Results 1 to 12 of 12
Thread: Πιθανόν σχιζοφρένια
-
25-01-2012, 23:04 #1
Πιθανόν σχιζοφρένια
Γειά σας. Πρώτη φορά γράφω στο φόρουμ. Ένας γνωστός μου που είναι 17 -18 χρονών πιστεύω ότι έχει σοβαρο πρόβλημα αλλά ξεκινάει τώρα να εκδηλώνεται. Το πρώτο σύμπτομα ήταν που ήθελε να τσακωθεί με άλλα άτομα της ηλικείας του που δεν τον ενόχλησαν άμεσα και εκ προθέσεως. Την ίδια μλερα ήθελε να τσακωθεί με έναν κύριο που του έκανε παρατήρηση που ενοχλούσαν την γειτονιά ( γενικότερα το παιδί αυτό δεν σηνήθιζε τέτοιες ενέργειες). Τις επόμενες τρεις μέρες, έχω ακούσει από φίλους του ότι δεν ειναι καλά και το διαπίστωσα κι εγώ όταν τον άκουσα να μου μιλάει και εξηγώ τους λόγους. Στην ομιλία του πολλές φορές λέει ότι είναι καλά και δεν συμβαίνει τίποτα χωρίσ κάποιος να τον ρωτήσει κάτι τέτοιο σχετικό. Λέει ασυναρτησίες, εννοώ οτι λέει προτάσεις χωρίς νόημα και δεν τις εξηγεί παραμόνο όταν τον έχουμε ρωτήσει πολλές φορές τι εννοέι με αυτά που λέει, και γιατί τα λέει, και πάλι όμως απαντάει μπερδεμένα άλλα μπορείς να βγάλεις κάποιο νόημα. Πολλές από τις κουβέντες του, όταν βγάζω νόημα, μου δίνει την εντύπωση ότι πιστεύει ότι πολλά άτομα και πολλές καταστάσεις αφορούν τον ίδιο χωρίς όμως να ισχύει. Δηλαδή νομίζει ότι όλοι ασχολούνται με αυτόν ακόμα και άτομα που δεν τους ξέρει ή τους ξέρει φατσικά στο σχολείο αλλά δεν μιλάει μαζί τους. Όταν τον ρωτάμε τι έχει επαναλαμβάνει πολλές φορές ότι έιναι καλά, απλά ότι θέλει να τα έχει καλά με όλους. Ένα βράδυ νόμιζε ότι τον παρακολουθούν. Γενικότερα πιστεύω ότι δεν σκέφτεται λογικά ή ότι σκέφτεται υπερβολικά κάποια θέματα και δεν μπορεί να τα διατυπώσει. Επίσης σκέφτομαι μήπως θέλει να τραβήξει απλά την προσοχή αλλα και πάλι έχει μιλήσει σε πολλά άτομα και τους έλεγε ασυναρτησίες. Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει αλλά φοβάμαι ότι αν δεν το κάνει επίτηδες για να σκαλώσει εμάς τους φίλους του ( τέσσερεις μέρες έχει αυτά τα συμπτώματα ) τότε έχει σοβαρό πρόβλημα. Εκτός από χασίσι άλλα ναρκωτικά δεν έχει κάνει στο παρελθόν και έχει να καπνίσει χασίσι δύο βδομάδες και παραπάνω γιατί μόνος του ήθελε να το σταματήσει.
- 25-01-2012, 23:12 #2
Σκαλωσει,φουντες και ποτε μα ποτε δεν συνεχιζουμε παρα περα....
Να σου πω κατι,ξεκολλατε απο τα χασισια γτ αποτι βλεπω οταν την πινεται δεν ειναι καλα
και οταν δεν υπαρχει παλι δεν ειναι καλα...
Παντως μαγκας ψαχνεσαι να βοηθησεις την κατασταση του φιλου σου,απο τους ελαχιστους εισαι...
Ποσα χρονια καπνιζεται ?
25-01-2012, 23:13 #3
- Some hours away from totally wreck down everything and everybody
εεε λίγο χασισάκι..πάει τα παιδάκι...
τι να πώ? τρεχάτε σε ψυχίατρο...μπας και το προλάβετε εγκαίρως....
25-01-2012, 23:30 #4
Τον ξέρω έναν χρόνο περίπου και απόσο έβλεπα δεν κάπνιζε πολύ. Μου είπαν όμως ότι πιο παλιά κάπνιζε πιο πολύ αλλά όχι κάθε μέρα. Επίσης καλοκαίρι σίγουρα έναν μήνα ή ενάμισυ διακοπές δεν κάπνισε καθόλου.
25-01-2012, 23:35 #5
Τσακαλι ξερεις πως το να μην καπνιζει ενας που την πινει για 1,5 μηνα δεν ισχυει
Οποτε καλο ειναι να λεμε τα πραγματα σταρατα και να μην μαγειρευουμε την απαντηση μας...
Κοιταξε τα ντοκυμαντερ πλεον δεν εχουν ουσια για της επιπτωσεις που φερνει η μαριχουανα...
Οποτε κοιταχτε να χαλαρωσεται απο αυτην φαση....
Γιατι καποτε ειμασταν αλανια ολοι μας και πλεον εχουμε μεινει μονοι μας
Τα ναρκωτικα σκοτωνουν την παρεα αλλα και τους ιδιους
και πλεον ο φιλος σου χρειαζεται στηριγμα για να σηκωθει στα ποδια του
καμια κοπελα δεν εχει ε ?
26-01-2012, 00:27 #6
Καλύτερα να επικοινωνήσεις με τους γονείς του, να πάει σε γιατρό και να αρχίσει θεραπεία. Έχει χάσει το τρένο αλλά τουλάχιστον μπορεί να βρεί ξανά τα λογικά του.
26-01-2012, 16:10 #7
Δεν νομίζω ότι μπορεί να πάθεις σχιζοφρένεια επειδή κάπνισες χόρτο! Αν είναι δυνατόν δηλαδή...
Τι να πω... προσωπικά πιστεύω ότι κάτι συνέβη στο παιδί... μήπως του είπε κάποιος τίποτα, ο,τιδήποτε??? Ας μην ξεχνάμε ότι είναι και στην εφηβεία... Οι έφηβοι "τρελαίνονται" ορισμένες φορές! Μήπως έγινε κάτι που δεν το γνωρίζετε??
Μπορεί, βέβαια, να εκδηλώθηκε κάποια μορφή ψυχικής νόσου στα ξαφνικά (έτσι κι αλλιώς έτσι συμβαίνουν συνήθως αυτά), αλλά μην σχετίζετε τις ψυχικές ασθένειες με τη μαριχουάνα ρε παιδιά. Το λέω εγώ που δεν είμαι χρήστης και δεν έχω δοκιμάσει ποτέ.(δηλ. δεν έχω κάποιο προσωπικό λόγο για να την υπερασπίζομαι)
26-01-2012, 16:12 #8
μηπως εισαι εσυ αυτος ο γνωστος σου?
αυτο θα πει σχιζοφρενεια!
28-01-2012, 02:06 #9
Μπορεί να μην είναι η μοναδική αιτία αλλά προάγει την ψύχωση (σε αυτούς που μπορεί να έχουν προδιάθεση) αυτό είναι γνωστό
Cannabis use can cause drug-induced psychosis, trigger the first episode of a psychotic illness , or make a pre-existing psychotic illness worse. Cannabis comes in three forms - as either marijuana, hashish or hash oil. People who have, or may be at risk of developing, a psychotic illness should avoid using cannabis.
http://www.betterhealth.vic.gov.au/b...psychosis?open
Αντιθέτως του να του πει κάποιος "κάτι που να τον πείραξε" δεν είναι γνωστό να προκαλεί ψύχωση. ;)
Άποψη μου ενημερώστε γρήγορα κάποιον γιατί στην ψύχωση όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο. Μην το αφήνετε παιδιά και μπράβο που ενδιαφέρεστε για τον φίλο σας.
28-01-2012, 13:53 #10
Δεν κατάλαβες. Εγώ δεν είπα ότι προκλήθηκε ψύχωση στο παιδί επειδή του είπε κάποιος κάτι. Είπα ότι είναι έφηβος και είναι πολύ πιθανόν να αναστατώθηκε ψυχολογικά από κάποιο συμβάν, πχ μπορεί κάποιος να του επιτέθηκε ή να του έβαλε κάποιος ιδέες περί παρακολούθησης κτλπ.
Θέλω να πω ότι πρώτα πρέπει να βεβαιωθούν για το παραπάνω και μετά να αρχίσουν να τον τρέχουν σε ψυχολόγους.
Όσο για το χόρτο, σίγουρα είναι επιβλαβές σε άτομα που έχουν προδιάθεση (εγώ εννοούσα πως δεν γίνεται να είναι κάποιος μια χαρά και επειδή κάπνισε χόρτο να πάθει ξαφνικά σχιζοφρένεια μέσα σε μια μέρα, δηλ βλέπω παιδιά που καπνίζουν χρόνια και είναι καλύτερα κι από μένα:p), απλώς είναι λίγο περίεργο να έχει να καπνίσει τόσο καιρό και ξαφνικά να παρουσιάζονται μετά από τόσες μέρες τα συμπτώματα. Θέλω να πω, αν έφταιγε αυτό, δεν θα έπρεπε να παρουσιαστούν συμπτώματα κατά τη διάρκεια της χρήσης και όχι μετά από τόσο καιρό?
28-01-2012, 13:59 #11
Πάντως, έχεις δίκιο για την κάνναβη και την προδιάθεση στις ψυχώσεις(το διάβασα και σε άρθρα του pubmed). Απ' ό,τι διάβασα όμως στο pubmed ακόμα διερευνάται η σχέση κάνναβης και ψυχώσεων.
Last edited by Μορτίσια; 28-01-2012 at 14:37.
28-01-2012, 16:18 #12
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή