Results 181 to 195 of 330
-
23-02-2012, 18:40 #181
Καλυτερα ομως να απευθυνεσαι σε μενα και οχι στα παιδια που να βοηθησουν θελουν. Δεν ειστε ψυχολογοι κι εγω ο ασθενης και εσεις συνεδριαζεται για το πως θα με κουραρετε χαχα. Κουβεντα κανουμε και γιαυτο θελω να συζητησω με ολους. Οχι μεταξυ σας μονο. Εχω πει πολλα. Εσυ εχεις βγαλει καποιο συμπερασμα απο ολα αυτα? Εγω ειμαι στην διαδικασια του να βγαλω
- 23-02-2012, 20:37 #182
Τζιμ, εγώ θα σου παραθέσω αυτό που είχα γράψει στο προηγούμενο θέμα σου. Οι 'νέες' εξελίξεις που περιέγραψες εδώ και τα 'νέα' δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ίδια ακριβώς ουσία με άλλο περιτύλιγμα, μια επανάληψη. Κάτι από αυτά που σου είχα γράψει τότε λοιπόν ήταν:
" Τζιμ, αυτό που εγώ έχω καταλάβει μέσα από τις 120τόσες σελίδες, είναι άγχος, φόβος, ανασφάλεια, προκαταλήψεις, στερεότυπα, ψυχολογική πίεση κλπ. Ακόμα και αν υπάρχει ένας και μοναδικός δικός σου σεξουαλικός προσανατολισμός (γκέι ή στρέιτ), μέσα σε όλα αυτά δεν έχει 'χώρο' ούτε να αναπτυχθεί, ούτε να εκφραστεί. ......... Για εμένα είναι ξεκάθαρο από όσα έχεις γράψει πως η σκέψη 'είμαι ομοφυλόφιλος' είναι το καταφύγιο σου όταν βιώνεις 'αποτυχία', όταν διστάζεις, όταν υπεραναλύεις. Όπως μου είναι επίσης ξεκάθαρο, ότι τίποτα από όσα έχεις περιγράψει ως σήμερα δεν είναι ενδεικτικό ενός ομοφυλοφιλικού προσανατολισμού "
Η άποψη μου αυτή παραμένει και σήμερα, έχοντας διαβάσει όοολα αυτά που παραθέτεις στις 13 (ακόμα :P ) σελίδες αυτού του θέματος. Μα και μόνο η έκταση των κειμένων σου, ο τρόπος που πας να αναλύσεις κάθε μία λεπτομέρεια, οι χίλιες σκέψεις για το 'πώς εξηγείται' το κάθε τι και το να βάζεις τον εαυτό σου σε διάφορα 'τεστ', παραπέμπει σε άγχη, εμμονές και ψυχαναγκασμούς, ΟΧΙ σε ομοφυλοφιλία.
Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να δεχτείς ότι όλα αυτά είναι νοητικά κατασκευάσματα που απ' τη μια πάνε να ανακουφίσουν, από την άλλη επί της ουσίας τρέφουν το άγχος. Και ναι, καλό θα ήταν να κάνεις συστηματική δουλειά με κάποιον ειδικό, παρά τις οικονομικές δυσκολίες όλων αυτή την εποχή. Αλλά αν ακόμα κι αυτό περιβάλλεται από χίλια δυο πραγματικά (π.χ. είμαι άνεργος) ή γνωστικά (π.χ. δεν τολμάω να ζητήσω βοήθεια από τους δικούς μου) εμπόδια, κράτα το σαν άμεση προτεραιότητα κι ασχολήσου με την οργάνωση της καθημερινότητας σε καλύτερες βάσεις και την προσπάθεια να εκλογικεύεις και να αποφεύγεις τις παράλογες ή βασανιστικές σκέψεις άμεσα... χωρίς πολλά πολλά :)
23-02-2012, 22:34 #183
Καταρχην ευχαριστω πολυ που μου απαντησες. Αυτο το ποστ μου ελπιζω να μην κρατησει τοσο πολυ οσο το αλλο... ;)
Πως μπορεις ομως να το λες αυτο...? Πως ειναι δυνατον εγω μεσα μου πραγματικα να αισθανομαι οτι βρισκομαι αντιμετωπος για πρωτη φορα τοσο ανοιχτα με μια αληθεια που δεν τολμουσα να παραδεχτω? Την κοπελα την φιλουσα, ειχα σωματικη διεγερση αλλα οχι και πνευματικη. Σαν κατι να μου ελειπε. Το ιδιο και στο σεξ. Μα ειναι δυνατον ολα αυτα να τα προκαλω εγω σε μενα? Δεν ειναι πολυ πιο απλο να πω πως μαρεσουν οι αντρες βρε αδερφε δεν χαθηκε κι ο κοσμος... Οκ δεν πηγα ακομα για να ξερω τι και πως αλλα μεσα μου γιατι μερα με τη μερα το νιωθω ολο και πιο πολυ. Το μοναδικο "τελευταιο μου χαρτι" ειναι οτι ουτε με κοπελες εχω πολλες εμπειριες αλλα γιατι κατι μεσα μου μου λεει πως με οσες και να παω παλι στα ιδια θα καταληξω...?? Για να ειμαι ειλικρινης με οσα εχω γραψει μεχρι τωρα περιμενα να μου πεις πως πρεπει να το αποδεχτω, να αγαπησω εμενα κτλ... Τελος παντων...δεν το κρυβω οτι το να μου λενε οτι μπορει ολα να ειναι στο μυαλο μου και να μην αναγκαστω να υποστω την διαδικασια του coming out (πρωτα σε μενα που ειναι πιο δυσκολο, και μετα στην κοινωνια και τους γονεις μου) δεν παυει να ειναι ανακουφιστικο. Ομως εγω μεσα μου νιωθω αλλιως...
Κατι αλλο... Λες σε ενα σημειο της απαντησης το εξης: "Η άποψη μου αυτή παραμένει και σήμερα, έχοντας διαβάσει όοολα αυτά που παραθέτεις στις 13 (ακόμα :P ) σελίδες αυτού του θέματος. Μα και μόνο η έκταση των κειμένων σου, ο τρόπος που πας να αναλύσεις κάθε μία λεπτομέρεια, οι χίλιες σκέψεις για το 'πώς εξηγείται' το κάθε τι και το να βάζεις τον εαυτό σου σε διάφορα 'τεστ', παραπέμπει σε άγχη, εμμονές και ψυχαναγκασμούς, ΟΧΙ σε ομοφυλοφιλία."
Εγω σημερα και χθες που οσο κι αν εχω βυθιστει στην θλιψη, τα ψυχοσωματικα και γενικως εχω χασει τη γη κατω απ τα ποδια μου και νιωθω θα τρελαθω, εκανα ηδη μερικα βηματα στο να δεχτω αυτο που λογικα ολη μου τη ζωη πολεμουσα και για το οποιο εθελοτυφλουσα (το οτι δεν τρελαινομαι για γυναικες οπως οι υπολοιποι αντρες-φιλοι μου κτλ ή ετσι νομιζω εν πασει περιπτωσει) και πιστευω πως ολες οι αναλυσεις που μου λες οτι κανω πιστευω ηταν στραβοτιμονιες, υπεκφυγες, εκλογικευσεις πες οπως θες για να αποφυγω ή γιατι δεν ειχα τα κοτσια να πω πως: ΝΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ, ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ... Ηδη σοκαρομαι που το γραφω αλλα τι να κανω... να πεθανω... ειναι η αληθεια και μονο η αληθεια.. Και ελπιζω σιγα σιγα να μην φοβαμαι να το λεω μεσα μου οσο κι αν μου φερνει πανικο και δακρυα στα ματια.
