Ο 10λογος της μπακουριάς - Page 18
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 18 of 52 FirstFirst ... 8161718192028 ... LastLast
Results 256 to 270 of 779
    Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Πάντως, σίγουρα έναν άντρα που έχει τέτοια γνώμη για τις γυναίκες, δε νομίζω να τον διάλεγαν πολλές.
    Έτσι ακριβώς, ευχαριστώ για την επιβεβαίωση των λεγομένων μου. Ελάχιστες θα προτιμούσαν να τους πετάς την αλήθεια στα μούτρα χωρίς παραμύθια και γλυψίματα. Αυτο λέω κι εγώ. Έτσι για να δημιουργήσει κάποιος μια σχέση πρέπει κυρίως να πουλάει τα γνωστά παραμύθια και άρλεκιν, και ΟΧΙ όλα αυτα που προϋποθέτει ο νηματοθέτης.

Γιατί κάποιος που μελετάει Πλάτωνα να μη θέλει να κάνει σεξ? Ή, κατά τη γνώμη σου, σεξ κάνουν μόνο αυτοί που δεν έχουν ανοίξει βιβλίο?
    Όχι κατα την γνώμη ΜΟΥ, kuxumuxu wrote ->
    Μωρέ άντρες υπάρχουν, αλλά τι άντρες... Άντρες που θέλουν μόνο να σε πηΔ@νε, χωρίς άλλες δεσμεύσεις, άντρες που σε θέλουν για one night stand, ή όποτε τους βολεύει τέλοσπάντων... Άντρες που δεν θα σε πάρουν τηλέφωνο, γιατί είναι υπεράνω κλπ κλπ. Οι υπόλοιποι σιγά σιγά εκλείπουν, διότι βλέπουν ότι τελικά οι πρώτοι, τα "κακά παιδιά" περνάνε καλύτερα. Εμείς ψάχουμε τους δεύτερους... Από τους πρώτους, άλλο τίποτα.
    Οπότε τα... "κακά παιδιά" "περνάνε καλύτερα" και "πηΔ@νε όποτε τους βολεύει". Είναι το γνωστό κλισε (καλά/κακά παιδιά) που αναπαράγεται τελευταία στα διάφορα χαζοκλαμπάκια του fb...

Και τα κριτήρια τα βάζει η κάθε γυναίκα για τον εαυτό της, κατά πόσο τα εγκρίνεις εσύ ή όχι, λίγο νομίζω μας ενδιαφέρει.
    Χέστηκα αν σας ενδιαφέρει, απλά σας απαντώ στα ερωτήματά σας με βάση αυτα που βλέπω και ΟΧΙ με βάση αυτα που θέλετε να ακούσετε. Απο κει και πέρα, δεν με ξέρεις κι απο χθες για να βγάζεις απέναντι μου προσωπική εμπάθεια (2η φορά που το κάνεις), άμα τραβας κανα ζορι ή δαιμονίζεσαι διαβάζοντας αυτα που γράφω τράβα στον Άγιο Κυπριανό για εξορκισμό και αντε γεια.

Όσο για το τι ζητάει μια γυναίκα από έναν άντρα έχει να κάνει με την κάθε γυναίκα. Η κάθε μία ζητάει άλλα, δεν είμαστε όλες ίδιες όπως βολεύει πολλούς να πιστεύουν. Άρα δεν υπάρχουν έτοιμες συνταγές.
    Αναφέρθηκα σε μια νοοτροπία και τρόπο σκέψης που ακολουθείται απο μια πλειοψηφία, και οχι εξ ορισμού στο σύνολο των γυναικών καθολικά. Ελάχιστες είναι οι πραγματικά έξυπνες γυναίκες που εκτιμάνε και αγαπάνε τον συντροφο τους με βάση αυτο που είναι και οχι με βάση τα παραμύθια των αδελφών Γκρίμ.
    Forbidden dreams

Senior Member
    Quote Originally Posted by YannisCrete View Post
    Αυτή η καραμέλα του οτι όλοι οι αντρες επιθυμούν μονο γουανναιτσταντ είναι μύθος και σε καμία περίπτωση δεν ισχύει όσον αφορά το μεγαλύτερο μέρος του αντρικού πληθυσμού. Εγω ποτε μου δεν επεδίωξα να κανω σχέση της μιας βραδιάς (ακόμα και με καθαρά σεξουαλικά κριτίρια τι να χορτάσεις σε ενα βράδυ...), χίλιες φορές καλύτερα μέσω σχέσης.
    Εγώ δυστυχώς εδώ που μένω, ξέρω πολλούς, μάλλον let me rephrase that... πάρα πολλούς. Δεν το διάβασα στο fb.

Καθόλου προσβλητικό απο την στιγμή που δεν αναφερόταν επι προσωπικού αλλα γενικά σε μια πλειοψηφία.
    Το υφάκι ήταν λίγο ειρωνικό και υποτιμητικό για εκείνες τέλοσπάντων που προτιμούν να είναι με ένα άνθρωπο-ΑΝΘΡΩΠΟ και ας μην είναι μοντέλο. Και υπόψιν, το δημόσιο ήταν παλιά... τώρα όλοι απολύονται :)

Νταξει, εμένα πάντως με ξενερώνει απίστευτα η ιδέα μιας γυναίκας που θα μπορούσε να την έχει ο καθένας πουλώντας της παραμύθια. Πολύ βασικός παράγοντας είναι ο άλλος να είναι μαζί σου για ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ, και οχι για υποσχεοσιολογίες και λόγια που ο καθένας μπορει να αναιρέσει την επομένη. Χαρακτήρες όλοι μπορουν να πουλήσουν. Τα λόγια τα μεγάλα και οι πύρινοι όρκοι αγάπης έχω δει πόσο εύκολα ξεχνιούνται με τα χρόνια, το να πιάσουμε τώρα να εξετάζουμε τον παράγοντα ειλικρίνεια και συνέπεια στον άλλον είναι μεγάααααααλη υπόθεση.
    Αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω είναι ότι θα μείνω με κάποιον που με γεμίζει, αν νιώσω ότι όλα αυτά που μου λέει ΔΕΝ είναι παραμύθια, αλλά αλήθεια. Αυτό θα φανεί απο τις πράξεις του φυσικά.

