Results 1 to 11 of 11
Thread: πληροφορίες για φάρμακα
-
04-12-2011, 21:37 #1
πληροφορίες για φάρμακα
εδώ και λίγο καιρό δεν κοιμάμαι φυσιολογικές ώρες.
κοιμάμαι 8ωρο μεν αλλά μπορεί να κοιμηθώ και στις 4 αφού δεν κουράζομαι δεν κάνω κάτι το κουραστικό την ημέρα, περισσότερη είναι η ψυχική κούραση και η απογοήτευση.
θέλω να ρωτήσω αν πάρω lexotanil για να κοιμηθώ θα εθιστώ; το σκέφτομαι αυτό υπό την άποψη να πάρω ένα τη στιγμή που θα θελήσω να κοιμηθώ χωρίς να περιμένω να έρεθει από μόνο του, να κοιμάμαι πολλές ώρες δηλαδή αφού δεν κάνω και τίποτα το σπουδαίο. τι παρνέργιες έχει; υπάρχει κάποιος που να το παίρνει;
- 05-12-2011, 00:45 #2
Ινσταντ καλο ειναι να ρωτησεις το γιατρο σου κ να μην πειραματιζεσαι μονος σου με τα λεξοτανιλ. Επισης προσπαθησε να απασχολεισαι την ημερα με δραστηριοτητες ωστε να κουραζεσαι κ το βραδυ να πεφτεις ξερος κ να κοιμασαι.
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
18-12-2011, 13:30 #3
- Some hours away from totally wreck down everything and everybody
Όχι ρε φίλε, μην πάρεις . Αυτά απο ότι ξέρω είναι βενζοδιαζεπίνες και ναι θα εθιστείς. Εγώ τώρα τελευταία παίρνω μια ελάχιστη δόση xanax, βενζοδιαζεπίνη επίσης, των 0.25 μγ ανά ημέρα με σκοπό να αυξήσω κατά 2 ώρες τον ύπνο μου για να πλησιάσω το 7ωρο. Δεν έχω αυπνίες, απλώς έχω αλλάξει ωράρια και πρέπει να περάσει λίγος καιρός για να συνηθίσει ο οργανισμός μου να κοιμάται και τα μεσημέρια. Παρενέργειες δεν έχει ή έχει ελάχιστες το ζαναξ
18-12-2011, 13:41 #4
Νταξει μια χαρα ειναι ο Ινσταντ. Εμενα τα ζαναξ παντως δεν μου κανουν τιποτα.
18-12-2011, 17:45 #5
- Some hours away from totally wreck down everything and everybody
18-12-2011, 17:54 #6
18-12-2011, 18:04 #7
Επισης συνηθως χορηγουνε amp Stedon επειδη εχει μεγαλυτερο χρονο ημιζωης κ αυτο βοηθαει στην "ηρεμια" του ασθενη
δες εδω
Βενζοδιαζεπίνες με μακρό χρόνο δράσης
Ημιζωή μεγαλύτερη των 30 ωρών:
Αλαζεπάμη (Paxipam)
Διαζεπάμη (Stedon,Valium, Ansiolin, Tranquirit)
Δελοραζεπάμη (En)
Εσταζολάμη (Prosom)
Κλοβαζάμη (Frisium)
Κουαζεπάμη (Doral, Quazium)
Μεδαζεπάμη (Nobrium)
Νορδαζεπάμη (Madar, Stilny)
Πραζεπάμη (Centrax, Lysanxia, Prazene, Trepidan)
Φλουραζεπάμη (Dalmadorm, Flunox)
Χλωραζεπάτη ή κλοραζεπάτη (Tranxene)
[Επεξεργασία] Βενζοδιαζεπίνες με μέσο χρόνο δράσης
Ημιζωή μεταξύ 20 και 30 ωρών:
Εσταζολάμη (ProSom, Eurodin)
Ετιζολάμη (Sedekopan, Depas, Pasaden)
Κλοναζεπάμη (Klonopin, Klonapin, Rivotril)
Κλοξαζολάμη (Lubalix, Sepazon, Olcadil)
Κλοτιαζεπάμη (Tienor, Rizen)
Νιτραζεπάμη (Mogadon)
Πιναζεπάμη (Domar)
Σινολαζεπάμη (Gerodorm)
Τοφισοπάμη (Emandaxin, Grandaxin)
Φλουνιτραζεπάμη (Darkene, Roipnol)
Χλωροδιαζεποξείδιο (Librium)
[Επεξεργασία] Βενζοδιαζεπίνες με σύντομο χρόνο δράσης
Ημιζωή μικρότερη των 20 ωρών:
Αδιναζολάμη (Deracyn)
Αλπραζολάμη (Xanax, Frontal, Valeans, Mialin)
Βρωμαζεπάμη (Lexotanil, Compendium)
Καμαζεπάμη (Albego, Limpidon, Paxor)
Κεταζολάμη (Anseren)
Κλοτιαζεπάμη (Rizen, Tienor)
Λοπραζολάμη (Dormonoct, Sonin)
Λοραζεπάμη (Tavor, Control, Lorans, Ativan)
Λορμεταζεπάμη (Noctamid)
Οξαζεπάμη (Serpax, Limbial)
Τεμαζεπάμη (Restoril, Normison, Euhypnos)
Τετραζεπάμη (Mylostan)
[Επεξεργασία] Βενζοδιαζεπίνες με πολύ σύντομο χρόνο δράσης
Ημιζωή από 1 έως 7 ώρες:
Βρωτιζολάμη (Lendormin)
Δοξεφαζεπάμη (Doxans)
Ετιζολάμη (Depas)
Μιδαζολάμη (Hypnovel, Dormicum)
Τριαζολάμη (Halcion, Songar)" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
16-01-2012, 09:25 #8
Για τη χορήγηση οποιασδήποτε χημικής ουσίας στον οργανισμό καλό είναι να προηγείται συζήτηση με ψυχίατρο που γνωρίζει α) τη χημεία του εγκεφάλου και β) τις ιδιότητες κάθε φαρμάκου. Έτσι, αφού ο γιατρός κατανοήσει ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα και ποιες οι ιδιαιτερότητες του οργανισμού του ανθρώπου που ζητάει βοήθεια/χορήγηση θα προτείνει την πιο κατάλληλη λύση. Υπνοβοηθητικά υπάρχουν πολλά και δεν είναι όλα για όλους.
Για τον ύπνο πάντως βοηθάει πολύ και να κάνεις μια "τελετουργία" ύπνου. Χλιαρό μπάνιο και ζεστό γάλα, απαλή μουσική, να σκέφτεσαι εικόνες που σε χαλαρώνουν και γενικά οπωσδήποτε να μην αγχώνεσαι για το πότε θα σε πάρει ο ύπνος, αλλά να χαλαρώσεις ώστε να σε πάρει ο ύπνος. Από προσωπική εμπειρία και σχετικά με αϋπνίες ζόρια η απάντηση Instant.
16-01-2012, 10:09 #9
Ο ύπνος έχει φτιάξει, κοιμάμαι τουλάχιστον οκτώ ώρες το εικοσιτετράωρο, δόξα το Θεό, φαίνεται μάλιστα πως μόνο για τον ύπνο έχω όρεξη η το σεξ, η πιο λίγο για δουλειά (η δουλειά κάνει καλό, σταματάει τις σκέψεις). Α και για τσιγάρα και φραπέδες και ηλεκτρονικά παιχνίδια. Τρείς μέρες+ τώρα άρχισα να παίρνω κάποιο φάρμακο και με έχει ηρεμήσει από τη θύελα που έχω στο κεφάλι μου.
Αν μπορέσω, θελήσω και καταφέρω να βρώ μια διέξοδο από τον υπολογιστή θα χαρώ ακόμα περισσότερο. Δεν νομίζω να γίνει αυτό όμως. Για μένα έχει τελειώσει η υπόθεση πλούτος και γάμος και ότι κοινωνικό αυτό συνεπάγει.
17-01-2012, 22:12 #10
αν εχει τελειωσει η υποθεση πλουτος αυτο ειναι καλο! μεγαλη παγιδα ο πλουτος! εχει καταστρεψει ανθρωπους! [αλλο να βγαζει κανεις τα βασικα κ αλλο να νοηματοδοτει ολη του την υπαρξη με βαση μονο τα υλικα αγαθα κ να ξεπουλιεται εντελως μονο για το χρημα].
17-01-2012, 22:16 #11
τα πάντα έχουν τελειώσει. καταρχάς χωρίς αγάπη δεν έχει νόημα ότι και να κάνω. πλούσιος δεν θέλησα να γίνω και να ήθελα δηλαδή δεν θα μπορούσα να συμβαδίσω με όσους μας κυβερνάνε και προστατεύουν τον δικό τους πλούτο στην ουσία παρά τους αμέτοχους, εμείς είμαστε κάπου στη μέση η και πιο κάτω όλοι μαζί not sure, και θα πούμε και ευχαριστώ φαίνεται αν μας δώκουν τα 400 ευρώ το μήνα.