23-02-2012, 22:45 #184
Mε συγχωρεις, αλλα απο που προεκυψε οτι εγω θεωρω οτι η ομοφυλοφιλια ειναι επιλογη και οτι αλλαζει; Και που κολλαει η θρησκεια; Αν μετα απο ολα αυτα εσυ θεωρεις οτι εγω πιστευω σε θρησκευτικες αηδιες και αμαρτιες και οτι πρεπει να μπεις στο σωστο δρομο, τοτε οχι εσυ, αλλα εγω δε θα ξανα ασχοληθω. ΔΕΝ ΞΕΡΩ απο που προκυπτει η ομοφυλοφιλια, ΞΕΡΩ ομως οτι αποτελει μια υγειη σεξουλικοτητα. Απο κει και περα δε με ενδιαφερει αν αλλαζει ή αν δεν αλλαζει, τι πιστευει το Βατικανο και το Φαναρι. Χ Ε Σ Τ Η Κ Α. Εγω εσενα πηγα να βοηθησω. Όσο αφορα σε αυτο που λεει η Body Rocker, ναι ισως επιμειναμε πολυ αλλα με σκοπο να βοηθηθει ενα ατομο το οποιο κατα τη γνωμη μας δεν ειναι αυτο που νομιζει και φοβαται. Το χερι μου στη φωτια δεν το βαζω για κανεναν και δε βρισκω και το λογο. Αν εσυ Τζιμ εχεις κατασταλαξει οτι εισαι αμφιφυλοφιλος η ομοφυλοφιλος κλπ, τοτε εμας δε μας πεφτει κανενας λογος και δε θα προσπαθησουμε να σε πεισουμε για κατι το οποιο εσυ λες πως γνωριζεις. Αν οντως εχεις πια καταλαβει τι εισαι, να αλλαξεις το θεμα της συζητησης απο ''Μπερδεμενη Σεξουαλικοτητα-Απελπισμενος'' σε ''Ομοφυλοφιλικη Σεξουαλικοτητα-Απελπισμενος'' για να σε βοηθαμε πλεον ο καθενας οπως μπορει να το αποδεχτεις και να νιωσεις πιο ανετα αν το χρειαζεσαι.
Αυτα απο μενα. Λυπαμαι αν αφησα τετοια ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗ εντυπωση. Δε θα παρεξηγηθω κιολας.
23-02-2012, 22:56 #185
Οχι οχι δεν αφησε τετοια εντυπωση!! Απλα ηταν μια υποψια που περασε απ το μυαλο μου και ηθελα να το επιβεβαιωσω. Δε σε παρεξηγησα αντιθετα σε ευχαριστω πολυ που μου γραφεις. Δεν φανταζεσαι ποσο αναγκη το εχω.
Οσο για το ποσο αποφασισμενος ειμαι να δω με πασα ειλικρινεια μεσα μου το τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ειμαι σου απαντω πως δεν ειμαι ετοιμος να το δεχτω ακομα. Ειμαι πανικοβλημενος διοτι οσο αν το θεωρω κι εγω υγειεστατη σεξουαλικη εκφραση, στην πραγματικοτητα δεν το επιθυμω... Και το γεγονος μαλλον οτι κατι θα υπαρχει μεσα μου για να με κανει να το ψαχνω τοσο με πανικοβαλει. Τοσο που εχω χασει την μπαλα. Ξερω υπερβαλλω αλλα σε αυτη τη φαση δεν μπορω να το ελεγξω.
Αλλα δεν αφησε ΚΑΜΙΑ αηδιαστικη εντυπωση..!!! Απλα κατι υποψιαστηκα... αλλα αφου το λες κι εσυ τοτε ολα οκ... Μη μου θυμωσεις... εγω σε ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιαφερον
23-02-2012, 23:00 #186
Δεν εχω ξανανιωσει ετσι στη ζωη μου... Γιατι να τα παιρνω ολα ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ τραγικα??? Θελω να ανοιξει η γη να με καταπιει.... που θα καταληξει ολο αυτο?? Θα το γλιτωσω το ψυχιατρειο??? Ω θεε μου γιατι σε μενα
23-02-2012, 23:05 #187
Ο φόβος χτύπησε την πόρτα. Δεν ήταν ΚΑΝΕΙΣ.
Σκεψου το.
23-02-2012, 23:11 #188
24-02-2012, 06:04 #189
Τζιμμάστερ, να σου προτείνω μια ωραία ιδέα; Ξεκίνα να ψάχνεις δουλειά, να βγάλεις χρήματα και να μπορέσεις έτσι να ταξιδέψεις και σε χωρες που είναι πολύ πιο ανοιχτές ως προς την αποδοχή του διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού και πολύ πιο προοδευτικές στα ήθη γιατί στην Ελλάδα ακόμα υπάρχουν απομεινάρια παλιών αντιλήψεων που καλά κρατούν και δηλητηριάζουν και τον τρόπο σκέψης νεότερων γενιών δυστυχώς. Πιστεύω πως ένα τέτοιο ταξίδι, θα βελτίωνε πολύ την ψυχολογία σου.
έτσι γιατί περίεργα την είδα...
24-02-2012, 09:16 #190
Jim απευθύνομαι, μέσα στα πλαίσια ενός ήρεμου τόνου, σε όποια και όποιον μου δημιουργεί την επιθυμία να εκφράσω κάτι, είτε είναι δημιουργοί ποστ, είτε σχολιαστές.
Θα ήταν καλό να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι το παρόν ποστ ναι μεν το έφτιαξες εσύ για εσένα, αλλά το διαβάζουν και πλήθος άλλων ατόμων, τα οποία μπορεί και να επηρεάζονται από κάποιες θέσεις.
Το ποστ σου, καλώς ή κακώς, είναι δημόσιο.
Nick_psych ok δεκτό. Απλά ως άτομο του ...ευρύτετου εξωκοινοβουλευτικού λοαδ χώρου, οι συγκρίσεις "φονικά-χίτλερ-χίμλερ", μου καμπανίζουν άσχημα.
Jim η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι κινείσαι στα bi χωράφια και επειδή bi, όπως πολλές φορές έχω πει, δεν είναι ένα πράγμα-μία αλήθεια:
klein sexual orientation grid
(ενδεικτικά πάντοτε).
24-02-2012, 10:06 #191
24-02-2012, 10:47 #192
Και μετα τι? Δλδ πες οτι μου αρεσει να πειραματιστω με αντρες και πες οτι το κανω, και συνειδητοποιω οτι γουσταρω... Μετα ΤΙ?? Οκ εβγαλα λεφτα, εκανα ενα ταξιδι και ανακαλυψα σε πιο χαλαρο περιβαλλον τον εαυτο μου. Θα μεινω για παντα εξω? Οι δικοι μου δεν εχουν δικαιωμα να ξερουν τι γινεται? ΚΙ ΕΓΩ πώς θα καταληξω?
Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα... Δεν ειναι μονο θεμα ομοφοβιας... Ειναι ολοκληρη αλλαγη στο Life style... Ειμαι και αγχωδης απ τη φυση μου και εχω την ταση να βλεπω μπροστα και να παιζω το μελλον σαν ταινια στο μυαλο μου... Και ξερεις τι μελλον βλεπω σε μενα?? 'Η τροφιμος ψυχιατρειου ή νεκρος... Και δεν τα λεω για να γκρινιαξω. Εδω και λιγο καιρο που αρχιζω και καταλαβαινω οτι ειναι σοβαρα τα πραγματα (που ακομα μεσα μου εθελοτυφλω μη νομιζεις) και οχι παιξε-γελασε εχω αρχισει και βυθιζομαι σε μια μαυριλα, εναν τρομο, μια απαισιοδοξια σε σημειο που δεν μπορω να περιγραψω. Καρκινο να μου ελεγες οτι εχω λιγοτερο κατακαρδα θα το επαιρνα. ΑΥΤΟ ομως πληγωνει τον αντρικο μου εγωισμο χωρις να αφηνει δευτερη ευκαιρια. Πως να σταθεις στην κοινωνια ως αντρας (γιατι ασχετα με το σεξ εγω νιωθω 1000% αρσενικο με αρχιδια) οταν ολοι ξερουν οτι παιρνεσαι με αντρες?? Αν δεν υπηρχαν αυτα ουτε καν θα εκανα λογο. Προς το παρον λοιπον υποφερω σιωπηλα και προσπαθω γενικως να σταθω λιγο στα ποδια μου και να ανακαλυψω εμενα ετσι ωστε τουλαχιστον (και επειδη δεν εχω ακομα επαφη με αντρα αλλα ουτε και πολλες με γυναικα) να κλαιγομαι με λογο και οχι υποθετικα οπως κανω τωρα.