Άλλα λέω αλλα καταλαβαίνεις. Είπα εγω οτι δεν είναι καν υπολογίσημα κριτήρια η αποκλειστικότητα (και η ειλικρίνεια ή η σοβαρότητα και η ωριμότητα κτλ)?
    Εγω αυτο που λεω είναι οτι αυτα τα βλέπεις στην πορεία (και αν), και σε ουδεμία περίπτωση δεν μπορει να είναι θεμελιώδης κριτήριο επιλογής συντρόφου στην αρχή.
    ΟΚ, δεν γνωρίζω κάποιον και του λέω "Καλημέρα, ποια η γνώμη σου για το γάμο". Αλλά μερικοί άνθρωποι φαίνεται αν θέλουν μόνο σεξ ή κάτι άλλο. Ε, εγώ θα πάω στο κάτι άλλο και μετά ότι βρέξει ας κατεβάσει...

Η καρδιά και το μυαλό δεν γυμνάζονται αλλα καλλιεργούνται,
    Ας μην παίζουμε με τις λέξεις μεγάλα παιδιά... :)

συναισθηματική ανταπόκριση εννοώ να μην είναι ο/η σύντροφος ψυγείο (βασικότατο για μένα τουλάχιστον).
    Ούτε στο σεξ ψυγείο, αλλά ούτε και στο μετά και στην συντροφιά.

Γουελκομ του δε κλαμπ. Να έρθεις και στο σωματείο να γραφτεις (με ενα παράβολο των 30€ απο ΔΟΥ).
    Άντε βρε Γιάννη και έχε χάρη που συμπαθώ πολύ και την Κρήτη σου!

Senior Member
    Ελάχιστες είναι οι πραγματικά έξυπνες γυναίκες που εκτιμάνε και αγαπάνε τον συντροφο τους με βάση αυτο που είναι και οχι με βάση τα παραμύθια των αδελφών Γκρίμ.
    Αυτό με τα παραμύθια είναι πρόβλημα, τουλάχιστον για μένα. Αυτές τις μ@λ@κΙες που πίστευα από μικρή και έψαχνα τον πρίγκιπα, αλλά όσα βατράχια κι αν φίλησα, βατράχια έμειναν. Τι κακό κι αυτό!

Senior Member
    Quote Originally Posted by kuxumuxu View Post
    Εγώ δυστυχώς εδώ που μένω, ξέρω πολλούς, μάλλον let me rephrase that... πάρα πολλούς. Δεν το διάβασα στο fb.
    χαχα τπτ Πατήσια μένεις ? λολ

το δημόσιο ήταν παλιά... τώρα όλοι απολύονται :)
    Είδες εσυ καναν απολυμένο δημόσιο υπάλληλο στην Ελλάδα? Άμα δεις σφυρα μου...

Αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω είναι ότι θα μείνω με κάποιον που με γεμίζει, αν νιώσω ότι όλα αυτά που μου λέει ΔΕΝ είναι παραμύθια, αλλά αλήθεια. Αυτό θα φανεί απο τις πράξεις του φυσικά.
    Δεν αμφιβάλλω, κατα βάθος όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου έχουμε ανάγκη να βασιστούμε σε μια σχέση. Το θέμα είναι οτι όπως προανέφερα εσείς οι γυναίκες έχετε συνεχώς επιλογές στα πόδια σας, οπότε βρίσκεστε σε πλεονεκτική θέση. Τωρα, εαν εσυ θετεις ως θεμελιώδες κριτήριο επιλογής το να σε γεμίζει κάποιος απαγγέλοντας σου στίχους απο Άρλεκιν τι να πω... κρίμα.

ΟΚ, δεν γνωρίζω κάποιον και του λέω "Καλημέρα, ποια η γνώμη σου για το γάμο". Αλλά μερικοί άνθρωποι φαίνεται αν θέλουν μόνο σεξ ή κάτι άλλο. Ε, εγώ θα πάω στο κάτι άλλο και μετά ότι βρέξει ας κατεβάσει...
    Που κολάει ο γάμος εδω (στην συγκεκριμένη παράγραφο)? Είδες λοιπον οτι κατα βάθος εκεί πάει η σκέψη σας?

Ούτε στο σεξ ψυγείο, αλλά ούτε και στο μετά και στην συντροφιά.
    Αυτονόητο είναι, οταν κάνω αναφορά σε συναισθηματική ανταπόκριση εννοώ σε όλους τους τομείς.

