ειμαι καινουρια εδω... γειαααααααααα!!!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8

ειμαι καινουρια εδω... γειαααααααααα!!!!!

γειααααα!!! μ παν κτι γνωστοι μου για αυτο το site και μπηκα να δω τι γινεται.. φαινεται πλυ καλο και επιτελους βρήκα ατομα που να περνανε τα ιδια με μενα κ ετσι να μπορουν να με καταλαβουν..
    θα παω φέτος 2α λυκειου κ βασικα εχω προβληματα απο περσι.. βσκ ειχα ξεκινησει απο ανορεξία κ παρολο που το ξεπερασα πασχω απο βουλιμια απο τον μαρτη.. δν αντεχω αλλο... βοηθήστε με να σας γνωρισω κ πειτε μου λιγο γενικα τι γινεται εδώ γιατι ειμαι ακομα καπως χαμένη...!

Senior Member
    Καλώς ήλθες στην παρέα.

Τα πράγματα είναι εύκολα εδώ, όπως θα διαπίστωσες.Είμαστε άνθρωποι με όμοια προβλήματα που μοιραζόμαστε εμπειρίες και απόψεις επάνω στις διατροφικές διαταραχές και όχι μόνο.

Υπάρχουν πολλά θέματα που μπορείς να γράψεις,αρκεί να βρεις την κατάλληλη ενότητα που ταιριάζει στο θέμα σου.

Εύχομαι καλή συνέχεια και καλή δύναμη.

Φιλικά.

euxaristw vre kleanthi..
    eisai o monos pou m apantises!
    ecena se boithise auto to site..?
    giati emena sto kentro pou paw mou xoun pei na mn asxoloumai me site sxetika me ti boulimia gti etc tis dinw perissoteri simasia ap oti prepei k auto dn me boithaei na to 3eperasw..

Senior Member
    Σε καθε ανθρωπο λειτουργει διαφορετικα η συνεχης ενασχοληση του με το προβλημα που αντιμετωπιζει.Σε καποιον μπορει να κανει κακο - ν αυθυποβαλλεται χειροτερα - ενω σε καποιον αλλον ισως τον βοηθα.Αν οι ειδικοι σου εχουν συστησει κατι, ισως θα πρεπει να κανεις αυτο που λενε.Οπως νιωθεις καλυτερα...

Member
    γεια σου!!!
    :)
    αν εσενα σε βοηθαει το να μοιραζεσαι σκεψεις και αποψεις να το κανεις!!
    εχεις ξεπερασει την ανορεξια?συγχαρητηρια!

Senior Member
    Καλησπέρα κι από 'μένα glwssou!

Κι εμένα μου είχε πει η ψυχολόγος μου ότι δε βοηθάει να μπαίνω σε sites σχετικά με τη βουλιμία διότι ίσως με αυτό τον τρόπο αυθυποβάλλομαι. Δεν ήταν απόλυτη βέβαια αλλά όπως και να'χει εγώ πιστεύω ότι μου κάνει καλό. Επίσης, από αυτό το site έχω πάρει πολλές απαντήσεις σε ερωτήματά μου κι έχω αντλήσει άπειρες φορές κουράγιο είτε καταγράφοντας τα συναισθήματά μου είτε διαβάζοντας τις περιπτώσεις άλλων ομοιοπαθούντων.
    Γενικά, πιστεύω ότι όσο περισσότερο συζητάς το πρόβλημα και ειδικά με άτομα που το ζουν, τόσο περισσότερο προσεγγίζεις στη λύση του. Αυτό που κάνουμε εδώ είναι μια μορφή ομαδικής ψυχοθεραπείας-αλληλοϋποστήριξης και μ' αρέσει.

Junior Member
    καλησπερα και χρονια πολλα. Το δικο μου το προβλημα ειναι το εξης και θελω να με βοηθησετε αν οντως λεγεται βουλημια η οχι. Μου αρεσει να τρωω μονο γλυκα και junk food αν δεν υπαρχει κατι τετοιο στο σπιτι μπορει και να μην φαω τα οσπρια για παραδειγμα που ειναι και καλα δεν θα τα φαω , και δυστυχως οταν εχω αγχος καταναλωνω ποιο πολυ φαγητο αλλα οπως προανεφερα junk food και γλυκα κυριως σοκολατα.Υπαρχει καποιος που να αντιμετωπιζει το ιδιο προβλημα με εμενα ??????

Senior Member
    "Η βουλιμία, ή αλλιώς νευρική βουλιμία είναι μία διατροφική διαταραχή η οποία χαρακτηρίζεται από επεισόδια υπερβολικής κατανάλωσης φαγητού που ακολουθούνται από μη φυσιολογικά μέτρα ελέγχου της πρόσληψης των θερμίδων από τον οργανισμός όπως είναι η χρήση διουρητικών, η πρόκληση εμετών, η αποχή από το φαγητό για συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, υπερβολική άσκηση ή υπερβολική χρήση καθαρτικών. Το υπερβολικό άγχος για το βάρος και το σώμα είναι επίσης χαρακτηριστικό της βουλιμίας.
    Το βουλιμικό άτομο κατά τη διάρκεια του επεισοδίου υπερβολικής κατανάλωσης φαγητού χάνει τον έλεγχο και οι ποσότητες ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες που θα κατανάλωνε κάποιος άλλος. Η αιτία του επεισοδίου δεν είναι η βιολογική πείνα αλλά συνήθως μία απάντηση στην κατάθλιψη, το στρες ή της μειωμένης αυτοπεποίθησης του ατόμου.
    Τα άτομα με βουλιμία μπορεί να φαίνονται απολύτως φυσιολογικά στους γύρω τους. Συνήθως έχουν φυσιολογικό βάρος αν και δεν αποκλείονται τα υπέρβαρα άτομα. Οι γυναίκες που πάσχουν από βουλιμία συνήθως είναι αρκετά φιλόδοξες.
    Είναι πολύ δύσκολο να αναγνωρίσει κανείς ένα άτομο με βουλιμία γιατί τόσο τα επεισόδια υπερφαγίας όσο και τα «μέτρα πρόληψης» συμβαίνουν στις περιπτώσεις κρυφά, χωρίς τη γνώση ακόμα και των πιο αγαπητών τους προσώπων. Επιπλέον έχουν την τάση να αρνούνται την κατάστασή τους.

Συμπτώματα:

- Κατανάλωση φαγητού χωρίς έλεγχο, αυστηρές δίαιτες, αποχή από το φαγητό, υπερβολική άσκηση
    - Εμετοί, κατάχρηση διουρητικών ή καθαρτικών
    - Συχνή χρήση του μπάνιου απευθείας μετά το γεύμα
    - Προκαταλήψεις σε θέματα σωματικού βάρους
    - Κατάθλιψη ή σκαμπανεβάσματα στη διάθεση. Αίσθηση ότι το άτομο είναι εκτός ελέγχου
    - Πρησμένοι αδένες στο λαιμό και στο πρόσωπο
    - Καούρες, φούσκωμα, δυσπεψία, δυσκοιλιότητα
    - Ασταθής κύκλος περιόδου
    - Προβλήματα στα δόντια ή και στο λαιμό
    - Αδυναμία, εξάντληση, κόκκινα μάτια"

και εγω με χιλια προτιμω τα γλυκα και junk σε σχεση με τις φακες αλλα τι να κανουμε, πρεπει να τρωμε απ'ολα. :D