Σύλληψη αστέγων: η νέα …κοινωνική προσφορά - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 24 of 24
    Senior Member
    Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
    Rock, σ' ευχαριστώ. Καλή σου μέρα! Τα λέμε.

Senior Member
    Συνεργαζόμουν επί σειρά ετών με ΜΚΟ που διαθέτει στέγες για αστέγους καθώς και ειδική στέγη για γυναίκες θύματα trafficking. Οποιοσδήποτε άστεγος μπορεί να χτυπήσει την πόρτα και να βρει βοήθεια, ανά πάσα στιγμή. Θα βρει στέγη, φαγητό, ιατρική βοήθεια από γιατρούς και ψυχολογική στήριξη από ψυχολόγους. Μεριμνάται επίσης ώστε να βρεθεί δουλειά και γενικά παρέχεται κάθε βοήθεια για να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Υπάρχουν όμως όροι και κανόνες, αν αποφασίσει να μείνει και να δεχθεί βοήθεια. Απαγορεύεται το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και σε γενικές γραμμές, να μην ενοχλεί με οποιονδήποτε τρόπο τη διαμονή των υπολοίπων. Και με το "ενοχλεί" δεν εννοώ να μην ροχαλίζει...

Ειδικά για τις γυναίκες θύματα trafficking υπάρχει επιπλέον περιορισμός. Για κάποιο χρονικό διάστημα (πάντως της τάξης μερικών εβδομάδων και όχι περισσότερο) απαγορεύεται να έχουν και να χρησιμοποιούν τηλέφωνο, από το φόβο της υποτροπής (οι "ιδιοκτήτες" τους κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να τις πάρουν πίσω, γι' αυτό οι συγκεκριμένες στέγες προστατεύονται από αστυνομικούς και μόνον συγκεκριμένοι άνθρωποι ξέρουν γι' αυτές).

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, κι όμως οι περισσότεροι κοιτώνες παραμένουν άδειοι, γιατί ελάχιστοι δέχονται να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς, ιδιαίτερα οι αλκοολικοί και οι ναρκομανείς (κάτι που είχε παραδεχθεί και άστεγος, σε σχετικό ρεπορτάζ).

Δεν είναι λοιπόν τα πράγματα πάντα έτσι όπως φαίνονται...

PS: Επειδή βρίσκομαι σε "ευαίσθητο" forum, να διευκρινίσω ότι δεν είμαι ούτε γιατρός, ούτε ψυχολόγος, ούτε δημοτικός ή δημόσιος υπάλληλος, που θα μπορεί να έχει κάποιο λόγο να παρουσιάσει τα πράγματα διαφορετικά απ' ό,τι τα εισπράττει ο υπόλοιπος κόσμος.

Senior Member
    λοιπον γκουφι, αυτο το σχολιο, ηθελα να το κανω κι εγω, αλλα ειπα να μην....
    οταν αναφερονται αριθμοι απο νεκρους ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΥΣ, ειναι μια αλλη ιστορια απο τα θυματα της κρισης.
    δεν κανω κρισεις, λεω ομως ,ΣΑΦΩΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

κατα τα αλλα, πιστευω οτι υπαρχουν πολλοι πρωην νοικοκυραιοι, πλεον αστεγοι και οχι μονο εξαρτημενοι η παραβατικοι.
    πιστευω οτι δεν υπαρχει αρκετη ενημερωση. ουτε εγω ηξερα για τους κοιτωνες που λες.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ...πιστευω οτι δεν υπαρχει αρκετη ενημερωση. ουτε εγω ηξερα για τους κοιτωνες που λες.
    Έχεις δίκιο. Θα σου πω όμως το πιο απλό: αν είχα σχετικό πρόβλημα (και χωρίς να έχω την ενημέρωση που, λόγω ιδιότητας, έχω), τα πρώτα μέρη στο οποία θα σκεφτόμουν να ζητήσω βοήθεια θα ήταν η Αστυνομία και η Εκκλησία. Έχουν καταλόγους στεγών και θα σε προσανατολίσουν ανάλογα.

Και για να προλάβω τους "δαίμονες", ΟΧΙ. Ούτε η Αστυνομία θα σε συλλάβει, ούτε η Εκκλησία θα σε βάλει κάτω με το ζόρι να δεχθείς αγιασμό... Και για να το πω εντελώς "χύμα", να σε ξεφορτωθούν θέλουν (συνήθως) και να σε στείλουν στο κατάλληλο, ανά περίπτωση, μέρος.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Goofy View Post
    Έχεις δίκιο. Θα σου πω όμως το πιο απλό: αν είχα σχετικό πρόβλημα (και χωρίς να έχω την ενημέρωση που, λόγω ιδιότητας, έχω), τα πρώτα μέρη στο οποία θα σκεφτόμουν να ζητήσω βοήθεια θα ήταν η Αστυνομία και η Εκκλησία. Έχουν καταλόγους στεγών και θα σε προσανατολίσουν ανάλογα.

