό και να δηλώσω ότι ψάχνω δουλειά γενικά χωρίς να έχω στόχους. Θα μπορούσα να συμπεριλάβω την επιβίωση ως στόχο αλλά αυτό είναι ευνόητο για αυτόν που θα το διαβάζει. Αλήθεια εσείς πως τα πηγαίνετε με τη δουλειά σας; Εγώ δεν τα πηγαίνω και τόσο καλά, είναι σαν να μην έχω μέλλον σε αυτή τη δουλειά και δεν έχω και το οκ κατά κάποιο τρόπο να επιλέξω να αποχωρήσω αφού έχω υποχρεώσεις και δεν είμαι μόνος. Για να μην εργάζομαι από το πρωί ως το βράδυ σημαίνει ότι δεν είμαι και πολύ ευχαρηστημένος, κυρίως για οικονομικούς λόγους. Σαφώς και θα μπορούσα να έχω μια καλύτερη μεταχείρηση αλλά δεν έχω. Είναι πολύ δύσκολο να βγεί χρήμα χωρίς κόλπα.

Banned
    Εφόσον Instant δεν μπορείς να το αιτιολογήσεις εσύ,θα προσπαθήσω να το κάνω εγώ για εσένα
    < Προσελκύεις αυτό,που δείχνεις >
    Με λίγα λόγια....
    Αν πιστεύεις πως δεν έχεις την δυνατότητα να κάνεις σχέση,φιλίες,γνωριμίες κλπ είσαι λάθος και θα σου πώ και τον λόγο
    Κρίνεις την κατάσταση απο της εμπειρίες που έχει περάσει,φέρνεις το παρελθόν στο τώρα και προσπαθείς να τα φέρεις σε μια ισορροπία
    ΑΛΛΕΣ η τότε εμπερίες και ΑΛΛΕΣ η τώρα εμπειρίες
    Αλλιως ηταν ο χαβαλές τότε,αλλίως τώρα
    Τα ονειρά σου τα παρομοιάζεις σαν μια " μπλε " πόρτα,πράγμα πάλι λάθος γιατί η φαντασία σου,έχει γίνει απο εσένανε τον ίδιο,μη αποδεκτή
    και μονο αρνητικά φέρνει αυτό το πράγμα,όποιος το έχει κάνει αυτό πάντα χαμένος βγήκε
    Μπορείς να είσαι κυρίαρχος του ΕΑΥΤΟΥ σου και μόλις γίνεις θα γίνεις και κυρίαρχος του παιχνιδιού ( παρέες,καμάκι,δημόσιες σχέσεις )
    Αμα δείχνεις πως νιώθεις out of limits μέσα σε μια παρέα,λογικό είναι να αρχίσει η " απορία " τελικά τι έχω πάθει ...
    Η ζωη ειναι μπρστά σου
    Οι εμπειρίες συνέχεια θα έρχονται
    Εχεις πολύ κόσμο να γνωρίσεις,θα αγαπήσεις και θα μισήσεις
    Ετσι είναι η ζωή ...
    Και στην τελική μόλις σου ξαναπεί η άλλη " άστο δεν το έχεις "
    Πες της " ναι όντως έχω χάσει τα λόγια μου τόσο όμορφη που είσαι "
    Θα βγείς και απο πάνω μάγκα!

Senior Member
    Δεν απορρίπτω τη φαντασία, άλλωστε η πραγματικότητα ακροβατεί μεταξύ λογικής και φαντασίας.
    Μπλέ πόρτα εννοώ την είδοσο στα όνειρα, όχι απαραίτητα τη φαντασία, και κόκκινη την είσοδο στην πραγματικότητα.
    Το καμάκι δεν το ασκώ πλέον εκτός αν είμαι σε νυχτερινό κέντρο, μόνες τους τα λένε οι κοπέλες, τι να πεις, το βλέμμα μου φαίνεται προδίδει. Δεν το χω και εύκολο..
    Περιέργως έχω και την εντύπωση πως έχει αναπτυχθεί πολύ η ομοφυλοφυλία η η ανδροφιλία στις μέρες μας μιας και έχουν σταματήσει να παραπονιούνται οι προστάτες των ομοφυλοφυλικών δικαιωμάτων για ανισότητες. Χειρότεροι από όλους είναι τελικά φιλαράκι μου όσοι διατυμπανίζουν την ανδρότητα τους και το σκόρ και το πόσο ωραίες είναι οι κατακτήσεις, είναι νομίζω αρκετά ομοφυλόφυλοι οι ίδιοι και το έχω προσέξει από τα εφηβικά χρόνια σε συζητήσεις, μη σου πω πως περνάει από το μυαλό αρκετών ανδρών. Υπάρχει δηλαδή η τάση και όταν θίγονται κοιτάνε να δείξουν τι καλά που τα καταφέρνουν , και όντως περιέργως έχουν αρκετές κατακτήσεις. Το λέω χωρίς να θέλω να μειώσω κανέναν, δεν επιτίθομαι, λέω αυτό που αντιλαμβάνομαι, συγνώμη αν θίγεται ο οποιοσδήποτε, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, όπως και μένα όταν είμαι σεξουαλικά ενεργός μου αρέσει το ξεφτύλισμα με φετιχισμό από την γυναίκα.
    Μάγκας δεν θέλω να βγώ, ούτε είμαι, τους πάτησαν αυτούς παλιά.

Banned
    Μαγκες υπαρχουν αυτα περι τους πατησαν λογια ειναι !
    Ωστοσο για να βγαλουμε μια ακρη στο θεμα αυτο,τελικα τι θελεις να αυξησεις την αυτοεκτιμηση σου ?
    Η να καθρεπτιζεις της ζωης τα ερωτηματα και να σου ερχονται playback?

Senior Member
    Όλα ισχύουν και όλα δεν ισχύουν.
    Η αυτοεκτίμηση μου για να αυξηθεί δεν εξαρτάται μόνο από μένα θαρρώ. Εσύ πως το βλέπεις το όλο θέμα της αυτοεκτίμησης; δηλαδή, είναι μόνο μια εσωτερική πηγή; Για τον λόγο αυτό άλλωστε υπάρχει το επάγγελμα του ψυχολόγου και άλλα επαγγέλματα ειδάλως θα είμασταν όλοι καλά από μόνοι μας.

Banned
    Δεν ειναι μονο μια εσωτερικη πηγη....Αλλα απο εκει πηγαζει...
    Και το νερο απο καπου ξεκιναει και καπου καταληγει
    Ομως δεν παει κοντρα στην πετρα απλα την προσπερναει
    Οπως και η επιστημη....Υπαρχει η καλη επιστημη υπαρχει και η κακη επιστημη
    Υπαρχει η επιστημη που θελει να σε βοηθησει
    Υπαρχει και η επιστημη που μερα με την μερα αυξανουν τα πυρηνικα οπλα
    Οποιον επιστημονα και να συναντησεις,να μιλησεις κλπ κλπ...
    Κανενας δεν μπορει να σε αγγιξει μεσα στην καρδια και να σου πει "Instant τωρα κανε στροφη στην ψυχολογια σου και χαμογελα"
    Εισουν η πηγη εμπνευσης για πολλους ανθρωπους με διαφορα ερωτηματα Instant μαζι σε αυτους και εμενανε
    Μπορεις να γινεις καλα αρκει να το επιλεξεις

Senior Member
    Να'σαι καλά! Είμαι πηγή έμπνευσης λοιπόν; Ενδιαφέρον! Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Αν πάντως κρίνω από την γενική εικόνα πολλοί άνθρωποι είναι καλά ψυχολογικά, η θλίψη και η ψυχολογική αδυναμία πηγαίνει με κοινωνική εντολή στη γωνία, όπως είμαι και γω στη γωνία. Πιθανώς από την δική μου εικόνα και το μοίρασμα να απέφυγαν κάποιοι άλλοι τα χειρότερα με την εντύπωση πως υπάρχει κάποια αρρώστεια που λέγεται σχιζοφρένεια και ότι είναι η χειρότερη αρρώστεια όλων των εποχών. Αυτό εννούσα πρίν, το παράδειγμα προς αποφυγή. Το να δηλώσεις πως πάσχεις από σχιζοφρένεια είναι σαν να διαγράφεις τον εαυτό σου.
    Έγραψα και κάποιες ατάκες ενός ψυχασθενή στα quotes, με βρήκαν αρκετά σύμφωνο ως προς τη κοινωνική διάσταση του προβλήματος. Ξέρεις το αστείο είναι ότι δεν ξέρω ούτε εγώ τι συμβαίνει, είμαι απλά με τα ερωτήματα και κάποια λίγα συμπεράσματα και σταμάτησα εκεί.

Senior Member
    "Πρέπει να κατηγορώ μόνο τον εαυτό μου η τους γονείς μου για τα κατάντια αυτά;"
    Γιατί να κατηγορήσεις instant κάποιον τελικά; Μην το ψάχνεις. Μια χαρά σε βρίσκω.
    Παρ' όλ' αυτά συνήθως όταν κατηγορούμε τους γονείς μας, είναι γιατί οι δόλιοι αρκετές φορές γίνονται περισσότερο απ' όσο χρειάζεται δοτικοί, υπερπροστατευτικοί κι ανήσυχοι για μας. Φταίνε δεν λέω οι ανασφάλειες τους, αλλά πάει αλυσίδα..
    Δεν ξέρω γιατί, συγνώμη κιόλας.., αλλά δεν δίνεις την αίσθηση ότι είσαι ειλικρινής και μια φράση που λες αρχικά σε προδίδει εντελώς "..τον καλό γλυκό και χαιδεμένο μου εαυτούλη".

Page 1 of 2 12 LastLast