Αυτό με τα παραμύθια είναι πρόβλημα, τουλάχιστον για μένα. Αυτές τις μ@λ@κΙες που πίστευα από μικρή και έψαχνα τον πρίγκιπα, αλλά όσα βατράχια κι αν φίλησα, βατράχια έμειναν. Τι κακό κι αυτό!
    Το χεις ψάξει όμως αντικειμενικά μηπως έχεις κάνει κι εσυ λάθη (μερίδιο ευθύνης) κατα το παρελθον ?
    Forbidden dreams

Senior Member
    In this old house where every door is open
    Τα κλισε των κλισε τα κλισε ω κλισε!! Ρε παιδια ο παραπανω διαλογος ειναι αν μη τι αλλο αστειος!! Καταρχας στο μισος και στο θυμο δε θα βρεις ποτε την αληθεια!! Κατα δευτερον, αν μας ενοχλουν οι χαζογκομενες, απλα δεν ασχολουμαστε με αυτες. Εγω δεν κανω σχεσεις με καγκουρες, δεν καθομαι να τους βριζω νυχτα μερα η να θεωρω οτι ολοι οι αντρες ειναι καγκουρες! Εσενα δε σαρεσουν οι χαζογκομενες, δε θα εκανες ποτε σχεση με μια τετοια αφου δεν την γουσταρεις, τι ασχολεισαι με αυτην? Θελει κανεις να μας πεισει οτι ολες οι γυναικες ειναι χαζογκομενες?? Μαλλον αυτος τοτε ειναι ο μεγαλυτερο χαζογκομενος και καρφωθηκε!! Αυτος χαφτει παραμυθια! Αυτος παει με γυναικες που δεν γουσταρει επειδη του την επεσαν και του πουλησαν φουμαρα!! Μας ενοχλει στους αλλους οτι εχουμε μεσα μας, αλλιω δεν θα το αναγνωριζαμε!! Νοημα εχει λοιπον να διορθωσουμε τον εαυτο μας, να αλλαξουμε τον κοσμο ολο δε γινεται! Αν αλλαξουμε εμεις ομως αλλαζει η oπτικη που βλεπουμε τον κοσμο και που μας βλεπει και αυτος, αρα αλλαζουν και τα ατομα που ελκυουμε, και μας ελκυουνε!! Με το να μιρμιραμε να γκρινιαζουμε και να θυμωνουμε δε θα αλλαξει το σινγκλ στατους. :)

Senior Member
    χαχα τπτ Πατήσια μένεις ? λολ
    λολ

Δεν αμφιβάλλω, κατα βάθος όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου έχουμε ανάγκη να βασιστούμε σε μια σχέση. Το θέμα είναι οτι όπως προανέφερα εσείς οι γυναίκες έχετε συνεχώς επιλογές στα πόδια σας, οπότε βρίσκεστε σε πλεονεκτική θέση. Τωρα, εαν εσυ θετεις ως θεμελιώδες κριτήριο επιλογής το να σε γεμίζει κάποιος απαγγέλοντας σου στίχους απο Άρλεκιν τι να πω... κρίμα.
    Δεν θέλω άρλεκιν, δικά σου λόγια είναι αυτά. Θέλω σεβασμό. Και σαν άνθρωπο και σαν γυναίκα.

Που κολάει ο γάμος εδω (στην συγκεκριμένη παράγραφο)? Είδες λοιπον οτι κατα βάθος εκεί πάει η σκέψη σας?
    Ο γάμος κολλάει παντού... Δεν λένε ότι δεν κλείνουμε την TV με την ερωτική ταινία, επειδή περιμένουμε να παντρευτεί το ζευγάρι στο τέλος? :)

Αυτονόητο είναι, οταν κάνω αναφορά σε συναισθηματική ανταπόκριση εννοώ σε όλους τους τομείς.
    Άρα όχι μόνο σεξ και όχι μόνο μία φορά. Πού διαφωνούμε κ.Κρητικέ μπορείτε να μου πείτε?

Το χεις ψάξει όμως αντικειμενικά μηπως έχεις κάνει κι εσυ λάθη (μερίδιο ευθύνης) κατα το παρελθον ?
    Εννοείται ότι φταίω. (Μα είναι δώρο άδωρο να αλλάξεις χαρακτήρα, τζάμπα κρατάς λογαριασμό, τζάμπα σωστός με το στανιό, λα λα λα)

Senior Member
    Quote Originally Posted by λιλιουμ View Post
    Τα κλισε των κλισε τα κλισε ω κλισε!! Θελει κανεις να μας πεισει οτι ολες οι γυναικες ειναι χαζογκομενες?? Μαλλον αυτος τοτε ειναι ο μεγαλυτερο χαζογκομενος και καρφωθηκε!! Αυτος χαφτει παραμυθια! Αυτος παει με γυναικες που δεν γουσταρει επειδη του την επεσαν και του πουλησαν φουμαρα!! Μας ενοχλει στους αλλους οτι εχουμε μεσα μας, αλλιω δεν θα το αναγνωριζαμε!! Νοημα εχει λοιπον να διορθωσουμε τον εαυτο μας, να αλλαξουμε τον κοσμο ολο δε γινεται! Αν αλλαξουμε εμεις ομως αλλαζει η oπτικη που βλεπουμε τον κοσμο και που μας βλεπει και αυτος, αρα αλλαζουν και τα ατομα που ελκυουμε, και μας ελκυουνε!! Με το να μιρμιραμε να γκρινιαζουμε και να θυμωνουμε δε θα αλλαξει το σινγκλ στατους. :)
    Τα τσιτάτα των τσιτάτων τοις τσιτασοίν τα τσιτάτα ώ τσιτάτα!! Αγαπητή λίλιουμ, έλεος δλδ αυτα που γραφεις δεν κολάνε πουθενά. Όσο και να αλλάξουμε και να βελτιωθούμε και να διορθώσουμε την οπτική μας κτλ, αυτο δεν διασφαλίζει σε τπτ οτι θα έχουμε επιτυχία ή οχι στον πιο ασταθή και απροσδιόριστο και ΤΥΦΛΟ παράγοντα που είναι οι ερωτικές σχέσεις. Μπορει να είσαι ακόμα και ο ορισμός της τελειότητας και πάλι να φας τα μούτρα σου, όπως και μπορεί να είσαι ένας κόπανος και μισός και να σου κάτσει το αστέρι. Άσε λοιπον τα τσιτάτα για αλλού, πχ για τιποτα υποψηφίους για εξετάσεις γυμνασίου (όποιος διάβασε πολύ θα περάσει στις απολυτήριες εξετάσεις κτλ). Έχω βαρεθεί να βλέπω κόπανους με αστέρια και μια χαρά παιδιά να τρώνε τα μουτρα τους. Άσε λοιπον τις θεωρίες στο συγκεκριμένο, γιατι ενας στίχος λέει "όσοι είναι αισθηματίες την πατάνε στην ζωή και σε λάθος ιστορίες μπλέκονται καθε στιγμή".