24-02-2012, 10:53 #193
Το γνωριζω απο παλιοτερο ποστ μου. Εννοειται οτι θα ηταν καλο να συνεργαστω με ειδικο. Χαιρω πολυ χαιροπουλος.
Εγω ειμαι ανεργος-απειρος-καταθλιπτικος-εν δυναμει γκει-χαμενος στο διαστημα σε μια οικογενεια με ανθρωπους που εχουν παραιτηθει απ τη ζωη προ πολλου (γιαυτο αλλωστε εχω υιοθετησει/κληρονομησει παθητικη συμπεριφορα-φοβο-αγχος κτλ). Λεφτα εχουν απο συνταξεις μονο για να φερνουν το νοικοκυριο βολτα.
Αν εγω τωρα τους ζητησω 40ευρω (τοσο χρεωνει αυτη που πηγαινω) για καθε επισκεψη αυτο σημαινει για μια επισκεψη την εβδομαδα= 160ευρω τον μηνα για δυο επισκεψεις=320 ευρω!!
Και παει λεγοντας...
Πες μου εσυ τι θα εκανες οταν η γαμημενη ψυχικη υγεια ειναι πιο ακριβη απ το χαβιαρι.
24-02-2012, 11:11 #194
Η παρατεταμένη ανεργία, οι πολλές ώρες στο σπίτι, η έλλειψη παρεας που να σου δινει ερεθισματα και να σε κανει να ξεφευγεις, η έλλειψη επαρκους συναναστροφής και σχέσεων με το άλλο φύλο, το κλεισιμο στον εαυτο σου και συνεπώς στις σκέψεις σου επιτεινουν και κατευθυνουν τη σκέψη σου στην εμμονή περί ομοφυλοφιλίας. Ίσως η εμμονή αυτη να ειναι εργαλείο της σκέψης σου που έχει επισκιασει και σε έχει κανει να ξεφυγεις στη σκέψη απο τα πραγματικά σου προβλήματα. Ομοφυλοφιλία σημαίνει το να βλέπεις κάποιον συγκεκριμένο άντρα και αυθόρμητα χωρίς να μεσολαβει η σκέψη να διεγείρεσε σεξουαλικά και να ποθείς σεξουαλική επαφή μαζι του. Σου συμβαίνει κάτι τετοιο? για να καταλάβουμε αν πρόκειται περι εμμονης ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Καποιες φορες την ταση αυτη την δημιουργει η έλλειψη επαφης, συναναστροφης με το άλλο φύλο, ιδίως σε άτομα που ήταν κλειστα ή αργησαν να κάνουν σχέση ή το περιβάλλον τους δεν τους παρείχε ευκαιρίες που όμως σιγα σιγα εξαλείφεται μόλις το άτομο αρχίσει να εξοικειώνεται με το άλλο φυλο δλδ να κανει σχέσεις, σεξ κλπ. Κάποιος που όντως είναι ομοφυλόφιλος δεν αλλάζει ακόμα κι αν περιτρυγιρίζεται από τις πιο ωραίες γυναίκες.
