Πως εκοψα τα χαπια και Ανθοιάματα η ομοιοπαθητικη η κατι εναλλακτικο πηρε κανεις? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 27 of 27
    Member
    Περσεφονη μου οταν πρωτοεπαθα κρισεις πανικου επαιρνα ηρεμιστικα τυπου tavor και τετοια για πολυ λιγο διαστημα ομως.Μετα πηγα ομοιοπαθητικη εκανα θεραπεια για 2 χρονια εγινα τελειως καλα και μετα απο συνεννοηση με το γιατρο μου τα σταματησα.Αφου περασαν πριπου 10 χρονια χωρις προβλημα συνεβη κατι πολυ στρεσσογονο στη ζωη μου και αποφασισα να κανω ψυχοθεραπεια αντι να παω παλι στην ομοιοπαθητικη.Ψυχοθεραπει� � εκανα με ψυχιατρο και ετσι ξεκινησα τα κανονικα φαρμακα χωρις να το πολυσκεφτω γιατι ημουν πολυ ευχαριστημενη απο τη γιατρο μου.Αφου ομως περασε ο καιρος,δεν ειδα και σοβαρη διαφορα,τουλαχιστον οχι τοση οση ειχα δει με την ομοιοπαθητικη αποφασισα να επιστρεψω λοιπον στην ομοιοπαθητικη.Ακομα δεν μπορω να σου πω αν εχει αποτελεσμα οπως την πρωτη φορα,ειναι και σοβαροτερα τα θεματα μου τωρα,αλλα ελπιζω πως ολα θα πανε καλα.Σε περιπτωσεις ψυχοσωματικων φαινομενων τα ομοιοπαθητικα φαρμακα δεν σε κανουν χειροτερα Αυτο εινα σιγουρο.Αν πας σε ομοιοπαθητικο θα στο βεβαιωσει και αυτος.Θα ρωτησω τον γιατρο μου για καποιον στη Θεσσαλονικη και θα σου γραψω.Ο δικος μου ηταν παθολογος στο ΥΓΕΙΑ πριν απο οτι ξερω αλλα μιλαμε για 25 χρονια πριν.Εγω πιστευω οτι ειναι θεμα γιατρου και οχι ειδικοτητας.Αν ο αλλος το χει..το χει!
    Quote Originally Posted by persefoni78 View Post
    Γεια σου POP. Εκανες ομοιοπαθητικη πριν 20 για κρισεις πανικου ? Και τι εγινε τελικα τοτε? Γιατι χρειαστηκε να παρεις και φαρμακα μετα? Τι εννοεις δεν λειτουργουν αντιθετα για τις πρωτες μερες? Δηλαδη μετα ειχες εξαρση του προβληματος? Αν μπορεις εξηγησε μου λιγο γιατι φαινεται οτι η ομοιοπαθητικη σε βοηθησε αλλα μετα χρειαστηκες παλι φαρμακα. Εγω τα χαπια τα κοψα απο μονη μου σιγα σιγα αφου ενιωθα καλυτερα με τα ιχθυελαια. Τωρα προσπαθω να μην παιρνω συχνα αγχολυτικα. Νομιζω οτι η χαζομαρα ηταν οτι μολις ενιωσα καλυτερα μειωσα τα ιχθυελαια, γιατι ενταξει στοιχιζουν κιολας και αρχισα να χω καποια προβληματακια. Εμενα τωρα το βασικο μου προβλημα ειναι οι φοβοι που εχω για καποια πραγματα. Αυτοι οι φοβοι θα θελα να μειωνονταν. Το ονομα του βιβλιου ειναι "Νικηστε την καταθλιψη" εκδοσεις Διοπτρα. Ο συγγραφεας λεει να μειωσεις τη δοση αν νιωσεις καλυτερα αλλα σε μενα αυτο δεν επιασε.
    Ναι θα ηθελα να ρωτησεις τον γιατρο σου αν ξερει καποιον ομοιπαθητικο που να τον εμπιστευεται εδω. Τι ειδικοτητα εχει ο γιατρος σου. Εγω βασικα θεωρω οτι πρεπει να παω σε ψυχιατρο ομοιοπαθητικο γιατι ενταξει λενε οτι δε παιζει ρολο η ειδικοτητα σε αυτους αλλα ενας ψυχιατρος ομοιοπαθητικος θα καταλαβαινε καλυτερα το προβλημα μου ισως. Το ψαξα και εδω Θεσσαλονικη, αλλα ενας που ηταν και ψυχιατρος με καταρακωσε αν διαβασες καλα το πρωτο post μου.

Senior Member
    Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
    Αν καποιος εχει εμπειρια με ανθοιαματα η ομοιοπαθητικη η κατι αλλο εναλλακτικο που να τον βοηθησε, παρακαλω περιμενω γνωμες και να το συζητησουμε. Τα ψαχνω ολα
    Και χρειαζομαι βοηθεια οπως και εσεις.
    persefoni78, καλησπέρα. Από προσωπική εμπειρία θα 'θελα να σου πω ότι τα ανθοϊάματα δεν κάνουν τίποτα απολύτως και τζάμπα θα πετάξεις τα λεφτά σου. Καλύτερα βοηθάει να αγοράσεις μελισσόχορτο (βότανο) από ένα μαγαζί βιολογικών, να το βράσεις και να το πιεις με άδειο στομάχι. Τα ΕPA και DHA που περιέχουν τα ιχθυέλαια, ναι, συμφωνώ προσωπικά, βοηθούν στη βελτίωση της διάθεσης. Παραθέτω
    http://www.fish-oils.com/el/uses-of-...order_114.html

Senior Member
    Αν καποιος μου συστηνε καποιον αξιολογο και πανω απο ολα ανθρωπο να με ακουσει, θα πηγαινα να κανω ξανα ψυχοθεραπεια μαλλον. Αλλα ποσο θα στοιχισει και αξιζει τελικα?
    Πέρσι μου ύστερα απ' όλες τις συμβουλές των μελών ιδιαίτερα του PETRAN, αυτό που μένει είναι μια σωστή έρευνα αγοράς με καλή διάθεση από την δική σου μεριά, προς εξεύρεση του κατάλληλου ειδικού.
    Στο λέω αυτό όχι πως δεν το ξέρεις εσύ καλύτερα απ' τον καθένα, αλλά γιατί κατάλαβα την δυσκολία σου να προσεγγίζεις γενικά τους ειδικούς, ύστερα από κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες.
    Είμαι της άποψης, ότι αν δεν δημιουργεί πρόβλημα στον πάσχοντα π.χ. να τον αποπροσανατολίζει, η λήψη δεύτερης και τρίτης ακόμα γνώμης είναι απαραίτητη, για να βγάλεις τ' απαραίτητα συμπεράσματα και να καταλήξεις.
    Δυστυχώς, όλοι οι γιατροί ή όλοι οι ειδικοί ψυχικής υγείας δεν είναι όπως πολύ σωστά λες κι εσύ Άνθρωποι.
    Ψάξε λοιπόν και σου εύχομαι τώρα πλέον, που και οι αποτυχίες ακόμα σου δώσανε εμπειρία, να βρεις τον Άνθρωπο-λειτουργό, που χρειάζεσαι.

Ευχαριστω ολους σας για τις συμβουλες. Διαβαζω και αλλα post σε αυτο το φορουμ και πραγματικα εχω απογοητευτει πολυ. Ελαχιστοι ειναι αυτοι που βρηκαν μονιμη λυση στα προβληματα τους και παλευουν ολοι μια ζωη με χαπια, ψυχοθεραπειες κτλ. Εγω ηδη εχω 15 χρονια. Ημουν πιο αισιοδοξη οταν γραφηκα στο φορουμ και με ολα αυτα που διαβαζω αντι να παρω κουραγιο, επεσε πολυ αυτες τις μερες η ψυχολογια μου. Μου φαινεται οτι μου κανει κακο να διαβαζω εμπειριες αλλων. Τελικα αν σου ρθει αυτη η ατυχια να παθεις "ψυχολογικα προβληματα" δε βγαινεις ποτε απο αυτο το λουκι. Μονο παλευεις μια ζωη. Αναρωτιεμαι γιατι οι επιστημονες δεν εχουν βρει ακομα απο που προερχονται ολα αυτα και να δωσουν μια οριστικη λυση.

Senior Member
    Μην ξεχνάς, ότι όλη η ζωή μας είναι ένας ασταμάτητος αγώνας και πάντα θα ματώνουμε, για να πάμε λίγο παρακάτω.
    Μην επηρεάζεσαι λοιπόν απ' όσα διαβάζεις και μην "πέφτεις", γιατί "το ταξίδι" αυτό μας θέλει στα πόδια μας.
    Σε βρίσκω υπερευαίσθητη κι αυτό εξηγεί κιόλας, το γιατί υποφέρεις ίσως περισσότερο.
    Οριστικές και μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν! Αυτό που θα σου πρότεινα κι αποτελεί και τίτλο ενός παλαιότερου βιβλίου είναι:
    " ΓΙΝΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ " κι έτσι θα δώσεις εσύ τις λύσεις σου!
    Από δω και πέρα νάχεις μόνο χαρές!

Μηπως μπορεις να μου πεις λιγα πραγματα για το βιβλιο που προτεινεις. Το ειδα στο google. Λεει για την χλωροφυλλη και συνταγες απο οτι διαβασα στην περιγραφη.

Senior Member
    Πέρσι μου, το συγκεκριμένο τόχα κάνει δώρο σε κάποια συνάδελφο!
    Να πω την αλήθεια μου δεν τόχω διαβάσει εγώ, αλλά μούχε κάνει πολύ εντύπωση ο τίτλος του.
    Μάλιστα κάποια στιγμή, που το ανέφερα στον ψυχοθεραπευτή μου, μούχε πει κι εκείνος ότι έτσι χρειάζεται, να γίνει.
    Να γίνουμε δηλ. τελικά γιατροί του εαυτού μας!
    Μπορείς ίσως να το βρεις και σε κάποιο κατάστημα που πουλάει βιολογικά προϊόντα.
    Εσένα στο ανέφερα μόνο για τον τίτλο του, όταν αναρωτήθηκες γιατί οι επιστήμονες δεν δίνουν μια οριστική λύση.

Junior Member
    Το βιβλίο "Γίνε γιατρός του εαυτού σου" το έχω διαβάσει.
    Συμφωναν με αυτο μπορεις να θεραπευσεις τα πάντα μονο με την διατροφή.
    Βασιζεται πολύ στις ωμες τροφες και στην χλωροφύλη για αποτοξίνωση.
    Εδώ γράφει αναλυτικα για το βιβλίο
    http://www.dromostherapeia.gr/protei...aitou-sou.html

Junior Member
    Δεν ήθελε να σε αναλάβει γιατί το πρόβλημα είναι βαθύ?Απ'ότι ξέρω δεν είναι αυτή η φιλοσοφία της ομοιοπαθητικής...η ομοιοπαθητική βγάζει πράγματα που είναι κριμένα βαθιά μέσα μας,γι'αυτό ακριβώς θα έπρεπε να σε αναλάβει. Το ότι δεν σε έπιασαν τα χημικά σκευάσματα δεν είναι απαραίτητα κακό..δεν κάνουν για όλους,στο κάτω κάτω σκοπός τους είναι να κρύψουν το αποτέλεσμα κι όχι να προβάλουν το αίτιο. Εγώ δεν ξέρω τίποτα από ιατρική αλλά θα σου πρότινα να συμβουλευτείς κι άλλον ομοιοπαθητικό. Μόνο να ξέρεις ότι ότι κι αν κάνεις θέλει θέληση για να ξεπεράσεις το πρόβλημά σου...και δεν εννοώ να το πολεμάς ,γιατί πολλοί κάνουν αυτό το λάθος ,αλλά να το κατανοείς. Εγώ έχω κάνει ομοιοπαθητική και με έχει βοηθήσει αρκετά εκτός από κάποιες περιόδους που η ίδια αρνούμουν να βοηθηθώ (σε τέτοιες περιπτώσεις ούτε τα zoloft ούτε τα xanax έκαναν τίποτα) Εγώ πιστεύω ότι είναι πολύ καλό που πήρες μόνη σου την πρωτοβουλία να ξεκινήσεις κάτι εναλλακτικό και ότι πρέπει να συνεχίσεις. Επίσης κάποια στιγμή (καλύτερα όχι τώρα που έχεις πολύ ένταση) θα μπορούσες να δοκιμάσεις και reike. Ψάξε το λίγο ¨)

Junior Member
    Παιδιά υπάρχει και η Ραδιολα.Ψαξτε το.Μου άρεσαν πολύ αυτά που γράφετε μπράβο

Junior Member
    Παιδιά εγώ έχω κατάθλιψη.Τι να πάρω;

Senior Member
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Να γίνουμε δηλ. τελικά γιατροί του εαυτού μας!
    .
    Μαρκελα μου , εγω αυτο εκανα , ενω γυρναγα απο ψυχιατρο σε ψυχιατρο , για την κτθλψη μου , η οποια δεν ειχε προφανες αιτιο , αφου ετσι ειναι η φυση της ασθενειας , δοκιμασα ολα ταντικαταθλιπτικα , ημουν εθισμενος σε 9 ζαναξ την μερα με αλκοολ , για να ανακουφιζομαι, παντα ομως διατηρουσα την ελπιδα μου , μετα απο 15 χρ. κλεισουρας/αποσυρσης / ανηδονιας στα παντα , αιφνης συνηλθα , εκοψα και τα ζαναξ σε 2 μηνες , και πλεον αισθανομαι αρκετα καλα ........αισθανομαι λες και ξαναγεννηθηκα .......

Page 2 of 2 FirstFirst 12