Τεσπα, όπως προείπα το ποιντ μου είναι οτι αυτα που γράφει ο νηματοθέτης είναι άκυρα, πολύ απλά γιατι οι περισσότερες γυναίκες δεν σκέφτονται (υπολογίζουν δλδ) με αντικειμενικά κριτίρια αλλα οτι τους έρθει + παραμύθια. Οπότε άμα έχεις τύχη διάβαινε αλλιώς έλα στο κλάμπ (δωρεάν η εγγραφή, 11,99€/μήνα η συνδρομή με το ΦΠΑ) να γκρινιάζουμε παρέα για συμπαράσταση.
    Forbidden dreams

Senior Member
    Δεν θέλω άρλεκιν, δικά σου λόγια είναι αυτά. Θέλω σεβασμό. Και σαν άνθρωπο και σαν γυναίκα.
    Όχι μόνο εσύ, κι εγώ και οι περισσότεροι άνθρωποι. Αυτονόητο είναι. Σεβασμό και ειλικρίνεια και να ξέρει ο καθένας τι θέλει κτλ, ουδέποτε μείωσα αυτες τις αξίες απλά είπα οτι ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου δεν φαίνεται εύκολα και είναι λάθος να τον έχουμε ως μοναδικό θεμελιώδες κριτήριο για επιλογή ερωτικού συντρόφου.

Ο γάμος κολλάει παντού... Δεν λένε ότι δεν κλείνουμε την TV με την ερωτική ταινία, επειδή περιμένουμε να παντρευτεί το ζευγάρι στο τέλος? :)
    Αυτοαναιρείς τον εαυτό σου, παραπάνω άλλα έγραφες. Τεσπα, τι εμμονή είναι αυτή με τους γάμους, δλδ αμα έχετε μια χαρα σχέση ο γάμος σας κόφτει? Οκ, δώστε μου εμένα την μια χαρα σχέση και πάρτε εσείς τους γάμους και τις διάφορες εθιμοτυπίες.

Άρα όχι μόνο σεξ και όχι μόνο μία φορά. Πού διαφωνούμε κ.Κρητικέ μπορείτε να μου πείτε?
    Στο συγκεκριμένο ΔΕΝ διαφωνούμε. Εκεί που έχουμε άλλη γνώμη είναι στο οτι 1ον οι περισσότεροι άνθρωποι (ανδρες και γυναίκες) αναζητούν σταθερή σχέση (εσυ υποστηρίζεις το ανάποδο, αλλα κατα βάθος ξέρεις πολύ καλά οτι δεν ισχύει) και 2ον στα κριτίρια επιλογής που έχουν οι περισσότερες γυναίκες. Γενικά είναι λιγο κομφούζιο το όλο θέμα αμα κάτσει καποιος και αρχίζει να το αναλύει, το συμπέρασμα είναι οτι άμα είσαι τυχερός θα σου κατσει γυναίκα-αστέρι αλλιώς τράβα πεσε απ το γκρεμό να ησυχάσεις. Πάντως ΠΟΥΘΕΝΑ δεν ισχύουν τα διάφορα τσιτάτα περι "δικαίου" στον έρωτα κτλ.
    Forbidden dreams

Senior Member

Αυτοαναιρείς τον εαυτό σου, παραπάνω άλλα έγραφες. Τεσπα, τι εμμονή είναι αυτή με τους γάμους, δλδ αμα έχετε μια χαρα σχέση ο γάμος σας κόφτει? Οκ, δώστε μου εμένα την μια χαρα σχέση και πάρτε εσείς τους γάμους και τις διάφορες εθιμοτυπίες.
    Χιούμορ ήταν το σχόλιο μου. Απλά.

Senior Member
    Και τι αλλεργία πια στις δεσμεύσεις? Το χαρτί που υπογράφεις νομίζεις ότι έχει διαφορά στην μετέπειτα ζωή σου? Αν είσαι με κάποιον πχ 5 χρόνια και συζείς, αν τελικά παντρευτείς τι θα αλλάξει?

Senior Member
    Και τι αλλεργία πια στις δεσμεύσεις? Το χαρτί που υπογράφεις νομίζεις ότι έχει διαφορά στην μετέπειτα ζωή σου? Αν είσαι με κάποιον πχ 5 χρόνια και συζείς, αν τελικά παντρευτείς τι θα αλλάξει?
    Αυτό ακριβώς λέω. Τωρα που την είδες την αλλεργία στις δεσμεύσεις δεν μπορω να καταλάβω... αυτο που μου την σπάει εμένα δεν είναι οι δεσμεύσεις (ή οι γάμοι), αλλα είναι αυτός ο μπακαλίστικος μίζερος τρόπος σκέψης που ακολουθεί η πλειοψηφία των Ελλεϊνίδων (ΚΕΝΟ copyright) του στυλ "μεχρι τα 30 είμαστε ελεύθερες να κάνουμε οτι γουστάρουμε και να μας πάρει η μισή Αθήνα, και μετα τα 30 άντε να σοβαρευτούμε να βρούμε ενα "καλό παιδί" με φράγκα να παντρευτούμε (σοβαρή σχέση για αποκατάσταση δλδ)".

