Σύλληψη αστέγων: η νέα …κοινωνική προσφορά
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
    Senior Member
    Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας

Σύλληψη αστέγων: η νέα …κοινωνική προσφορά

Τι έγινε χτες με το πολύ κρύο στο κέντρο της Αθήνας; Συνέλλαβαν άστεγους γιατί έκαναν κατάληψη σε κτίριο για να μην πεθάνουν από το κρύο;
    Περαστικοί που έτυχε να 'ναι εκεί, φώναζαν: "Ρε, είναι άστεγοι, ρε! Ούτε στη χούντα δε γίνονταν αυτά!".
    Έτσι λύνονται αυτά τα θέματα; Mε μηνύσεις; Ή έχει χαθεί τελείως η σοβαρότητα σ' αυτόν τον τόπο;
    http://denplirono.wordpress.com/2012/02/02/

Banned
    μηπως το καναν γιατι θελαν να τους βοηθησουν ? απ'το να ειναι εξω μεστο κρυο με τις σακουλες μαρινοπουλου ή τζαμπο και τα χαρτοκουτα νουνου ή βλαχας εβαπορε, μπορει να προτιμουν να περασουν τις μερες τους φυλακισμενοι στα υπογεια της γαδα ή τον κορυδαλλο. ετσι τα λυνει η ελλαδαρα τα προβληματα, πεντεξι συλληψεις, καντε οτι δεν ειδατε τιποτα, εξαφανιστηκαν ολοι, και οι αλλοδαποι, και οι αστεγοι!

Senior Member
    "Ένταση επικράτησε νωρίς το απόγευμα στο καφενείο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων. Μέλη κινήσεων πολιτών διέρρηξαν τον χώρο με σκοπό να βρουν καταφύγιο από το κρύο οι άστεγοι, οι οποίοι δεν επιθυμούσαν να μεταβούν στους άλλους χώρους που διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων για την προσωρινή τους στέγαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. ..."
    http://www.neemo.gr/cluster5892883.php
    Εύγε στους εκλεγμένους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης (από εμάς τους ιδίους βεβαίως εκλεγμένους) και πρώην ...συνηγόρους του πολίτη!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Joann View Post
    "Ένταση επικράτησε νωρίς το απόγευμα στο καφενείο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων. Μέλη κινήσεων πολιτών διέρρηξαν τον χώρο με σκοπό να βρουν καταφύγιο από το κρύο οι άστεγοι, οι οποίοι δεν επιθυμούσαν να μεταβούν στους άλλους χώρους που διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων για την προσωρινή τους στέγαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. ..."
    Εύγε στους εκλεγμένους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης (από εμάς τους ιδίους βεβαίως εκλεγμένους) και πρώην ...συνηγόρους του πολίτη!
    η κοινωνικη προσφορα των εκλεγμενων αρχοντων της χωρας , ολων, οχι μονο της τοπικης αυτοδιοικησης, ειναι μια ιστορια που σηκωνει ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ και οχι συζητησεις, μιας και οι νομοι ειναι κομμενοι και ραμμενοι για να τους προστατευουν απο καθε παρανομια τους.
    το μονο που ευχομαι αν και ελαφρως αθεη, ειναι να βρεθουν αυτοι που θα τους το δωσουν.
    και να μην εχουν πετρελαιο και τα ελικοπτερα ...
    θα κανω μεγαλη γιορτη εκεινη τη μερα...

για το συγκεκριμενο θεμα ομως, επειδη αυτο που του υπογραμμισα το διαβασα κι εγω στα μπλογκς, δεν καταλαβαινω τι σημαινει οτι οια στεγοι αυτοι δεν ηθελαν τους χωρους που διεθετε ο δημος? για ποιον λογο αν διατιθενται καποιοι χωροι να πρεπει να διαλεξκει ο καθενας εναν αλλο χωρο που τον βολευει καλυτερα????
    δεν το καταλαβαινω...

