Οικονομική τρομοκρατία και φοβίες
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Junior Member

Οικονομική τρομοκρατία και φοβίες

Γειά σας και από μένα.

Τι θα γίνει με αυτό το κακό; Κάθε μέρα, όλα τα ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν με κακές ειδήσεις (που τις περισσότερες φορές είναι φήμες) και έχουν τρομοκρατήσει όλο τον κόσμο. Νέα μέτρα, νέοι φόροι, περικοπές συντάξεων-μισθών, κατάργηση δικαιωμάτων κλπ. Και κρίση να μην υπήρχε θα την είχαν δημιουργήσει με αυτά που λένε! Και τα περισσότερα ψέματα. Γεμάτες οι καφετέρειες, γεμάτα τα μπαρ, γεμάτα και τα ξενυχτάδικα! Έχουν κλείσει ορισμένα δεν λέω, αλλά όπως τα υπολογίζω δεν είναι περισσότερα από 10%.

Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Εγώ έχω κλείσει πλέον την τηλεόραση και το ραδιόφωνο οριστικά. Μόνο καμία ταινία DVD ή μουσική στο ραδιόφωνο (Τρίτο πρόγραμμα που δεν παίζει ούτε καν διαφημίσεις), αποφεύγω να κοιτάξω τις εφημερίδες στα περίπτερα, και (δυστηχώς) αποφεύγω φίλους και γνωστούς γιατί δεν συζητούν τίποτα άλλο από την κρίση και τα πόσα έχασαν (δεν μιλάμε για απολυμένους και μεροκαματιάρηδες αλλά για λαμόγια που έκλεβαν τόσα χρόνια και τώρα απλά κλέβουν λιγότερα). Έχω αποξενωθεί πλήρως από τον κόσμο για να μην με ακουμπίσει η δυστηχία του. Πως σας ακούγεται αυτό; Μήπως κρύβει κάτι;

Η αλήθεια είναι ότι περυσι τον Μάϊο παρακολουθούσα τα πράγματα και με είχε πιάσει αγχος και φοβία για το μέλλον, αλλά αφού έχασα τον ύπνο μου για κανα δυο μέρες είπα "ως εδώ, να πάνε να @@@@". Βέβαια κάποιοι θα πουν ότι δεν είναι λύση αυτό γιατί έτσι θα κάνουν ότι θέλουν, αλλά τους ερωτώ "και τώρα δεν κάνουν ότι θέλουν, γιατί να υποφέρω κιόλας;". Άσε που μπορεί να έχει στηθεί μια γενική κατάθλιψη για να εξυπηρετήσει την διόγκωση της κρίσης. Δεν υπάρχει κρίση αν δεν την πιστέψουμε! Μην ξεχνάτε ότι η κρίση ξεκίνησε το 2008 αλλά εμείς αρχίσαμε να την βιώνουμε το 2010, όταν μας είπαν ότι δεν είμαστε καλά............

Καλή δύναμη

Junior Member
    Το κόλπο είναι στημένο κ στα μέτρα τους...κι εγώ τις έκοψα τις ειδήσεις κ τις καταστροφολογίες γιατί με αρρώστησαν...έλεος πια!!ότι είναι να γίνει ας γίνει

Senior Member
    Ναι ίσως να έχεις δίκιο όμως εγώ είμαι άνεργη , ο άντρας μου επίσης τα τελευταία 2 χρόνια χαλάσαμε πολλά από τις οικονομίες μαςπ.χ έτυχε θέμε υγείας κ χρειάστηκαν 6000 ευρώ,οι κόρες μου δώσανε πανελλαδικες είναι δίδυμες περνάγανε σε διαφορετικές πόλεις από διαφορετικές κατευθύνσεις κ το υπουργ. δεν τις έπιανε αδέρφια να πάνε στην ίδια πόλη είναι εκτός νομοθεσίας, 3 σπίτια δε γινόταν να έχω , πληρώνω φροντ.να περάσουν Αθήνα μήπως όλοι αυτοί φοροδιαφεύγουν χρόνια ή βγάζουν μαύρα , κάτι δε πάει καλά κ προσωπικά ντρέπομαι πλέον που είμαι ελληνίδα, έχω στείλει τα τελ. 2 χρόνια μάλλον 50000 cv το λιγότερο

Senior Member
    δύο ξεχωριστά θέματα:
    1. η καταστροφολαγνεία των μέσων μαζικής ενημέρωσης και 2. η κρίση.

και τα δύο πολύ υπαρκτά.

Το ότι κάποιες καφετέριες/μπαρ έχουν κόσμο δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει σοβαρή κρίση. Ναι προφανώς υπάρχει ακόμη κάποιο "λίπος", το οποίο αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση, όμως, θα στερέψει σύντομα. Αμέτρητα εμπορικά καταστήματα/γραφεία ξενοίκιαστα, η ανεργία αυξάνεται συνεχώς, άνθρωποι που δουλεύουν μεν αλλά δεν πληρώνονται για μήνες. Πόσοι που έχουν μειώσει βασικά έξοδα ή τη θέρμανσή τους κ.λπ..Νοσοκοκομεία και υπηρεσίες που δεν έχουν από τουαλέτας μέχρι φωτοτυπικό χαρτί, άστεγοι, συσσίτια.

Το να στρουθοκαμηλίζουμε και να μη θέλουμε να ερχόμαστε σε επαφή με τη μιζέρια γιατί καταθλιβόμαστε είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, ως προσωπική άμυνα, αλλά όχι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, για όνομα δηλαδή!

Junior Member
    που αλλού θα δώσεις όμως 2 ευρώ και θα καθίσεις 2-3 ώρες?
    Όντως τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι υπαρκτά με το κυριότερο την ανεργία 18.2% (πες καλύτερα 20% διότι κάποιοι μπορεί να δουλεόυν περιστασιακά 2 φορές το μήνα αλλά αυτοί δεν μπορούν να χαρακτηριστούν εργαζόμενοι) και να βλέπεις το κράτος εντελώς ανύμπορο ....
    Και γω δεν θελω να βλεπω τιβι....θεωρω οτι κανει Midn Control