ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 21 of 21
    Senior Member
    Aφού είπα ότι η δουλειά είναι εξασφαλισμένη από Ελλάδα. Απλά σκέφτομαι το μερος. Για το μερος θέλω εμπειρίες.

Senior Member
    Αν έχετε κάπου γνωστούς συγγενείς ή άτομα που σπουδάζουν προτιμήστε αυτές τις χώρες για να μην δυσκολευτείτε για πολλά πρακτικά θέματα που στη χώρα που μένετε και ξέρετε δεν αντιμετωπίζετε.
    Επίσης η πρώτη κίνηση αφού έχετε επιλέξει χώρα είναι να επισκεφτείτε το αντίστοιχο προξενείο-πρεσβεία στην Ελλάδα, αυτό για χώρες εκτός ΕΕ, αν και το συνιστώ και για ΕΕ. Στις πρεσβείες επίσης υπάρχει πιθανότητα να σας πουν και για δουλειές, αναλόγως τη χώρα πάντα και αν η πρεσβεία της έχει αναλάβει και τέτοιο ρόλο.
    Χώρες που εγώ θα πρότεινα αν δεν έχετε θέμα ανά την υφήλιο είναι:
    - Νέα Ζηλανδία
    - Αυστραλία
    - Καναδάς
    - Νορβηγία
    - Κατάρ
    χώρες που δεν έχουν γνωρίσει την κρίση οι 4 πρώτες και έχουν δική τους γερά βασισμένη οικονομία, με την Νορβηγία να αρνείται να μπει στην Ευρώπη γιατί έχει πολλά πετρέλαια και καλά κάνει για μένα! Όχι που τα δικά μας που και καλά τώρα ανακάλυψαν θα βλέπουμε να τα εκμεταλλεύονται Αμερικάνοι, Γερμανοί, Τούρκοι κ.α. και εμείς εργάτες τους για μεροκάματο=ξεροκόμματο. Μη ξεφεύγω όμως.Το Κατάρ ετοιμάζεται να γίνει το νέο Ντουμπάι, γνωστοί που δουλεύουν σε πολυεθνικές λένε τρέχουν ποιος θα προλάβει να στήσει τα περισσότερα.
    Ξαναλέω να προτιμήσετε χώρες με γνωστούς κατά τη γνώμη μου.

Blue1, ξέρω άτομα που πήγαν Αυστραλία τώρα με αυτό τον χαμό που είχαν έρθει Αυστραλοί εδώ και έψαχναν άτομα, από τις χώρες που επίσης ανέφερα έχει το καλύτερο κλίμα συγκριτικά με εμάς, έχει πολλούς Έλληνες και οι κοινότητες μας εκεί είναι ιδιαίτερα βοηθητικές.

Καλή τύχη σε όλους! Όποιος το τολμήσει μπράβο του! Όσοι δεν μπορέσουμε ας μείνουμε εδώ να έχει και κανέναν Έλληνα αυτή η χώρα μήπως χρειαστεί!
    Nothing in life is to be feared, it is only to be understood . . .

Banned
    πλεον μου φαινεται πως ειναι πολυ ευκολο να φυγεις απ'την ελλαδα. ειναι οταν εχεις καποιον για παρεα, τα βγαζετε περα σε οποια δυσκολια, και οι δουλειες γινονται γρηγοροτερα. αλιμονο σ'αυτους που φευγουν μονοι.

Junior Member

Μετανάστευση ή επιπόλαιος ερωτικός παροξυσμός?

Καλησπέρα και συγνώμη για την παρεμβολή μου στην συζήτηση σας...απλώς είμαι και γω ένα παιδί το οποίο έχει βρεθεί σε δίλημμα.

Απ'οτι συνειδητοποιήσα, μετά από την ανάγνωση του θέματος και των αποψεων σας κατάλαβα ότι είστε άτομα με οξυδέρκεια πνεύματος, ανοιχτόμυαλα, καλοπροαίρετα και πάνω απόλα ειδήμων σ'αυτο το θέμα το οποίο ονομάζεται ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Για αυτο το λόγο επιτρέψτε μου και μένα με την σειρα μου να αναφέρω κάποιες ανυσιχίες που έχω, και θα εκτιμήσω δεόντως τις απόψεις σας και θα την ασπαστώ με ευλάβεια.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκ των προτέρων

Λοιπόν...τελειώνω σχολή μαγειρικής στην Αθήνα είμαι από Κρήτη τα έχω με μία κοπέλα και τα πάμε περίφημα εδώ και 1 χρόνο. (αξίζει να σημειωθεί ότι η κοπέλα είναι ελληνοκαναδέζα)
    Τελειώνοντας λοιπον την σχολή μου σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά τον Καναδά.Αλλά συνάμα φοβάμαι (εγώ προσωπικά), το τι θα συναντήσω εκεί (Έιμαι ένα ατομο το οποίο δεν έχει βγει ποτέ απο Ελλάδα)
    Τα πλεονεκτήματα:
    1) Η κοπέλα έχει εκεί τους περισσότερους συγγενείς της
    2) Είναι πρόθυμοι να με βοηθήσουν στην εύρεση δουλειάς μου...ως μάγειρας
    3) Θα μένουμε σε δωρεάν σπίτι τον πρώτο καιρο μέχρι να ορθοποδήσουμε

Μειονοκτήματα:
    1) Δεν ξέρω κατά πόσο βαθμό πρέπει να τους εμπιστευτώ χωρις να τους γνωρίζω ιδιαίτερα (συγγενείς της)
    2) Αν υπάρχουν taboo και υποβιβασμός εις βάρος της προέλευσης μου (Ελληνάρας=Τεμπέλης)
    3) Κατα πόσο θα είμαι δεκτικός και συγκαταβατικός με τα νέα δεδομένα καιρού και γενικά ένταξης μέσα σε μία τόσο μεγαλή κοινωνία (αξιζει να σημειωθεί ότι ειμαι απο Χανιά Κρήτης)
    4) Δεν γνωρίζω αν τα έσοδα που θα μπαίνουν στο σπίτι θα είναι επαρκή για μία αξιόλογη βιοτικά επιπέδου ζωή
    5) Αυξημένοι ρυθμοί ζωής

Πάντα έψαχνα το έναυσμα να φύγω, πάντα ζητούσα ένα χέρι βοήθειας το οποίο να μου πει έλα εδώ, είμαι εγώ εδώ για σένα, χωρίς απώτερο σκοπό
    Τελικά μου ήρθε απρόσμενα και έχω πανικοβληθεί. Δεν το περίμενα και ειδικά από άτομα τα οποία δεν τα έχω γνωρίσει εξ'επαφής.(συγγενείς της)

Ζητάω μία άποψη, μια γνώμη από εσάς, τι θα κάνατε στην θέση μου.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά

Senior Member
    Αντωνη , εχω παει στον Καναδα , ιδιως το Μοντρεαλ , ειναι μια εξευρωπαισμενη πολη , μιλανε και Γαλλικα , ειναι φιλικοι με τους Ελληνες , και οι ρυθμοι δεν ειναι φρενηρεις οπως στις ΗΠΑ . Πολιτισμενοι ανθρωποι , μηδενικη εγλκηματικοτητα , θα σου αρεσει . Εχω παει και στο Τοροντο , πιο Αμερικανια , αλλα και παλι ειναι φιλικοι με τους Ελληνες . Ολος ο Καναδας ειναι ιδιαιτερα πολιτισμενος . Δεν μπορω να σου εγγυηθω τι σοι δουλεια θα βρεις , ( μαλλον σε καμμια diner θα βρεις δουλεια ) αλλα ο Καναδας γενικα ευημερει , σε σχεση με αλλες χωρες . Το κρυο ειναι οντως μεγαλο προβλημα , αλλα οπου και να πας , τα καλοριφερ δουλευουν υπερωριες !!
    Πιστευω οτι η επιλογη σου ειναι σωστη . Χρειαζεσαι βιζα ομως , δεν ξερω ποσο ευκολα την δινουν . Αγγελος .

Παντως ειναι μια ομορφη χωρα , την εχω γυρισει με τραινο , καμμια σχεση με τις ΗΠΑ , ιδιως το Μοντρεαλ . Αλλα ψοφο τον χειμωνα .

Εγω θα πηγαινα στην θεση σου , οι ΗΠΑ εχουν αρκετη εξαθλιωση , και χαμηλοτερους ρυθμους αναπτυξης .

Banned
    απο οτι ξερω οι αμερικανοι δεν εχουν ταμπου ειναι πολυ ανοιχτοι στα παντα κ αυτο ειναι πολυ καλο για τη ψυχολογια καπιου στο να ειναι καλα.. τωρα εκει πανω δε τυχενει να γνωριζω καπιον απο αυτο τι μερος για να σου ελεγα τι παιζει...
    εγω πιστευω οτι το μεγαλυτερο προβλημα που θα αντιμετωπισεις ειναι οτι κατι διαστηματα οχι παντα μπορει να πεσει παρα πολυ η θερμοκρασια κ να πεις το πατερ ημων απ το κρυο..

Page 2 of 2 FirstFirst 12