Results 1 to 15 of 33
Thread: Γειαα σας!!
-
03-02-2012, 00:55 #1
Γειαα σας!!
Θέλω να σας γράψω και εγώ για το δικό μου πρόβλημα...έχω πρόβλημα να κάνω παρέες και να προσεγγίζω τα άτομα γύρω μου με σωστό τρόπο...φοβάμαι την απόρριψη πάρα πολύ και την μοναξιά..είμαι άτομο που ανοίγεται πολύ εμπιστεύεται εύκολα τους άλλους και την πατάει πάντα...έχω ζήσει άσχημες φάσεις στη ζωή μου και έχω κάνει πολλά λάθη και δεν έχω μάθει ακόμα από αυτά και κάνω πάντα τα ίδια...έχω κουραστεί να κάνω λάθη και να μένω μόνη μου....μόνο ένα άτομο έχω στη ζωή μου που ενδιαφέρεται πραγματικά για μένα και αυτό είναι το αγόρι μου, πάλι καλά που υπάρχει και αυτός δηλαδή! αλλά και πάλι δεν μπορώ να βασίζομαι σε κάποιον άλλον για να είμαι καλά....δίνω πολλά στους άλλους για να τους κρατήσω κοντά μου και αυτοί όλο φεύγουν και με εγκαταλείπουν με τον χειρότερο τρόπο....είμαι αφελής και καλοπροαίρετη το ξέρω...αλλά ο κόσμος έξω δεν είναι τόσο καλός όσο νομίζω και απογοητεύομαι συνέχεια....νιώθω ότι δεν μπορούν να με δεχτούν όπως είμαι και μονίμως θέλουν να με εκμεταλλεύονται... πάω σε ψυχολόγο γιατί δεν μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου διαφορετικά....τι να κάνω...θέλω τη γνώμη σας! έχω κουραστεί με αυτήν την κατάσταση.δεν θέλω να πονέσω άλλο.
- 03-02-2012, 01:35 #2
Evanioan
Οπως το ειπες δινεις πολλα για να κρατησεις τους αλλους κοντα σου...Αυτη ειναι και η απαντηση σου στο ερωτημα σου σχετικα με το " τι να κανεις "
θα σου το φερω καπως αλλιως να το καταλαβεις....
Σκεψου ενας γονιος να δινει στο 15 χρονο παιδι του μερα παρα μερα ενα 50 ε για να βγει με τους φιλους του....
Το παιδι θα κερναει συνεχεια,το αποτελεσμα ποιο θα ειναι? Να τον κανουν παρεα απο συμφερον...
Κοιταξε ο καθενας μας εχει βιωσει διαφορετικα την φοιτηση του,στο πανεπιστημιο της ζωης και ο καθενας μας εχει παρει διαφορετικο πτυχιο
αριστα δεν υπαρχει...
Σκεψου τι λαθος κανεις ? ανοιγεσαι σε οικονομικο τομεα? προσφερεις παρα πολλα για να εχεις αντικρυσμα,περιπου το ιδιο.. ? και αν ειναι λιγοτερα λες " ενταξει οκ ο καιρος θα δειξει " εγω να παραμενω αυτη που ειμαι ?
Εva εχεις καλη καρδια και αυτο στον καιρο που ζουμε ξεχωριζει,μην το κανεις φανερο στον οποιοδηποτε αλλα σε αυτους που αισθανεσαι πως " νιωθεις ανετα "
θα ηθελα λιγο να μου αναλυσεις και αλλες αποριες σχετικα με την παρεα σου και με το αγορι σου...
03-02-2012, 01:41 #3
ανοίγομαι σχετικά με τον εαυτό μου και την ζωή μου πολύ στους άλλους και δεν μπορώ να χειριστώ καλά τις σχέσεις μου με τους άλλους....σαν να με πιάνουν μονίμως κορόιδο...είμαι πολύ αφελής αλλά όχι χαζή απλά πολύ καλοπροαίρετη, με το αγόρι μου είναι όλα καλά είμαστε καιρό μαζί 1,5 χρόνο χωρίσαμε και πάλι τώρα ξεκινάμε από την αρχή και όλα πάνε καλά, μόνο σε αυτόν μπορώ να βασίζομαι πλέον αλλά με βάρκα την ελπίδα όποτε γνωρίζω πχ μια κοπέλα και θέλω να την κάνω φίλη μου ή και οποιοδήποτε άλλο άτομο άμα δεν είχα σχέση πέφτω με τα μούτρα ανοίγομαι από την αρχή για μένα και λέω τα πάντα για τη ζωή μου και το παρελθόν μου και δίνω ότι μπορώ στους άλλους και έχω βαρεθεί μετά να με πατάνε ή να με παρατάνε....