Και για να προλάβω τους "δαίμονες", ΟΧΙ. Ούτε η Αστυνομία θα σε συλλάβει, ούτε η Εκκλησία θα σε βάλει κάτω με το ζόρι να δεχθείς αγιασμό... Και για να το πω εντελώς "χύμα", να σε ξεφορτωθούν θέλουν (συνήθως) και να σε στείλουν στο κατάλληλο, ανά περίπτωση, μέρος.
    χαχαααα
    εχεις δικιο βρε παιδι μου,αλλα να πω την αληθεια,αν βρισκομουν σε τετοια θεση (η αν βρεθω)δεν θα σκεφτομουν να απευθυνθω ουτε στην αστυνομια ,ουτε στην εκκλησια:)
    και δεν ειμαι κανενα ταραχοποιο στοιχειο, καθε αλλο... φαντασου αν θα το κανει καποιος φοβισμενος(το να αποτανθει στην αστυνομια)

Senior Member
    Αυτή η χώρα ουδέποτε προήγαγε τον εθελοντισμό, την αγάπη για το περιβάλλον, το σεβασμό στο συνάνθρωπο, στα ζώα... ξαφνικά - και μέσω "κοινωνικών μηνυμάτων" εκ τηλεοράσεως - αφήσαμε τα παιδιά της Αφρικής και πιάσαμε τους αστέγους. Τώρα τους είδαμε, πριν ήτανε "κρυμμένοι"... όλοι θέλανε τους Ολυμπιακούς του 2004 και φούσκωναν από υπερηφάνια, είχανε "καθαρίσει" και οι δρόμοι, μια χαρά... το ίδιο κάνουν και στο Κίεβο σήμερα για την κωλογιουροβίζιον... κι αναρωτιέμαι... πώς θα διαφυλάξω τα κομμάτια μου εν όψει σκληρομνημονιακής πολιτικής... κι αν πρώτα ένιωθα σα τη μύγα μέσα στο δίλιτρο, έ τώρα να μη νιώθω σα τη μύγα μέσα στον ωκεανό;...

Senior Member
    Είχα την εντύπωση πως το Θέμα ήταν οι άστεγοι στην Ελλάδα, γι' αυτό απάντησα. Γενικά για τον Κόσμο και περί ευαισθησίας δεν μπορώ να καταθέσω μαρτυρία, παρά μόνο προσωπική άποψη.

Η ευαισθησία δεν είναι καλάθι με φρούτα να αφήνεις το πορτοκάλι και να πιάνεις το μήλο. Όποιος είναι ευαίσθητος με τους ανθρώπους είναι και με τα ζώα και με το περιβάλλον.

Ευαισθησία για μένα είναι να μπορείς να βάλεις τον εαυτό σου στη θέση του πάσχοντος και να κάνεις ό,τι μπορείς για να ανακουφίσεις τον πόνο του. Και οι άνθρωποι πάσχουν και τα ζώα! Αυτός που υποφέρει και βοηθά τον άνθρωπο, υποφέρει και βοηθά και τα ζώα. Αλλιώς μάλλον για υποκρισία μιλάμε και όχι για πραγματική ευαισθησία!

Senior Member
    Αν αναφέρεσαι σε μένα, εγώ απλά έχω το θάρρος να απαντώ στο θέμα της Τζόαν. Γενικότερα εκφράζω τις θέσεις μου, με εκφράζουν τα θέματά της. Τη στεναχώρια μου δήλωσα, για το πώς θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω. Γίνεται ολοένα και δυσκολότερο. Δε θέλω να εκφράσω πάντως το πώς εννοώ την "ευαισθησία". Δεν επιθυμώ να εκφράζομαι τόσο βαθιά εδώ μέσα τουλάχιστον. Από τα χθες ένιωσα για μια ακόμη φορά την απόγνωση των φίλων μου στο πετσί μου, την έζησα από κοντά. Γύρισα εξαντλημένη και περιμένω τον "αποκεφαλισμό" των λίγων ευαίσθητων σε αυτόν τον τόπο... καληνύχτες.

Senior Member
    Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
    Quote Originally Posted by RockElCasbah View Post
    Αν αναφέρεσαι σε μένα, εγώ απλά έχω το θάρρος να απαντώ στο θέμα της Τζόαν. Γενικότερα εκφράζω τις θέσεις μου, με εκφράζουν τα θέματά της. Τη στεναχώρια μου δήλωσα, για το πώς θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω. Γίνεται ολοένα και δυσκολότερο. Δε θέλω να εκφράσω πάντως το πώς εννοώ την "ευαισθησία". Δεν επιθυμώ να εκφράζομαι τόσο βαθιά εδώ μέσα τουλάχιστον. Από τα χθες ένιωσα για μια ακόμη φορά την απόγνωση των φίλων μου στο πετσί μου, την έζησα από κοντά. Γύρισα εξαντλημένη και περιμένω τον "αποκεφαλισμό" των λίγων ευαίσθητων σε αυτόν τον τόπο... καληνύχτες.
    Και πολύ καλά κάνεις, RockElCasbah, και απαντάς στο θέμα μου και πάντα είμαι χαρούμενη όταν απαντάς και να απαντάς πάντα. Οι καλοπροαίρετοι είναι πάντα καλοδεχούμενοι, δεν είμαστε στο λύκειο για να γράφουμε έκθεση ιδεών σε στενά πλαίσια. Και τα αδέσποτα ζώα άστεγοι είναι κι αυτά που υφίστανται τη βαρβαρότητα των ανθρώπων και τη ζωή που έχει γίνει αφόρητη σ' αυτήν την πόλη.

Page 2 of 2 FirstFirst 12