Results 1 to 9 of 9
Thread: ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.....
-
05-12-2006, 13:02 #1
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.....
....,γιατι με ενημερωσατε για το τι ειναι διπολικη διαταραχη, γιατι με χαρα διαβαζω πως πολλοι ανθρωποι ζουν με αυτο και συνεχιζουν με αισιοδοξια τη ζωη τους.Το ιδιο ευχομαι για τον αδελφο μου, ο οποιος ειχε στα τελευταια δεκα χρονια 2 σοβαρα ψυχωσικα επεισοδια.Την πρωτη φορα δεν αντιμετωπισα το θεμα σοβαρα, λογω ηλικιας ισως.Την δευτερη φορα ομως, και πιο προσφατη περασα την πιο δυσκολη στιγμη της ζωης μου, εγω ,αλλα και η οικογενεια μου.Ειδα τον αδελφο μου να αλλαζει κυριολεκτικα προσωπο, ειδα τους γονεις μου να γερνανε 10 χρονια,ειδα συγκρουσεις μεσα στο οικογενειακο περιβαλλον,η προσωπικη μου ζωη ηρθε σε 2η μοιρα, γιατι ενοιωθα οτι επρεπε να στηριξω με καποιο τροπο τον καθενα που διαλυοταν λογω της καταστασης του αδελφου μου, αλλα κυριως τον αδελφο μου.Οι γονεις μου με τις λιγες,οπως και οι περισσοτεροι, γνωσεις για το θεμα βοηθησαν τον αδελφο μου οπως επρεπε, δηλ., με επισκεψεις σε ψυχιατρο και θεραπευτικη αγωγη.Αυτο που διαπιστωσα ειναι οτι τα φαρμακα, οσο ασχημη κι αν ακουγεται η λεξη, ειναι ενα θειο δωρο στα χερια των γιατρων, γιατι σε συνδυασμο με τις πολυτιμες συμβουλες τους δινουν την εγγυηση οτι καθε ατομο με την ασθενεια αυτη εχει τη δυνατοτητα να ζησει μια φυσιολογικη ζωη ισως και καλυτερα απο καποιους αλλους ανθρωπους οι οποιοι δεν εχουν ασθενησει ψυχικα.
Τωρα πια σεβομαι ιδιαιτερα τους ανθρωπους που εκαναν καταδυση στην αβυσσο της ψυχης τους και αναδηθηκαν πιο δυνατοι.Ειστε αξιεπαινοι!!!!
- 05-12-2006, 13:43 #2
και εσυ Ρένα μου είσαι αξιέπαινη για την συμπαράσταση και την έμπρακτη αγάπη που δειχνεις στον αδερφό σου!
πιστεύω πως μεσα στην \'ατυχία\' του είχε την τύχη να έχει εσένα για αδερφή.
προσωπικά εγώ υποφέρω από ματαιχμιακή διαταραχή(μοιαζει λίγο με το διπολικο) και η αδερφούλα μου από ψύχωση.οπως λες και συ στην αρχή φάνταζε βουνό για όλους μας στην οικογένεια το πως θα χειριστούμε την κατάσταση τοσο της αδερφής μου όσο και την δική μου(να σημειωσω οτι αρρωστησαμε σχεδον την ιδια εποχη)
ωστοσο βρηκαμε καλούς ειδικούς,πήραμε και πέρνουμε και μεις αυτα τα φαρμακακια(που ειναι αναγκαιο κακο για μενα),και γενικά ειμαστε σε καλο σχετικα δρομο και οι δυο μας πλέον.(οκ ποτε ποτε εχουμε πισωγυρισματα αλλα τα ξεπερναμε...)
το \'προβλημά\' μας με εφερε τοσο κοντα με την αδερφουλα μου που πλέον εχουμε κοινες παρεες και διασκεδαζουμε μαζί.
για μενα ειναι πανω απο όλα η ΦΙΛΗ ΜΟΥ
παντως το γεγονος είναι ότι συγχαρητηρια αξίζουν και στους γονεις μας...που μας εστειλαν σε αξιολογους ειδικους,διαβασαν βιβλια σχετικα με τις παθήσεις μας και σταθηκαν στο πλευρό μας όλα αυτα τα χρόνια.
ο αδερφος σου πως είναι ρενα μου αυτο τον καιρό?ασχολειται με σπουδες,δουλεια κλπ?
05-12-2006, 16:11 #3
Δεν κάνει τίποτε Ρένα. Εύχομαι να μη ξαναρρωστήσει ο αδερφός σου. Το ίδιο εύχομαι και για τον εαυτό μου. Και φυσικά εύχομαι τα καλλίτερα και για σένα.
05-12-2006, 16:23 #4
ρενα...να ξερεις τα νοσουντα ατομα που τους καλυπτει η θεραπεια ζουνε καλυτερη ζωη απο τους υπολοιπους ανθρωπους διοτι εκτιμανε κατι που οι αλλοι δεν το νιωσανε ποτε διοτι δεν το χασανε...την ψυχικη υγεια...εγω οπως και τα παιδια που χασαμε την υγεια μας ποτε μα ποτε δεν προκειται να πεσουμε ξανα στον πατο...αυτο που επαθε ο αδερφος σου μεταφορικα ειναι θειο δωρο διοτι ειναι η αιτια να καταλαβετε το προβλημα του και με θεραπεια να επανελθει στα φυσιολογικα επιπεδα...μην ανυσιχεις η ζωη του απο δω και περα θα εχει ποιοτητα και δεν θα ειναι κολαση οπως παλια...το μονο σιγουρο
05-12-2006, 23:08 #5
Originally posted by αντωνης25
εγω οπως και τα παιδια που χασαμε την υγεια μας ποτε μα ποτε δεν προκειται να πεσουμε ξανα στον πατο...
06-12-2006, 14:10 #6
αμα κατι δεν παει καλα...θεραπεια...και παλι καλα:P
06-12-2006, 14:52 #7
Ιωαννα πολυ χαιρομαι για εσενα και την αδελφη σου!!!Οσο για τον αδελφο μου,ειναι καλυτερα απο ποτε!!!Φτανει να σου πω οτι πηρε το διπλωμα του απο την σχολη που παρακολουθουσε, βρηκε δουλεια στον δημοσιο τομεα, τελειωνει τα αγγλικα του που τα ειχε αφησει στη μεση και παρακολουθει συστηματικα στο ωδειο μαθηματα κιθαρας!!!!Μηπως να δω και εγω τον γιατρο του?!!!!
06-12-2006, 16:35 #8
χεχεχεχε
έτσι ετσι!!! τέτοια να ακούμε για να παίρνουμε κουράγιο όλοι μας!
εύχομαι να ναι πάντα έτσι καλά το παλικάρι!
07-12-2006, 23:01 #9
Ρενα πρεπει να γινεις το παραδειγμα για ολους αυτους που ακουνε ψυχικη ασθενεια και το ταυτηζουν με την τεμπελια επειδη απλα δεν ξερουν και το κυριοτερο δεν θελουν να μαθουν.
Ο αδελφος σου να γινει το παραδειγμα σε μας,να μας δωσει ελπιδα και θαρρος.
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια