Results 1 to 5 of 5
Thread: Καταθλιψη Β
-
26-01-2012, 01:58 #1
Καταθλιψη Β
Καλησπερα σας
Εφαξα λιγο το site αλλα θα ηθελα και μερικες πιο ειδικες συμβουλες,αν αυτο γινεται φυσικα
Η κοπελα μου που ειναι 17 χρονων εχει απο μικρη ηλικια καταθλιψη Β(ετσι μου ειπε,δεν ξερω αν ειναι ο ορος ακριβως ετσι)λογω του χαμου των παππουδων της
Αυτα που ξερω χωρις να ειμαι σιγουρος οτι ειναι ολα ειναι οτι πηγαινει σε γιατρο και παλια επαιρνε και χαπια για καποιο διαστημα
Το θεμα στην ολη υποθεση ειναι οτι εχει τρομερες εκρηξεις θυμου χωρις σοβαρο λογο
Αρχιζει και βριζει και εχει τρομερα νευρα,ενω δεν ειναι τετοιος ανθρωπος και δεν ξερω τι να κανω για την αντιμετωπισω οταν την πιανει αυτο το πραγμα
Οτι και να δοκιμασα η οτι και να της ειπα δεν καταφερε να την κανει να ηρεμησει
Θα ηθελα λοιπον να μου πειτε τι μπορω να κανω οταν εχει αυτες τις εκρηξεις και απο προερχεται ολο αυτο και γενικα καποιες παραπανω πληφοροριες για αυτο που εχει
Ευχαριστω εκ των προτερων
- 26-01-2012, 08:31 #2
Φίλε και εγω παλια είχα σχέση με μια κοπέλα που αντιμετώπιζε κατάθλιψη και εμμονες ιδέες λόγω σοβαρων προβλημάτων στο σπίτι και επαιρνε για καποιο διαστημα φαρμακα. Κάτι που γινόταν μεταξύ μας και τις θυμιζε κατι απ αυτα που έζησε στο σπίτι την έκανε να ξεσπά, στο τέλος λόγω της καλής συνδεσης που ειχε δημιουργηθει αναμεσα μας και του υφους μου και των λόγων μου ηρεμούσε, βεβαια έστω λίγο ειχε εικονα για μενα ατομου που κοντα του ηρεμούσε. Από τη στιγμη που εισαι συντροφος της σιγουρα υπάρχει καποιος τροπος να ηρεμεί μαζι σου, δεν τον βρηκες, και για να ναι μαζι σου σιγουρα κατα βαθος ελπίζει σε καποια ηρεμια κοντα σε σενα, αυτος ειναι και ενας απο τους σκοπους της σχεσης.
Σου έχει πει η ίδια ότι πηγαινει σε γιατρό? αν δε σου το έχει πει επειδη θελει να σου το κρυψει τοτε είναι λιγο πιο δυσκολο το πραγμα, θα πρέπει με τροπο να την πείσεις να δει καποιο ψυχολόγο, θα πρεπει να βρεις τροπο να της το υποβαλεις χωρις να παρεξηγηθει και να δημιουργηθει πρόβλημα στη σχεση σας, πες της ότι "δεν ειναι κακο να ζητησει συμβουλή ειδικού, καταλαβαινω ποσο ασχημα εισαι και ξερω ότι παλευεις με καθε τριοπο να το ξεπερασεις, δεν μπορω να σε βλεπω να ταλαιπωρεισε και θα θελα με καθε τροπο να γινεις καλα, σκέφτηκες καμια φορα να δεις καποιο ειδικο? δεν ειναι κακο να ζητησεις βοηθεια ενός ψυχολογου". Θα σου συστηνα, παραλληλα με το γιατρο να δει καποιο ψυχολογο της γνωστικης συμπεριφορικής μεθόδου ή και άλλης μεθοδου αν ξερεις κατι καλύτερο, όπου να της μάθει μέθοδο ελέγχου της σκέψης, σαν εσωτερική παρατήρηση ώστε από μόνη της να ναι σε θέση να περιορίζει με την ίδια της τη σκέψη τις σκέψεις που της προκαλούν καταθλιψη και ξεσπασμα. Ο γιατρος επικεντρωνεται στα φαρμακα, ο ψυχολογος βοηθα το ατομο να βρει τον τροπο να ξεπερασει το προβλημα περα απ τα φαρμακα.γιάννης
26-01-2012, 11:11 #3
Καλημερα και σ'ευχαριστω για την απαντηση σου πρωτα απ'ολα φιλε Γιαννη
Η αληθεια ειναι οτι στην αρχη δεν ηταν ετσι,δεν εβλεπα τετοια ξεσπασματα.Απλα στεναχωριοταν λιγο παραπανω γενικα με τα παντα αλλα δεν θεωρησα οτι ειναι ειναι κατι που αξιζει προσοχης
Τους τελευταιους μηνες ομως η κατασταση εχει ξεφυγει και ξεσπαει πανω μου καθε 2-3 μερες χωρις λογο και μου μιλαει με τα χειροτερα λογια,ενω ξερω ποσο με αγαπαει.Ξερω οτι δεν φταιει εκεινη για αυτο αλλα κι εγω ωρες ωρες φτανω στα ορια μου και απανταω ασχημα δυστυχως.Το καλο ειναι οτι καθε φορα το ξεπερναμε κι αυτο μου λεει πολλα
Σε γιατρο δεν ξερω αν πηγαινε συστηματικα,αυτο που μου εχει πει η ιδια ειναι οτι πηγαινε σε γιατρο για καποιο διαστημα οταν ηταν μικρη και τωρα παει μονο στις περιπτωσεις που η κατασταση φτανει στα ορια.Πηγε παλι προσφατα σε ψυχολογο καθως ξεφυγε το πραγμα και της ειπε να μην ταραζεται και της εγραψε καποια ηρεμιστικα
Απ'οσο ομως ξερω υπαρχει κι αλλο ατομο στην οικογενεια με καταθλιψη,δεν ξερω κατα ποσο παιζει κ αυτο ενα ρολο
26-01-2012, 13:53 #4
καταθλιψη β απο οσο ξερω δεν υπαρχει αλλα υπαρχει διπολικη τυπου β που τη μια εισαι πεσμενοσ στα πατωματα κ την αλλη εχεισ υπερβολικα νευρα η χαρα κ γενικα ολα τα νιωθεισ στο επακρο με καποιουσ σταθεροποιητεσ στρωνει αρκετα η κατασταση αν την ρωτησεισ τι φαρμακα παιρνει θα καταλαβεισ κ τι εχει πσο βαρεια ειναι κλπ
26-01-2012, 14:09 #5
πιθανοτατα δεν σου εχει πει ακριβως τι τρεχει με την κατασταση της υγειας της...
κανεις ομως δεν μπορει να σου κανει διαγνωση μεσω ιντερνετ και μαλιστα χωρις να μιλαει με τον πασχοντα, αλλα με εναν φιλο του...
η γνωμη μου ειναι να προσπαθησεις να την πεισεις να παρει βοηθεια και ειτε συμφωνησει ειτε δεν συμφωνησει, να δεις εαν η κατασταση που ζεις μαζι της, εσενα σε καλυπτει και να αποφασισεις τι θελεις ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, απο αυτη την σχεση. δεν μπορεις να αποφασιζεις για κανεναν αλλο (ενηλικο), εκτος απο τον εαυτο σου
ουτε με το ζορι μπορεις να την πας στον γιατρο , ουτε να αλλαξεις κατι εσυ επανω της...
εντιτ: μολις ειδα οτι η κοπελα δεν ειναι καν ενηλικη... ειναι θεμα δικο της και των γονιων της το θεμα της υγειας της... προσπαθησε να την επηρρεασεις να ζητησει βοηθεια απο τους γονεις της για ιατρικη υποστηριξη κι απο κει και περα, αποφασισε αν θα της συμπαρασταθεις και συνεχισεις να της κανεις παρεα η θα απομακρυνθεις.. δεν βλεπω να μπορεις να κανεις κατι αλλο.