Senior Member
    Εγώ πάλι πιστεύω ότι κάτι τέτοια αξίζει να συζητιούνται και να αναφέρονται και να προβάλλονται πολύ -εξάλλου ο καθένας κάνει ανάρτηση ανάλογα με ό,τι πιστεύει πως τον αφορά, άλλος αρέσκεται να αναλύεται "ποιος ξύστηκε;", "πώς ξύστηκε;" "τον άφησε ο γκόμενος/γκόμενα ή όχι;" γιατί αυτό είναι θέμα που αφορά το σύμπαν... και παντού είτε στις συζητήσεις σε μαγαζιά, είτε σε παρέες, είτε σε fora ομφαλοσκοπούμε ανακυκλώνοντας τα προσωπικά μας και την προσωπική μιζέρια μας.
    Και γω μαζί σου για το ΞΥΛΟ που λες.
    Τώρα το γιατί οι άστεγοι επέμεναν να περάσουν τη νύχτα στο καφενείο του Πνευματικού Κέντρου της Αθήνας και όχι στους χώρους του δήμου δεν το ξέρω, αλλά δεν πιστεύω πως το έκαναν ανζητώντας πολυτέλεια...

Senior Member
    ναι, αλλα νομιζω οτι ειναι κρισιμο να το μαθουμε ,αν προκειται να παρουμε θεση...
    αν ειναι αυτο που δειχνει, δεν συμφωνω...,

Senior Member
    Έχεις δίκιο ότι πρέπει όλα να διερευνώνται και αυτό θα κάνω... και θα ξαναγράψω... είτε εγώ, είτε κάποιος άλλος!

Senior Member
    μήνυση Καμίνη και προσαγωγές αστέγων

Να πάρουμε θέση σε τι, ρε παιδιά;
    Τους/ τις κυρίους και κυρίες (ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε) τους πείραζαν άλλοτε οι δήθεν ανθυγιεινές συνθήκες
    και η βρώμα των διαμενόντων τω Σύνταγμα, το καλοκαίρι.

Οι ολοένας και περισσότεροι άνθρωποι που καταλήγουν στο δρόμο κάθε μέρα και εξαθλιώνονται είναι προφανώς επίδειξη...ευαισθησίας.
    Σιγά μην χρειάζονται "προβοκάτσια" για να φανερωθεί η πραγματική τους μούρη.

Senior Member
    Γιατί κυρία Τζόαν μας... πατάτε τα πολύ ευαίσθητα κουμπιά μας;... και ευερέθιστα θα συμπλήρωνα, χμμ... η λέξη "κλειδί" που ανεβάζει την αδρεναλίνη μου στα ζενίθ;... το τσίμπημα που ξεπαγώνει το αίμα στα λεπτά και μακριά μου δακτυλάκια που προσπαθούν απ' τα χαράματα να περισώσουν το μποστάνι που με ταΐζει;... η χιονοθύελλα που μου ρήμαξε τα υπαίθρια σπιτάκια για τα αδεσποτάκια μου;...
    ... χα!... τίποτα απ' όλα αυτά!... γιατί ένας Καμίνης φτάνει για να βάλει μπουρλότο στο καμίνι της καρδιάς μου, ναι!... πώς τολμάτε να μιλάτε απαξιωτικά για τον άνθρωπο - "φωτεινό μονοπάτι";... το τέρας της διαφάνειας, τον αμερόληπτο γίγαντα της ηθικής, τον υπερασπιστή των αδυνάτων, τον Ντ' Αρτανιάν της κλεινός άστην να πάει άστη;...
    ... σχώρα με φίλη, ξεφεύγω πάλι... ο άνθρωπος που προσλαμβάνει και πληρώνει - με νόμιμες διαδικασίες έ; - κάτι πεταμένα ανθρωπάκια - τα κλασσικά, ο γιος του μπατζανάκη που δε βρίσκει το παιδί δουλειά μωρέ... ο ανηψιός του αδερφού του πατέρα του που του... απαλλοτρίωσε κάτι κτηματάκια... ο μπουρτζόβλαχος - χωρικός βρε Ροκ, ντροπή σου - που απέτυχε ο πανίβλακας να μπει στο σώμα της Αστυνομίας - και έπαθε νευρική ανορεξία το σώμα από τότενες, ναι - ... για να... δηλητηριάζουν ζώα και περιστέρια στο Σύνταγμα και σε άλλες περιοχές... για να... πετάνε τις τροφές και τα νερά που αφήνουν άνθρωποι απ' τον κόπο τους, το υστέρημά τους, τον χρόνο που μας κυνηγάει όλους ανελέητα... έ, να μη μου χτυπήσει "κόκκινο" το όνομά του γαμώ τη φάρα του γαμώ;...
    ... αυτός είναι ο άνθρωπος που θα έδειχνε ευαισθησία σε άλλους ανθρώπους, όταν καταντάει να πληρώνει τον κάθε ψυχοπαθή άνεργο - τεμπέλη δηλαδής - να σκοτώνει τα ζωντανά;... για δείχνει το σεβασμό του σε ανθρώπους που - ενδεχομένως - να βοηθάνε και ανθρώπους εκτός από ζώα;...
    Καλύτερα να μη βρω το βίντεο με το σκυλάκι που ξεψυχάει στην πλατεία, πιασμένο από έναν ακαμάτη και άσχετο υπαλληλίσκο του... τους ξαμόλυσε τάχα για περισυλλογή σκύλων με σκοπό - γκουχ! - τη στείρωσή τους... το σκυλί πέθανε επειδή τα δυο μαλακισμένα που προσέλαβε, έσφιξαν υπερβολικά το λαιμουδάκι του με το ειδικό εργαλείο που χρησιμοποιούμε εμείς που ξέρουμε - μόνο - και το έπνιξαν... τρέχανε άνθρωποι να βοηθήσουν και τους έδιωχναν, ώ ναι!... σε ευχαριστώ Τζόαν που με υπερθέρμανες μετά από την πιο εξαντλητική χειμωνιάτικη μέρα μου, με την αναφορά σου στο αγόρι... φωτιά, λολ!... και μάλλον θα ανεβάσω υπερβολικές για την εποχή θερμοκρασίες, αν σας μιλήσω για τα τελευταία γεγονότα που αφορούν δυο τσογλάνια του Μπουτάρη... άλλη μέρα, ένας - ένας μη στριμώχνεστε έ;...
    Και όχι Τζόαν... μπορεί να είμαστε τόσο ελάχιστοι, όσο πατάει η γάτα... αλλά κάποιοι δεν εκλέξαμε ουδέποτε και κανέναν και για τίποτα... είναι αργά για μένα για να πάρω φόρα - που ήδη πήρα - και να γράψω κι άλλα...
    Αύριο με το καλό θα σας παραθέσω το νέο νομοσχέδιο που πέρασε - εννοείται - για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα... δε θα γελάσει μόνο ο κάθε πικραμένος και το παρδαλό κατσίκι... προβλέπω να γελά η πλάση όλη και αυτό θα είναι καλό... βρε θα πέσει η πλάση στα αποστεωμένα τους εγκεφαλικά κύτταρα μέχρι να πεις "κύμινο"... σόρυ για το "οφ - τόπικ" έ... καλό παγωμένο ξημέρωμα...