γιάννης
24-02-2012, 11:22 #195
Aυτα περι χιτλερ κτλ ηταν παραλληλισμοι/παραδειγματα δεν νομιζω ο ποστερ να εννοουσε ή να παρομοιαζε κινηματα βιας και μισους με τον λοαδ χωρο και προσανατολισμο.
Στο θεμα μας τωρα: Το εχω σκεφτει. Οτι το μεγαλυτερο ποσοστο το δικο μου πεφτει σε μπαι χωραφια με κλιση προς στρειτ. Το θεμα ειναι αν οντος ειναι ετσι, μετα τι γινεται? Οχι τπτ αλλο, αλλα ολο αυτο με εχει παγωσει και στους υπολοιπους τομεις της ζωης μου...
Ασε που πλεον καθε φορα που βγαινω μια βολτα νιωθω οτι κοροιδευω τον κοσμο... Γιατι πχ οταν περναει μια ωραια κοπελα και μου την δειχνει ενας φιλος απανταω πως οντος ειναι ωραια, και οντος το εννοω. Αλλα μεσα μου σκεφτομαι κι αν παω μαζι της και δεν μαρεσει?? Κι αν παω με τον ιδιο τον φιλο μου και το απολαυσω πιο πολυ??
Επισης τοσα χρονια που εχω πεταξει στον καλαθο τον αχρηστων, οσοι μαθουν τι με απασχολει θα με πουν και μαλακα κιολας. Οκ ηξερες οτι εισαι λιγο διαφορετικος τοσο καιρο...και γιατι δεν κανεις κατι να καλυτερεψεις την ζωη σου παρα καθεσαι και μας κοροιδευεις. Αν και ψεμματα δεν ειπα ποτε για κοπελα που μου αρεσε ενιωθα να με παιρνει το κυμα του καθιερωμενου και να κανω οτι και τα υπολοιπα προβατα. Και μαλλον εχω περασει πολλες φορες απο καταθλιπτικη κριση γιατι ποτε δεν ενιωσα 100% ο εαυτος μου. Συν του οτι οι παρεες μου πολλες φορες ηταν ματσο μαλακες και καλα πιο στρειτ κι απο τοξο οι οποιοι με την συμπεριφορα τους σε κανανε να νιωθεις για οποιαδηποτε ευαισθητη πλευρα του χαρακτηρα σου. Ποσο μαλλον να μαθουν οτι ψηνεσαι να δοκιμασεις με αντρα. ΤΡΑΓΙΚΟ....Ισως απο αυτες τις εμπειριες στα σχολεια της επαρχιας που μεγαλωσα οπου τα περισσοτερα παιδια ηταν ζουλου/ουγκα μπουγκα ********ι καραβλαχοι εχω τοσα μεγαλα ομοφοβικα αποθεματα μεσα μου. Γιαυτο νιωθω και τοσο θλιψη απο τοτε που ημουν χοντρος και με κοροιδευανε. Γενικως τα παιδια ακριβως επειδη ειναι αφτιαχτοι χαρακτηρες ακομα σε συνδυασμο με τα σπιτια της επαρχιας που τα μεγαλωνουν για χασαπηδες καταλαβαινετε ποσο τραυμα μπορει να αφησανε σε μενα που ημουν παιδι μεταναστων, αθωος, καλος, ευαισθητος και μεσ το χαμογελο. Το παιδι του χαρτοπαιχτη αλκοολικου που το χτυπαγε και το εβριζε και ηταν τελειως αδυνατο αθλητικο και τσαμπουκας σε ποιον θα βγαλει τα απωθημενα του? Σε μενα φυσικα και αλλους σαν κι εμενα.
Δεν θελω να τα θυμαμαι. Απορω πως την παλεψα. Ακομα και σημερα, χρονια μετα κραταω μεσα μου την φωτια της εκδικησης αναμμενη. Γιατι η κακοποιηση και η παιδικη βια ειναι αυτη που δεν φαινεται...