Αντιλαμβάνεται κανείς οτι πάνω σε αυτο το ξεφτίλα συλλογιστικό πλαίσιο που στηρίζονται σήμερα οι περισσότεροι γάμοι, αγάπες, συναισθήματα και λοιπα τρυφερούδια δεν είναι τπτ άλλο απο κάλπικες αξίες και κούφια λόγια του αέρα. Γάμος στηριζόμενος εξ ολοκλήρου σε πραγματική αγάπη, αλληλοσεβασμό, ειλικρίνεια, αλληλοκατανόηση και χημεία στον έρωτα υπάρχει? ΟΧΙ. Οπότε γιατι να παντρευτείς, για να επισημοποιήσεις μια εμπορική ένωση? Ή να ζεις μεσα σε αυταπάτες?

Εγώ πάντως το ηθικό δίδαγμα που έχω λάβει απο όλες τις σχέσεις που είχα είναι οτι στην πραγματικότητα είμαστε ΜΟΝΟΙ μας σε αυτή την ζωή και πολλές φορές ζούμε σε αυταπάτες. Όταν βρεθούμε στην ανάγκη, είτε χάσουμε την δουλειά μας είτε αρρωστήσουμε είτε δεν έχουμε διάθεση είτε δεν λέμε ναι και κουνάμε το κεφάλι σαν τα διακοσμιτικά σκυλάκια εκρεμές στα αυτοκίνητα είτε δεν ξερω και γω τι, αντι για αγάπες, λουλούδια και συμπαραστάσεις θα λάβουμε μια αξιοπρεπέστατη μεγαλειώδη απόρριψη απο την συντροφό μας και τότε θα ξυπνήσουμε απο τον ιδεατό κόσμο που ζούσαμε.
    Forbidden dreams

Senior Member
    Αυτό ακριβώς λέω. Τωρα που την είδες την αλλεργία στις δεσμεύσεις δεν μπορω να καταλάβω... αυτο που μου την σπάει εμένα δεν είναι οι δεσμεύσεις (ή οι γάμοι), αλλα είναι αυτός ο μπακαλίστικος μίζερος τρόπος σκέψης που ακολουθεί η πλειοψηφία των Ελλεϊνίδων (ΚΕΝΟ copyright) του στυλ "μεχρι τα 30 είμαστε ελεύθερες να κάνουμε οτι γουστάρουμε και να μας πάρει η μισή Αθήνα, και μετα τα 30 άντε να σοβαρευτούμε να βρούμε ενα "καλό παιδί" με φράγκα να παντρευτούμε (σοβαρή σχέση για αποκατάσταση δλδ)".
    Κρίμα, γιατί μάλλον δεν έχετε καταλάβει καθόλου μα καθόλου το σκεπτικό των γυναικών, ούτε πριν ούτε μετά τα 30. Κανένας γάμος που ξέρω από τους γνωστούς μου δεν είναι για τα λεφτά, μα κανένας όμως. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι τώρα με την κρίση η έλλειψη φράγκων θα εμφανίζεται όλο και πιο συχνά σαν δικαιολογία, από τους άντρες φυσικά, ώστε να μην γίνονται γάμοι... "Πού να παντρευόμαστε τώρα, έρχεται και το νέο μνημόνιο... Καλά είμαστε κι έτσι"

Αντιλαμβάνεται κανείς οτι πάνω σε αυτο το ξεφτίλα συλλογιστικό πλαίσιο που στηρίζονται σήμερα οι περισσότεροι γάμοι, αγάπες, συναισθήματα και λοιπα τρυφερούδια δεν είναι τπτ άλλο απο κάλπικες αξίες και κούφια λόγια του αέρα. Γάμος στηριζόμενος εξ ολοκλήρου σε πραγματική αγάπη, αλληλοσεβασμό, ειλικρίνεια, αλληλοκατανόηση και χημεία στον έρωτα υπάρχει? ΟΧΙ. Οπότε γιατι να παντρευτείς, για να επισημοποιήσεις μια εμπορική ένωση? Ή να ζεις μεσα σε αυταπάτες?
    Τέτοιου είδους γάμους που λες, εγώ έχω δει μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας και φυσικά σε ταινίες του Φώσκολου. Η αντίληψη "βρες ένα πλούσιο να παντρευτείς" που το ακούγαμε από κυράτσες-κομπλεξικές πριν απο 100 χρόνια, έχουν εκλείψει προ πολλού, τουλάχιστον στον δικό μου κύκλο και στις δικές μου συναναστροφές. Αν έχουν μείνει κάπου υπολείμματα γελοίων αντιλήψεων, σίγουρα δεν είναι η πλειοψηφία και όποιος ισχυρίζεται ότι είναι, μάλλον δεν έχει γνωρίσει πολλές γυναίκες.

Εγώ πάντως το ηθικό δίδαγμα που έχω λάβει απο όλες τις σχέσεις που είχα είναι οτι στην πραγματικότητα είμαστε ΜΟΝΟΙ μας σε αυτή την ζωή και πολλές φορές ζούμε σε αυταπάτες. Όταν βρεθούμε στην ανάγκη, είτε χάσουμε την δουλειά μας είτε αρρωστήσουμε είτε δεν έχουμε διάθεση είτε δεν λέμε ναι και κουνάμε το κεφάλι σαν τα διακοσμιτικά σκυλάκια εκρεμές στα αυτοκίνητα είτε δεν ξερω και γω τι, αντι για αγάπες, λουλούδια και συμπαραστάσεις θα λάβουμε μια αξιοπρεπέστατη μεγαλειώδη απόρριψη απο την συντροφό μας και τότε θα ξυπνήσουμε απο τον ιδεατό κόσμο που ζούσαμε.
    Νιώθω τυχερή που αυτό το συναίσθημα δεν το έχω νιώσει ποτέ, ούτε και κανένας σύντροφός μου, όσον αφορά εμένα. Πραγματικά λυπάμαι αν το έχουν νιώσει άλλοι, που διάλεξαν συντρόφους που δεν τους άξιζαν.