Senior Member
    Προσωπικά εμένα μου τεντώνεται το νευρικό σύστημα όταν ακούω τέτοιες ειδήσεις και βέβαια δε χρειάζεται να κάνω καμιά έρευνα για να διερευνήσω το ρόλο των ΜΑΤ και ποιου εντολές εκτελούν και του αιρετού από μας βεβαίως δημάρχου. Το θέμα το θίγω -και δεν είναι απαραίτητο να απασχολεί όλους- γιατί κάποιος μπορεί να έχει μάθει κάτι περισσότερο από blogs ή και να 'χει προσωπική εμπειρία (εδώ στο forum πριν κανα μήνα έκανε αναρτήσεις κοπέλα που έμενε σε καταλήψεις) και ακόμα υπάρχουν παράμετροι που μπορείς να συζητήσεις πάνω σ' αυτό, όπως:
    1: MAT και κρατική καταστολή
    2: ...συνήγορος του πολίτη
    3: συνθήκες στο δημοτικό ξενώνα αστέγων (ακουστά έχω από άτομο που μένει και εξωτερικό ότι οι ξενώνες δεν αστυνομεύονται επαρκώς με αποτέλεσμα οι άστεγοι να προτιμούν να κοιμούνται στο δρόμο γιατί αν μείνουν στον ξενώνα μπορεί να ληστευτούν, βιαστούν ή μαχαιρωθούν)
    4: κοινωνική ευαισθησία και αντίδραση
    και άλλα που δε μου 'ρχονται στο μυαλό τώρα.
    Τώρα στο Σύνταγμα το καλοκαίρι, ναι, συντελέστηκαν πολλά... Εμένα ό,τι μου 'μεινε περισσότερο είναι η κώφωση του Μανώλη Κυπραίου χωρίς να υποτιμώ όλα τα υπόλοιπα.
    Κι εξάλλου κι εδώ στο forum γράφουν άνθρωποι που είναι σε οριακή κατάσταση εξαιτίας των οικονομικών τους και εξαιτίας αυτών των κακών οικονομικών αντιμετωπίζουν πολλά ψυχολογικά προβλήματα.
    Ω... μόλις είδα ότι έκανε ανάρτηση η πολύ αγαπητή μου RockElCasbah και πάω να τη διαβάσω με μεγάλο ενδιαφέρον.

Senior Member
    Βάζεις πολύ ωραία θέματα... αλλά δε θα κουνηθεί φύλλο, διότι μη ξεχνάμε πως σε έλληνες απευθυνόμαστε πάντα... κι όμως, από ένα δέντρο να έπιανε ο καθένας και να αφοσιωνόταν σε αυτό... έ, ρε φύλλο που θα έπεφτε χάμω... κρίμα, μόνο κρίμα...
    Last edited by RockElCasbah; 03-02-2012 at 00:15.

Senior Member
    Quote Originally Posted by RockElCasbah View Post
    Και όχι Τζόαν... μπορεί να είμαστε τόσο ελάχιστοι, όσο πατάει η γάτα... αλλά κάποιοι δεν εκλέξαμε ουδέποτε και κανέναν και για τίποτα... είναι αργά για μένα για να πάρω φόρα - που ήδη πήρα - και να γράψω κι άλλα...
    Αύριο με το καλό θα σας παραθέσω το νέο νομοσχέδιο που πέρασε - εννοείται - για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα... δε θα γελάσει μόνο ο κάθε πικραμένος και το παρδαλό κατσίκι... προβλέπω να γελά η πλάση όλη και αυτό θα είναι καλό... βρε θα πέσει η πλάση στα αποστεωμένα τους εγκεφαλικά κύτταρα μέχρι να πεις "κύμινο"... σόρυ για το "οφ - τόπικ" έ... καλό παγωμένο ξημέρωμα...
    Περιμένω να διαβάσω το νομοσχέδιο για τα αδέσποτα με μεγάλο ενδιαφέρον και δεν είναι καθόλου off topic... όλα σχετικά είναι... όλοι εκεί έξω γυρίζουμε κι οι άστεγοι είναι στην καθημερινότητά μας και ο φόβος μας αν είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε ενοίκια ή δόσεις δανείων αν μείνουμε άνεργοι και για τα αδέσποτα βέβαια ένα σοβαρό ενδιαφέρον για την τύχη τους απαιτείται.

Senior Member
    Quote Originally Posted by RockElCasbah View Post
    Βάζεις πολύ ωραία θέματα... αλλά δε θα κουνηθεί φύλλο, διότι μη ξεχνάμε πως σε έλληνες απευθυνόμαστε πάντα... κι όμως, από ένα δέντρο να έπιανε ο καθένας και να αφοσιωνόταν σε αυτό... έ ρε φύλλο που θα έπεφτε χάμω... κρίμα, μόνο κρίμα...
    Δε βαριέσαι, Rock, εγώ θα ...χτυπιέμαι κι ό,τι βρέξει ας κατεβάσει... κι ας μην κατεβάσει και τίποτα... σκασίλα μου... η ελευθερία έκφρασης του λόγου είναι μεγάλη υπόθεση και μεγάλο εργαλείο επικοινωνίας στους ανθρώπους.
    Last edited by Joann; 03-02-2012 at 00:51.

Senior Member
    Θα το παραθέσω με τον απαραίτητο σχολιασμό, για να "φανούν" τα άπειρα σημεία - παγίδες... κι αν βρω χρόνο, θα ήθελα να... γελάσουμε και με τα σχετικά της αποποινικοποίησης των ναρκωτικώνε...:)...

"και για τα αδέσποτα βέβαια ένα σοβαρό ενδιαφέρον για την τύχη τους απαιτείται."

... όπερ θα σήμαινε πως αν είχαμε ένα σοβαρό και με αξίες λαό, με τον ελάχιστο σεβασμό και ενδιαφέρον σε αυτό που λέμε... ζωή, σήμερα δε θα χρειαζόταν να απαιτείται τίποτα από κανέναν και για κανέναν... αλλά δε παίζει και θα χειροτερέψει... γιατί απ' το ζωντανό μέχρι τον άνθρωπο, τί είναι σάματις;... ενός τσιγάρου δρόμος... άντε φεύγω γιατί είμαι έτοιμη να εκραγώ... καληνύχτα σας.

Senior Member
    Τζόαν το παραθέτω εδώ. Και για σένα Καρίσα...:)... εγώ την κοπανάω σε λίγο για εκεί... καλό Σαββατοκύριακο να έχετε...

http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=gr

Page 1 of 2 12 LastLast