Results 121 to 135 of 286
-
29-02-2012, 16:48 #121
Remedy συμφωνω εν μερει μαζι σου, το διάβασμα τετοιων όντως ωραίων άρθρων απλά ειναι ένα λιθαράκι, βοηθα σιγουρα μεν, αλλά δεν παυει να ειναι λιθαρακι. Ειναι η εμπειρια, η αναλογη παιδεια και τα συναισθηματα, η ωριμότητα, ίσως και κατι έμφυτο στο άτομο, αυτα που συμβάλλουν στο να προκυψει μια ωραια σχέση, σαν κι αυτη την ευτυχισμενη σχεση που ζεις, κι αμα τα εχει κανεις αυτα όντως δεν χρειαζεται να ανοιξει βιβλια και να διαβασει ωραια άρθρα, κι αν διαβασει θα ειναι υποβοηθητικα, σαν λιθαρακια, δεν δημιουργουν υποβαθρο απλά το ενισχύουν. Αρα τη μεγαλυτερη βαρυτητα για βελτιωση στον τομεα τη δινουμε σ αυτα τα άλλα. Δεν απορρίπτω τα βιβλια, άρθρα κλπ αλλα τους αφηνω χωρο μεσα μου όπως λες στο βαθμο όμως που τους αρμόζει γιατι ουτε την αλλαγη θα φερουν ουτε θαυμα θα κανουν.
γιάννης
- 29-02-2012, 16:53 #122
" Όταν διαφωνείς με "ξυνούς" και βλάκες, ο κόσμος δεν καταλαβαίνει την διαφορά"
Μιά απ' τα ίδια πάλι! Δεν βαρέθηκες να επαναλαμβάνεσαι!
Αλλά άνθρωπος που δεν διαθέτει χιούμορ, πού να βρει κι ευφυία!
Είναι χάρισμα! μην το ψάχνεις! δεν τόχεις!
Δεν θα σου κάνω την χάρη να σου δώσω αξία πλέον. Τσάοο :cool::(
29-02-2012, 17:10 #123
Πρέπει να σε πάτησα στον κάλο για να έχεις σκυλιάσει τόσο. Μια κουβέντα είπα και εδώ και μέρες δεν έχει ηρεμήσει.
Λυπάμαι ειλικρινά, αν ήξερα ότι θα αναστατωθείς τόσο, θα είχα σωπάσει.
Εγώ εξάλλου δεν είπα πουθενά ότι είμαι έξυπνη, έχω χιούμορ, είμαι αξιαγάπητη κλπ. γιατί το θεωρώ γελοίο να περιαυτολογώ.
Και στο κάτω κάτω δεν έχω τέτοια ανάγκη. Καλό είναι ν'αφήνουμε στην κρίση των άλλων τέτοιους χαρακτηρισμούς.
Αλήθεια όμως μαρκέλα, πιστεύεις πράγματι ότι εσύ είσαι έξυπνη και διαθέτεις χιούμορ?
Και αν είναι έτσι, γιατί τόσον καιρό το κρατάς κρυφό?
29-02-2012, 17:16 #124
29-02-2012, 17:43 #125
29-02-2012, 17:49 #126
29-02-2012, 17:56 #127
αν καποιος ειναι ηλιθιος προφανως δεν θα του μιλουσαμε
29-02-2012, 18:41 #128
Συμφωνώ σε όλα Μαριαν_μ απλά θα ήθελα να τονίσω ότι καμία φορά μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι ανοιχτοί σε απόψεις, μπορεί να ξέρουν τι φταίει, μπορεί να κάνουν οτιδήποτε περνάει από το χέρι τους για να βελτιωθούν αλλά να μην είναι τόσο ικανοί ή τόσο τυχεροί σε κάποιο τομέα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους το επισημαίνει κάποιος γιατί μπορεί να τους πληγώνει.
Να φέρω ένα παράδειγμα.
Εγώ πχ ήμουν πάντα πολύ καλή σε γνωσιακό επίπεδο. Παρόλα αυτά, θα ήταν άδικο και αποθαρρυντικό να κατηγορούσα κάποιον άλλο ότι είναι χαζός ή μη ικανός στο να αποκτήσει γνώση επειδή εγώ ήμουν τυχερή ή ικανή όπως θέλεις πες το στο να αναπτύξω πνευματικές δεξιότητες ευκολότερα από κάποιον άλλο.
Έτσι συμβαίνει και στις σχέσεις, για κάποιους είναι πιο εύκολο και πιο προσιτό να προχωρούν και να συνάπτουν σωστά δομημένες σχέσεις αλλά πρέπει να κατανοούν και κάποιον άλλο που αν και προσπαθεί είτε λόγω χαμηλής αυτοεκτίμησης είτε λόγω απειρίας είτε λόγω ατυχίας και συγκυριών δεν τα καταφέρνει.
Όλοι δε δημιουργηθήκαμε να έχουμε τις ίδιες δεξιότητες και ικανότητες σε όλα τα θέματα.
Και γενικά κάποιος που κάνει πετυχημένες σχέσεις μπορεί να σε συμβουλέψει αλλά όχι να σε βοηθήσει. Ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Τι και αν εγώ πχ στο λύκειο έγραφα 20, κάποιον φίλο μου μπορεί να τον βοηθούσα να λύσει ένα πρόβλημα αλλά για να πετύχει πρέπει κ ο ίδιος να το αποφασίσει κ να το προσπαθήσει.
29-02-2012, 18:57 #129
ναι γιαννη ετσι ειναι.
μην υποτιμας ομως και την ...συμβατοτητα των ανθρωπων.
δεν ειναι μικρη υποθεση.
δεν ειμαστε ολοι, για ολους.πρεπει να γινει το ρημαδι το "κλικ". δεν ειναι μυθος...
δεν ειναι απλο να βρουμε ανθρωπους που μας ταιριαζουν αλλα και μας αξιζουν .
Ειδικα αν ειμαστε απογοητευμενοι με την μεχρι τωρα πορεια μας στις σχεσεις, κανουμε πολυ δυσκολοτερα και πολυ πιο αργα το επομενο βημα για να τους ψαξουμε, να ειμαστε ανοιχτοι απεναντι τους, να κοινωνικοποιηθουμε.
ετσι μενουμε ακομα πιο πολυ καιρο μονοι, απογοητευομαστε, κι ολο αυτο ανακυκλωνεται...
29-02-2012, 19:11 #130
Συμφωνώ σε αυτό που λες. Για κάποιους ανθρώπους είναι πιο εύκολο να δημιουργούν σχέσεις γιατί έχουν κάποια χαρακτηριστικά που βοηθάνε προς αυτή την κατεύθυνση.
Όπως, ανάλογα με τη κλίση και τα ταλέντα που διαθέτει ο καθένας, για κάποιους είναι πιο εύκολο να παίξουν καλά ένα όργανο, να σπουδάσουν αυτό που θέλουν, να μάθουν να κολυμπούν και άλλοι πρέπει να πασχίσουν περισσότερο, να διαβάσουν περισσότερο, να εξασκηθούν περισσότερο για να έχουν καλά αποτελέσματα σε αυτό που θέλουν να πετύχουν.
Λίγοι ως ελάχιστοι όμως, είναι εκείνοι που δεν έχουν καμιά ελπίδα.
Η ένστασή μου ήταν στο να είμαι αρνητικός εξαρχής σε κάτι που ίσως με βοηθήσει και να θεωρώ ότι, είμαι καταδικασμένος να μην τα καταφέρω ό,τι και να κάνω. Οπότε, ποιος ο λόγος να προσπαθήσω ή να αλλάξω κάτι στη συμπεριφορά μου.
Αυτό δεν το δέχομαι.
29-02-2012, 19:17 #131
Καλά και εγώ αυτό δεν το δέχομαι με τίποτα. Εντάξει να γίνει σε μία φάση απογοήτευσης για κάποιους μήνες και άλλο να γίνεται όλα τα χρόνια..Όλοι τα καταφέρνουν με κάποιο τρόπο ειδικά στα προσωπικά..Στο να παίξω κιθάρα πχ εγώ μπορεί κ να μην τα καταφέρω ποτέ λολ..αλλά ακόμα και σε αυτό είναι μάλλον επειδή δεν το θέλω πολύ :p
01-03-2012, 08:24 #132
Συμφωνω μαζι σας, πολύ ωραία τα λέτε, Ρεμεντυ, Ανώνυμη, Μαρία-Μ. Σε καποιους το να κανουν σχέσεις με τα άτομα που γουσταρουν/ποθούν είναι πολύ ευκολο για άλλους βουνό, περνανε χρόνια μεχρι να το κατορθωσουν, ίσως και ποτέ και μενουν με κατι κατώτερο απ αυτο που ήθελαν, επειδή δεν απέκτησαν στη ζωη τους την ικανοτητα στις σχεσεις να κερδιζουν αυτο που θελουν. Ειτε το έχεις ειτε όχι. Το να το εχεις αποκταται και εξελίσσεται από την παιδικη ηλικια από τα ερεθισματα και τα κινητρα που σου δινει το περιβαλλον στο οποιο μεγαλώνεις, ίσως σε καποιο βαθμο να ναι και κληρονομητο, εμφυτο. Άμα δεν το έχεις όσα βιβλια κι αν διαβασεις, όσες συμβουλες κι αν παρεις και ψυχοθεραπειες να κανεις δεν αλλάζει κάτι πέρα από μια βελτίωση, στον πυρηνα μενεις ο ίδιος και η δυσκολια ουσιαστικα η ιδια. Στους δευτερους η μεγαλη δυστυχια ειναι να ποθείς, να εισαι βεβαιος ότι το θες αλλά στο μεχρι να το αποκτησεις να απλώνεται χάος το οποίο να μην μπορεις να καλύψεις λογω της ελλειψης ικανοτητας και στο τελος να σου μενει η πικρα που δεν εγινε τιποτα. Αποτελεσμα δυστυχισμενοι ή αποτυχημενοι γαμοι γιατι το δεν πηρα αυτο που ηθελα συνοδευει μια ζωη ασχετως του τι λενε για το θεαθήναι. Όσοι εχουν παιδια ας ακούνε.
Το ΄κλικ΄είναι απλά η αρχή, το ζητημα είναι πως το προχωράς στη συνέχεια (νοουμένου ότι ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου), αν έχεις την ικανότητα (με βαση οσα λεω πιο πανω) να το προχωρησεις και να το φτασεις μεχρι εκει που θελεις, διαφορετικά τελειώνει απ τη μια στιγμη στην άλλη. Κλικ ειναι και οι ευκειριες που χασαμε για όλους αυτους τους λογους.
Και πως να αποκτησεις αυτο που που όντως σ αρεσει και το θελεις άμα μεχρι τωρα ειχες όλο κατώτερα του?γιάννης
01-03-2012, 08:42 #133
το κλικ Remedy μπορει να παιξει ρολο σε μια ξεπετα, ενα καλοκαιρινο ρομαντσο. Οταν ομως ο συναθρωπος σου ειναι επιλογη σου το καλιεργεις το κλικ και γινεται παθιασμενος ερωτας και με αυτον που ειχες συχαθει παλιοτερα εκει μετραει η σχεση και οχι επειδη σου καυλωσε καπου καποτε
01-03-2012, 17:58 #134
Ιωάννη εγώ προσωπικά σε καταλαβαίνω αλλά μην έχεις αυτή την παθητική στάση ζωής και γω από βιώματα κάπως έτσι είμαι..Έκανα κάτι με άτομα που δε θεωρούσα ότι μου ταιριάζουν επειδή με επέλεξαν και μόνο και μόνο για να κάνω κάτι. Όταν πάλι κάποιος με επέλεξε και τον θεωρούσα ιδανικό για μένα, απογοητεύτηκα πάλι γιατί ήταν το εντελώς αντίθετο από αυτό που πίστευα και έδειχνε.
Παρόλα αυτά Ιωάννη δεν παίρνω την παθητική στάση που παίρνεις εσύ..Ελπίζω στο μέλλον!! Σκέφτομαι τι πρέπει να διορθώσω και ότι απλά δε μου έτυχε..Με το μοναδικό που έχω συμβιβαστεί είναι ότι δύσκολα θα κάνω εγώ την πρώτη κίνηση (θα την πέσω δηλ σε κάποιον που μου αρέσει) και ίσως αυτό μειώνει τις ευκαιρίες μου αλλά δεν τις μηδενίζει κιόλας.
Εσύ με όλα αυτά που λες έχεις βάλει τον εαυτό σου στην κατηγορία loser και προσωπικά εγώ αρνούμαι να με βάλω σε αυτή την κατηγορία μόνο και μόνο επειδή δεν κατάφερα μέχρι στιγμής να έχω κάποιον που πραγματικά ποθούσα.Last edited by anonymous_1; 01-03-2012 at 18:14.
01-03-2012, 18:12 #135
Ναι κ εγώ είχα βρει τον πρίγκηπα,ήταν καλός,γλυκός...όμως στα δύσκολα ήταν απών δεν κατάλαβε καν ότι ήμουν άρρωστη κ είχαν καταλάβει 2 παιδάκια 15χρονών,κ τώρα axl ναι νιώθει θυμό εσύ μου το έγραψες όχι μίσος,δεν παραδέχεται ότι κ οι 2 κάναμε λάθηείναι εκδίκηση όταν έχουμε 2 λουλούδια να μη με αφήνει να φάω κ να λέει ότι θα πάρει κ αυτός ισοροπιστή γιατί είμαι καλά-δε ξανακάνω σχέση,δεν εμπιστεύομαι πια τίποταέδωσα τα πάντα κ βρέθηκα στον πάτο Είναι ρατσιστής με τα ψυχικά, με κάποιον που πήρε ναρκωτικά...με..με..μη κρίνεται για να μη κριθείται,πως θα στιγματίσω κάποιον με ποιό δικαίωμα κ γιατί να μην του απλώσω το χέρι