Senior Member
    Με βάση προσωπικές μου εμπειρίες, αλλά και μαρτυρίες άλλων ομοιοπαθoύσων, κατάφερα να συγκεντρώσω και να απαριθμήσω τους δέκα λόγους, για τους οποίους είμαι πεπεισμένη ότι θα παραμείνω μονη για πάντα, όπως και πολλές σαν εμένα άλλωστε. Κάπου ίσως ακουστώ λίγο απόλυτη και απαισιόδοξη, αλλά, όπως και νά 'χει, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Κάθε αντίλογος, που σίγουρα θα προταθούν πολλοί, δεκτός.

1. Οι έλληνες άνδρες έχουν γίνει αφάνταστα απαιτητικοί. Είναι ψωνάρες, σνομπ, κομπλεξικοί και το παίζουν υπεράνω. Προσδοκούν την τέλεια γυναίκα, με σώμα μοντέλου, την τρυφερή, με την έντονη προσωπικότητα, τη στοργική, την ενδιαφέρουσα, την επιτυχημένη, την ειλικρινή, τη δυναμική, την 100% θηλυκο να τα δινει ολα στο κρεβατι, την οικονομικα ανεξαρτητη με δουλεια και άμα συνεχίσω θα γεμίσω τόμους ολόκληρους. Και όσο δεν την εντοπίζουν προτιμούν να μένουν μόνοι τους. Ας όψονται τα μίντια και τα lifestyles που τους έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου με τα τρελά πρότυπα που αλύπητα τους βομβαρδίζουν. Στην άνοδο των στάνταρτνς όμως συνετέλεσε, αν μη τι άλλο, και το κίνημα του 'ελα μωρε, σιγα μην κανω σχεση, να περναω καλα θελω απλα που απελευθερωσε πληρως τους ανδρες και τους κατέστησε συναισθηματικα ανεξάρτητους. Εφόσον, λοιπόν, μπορούν να παρέχουν όλα όσα χρειάζονται στον εαυτό τους και κυριως στο πουλι τους , η επίδοξος σύντροφος πρέπει να πληροί πάρα πολλά κριτήρια για να περάσει τη δοκιμασία και να τύχει της έγκρισής τους.

2. Προσωπικά, είμαι μια χαρα εμφανίσιμη, και έχω αξιόλογο και δυνατό χαρακτήρα. Αλλά όσο και να βελτιωθεί κανείς, με τον ανταγωνισμό σε όλους τους τομείς να καλπάζει, πάντοτε θα υπάρχει κάποια καλύτερη.

3. Η Ελλάδα τρώει, ως γνωστόν, τα παιδιά της. Με τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ανεπιστρεπτί η χώρα μας, οι μισοί φεύγουν στο εξωτερικό και οι άλλοι μισοί συμβιώνουν άνεργοι με τους γονείς τους. Αν, λοιπόν, σκεφθούμε σε τι βαθμό σαπίζουμε όλοι στην ψωροκώσταινα, λογικό επακόλουθο είναι να θεριεύει και η αγαμία. Άμα δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα πιο στοιχειώδη, μήπως θα έχουμε περιθώρια και για τα «είδη πολυτελείας»;

4. Μεσούσης της οικονομικής κρίσης, οι άνθρωποι έχουν γίνει κακόκεφοι, γιατί σφίξανε οι κώλοι, κόβουνε τα περιττά έξοδα ειδικά από τη διασκέδαση και δεν τους περισσεύει όρεξη ούτε για φιλίες, ούτε φυσικά για έρωτες. Στο μυαλό τους κυρίαρχη σκέψη είναι πως θα βγάλουν το μήνα, πως θα βρούνε δουλειά, πως θα τελειώσουν το μεταπτυχιακό, πως θα μαζέψουν λεφτά για να μετακομίσουν ή να ξεκουμπιστούν έξω και σίγουρα όχι πως θα του κουνηθώ ή πως θα τη ρίξω στο κρεβάτι. Όσο για τις σεξουαλικές τους ανάγκες, οι μεν άντρες τις καλύπτουν στα «κόκκινα σπιτάκια» και οι δε γυναίκες με το δονητή, αν και αυτές δεν τις συμμερίζονται και τόσο ούτως ή άλλως. Εναλλακτικά, καταφεύγουν στους/στις πρώην, αντί να μπαίνουν στην επίπονη διαδικασία εξεύρεσης καινούριου συντρόφου.

5. Είναι στατιστικώς γνωστό ότι ανά 100 γυναίκες αναλογούν 104 άντρες. Και αν λάβουμε υπόψιν ότι οι καλοί θα είναι πάντα πιασμένοι ή απλησίαστοι δον ζουαν και οι άλλοι εξ αυτών δε θα βλέπονται, άλλοι δε θα είναι στην ηλικία σου και άλλοι δεν ξέρω γω τι, ε… δε θέλει και πολύ μυαλό, για να αντιληφθούμε ότι υπάρχει υπερπροσφορά υποψηφίων για λιγοστό αριθμό διαθέσιμων αρσενικών. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις δουλειές.

6. Στην εφηβεία μου οι ερωτικές σχέσεις με άφηναν παγερά αδιάφορη, έχοντας άλλες προτεραιότητες όπως το διάβασμα ή να περάσω στο πανεπιστήμιο. Τώρα που έκλεισα 23 και το ένστικτο αφυπνίστηκε, οι άλλες έχουν ήδη εμπειρίες και περιπέτειες στο ενεργητικό τους, με αποτέλεσμα να κατέχουν το προβάδισμα έναντι εμού. Το κυνήγησα όσο ήταν καιρός και τι καταλαβα? Σε αυτή την ηλικία, αφενός οι άνδρες έχουν αναλωθεί από προηγούμενες σχέσεις τους, με συνέπεια να έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη των απαιτήσεών τους και αφετέρου, οι αντίζηλές μου είναι, όπως και να το κάνουμε, στην ιδια πανω κατω κατσταση της απογοητευσης που ειμαι κι εγω... Όσον αφορά τους μεγαλυτερους, είναι άλλη συζήτηση.

7. Γενικά σχεδον σε τίποτα δεν είναι τυχερή και όλα μου πάνε στραβά, γιατί είμαι γκαντεμόσαυρα και κάποιος με μούντζωνε την ώρα που γεννήθηκα.

8. Φέρω πολλά τραύματα από την απόρριψη που έχω υποστεί και τις κατά καιρούς καταστροφικές φιλίες, μετατρέποντάς με σε ένα αξιολύπητο, κοινωνικά ευνουχισμένο και συναισθηματικά ακρωτηριασμένο ανθρωπάκι. Έτσι, είναι αναμενόμενο να μην μπορώ να λειτουργήσω σωστα ούτε απέναντι στους άνδρες οι οποίοικαι απεχθάνονται τις εσωστρεφείς και κλειστές. Η έλλειψη φίλων προσθέτει ένα επιπλέον εμπόδιο, καθότι εδώ όλες σχεδόν οι γνωριμίες πραγματοποιούνται μέσω κοννέ. Δύσκολα θα τολμησουν να βγουν με μία άγνωστη, χωρίς τη μεσολάβηση ενός κοινού γνωστού με τις αναγκαίες συστάσεις aka (έχει καλο κωλο και στηθος? ειδαλλως δε βγαινω μαζι της...). Ο κατά τα άλλα ξεπερασμένος θεσμός του συνοικεσίου συγκεκαλυμμένος καλά κρατεί.

9. Συγκαταλέγεται και αυτό στα σημάδια των καιρών μας. Οι άνθρωποι, υπνωτισμένοι από τη σαγηνευτική επίδραση της τεχνολογικής έξαρσης, αλλά και εύλογα τρομοκρατημένοι από τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις της εγκληματικότητας, έχουν κλειστεί στον εαυτό τους και γίνανε ψυχροί, δύσπιστοι και απόμακροι. Αρκεί να φανταστούμε ότι έχουν εκλείψει ολοσχερώς οι φιλίες, για να αντιληφθούμε την απόσταση που θα χάσκει και ανάμεσα στα φύλα. Έτσι, δε θα πρέπει να προκαλεί καμία έκπληξη, αν πχ αρέσεις σε έναν άνδρα και ωστόσο σου φέρεται παγερά και αδιάφορα, σαν να μην τον ελκύεις καθόλου.

10. Οι νέο-έλληνες αρέσκονται στο να το παίζουν ζόρικοι και 'βαριά' αρσενικά για δύο κυρίως λόγους: πρώτον, εξαιτίας καταλοίπων από πάλαι ποτέ στερεότυπα που ταυτίζουν το ζοριλίκι το γνησιο αρσενικό και δεύτερον, για να περάσουν την ενδιαφερόμενη από κόσκινο και να την ψήσουν εξονυχιστικά, μέχρι να αποφασίσουν αν αξίζει. Κατ’ αυτό τον τρόπο, όμως, στέλνουν ψευδή μηνύματα στην τελευταία ότι δεν επιθυμούν παρτίδες μαζί της, η οποία και φυσικά θα αποχωρήσει ατάκτως άπρακτη.

Senior Member
    Κρίμα, γιατί μάλλον δεν έχετε καταλάβει καθόλου μα καθόλου το σκεπτικό των γυναικών, ούτε πριν ούτε μετά τα 30. Κανένας γάμος που ξέρω από τους γνωστούς μου δεν είναι για τα λεφτά, μα κανένας όμως. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι τώρα με την κρίση η έλλειψη φράγκων θα εμφανίζεται όλο και πιο συχνά σαν δικαιολογία, από τους άντρες φυσικά, ώστε να μην γίνονται γάμοι... "Πού να παντρευόμαστε τώρα, έρχεται και το νέο μνημόνιο... Καλά είμαστε κι έτσι"
    xaxaxa ναι δεν έχουμε καταλάβει τπτ μα ειδες? Γνωστές ατάκες του στυλ "28 χρονών γαϊδαρος και δεν έχει δικό του αυτοκίνητο, τι ξεφτίλας" δεν παιζουν παρα μόνο σε ταινίες του Φώσκολου. Οκ, οτι πεις... Υποθέτω δε, οτι οι γαμπροί στους γάμους των γνωστών σου ήταν άνεργοι και μπατίρηδες ή τπτ ιδ.υπάλληλοι των 600φτου και βγαίνω€ χωρίς περιουσία πίσω τους. Άμα υπάρχουν τετοιες κοροϊδάρες νύφες πάντως να μου τις γνωρίσεις.

Τέτοιου είδους γάμους που λες, εγώ έχω δει μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας και φυσικά σε ταινίες του Φώσκολου. Η αντίληψη "βρες ένα πλούσιο να παντρευτείς" που το ακούγαμε από κυράτσες-κομπλεξικές πριν απο 100 χρόνια, έχουν εκλείψει προ πολλού, τουλάχιστον στον δικό μου κύκλο και στις δικές μου συναναστροφές. Αν έχουν μείνει κάπου υπολείμματα γελοίων αντιλήψεων, σίγουρα δεν είναι η πλειοψηφία και όποιος ισχυρίζεται ότι είναι, μάλλον δεν έχει γνωρίσει πολλές γυναίκες.
    Άμα ο δικός σου κύκλος είναι τόσο advanced, τοτε πως και δεν πέτυχες κανα κελεπούρι απο εκεί ειλικρινά απορώ... Τωρα εαν θεωρείς οτι η αντίληψη "βρες ένα πλούσιο να παντρευτείς" δεν ισχύει σήμερα στην σύγχρονη μεσοαστική Ελληνική κοινωνία, επέτρεψε μου να σου επισημάνω οτι πλανάσαι πλάνην οικτράν και ο κύκλος σου είναι είδος για ντοκυμανταιρ έρευνας του Τέλογλου.

Νιώθω τυχερή που αυτό το συναίσθημα δεν το έχω νιώσει ποτέ, ούτε και κανένας σύντροφός μου, όσον αφορά εμένα. Πραγματικά λυπάμαι αν το έχουν νιώσει άλλοι, που διάλεξαν συντρόφους που δεν τους άξιζαν.
    Πάντως στην περίπτωση που ισχύουν αυτα που γράφεις, εαν έχεις την πεποίθηση οτι αποτελείς αντιπροσωπευτικό δείγμα της μέσης Ελληνίδας, τότε ή αυταπατάσαι ή εθελοτυφλείς άγρια.
    Forbidden dreams

Senior Member
    xaxaxa ναι δεν έχουμε καταλάβει τπτ μα ειδες? Γνωστές ατάκες του στυλ "28 χρονών γαϊδαρος και δεν έχει δικό του αυτοκίνητο, τι ξεφτίλας" δεν παιζουν παρα μόνο σε ταινίες του Φώσκολου. Οκ, οτι πεις...
    Δεν νομίζω ότι κάποιος θα σε κοροιδέψει αν δεν έχεις αμάξι, με τέτοια οικονομική κρίση. Αν πχ. είσαι φοιτητής, μετά κάνεις μεταπτυχιακό, μετά πας φαντάρος, έχεις φτάσει τα 28 και δεν έχεις δουλεψει ποτέ σου, όπως και όλοι οι άλλοι φίλοι σου, δεν θα σου πει κανένας γιατί δεν έχεις αμάξι. Ξέρουμε γιατί δεν έχεις αμάξι.

Αν πάλι έχεις τελειώσει το λύκειο στα 18 και έχεις φτάσει 28 και δεν έχεις αμάξι και επίσης δεν έχεις δουλέψει ποτέ, πάλι ξέρουμε γιατί δεν έχεις αμάξι.

Αν πάλι είσαι ποδηλάτης, πάλι ξέρουμε γιατί δεν έχεις αμάξι.

Υποθέτω δε, οτι οι γαμπροί στους γάμους των γνωστών σου ήταν άνεργοι και μπατίρηδες ή τπτ ιδ.υπάλληλοι των 600φτου και βγαίνω€ χωρίς περιουσία πίσω τους. Άμα υπάρχουν τετοιες κοροϊδάρες νύφες πάντως να μου τις γνωρίσεις.
    Οι φίλοι μου που παντρεύτηκαν έχουν σχεδόν το ίδιο μορφωτικό και οικονομικό επίπεδο. Σε 3-4 περιπτώσεις μάλιστα, η νύφη δεν ήξερε τι είχε.

Άμα ο δικός σου κύκλος είναι τόσο advanced, τοτε πως και δεν πέτυχες κανα κελεπούρι απο εκεί ειλικρινά απορώ...
    Είναι επειδή ποτέ δεν έψαχνα για κελεπούρι, με τον τρόπο που το λες εσύ. Άλλα θέλω εγώ από τη ζωή μου και άλλα θέλουν οι άλλοι. Και δεν μετανιώνω για τίποτα.

Τωρα εαν θεωρείς οτι η αντίληψη "βρες ένα πλούσιο να παντρευτείς" δεν ισχύει σήμερα στην σύγχρονη μεσοαστική Ελληνική κοινωνία, επέτρεψε μου να σου επισημάνω οτι πλανάσαι πλάνην οικτράν και ο κύκλος σου είναι είδος για ντοκυμανταιρ έρευνας του Τέλογλου.
    Επιμένω, δεν ισχύει, τουλάχιστον αν η κοπέλα έχει μια Α ανεξαρτησία. Τώρα αν ψάχνει για νταβά, που να την τρέφει χωρίς να δουλεύει εκείνη, δεν έχω γνωρίσει καμία εγώ προσωπικά.

Πάντως στην περίπτωση που ισχύουν αυτα που γράφεις, εαν έχεις την πεποίθηση οτι αποτελείς αντιπροσωπευτικό δείγμα της μέσης Ελληνίδας, τότε ή αυταπατάσαι ή εθελοτυφλείς άγρια.
    Δεν είπα ότι είμαι αντιπροσωπευτικό δείγμα (αν και δεν το αποκλείω, αλλά χωρίς κάποια στατιστική έρευνα δεν μπορώ να το υποστηρίξω) Απλά λέω ότι υπάρχουν χίλιοι δυο χαρακτήρες στη ζωή. Αν τώρα εμείς πάμε και πέφτουμε όλο στους ίδιους, αυτό σίγουρα σημαίνει ότι φταίμε εμείς, έτσι?

Page 18 of 52 FirstFirst ... 8161718192028 ... LastLast