03-02-2012, 01:45 #4
ευα μου θα συμφωνησω με τον chem..
ξερεις οι ανθρωπινες σχεσεις για να ειναι ανθρωπινες πρεπει να λειτουργουν ισαξια..
δινεις κατι-παιρνεις κατι
δινεις παλι-παιρνεις παλι..
φυσικα δεν σου λεω να κανεις κατι απο συμφερον..να δινεις για να παιρνεις ως ανταλαγμα..
αλλα οταν ΜΟΝΟ δινεις,μετατρεπεσαι σε στοχο προς εκμεταλευση..
τσεκαρισε πρωτα αν οι ανθρωποι που το κανεις αξιζουν πραγματικα
μην το κανεις αυτο στον εαυτο σου.δυστυχως δεν εκτιμαται η τοση καλοσυνη παντα στην εποχη μας..
ξερεις κατι?τις περισσοτερες φορες δεν φταινε οι αλλοι που μας εκαναν κατι αλλα τα περιθωρια που τους δωσαμε εμεις οι ιδιοι..Να σκεφτεσαι γρηγορα μα να μιλας αργα...
03-02-2012, 01:48 #5
έχω ζήσει πολύ μοναξιά στη ζωή μου και πολλή απόρριψη, ακόμα και βία και εκμετάλλευση με μεγάλο βαθμό αλλά φαίνεται είμαι τελικά πολύ αδύναμη για να αντιμετωπίσω όλα αυτά και να μην κάνω τα ίδια λάθη....έχω προβλήματα ώρες ώρες στην επικοινωνία μου με τους άλλους δεν έχω κοινωνικοποιηθεί ομαλά όπως όλοι οι άλλοι από μικρή δεν είχα παρέες και η ζωή μου τα τελευταία χρόνια κάπως έχει καλυτερεύσει αλλά ακόμα δεν είναι όλα εύκολα ή τέλεια....δεν ξέρω ίσως δεν μπορώ να τα βρω με τον εαυτό μου...δεν ξέρω τι γίνεται...έχω απογοητευτεί πολύ. είναι άδικο να μην έχω μια φυσιολογική παρέα όπως όλοι οι άλλοι, μια πραγματική φίλη δίπλα μου....νιώθω πολύ μοναξιά. έχω 1-2 φίλες αλλά δεν είναι κάτι παραπάνω από μια κουβέντα και ένας καφές έξω....δεν έχω μια κοπέλα δηλαδή που να την νιώθω πραγματικά φίλη μου και να με νιώθει και εκείνη και δεν ξέρω γιατί....να μουν καμιά παράξενη και να μάλωνα με όλους το καταλαβαίνω άλλα κάτι τέτοιο δεν ισχύει.δεν ξέρω τι φταίει...μάλλον εγώ όπως φέρομαι....
03-02-2012, 01:50 #6
ξέρω ο κόσμος δεν είναι ιδανικός εκεί έξω και μάλλον τζάμπα ελπίζω...πρέπει να το αποδεκτό....απλά βιάζομαι όταν γνωρίζω ένα άτομο θέλω να κάνω μια κοπέλα πχ κολλητή μου με την μια...και καμιά δεν με καταλαβαίνει......
03-02-2012, 02:22 #7
Eva
Κανεις λαθος εισαι δυνατη και θα σου εξηγησω και τον λογο....
Απο προσωπικη μου εμπειρια εχω συναντησει ανθρωπους που να εχουν 5000 κοσμο γνωστους και 1000 φιλους,μπορω να σου πω πως ενιωθαν την μοναξια περισσοτερο και απο εσενανε...
Και απο την την αλλη πλευρα,εχω συναντησει ανθρωπους με ασπρα μαλλια να εχουν 2 φιλους και να ειναι χαρουμενοι......
Καταλαβες την διαφορα ?
Μην ζητας πολλα γιατι η ζωη εχει τον τροπο της να σου παρεχει λιγα " εσυ μην το βαζεις κατω,παλεψε για τα πολλα " αλλα να ξερεις πως οσο περισσοτερους φιλους κανεις
τοσο περισσοτερους εχθρους θα εχεις ...
Ξερω πως νιωθεις,την ιδια ακριβως φαση περναω εδω και τοσα χρονια αλλα " σου ειπα στον καθενα μας,ερχεται καπως διαφορετικα το θεμα φιλιας "
Ξερω πως ειναι να θελεις να στηριχτεις σε εναν ωμο και τον μονο που θα βρεις να ειναι στο αγορι σου και να λες " αυριο,μεθαυριο χωριζουμε και μετα τι ? "
θα παρακαλω να επιστρεψει για να μην νιωθω μονη ? "
Καταρχας μην τρελενεσαι,θα γνωρισεις πολυ κοσμο και προπαντως θα κρατησεις επαφες με τους πιο πολλους και τα ατομα που σε ενδιαφερουν θα τα κρατησεις κοντα σου
ΜΗΝ δινεσαι κατευθειαν σε ατομα αγνωστα,δεν κερδιζεις κατι με το να λες την ιστορια της ζωης σου
ασε να δεις τι θα σου πουνε και αυτοι
Οσο για τον ψυχολογο,χμ....
Οποιο γιατρο θελεις πιασε,ΕΝΑΣ δεν θα βρεθει να σου διδαξει το βιβλιο της ζωης...
Γιατι δεν ειναι γραμμενο σε βιβλια,ειναι η ιδια η ζωη!
03-02-2012, 02:40 #8
ναι αλλά και τις 2 φίλες που έχω πχ δεν τις νοιώθω φίλες μου όπως θα έπρεπε δεν έχουμε τόσο κοντινή σχέση ούτε τόσο δέσιμο είναι σαν να περνάει η ώρα κάπως και κάνουμε παρέα...δεν λέω άμα συμβεί κάτι πιστεύω να βοηθήσουν, συμβουλές μου δίνουν...αλλά πάλι δεν είναι αυτό που θέλω, δεν είμαι ικανοποιημένη....δεν είναι τυχαίο που τόσες με έχουν παρατήσει ή με παρατάνε κατά καιρούς έχω σίγουρα κάποιο πρόβλημα με τους άλλους...άτομα δικά μου λένε τι να διορθώσω και τα ξέρω αλλά δυσκολεύομαι αν και είναι απλά πράματα....πρέπει να ανακτήσω δυνάμεις και να δω καθαρά τι συμβαίνει γύρω μου γιατί ζω σε λάθος ουτοπία.....
03-02-2012, 02:46 #9
μηπως τα ριχνεις ολα στο εαυτο σου ?
""" δεν λέω άμα συμβεί κάτι πιστεύω να βοηθήσουν, συμβουλές μου δίνουν""""
Οι φιλοι δεν ειναι μονο για συμβουλες,ειναι περισσοτερο στα ασχημα κοντα μας παρα στα καλα!
ελπιζω να με καταλαβαινεις....
03-02-2012, 02:47 #10
το ξέρω απλά δεν είμαστε τόσο κοντά δεν τις νιώθω τόσο κοντά δεν έχει βρεθεί ακόμα ιδανική φίλη για μένα....να είμαστε πραγματικά κοντά σαν φίλες και έχω έτσι....
03-02-2012, 03:07 #11
evanioan ψαχνεις για την αδελφικη φιλη ενω υπαρχουν αδελφες που η μια βγαζει τα ματια της αλλης(το εχω δει και αυτο πολλακις)
πρωτα απ'ολα γινε εσυ η κολλητη σου,η αδελφη σου,η φιλη σου..προστατεψε το κοριτσακι που υπαρχει μεσα σου και σ'εχει αναγκη..μιλησε του..
η φιλια σημερα σπανιζει κι ετσι οπως την αναζητας εσυ...αλλα υπαρχει αληθεια..
ο χρονος ειναι εκεινος που θα σου δωσει την φιλη που θελεις..για 'μενα δεν εχεις εσυ το αποτερο προβλημα αλλα οι ανθρωποι γυρω σου
ξερεις οι ανθρωποι ΞΕΧΑΣΑΝ να ακουνε..μπλα-μπλα-μπλα...μονο λενε και οταν βρεθουν μπροστα σε μια πραματικη δυσκολια σηκωνουν τους ωμους απραγοι
''και τι με νοιαζει''σκεφτονται..πολλοι δεν ειναι διατεθημενοι να μπουν στην διαδικασια να συμπαρασταθουν..ειναι του''περναω καλα''
θεωρω λοιπον οτι με τον καιρο θα βρεις μια κοπελα διατεθημενη να σε ακουσει...δεν τελειωσαν ολα πια,απλα εγιναν καπως δισευρετα
επισης αυτο που ειπες οτι με το που γνωριζεις καποια θελεις να την κανεις οχι απλα φιλη σου...αλλα κολλητη σου
ξερεις ασυναισθητα μπορει να λειτουργει απο αμυνα οταν σε απωθει οποιαδηποτε φιλη σε αυτην την περιπτωση
λαμβανοντας το συναισθημα οτι απειλειται ο προσωπικος της χωρος.
ολα θελουν τον χρονο τους,δεν μπορεις να κανεις καποια κολλητη απο την μια μερα στην αλλη..
καταλαβαινω οτι η μοναξια που αισθανεσαι δεν σου αφηνει χωρο για υπομονη αλλα δειξε λιγη υπομονη ως προς τον χρονο και την σειρα που επιβαλεται για να αναπτυχθουν σχεσεις αναμεσα σε ανθρωπουςΝα σκεφτεσαι γρηγορα μα να μιλας αργα...
03-02-2012, 03:25 #12
πω πω.....δύσκολα πράματα!! :( δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι είναι έτσι....εγώ δεν είμαι και ψάχνω όσους δεν είναι έτσι! και όλοι φαίνονται καλοί στην αρχή αλλά....δεν είναι τελικά και απογοητεύομαι! η απόρριψη που δέχομαι από τους άλλους μου έχει δημιουργήσει ανασφάλειες μέσα μου, άγχος, χαμηλή αυτοεκτίμηση και πολλά πολλά αρνητικά.....λειτουργώ ίσως επιπόλαια για να κερδίσω τους άλλους από την ανάγκη μου να το κάνω και δεν μπορώ να κερδίσω κανέναν!
03-02-2012, 03:30 #13
eva υπαρχουν καποιες μεθοδοι στο να διαβαζεις τους ανθρωπους
συγκεκριμενα σε βιβλια θα τα βρεις!!!!!!!!
03-02-2012, 03:31 #14
αν θελεις στειλε μου πμ να σε ενημερωσω!!!
03-02-2012, 08:44 #15
Ευα, αυτοί που νοιώθουν μοναξιά, που τρωνε απόρριψη από τους γυρω, που δε θα καταφερνουν να δημιουργησουν φιλίες, είναι οι καλοσυνάτοι, που δε λένε ποτε όχι, που δινουν απλόχερα, που δεν ξερουν να διεκδικήσουν αυτα που τους ανηκουν, που πιστεουν ως αληθινα τα οσα τους λενε και κανουν χατηρια. Κάπως έτσι. Στην καλυτερη τους περίπτωση τους καλοκρατανε όσο τους έχουν ανάγκη και μετα τους παρατανε ή εκει που περιμεναν απ τους αλλους φιλια στο τελος κανουν μονο γνωριμιες και τιποτα παραπέρα. Μάθε να επιλέγεις τα άτομα και να μην τους ξανοίγεσαι άμα δεν εισαι σίγουρη και να τολμας να παρεξηγιεσαι μαζι τους αμα κατι δεν παει καλα. Να μάθεις να λές και όχι και να ζητας και συ αυτα που θες. Και να το κανεις στη στιγμη, να μην το αφηνεις για πιο μετα. Να μην εμπιστευεσαι εύκολα, υψωνε τον τονο της φωνης αμα νοιωθεις ότι κατι δεν παει καλα και να τους βαζεις εκει που τους αξιζει. Με καθημερινη άσκηση, βημα βημα, καθε φορα που συμβαινει κατι απ αυτα λέγε ή κανε κάτι έστω μικρό ώστε να εξοικειώνεσε σιγα σιγα με τη νεα σου συμπεριφορα, στη συνεχεια όλο και πιο ευκολα θα γινεται και ολο και πιο μεγαλη θα ναι η αντισταση σου και ετσι θα αλλάξεις σταση ζωής. Και να αποβαλεις σκέψεις τυπου θα τον πονέσω, μα θα τον χάσω, φαινεται καλος άνθρωπος, δεν πειραζει ας του δωσω και τετοια. Να ξερεις στους πιο πολλούς αυτα δεν τους αξίζουν. Καλοσυνες μονο εκει που εισαι απολυτα βεβαιη και δεν παρακαλαμε κανενα να γινει φίλος, ίσα ισα σε τετοιες περιπτωσεις δεν βγαινει στο τελος φιλία. Κι αν δεν τους κανεις φίλους τουλάχιστο θα σε σεβονται. Χαιρομαι που συνηδητοποιείς επιτελους ότι κατι δεν πάει καλά. Αρα κατι πρεπει να αλλάξεις. Αυτη ειναι η δική μου πρόταση γιατι ειδα κι εγω παρομοια και ξερω.
γιάννης
Εξώδικο :)
10-06-2025, 12:23 in Σχέσεις και Επικοινωνία