Results 136 to 150 of 779
Thread: Ο 10λογος της μπακουριάς
-
03-02-2012, 21:48 #136
- 03-02-2012, 21:50 #137
Ε είπα να βάλω κάτι πιο αισιόδοξο!
Αλλά εδώ βλέπω έχουν ανάψει τα αίματα... Βρε παιδιά, βρε παιδιά!
Sheldon εγώ όπως ξαναείπα συμφωνώ σε γενικές γραμμές με αυτά που έχεις παραθέσει, αλλά όπως κάθε περίληψη έτσι και ο δεκάλογος σου μπορεί για χαρη της ευανάγνωσης και της συντομίας του να παραλείπει στοιχεία πολύ σημαντικά. Και αυτό το κανεις κι εσύ. Καταλαβαίνω ότι αποδίδεις μεγάλη σημασία στις τρέχουσες κοινωνικο-οικονομικες συνθήκες. Συμφωνώ. Κάποιοι διαφωνούν κάθετα με αυτό και θεωρούν ότι όλα είναι θέμα προσωπικότητας. Εγώ πιστεύω ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Δηλαδή και είναι δύσκολο ο κόσμος πια να βγαίνει έξω, να γνωρίζει κόσμο κλπ αλλά και πολλές φορές με τη στάση μας και το χαρακτήρα μας απωθούμε τους άλλους (πχ όσοι έχουμε χαμηλή αυτοεκτίμηση).
Αλλά είναι υπερβολικό να κατηγορούμε για όλα τις γυναίκες.
"γιαυτο εκτος απ'την περιφημη οικονομικη κριση, ευθυνεται και η ανεξαρτησια των γυναικων, που θελουν να κανουν ολα οσα κανουν οι αντρες, πλασαρωντας την δηθεν ισοτητα σαν δικαιολογια. ισοτητα που αλλωτε χρησιμοποιουν για να εκμεταλευονται καταστασεις, κι αλλωτε γυρναει εναντιον τους (οταν πχ μενουν εγκυες)"
Ρε συ, ΚΕΝΟ με αυτά τα λόγια σου τί εννοείς; Τι εννοείς να κάνουν όσα θέλουν οι άντρες; Να δουλεύουν;;; Να μην ασχολούνται μόνο αυτές με το νοικοκυριό; Να κάνουν ξεπέτες;;; Να είναι το ίδιο ανεύθυνες με κάποιον που δε χρησιμοποιεί προφυλακτικό και να μένουν έγκυες;;;
Αν εννοείς αυτά δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό. Όσο ''δικαίωμα'' έχουν οι άντρες πάνω σε αυτά έχουν και οι γυναίκες. Και την ευθύνη για τα λάθη την κουβαλάει ο καθένας ως ανθρωπος και όχι ως φύλο.
Μα καλά συγγνώμη ρε παιδιά;;; Μας τυχαίνουν 10, 20, 50 "απαίσιοι εκπρόσωποι" του άλλου φύλου και
1) δΕΝ αναρωτιόμαστε καταρχήν τί έχουμε κάνει εμείς λάθος; και να μάθουμε απο αυτό; να μάθουμε να ψάχνουμε σε σωστά μέρη;
2) δεν αντιλαμβανόμαστε ότι αν εμείς δεν κάναμε τίποτα στραβό, ότι άλλος δεν έκανε για μας και να πάμε παρακάτω;
ή δεν κάνουμε τίποτα απ' όλα αυτά και λέμε τα εντελώς κλισέ "όλοι οι εκπρόσωποι του αντίθετου φύλου είναι άχρηστοι" ;;;
03-02-2012, 21:55 #138
03-02-2012, 21:57 #139
03-02-2012, 22:02 #140
03-02-2012, 22:06 #141
03-02-2012, 22:09 #142
03-02-2012, 22:12 #143
03-02-2012, 22:14 #144
03-02-2012, 22:16 #145
03-02-2012, 22:25 #146
03-02-2012, 22:30 #147
03-02-2012, 22:48 #148
Σε ευχαριστώ καταρχάς για το χρόνο και το ζήλο που έδειξες να ασχοληθείς επισταμένως με την έκθεσή μου γι’ αυτό και θα σου απαντήσω σημείο προς σημείο.
Ναι, είμαι φανατικός θιασώτης της σειράς, την παρακολουθώ ανελλιπώς και σε πολλά ταυτίζομαι με τον ομώνυμο πρωταγωνιστή, αν έχει γίνει αντιληπτό.
Βασικά διαθέτω ωραίο γράφειν που δε θα μπορούσες και πάλι να πεις ότι βγαίνει αβίαστα και πηγαία, παρά χρειάζεται να στύβω κάθε φορά το μυαλό μου για κάθε πρόταση που αρθρώνω. Όπως και να ‘χει, τι να το κάνεις όμως, όταν αυτό που πραγματικά μετράει είναι πως λειτουργείς στον προφορικό λόγο, όπου κυριαρχούν οι παύσεις, οι μισοτελειωμένες φράσεις και η έλλειψη ετοιμολογία κάτω από ένα πυκνό πέπλο αμηχανίας. :P
Νορμάλ από ποια άποψη; Ότι δεν είναι τόσο κομπλεξικές και αψυχολόγητες, που να παριστάνουν το βαρύ πεπόνι; Και να υπάρχουν, δώρον άδωρον πάντως γιατί θα είναι από αυτές που δεν κυκλοφορούν πολύ, ώστε εξ ορισμού καθίστανται δυσεύρετες.
Συγκρινόμενος με το μέσο νεαρό της ηλικίας μου, το μελαχρινό, το μάγκα, το ψηλό και γεροδεμένο, με την καθαρή επιδερμίδα, έτσι για να μην αναφερθώ καν στα μοντέλα που μας πλασάρουν τα ΜΜΕ, μειονεκτώ.
Δεκτό, αλλά γιατί παίρνεις σαν δεδομένο ότι αυτό το μοναδικό που κάποτε θα έρθει, θα είναι και το καλό, το κοινώς λεγόμενο έτερον ήμισυ, που θα στεριώσει κιόλας;
Επιφανειακές δεν ξέρω αν είστε όλες, αλλά σίγουρα είστε ανθρώπινα όντα με ανάγκες, σαρκικές αδυναμίες και πάθη που ζητούν εκτόνωση. Και το έχω καταλάβει ότι θέλετε το κάτι παραπάνω, το οποίο μερικούς μας ξεπερνά, με όσα αυτό συνεπάγεται.
Δες αυτό που απάντησα προηγουμένως. Όσο για τα λογάκια της σοφής μανούλας είναι για καθησυχασμό και τίποτ’ άλλο. Πού το ξέρει, της το είπε καμία χαρτορίχτρα;
Η κατηγοριοποίηση είναι θεμιτή και εύλογη. Όσο μεγαλύτερος, τόσο περισσότερες εμπειρίες, άρα τόσο πιο θελκτικός και επομένως με τόσο περισσότερες αξιώσεις. Για να το θέσω απλά, οι συνομίληκοί σου που υπερτερούν σε εμπειρίες, δε θα έχουν μακράν αυξημένες πιθανότητες σε σχέση με εσένα που είσαι ψαρωμένος, αγνοείς πώς πρέπει να φερθείς, δεν ξέρεις πως παίζεται το παιχνίδι κλπ;
Καλά, έτσι πίστευα κι εγώ παλιά
Κι όμως, θα χάσω! Την υπομονή μου, την ελπίδα μου, την ψυχική μου υγεία, την αυτοπεποίθησή μου και πολλά άλλα. Διακινδυνεύω να πέσω ακόμα πιο χαμηλά, να πιάσω ακόμα βαθύτερο πάτο. Πόση απόρριψη μπορεί να αντέξει κανείς, δεν είμαστε ρομπότ να μη μας νοιάζει τίποτα. Αν και θα το ευχόμουν, γιατί θα μπορούσα να πορεύομαι αλώβητος χωρίς να πτοούμαι από τίποτα.
Πώς συμβάλλεις στο σπάσιμο του πάγου; Όταν κάποιος αποφασίσει ότι είσαι προς αποφυγήν, ελάχιστα περνούν από το χέρι σου για να του αλλάξεις γνώμη.
Ναι; Γι’ αυτό τα καταφέρνετε να μπλέκετε τελικά με μαλάκες, γοητευμένες από τις φθηνές επιδείξεις αντρισμού, λεονταρισμού και αρρενωπότητας; Αν η επιλεκτικότητά σας λειτουργούσε σα μια σοβαρή δικλείδα ασφαλείας, να σας συγχαρώ, αλλά μόνο για τα πανηγύρια είναι.
03-02-2012, 22:50 #149
δε θυμαμαι που τα γραψα ακριβως και τι εννοουσα γιατι τελευταια λεγαμε αλλα. απλα οι γυναικες φαινεται να μαϊμουδιζουν μιμουμενες οσα καναν οι αντρες. πχ παλιοτερα ο ρολος των γυναικων περιοριζοταν μεστο σπιτι να φροντισουν τα παιδια και υποχρεωση του αντρα ηταν να βγει να φερει λεφτα με την εργασια του. βγηκαν κι αυτες λοιπον απ'το σπιτι και το ιδιο κανουν χειροτερα τωρα ακολουθωντας καριερα, εχωντας οι ιδιες συχνα ηδη δικα τους σπιτια ενω οι αντρες μενουν ακομα με τους γονεις (τις προτιμουν βλεπεις και λογο εμφανισης), κι αφηνωντας τη δημιουργια οικογενειας σε δευτερη μοιρα. που χρειαζεται ο αντρας σε ολο αυτο ? πουθενα! αλλο παραδειγμα με το σεξ, ειναι ανεξαρτητες και πηδιουνται απο εδω κι απο εκει (τους το μαθε η τζουλια αυτο, αν δεν υπηρχε πιο πριν) οπως ακριβως καναν και οι αντρες που υποτιθεται ειναι πολυγαμικα οντα. οι γυναικες τωρα δε ξερω τι κοιτανε, μαλλον μαζευουν εμπειριες. δε κοιτανε σιγουρα να δημιουργησουν οικογενεια, ξαφνικα το σεξ εγινε διασκεδαση. σωστα θα μου πεις, ειναι αναγκη ολων. την οποια ομως θα επρεπε να καλυπτει ο ενας που επιλεξαν, οχι οι δεκα πριν φτασουν καν τα 25 τους. πως να εκτιμησεις τον εναν μετα ?
αυτο με τα προφυλακτικα ηταν λεπτομερια. μπορει και η γυναικα να προφυλακτει ξερεις, υπαρχουν και τα χαπια (και τα σπιραλ).
καταταλλα το ξαναλεω παλι πως δεν θελω να γενικευω και να ριχνω κατηγοριες ΣΕ ΟΛΕΣ τις γυναικες. δεν ειναι ολες ιδιες, παρολο που παραμενω μονος μου, και οπως φαινεται θα παραμεινω για πολυ καιρο ακομα, αφου καμια δεν βλεπω να ενδιαφερεται και να θελει να ασχοληθει με τη περιπτωση μου.
03-02-2012, 23:24 #150
Ξέρεις ΚΕΝΟ αν σ' αυτό το "περιοριζόταν".. μέσα στο σπίτι, μαζί με την κακιά πεθερά, την στριμένη κουνιάδα, κ.λπ. προσθέσεις την κακοποίηση από τον άντρα με την νοοτροπία του 1821, τότε εξηγείται, γιατί αναγκάστηκε να βγει απ' το σπίτι. Κι αν η εργασία ήταν για τον άντρα, όλες οι υπόλοιπες δουλειές ήταν για τις γυναίκες!
Ανέκαθεν λοιπόν οι γυναίκες δούλευαν και σήμερα ακόμα περισσότερο, γιατί αναγκάστηκαν να εργαστούν κι εκτός σπιτιού.
Δεν το επέλεξαν για ν' ανταγωνιστούν το ανδρικό φύλο, απλά προέκυψε σαν ανάγκη, ίσως κι επιβίωσης!
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση