Results 16 to 19 of 19
Thread: Αυτοεικόνα
-
25-01-2012, 22:59 #16
καλή παρατήρηση. πιθανώς έτσι να είναι, να μου λείπει η αγάπη και η αποδοχή ειδικά από το γυναικείο φύλλο. δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά που γράφω μερικές φορές.
Last edited by Instant; 26-01-2012 at 00:36.
- 26-01-2012, 11:44 #17
Περίμενα ότι θ' αντιδράσεις αρνητικά, αλλά οκ.. Σου λείπει αγάπη κι αποδοχή απ' τ' άλλο φύλο; Μήπως, γιατί τις γυναίκες εσύ τις βλέπεις σαν φτερό στον άνεμο ή σαν "..φύλλο", στον βοριά όπως γράφεις, το γυναικείο φύλο στο τελευταίο σου ποστ;
26-01-2012, 15:35 #18
Δεν θεωρώ τις γυναίκες αδύναμες, θεωρώ μάλιστα πως είναι πιο εργατικές και παραγωγικές από το αντρικό φύλλο σε αρκετές εργασίες και άλλωστε είναι στρωμένη η μοντέρνα εποχή για τη γυναίκα και αυτό είναι μια δικαίωση κατά κάποιο τρόπο αν και δεν μου αρέσει ότι έχουν πάρει πολλά στοιχεία από το αντρικό φύλλο ένα μεγάλο ποσοστό όπως ο ανταγωνισμός και το οικονομικό μυαλό κάνοντας στην άκρη παραδοσιακές αξίες. Παλιά έλεγαν οι δουλειές είναι για τους άντρες τώρα όμως περισσότερο εργάζονται οι γυναίκες σε αρκετές δουλειές. Κάπως έτσι μετάνιωσα ελαφρώς την επιλογή μου να σπουδάσω κοινωνικές επιστήμες αντί να μάθω να δουλεύω σε μια οικοδομή τότε που υπήρχαν δουλειές στις οικοδομές, λέω τώρα. Η αλήθεια είναι ότι μου λείπουν κάποια πράγματα στη ζωή ίσως συγκεκριμένα, ίσως χωρίς να έχω συγκεκριμένη "εικόνα", όπως το να βλέπω πιο αγαθιάρικα τα πράγματα αλλά είναι ηλικιακό επακόλουθο υποθέτω. Καλώς η κακώς ο άνθρωπος φτιάχτηκε σε δύο οντότητες για να μη νιώθει μόνος είναι όμως αρκετά πιο πολύπλοκα τα πράγματα σε περιοεχές ευγονίας του συστήματος της παραγωγής δεν ευδοκιμούν οι σχέσεις, ο κόσμος μιλάει για αυτές, πολλές σχέσεις βασίζονται σε φθόνο για να υπάρχει η λαγνεία να κρατάει το ενδιαφέρον, απάρνηση του εαυτού για οικονομική ασφάλεια, και τέλος η σιωπή όταν δεν έχει μείνει τίποτα να ειπωθεί. Είναι άλλωστε πολύ σιωπηλά έξω. Έτσι λένε και οι δώδεκα πίθηκοι, το μέλλον είναι η σιωπή. Οι δαιμονισμένοι είναι η μειονότητα. Η φλόγα είναι λίγη και όπως είπαμε και εδώ παλαιότερα μπορεί να ζεστάνει μπορεί και να κάψει.
26-01-2012, 16:18 #19
Ξεκινώ από το τελευταίο που μ' άρεσε. Η φλόγα.. μπορεί να ζεστάνει, να κάψει, αλλά και να φωτίσει το έρμο σκοτάδι μας, που συντηρεί η άγνοιά μας και τα μεγάλα συμφέροντα. Όσο για την σιωπή της μοναξιάς, επέλεξε να κάνεις πράγματα με θόρυβο, για να νιώθεις λιγότερο μόνος. Οι σχέσεις δεν ευδοκιμούν, γιατί δεν αντέχουμε πλέον τον εαυτό μας, πόσο μάλλον την σχέση με τον άλλον. Η οποιαδήποτε πλην τίμια δουλειά δεν είναι ντροπή και αφού ήρθε κι η σειρά μας.. ποτέ δεν είν' αργά γι' αλλαγή πλεύσης, ακόμα και με πτυχία. Ξέρεις παλιά έλεγαν το άλλο, ότι η εργασία είναι για τον άντρα κι όλες οι υπόλοιπες δουλειές είναι για τις γυναίκες! Ανέκαθεν λοιπόν οι γυναίκες δούλευαν περισσότερο.
Και τέλος ο ανταγωνισμός και το οικονομικό μυαλό δεν έκαναν πέρα τις παραδοσιακές αξίες, αλλά έχουμε κρίση αξιών γιατί instant δεν έχουμε παιδεία!
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία