χρεοκοπία: the day after - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 13 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 188
    Senior Member
    Δε διαφωνώ στο ότι οι πολιτικοί μας μας έσυραν σ αυτή την εξαθλίωση και φυσικά για προσωπικό/κομματικό όφελος, αυτό το γραψα πολλές φορές παραπάνω.

Φυσικά και θα κερδοσκοπήσουν οι τράπεζες σε βάρος μας, (σκέψου τι έχει να γίνει σε μια χρεοκοπημένη χώρα, ακόμα χειρότερα) τι μας έχουν οι διεθνείς τράπεζες, ανηψάκια τους είμαστε κ πρέπει να μας φροντίσουν??

Πιστεύω όμως ότι πραγματοποιώντας εσωτερικές αλλαγές σαν αυτές που έχω αναφέρει πολλάκις σε προηγούμενα ποστ (διαρθρωτικές στο δημόσιο και συρρίκνωση, ιδιωτικοποιήσεις, απελευθέρωση επαγγελμάτων κλπ κλπ κλπ) θα μπούμε σ ένα δρόμο ανάκαμψης.. btw αν γινόντουσαν εγκαίρως, δε θα φτάναμε εκεί που φτάσαμε.

Στο ότι πολλοί πολιτικοί μας θέλουν μπουντρούμιασμα, είμαι σύμφωνη.

Α και χωρίς το δάνειο, με τι λεφτά θα επιβιώσουμε? Με τι θα πληρωθούν μισθοι και συντάξεις?

Senior Member
    μα το θεμα ειναι οτι μας πηγαν ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ!!! ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΥΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΥΤΟΥ, ΟΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΨΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!!!

υπαρχουν νομιμα επιτοκια και ληστρικα. τα επιτοκια που μας οδηγησαν να παρουμε ειναι ληστρικα.με την δικη σου λογικη, και οι τοκογλυφοι, ανθρωποι ειναι, για ποιο λογο να μην κερδοσκοπουν?

κανεις το λαθος που μας οδηγουν να κανουμε.ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙ ΑΥΤΟς Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ! ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ!!!

ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΙ ΕΦΤΑΝΑΝ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ???? ΚΑΙ ΤΟΥς ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ? ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ??
    ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ?
    ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post

..ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΙ ΕΦΤΑΝΑΝ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ???? ΚΑΙ ΤΟΥς ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ? ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ??
    ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ!!!

μην ακούω μαλ..... αν τάχαν πάρει, πάλι τα λαμόγια, θα τάχαν φάει! Τι λες τώρα?
    Και σιγά δηλ. μην παίρναμε και τίποτα, όπως η Ιταλία που κατέφυγε στο διεθνές δικαστήριο, για τις αποζημιώσεις του πολέμου της με την Γερμανία και όχι μόνο δεν πήρε τίποτα, αλλά δικαιώθηκε και η Γερμανία!!! Πολύ ρομαντική σε βρίσκω!

Senior Member
    Συμφωνώ πως ένα μεγάλο μέρος των χειρισμών είναι τελείως λάθος. Δεν έχω ξεκαθαρίσει ειλικρινά, αν κρύβονται οικονομικά συμφέροντα των δικών μας, ή ηλιθιότητα κ μικροκομματική στενοκεφαλιά. (btw δεν δικαιώνω τους τοκογλύφους, απλώς αναγνωρίζω την ύπαρξή τους).

Αν μιλάς για τις πολεμικές αποζημιώσεις (ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ), οκ, μπορεί να είναι ηθικά σωστό αλλά νομικά δε στέκει διότι η Ελλάδα παραιτήθηκε από αυτές και με υπογραφή. Αν μιλάς για το κατοχικό δάνειο, δν ξέρω αν υπάρχει τρόπος και ουσία διεκδίκησης, πιθανόν να υπάρχει.

Το θέμα είναι ΤΩΡΑ τι γίνεται. Η χρεοκοπία δεν είναι λύση, είναι αυτοκτονία.

Senior Member
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    μην ακούω μαλ..... αν τάχαν πάρει, πάλι τα λαμόγια, θα τάχαν φάει! Τι λες τώρα?
    Και σιγά δηλ. μην παίρναμε και τίποτα, όπως η Ιταλία που κατέφυγε στο διεθνές δικαστήριο, για τις αποζημιώσεις του πολέμου της με την Γερμανία και όχι μόνο δεν πήρε τίποτα, αλλά δικαιώθηκε και η Γερμανία!!! Πολύ ρομαντική σε βρίσκω!
    μαρκελα διαβασε και κανενα πιο σοβαρο περιοδικο απ το κοσμοπολιταν οταν εχεις χρονο αντι να βριζεις οσους διαβαζουν....
    τα κλεμενα της ελλαδας ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΠΙΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. ΕΧΟΥΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ και μαλιστα προσφατα. ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΑ.

Senior Member
    .. ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΑ.
    Πού πήγανε? Χάσανε τον δρόμο?

Senior Member
    Πού πήγανε? Χάσανε τον δρόμο?
    cosmopolitan σελιδα 36

Senior Member
    cosmopolitan σελιδα 36

Το cosmopolitan ποιανού έτους και μήνα?
    Εσύ ξέρεις απ' τις εκδόσεις του καλύτερα!!
    Κυκλοφορεί ακόμα? Για να το λες!

Senior Member
    Remedy σοβαρά σε θεωρώ πολύ έξυπνο άνθρωπο και απορώ πώς τα μόνα επιχειρήματα που έχεις είναι θεωρίες συνωμοσίας και πώς όλοι τα έχουν μαγειρέψει και έχουν συνωμοτήσει στο να μας φέρουν σε αυτή την κατάσταση. Το επιχείρημα για τα γερμανικά δάνεια τα έχω ακούσει μόνο από ανθρώπους που λένε ότι μας ψεκάζουν. Αλλά επειδή προφανώς δεν το έχω ψάξει και δεν θέλω να παίρνω ως δεδομένο κάτι για το οποίο δεν είμαι 100% σίγουρη έστω ότι ισχύουν και έστω ότι τα διεκδικούσαμε και έστω ότι το διεθνές δικαστήριο εκδίκαζε την υπόθεση υπέρ μας. Τί θα σήμαινε αυτό; 1,2,3 χρόνια παράταση πριν καταλήξουμε πάλι στην ίδια θέση; Έτσι όπως ήταν η κατάσταση κάποια στιγμή θα συνέβαινε. Και το γεγονός ότι μπήκαμε στο ευρώ μας οδήγησε σε αυτή την κατάσταση αν σκεφτείς ότι πριν το κύριο εργαλείο για να εξισορροπούμε τα πράγματα ήταν οι υποτιμήσεις. Από τη στιγμή που εκχωρούσαμε το εκδοτικό δικαίωμα τί περιμέναμε χωρίς καμμιά αλλαγή σε όλα τα άλλα;

ΥΓ: Το ότι λόγω του ότι μπήκαμε στο ευρώ φτάσαμε και ως εδώ δεν σημαίνει ότι η λύση αυτή τη στιγμή είναι να βγούμε από το ευρώ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by melissa View Post
    Remedy σοβαρά σε θεωρώ πολύ έξυπνο άνθρωπο και απορώ πώς ταλένε ότι μ μόνα επιχειρήματα που έχεις είναι θεωρίες συνωμοσίας και πώς όλοι τα έχουν μαγειρέψει και έχουν συνωμοτήσει στο να μας φέρουν σε αυτή την κατάσταση. Το επιχείρημα για τα γερμανικά δάνεια τα έχω ακούσει μόνο από ανθρώπους που ας ψεκάζουν. Αλλά επειδή προφανώς δεν το έχω ψάξει και δεν θέλω να παίρνω ως δεδομένο κάτι για το οποίο δεν είμαι 100% σίγουρη έστω ότι ισχύουν και έστω ότι τα διεκδικούσαμε και έστω ότι το διεθνές δικαστήριο εκδίκαζε την υπόθεση υπέρ μας. Τί θα σήμαινε αυτό; 1,2,3 χρόνια παράταση πριν καταλήξουμε πάλι στην ίδια θέση; Έτσι όπως ήταν η κατάσταση κάποια στιγμή θα συνέβαινε. Και το γεγονός ότι μπήκαμε στο ευρώ μας οδήγησε σε αυτή την κατάσταση αν σκεφτείς ότι πριν το κύριο εργαλείο για να εξισορροπούμε τα πράγματα ήταν οι υποτιμήσεις. Από τη στιγμή που εκχωρούσαμε το εκδοτικό δικαίωμα τί περιμέναμε χωρίς καμμιά αλλαγή σε όλα τα άλλα;

ΥΓ: Το ότι λόγω του ότι μπήκαμε στο ευρώ φτάσαμε και ως εδώ δεν σημαίνει ότι η λύση αυτή τη στιγμή είναι να βγούμε από το ευρώ.

μελισα δεν με ενδιαφερει τι ανθρωπο με θεωρεις.
    η ενημερωση που εχεις ειναι αναλογη του περιβαλλοντος που βρισκεσαι ισως. εγω δεν γνωριζω ανθρωπους που λενε οτι μας ψεκαζουν.
    αν σε ενδιαφερει να ενημερωθεις πριν συνεχισειςν τις υποτιθεμενες προσβολες, ανοιξε τα ματια σου και ψαξε και μονη σου για παραπερα..

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2131868

http://www.anparatiritis.gr/index.ph...=5752&Itemid=2

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow...ticleID=667985

πες μου μετα, ποιοι ειναι αυτοι που λενε οτι μας ψεκαζουν

Senior Member
    Οκ, αν και η πηγή που μου έδωσες δεν μου λέει κάτι γιατί πχ θα προτιμούσα να δω την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου που υποχρεώνει τη Γερμανία να επιστρέψει λεφτά στις χώρες που λες, ή στοιχεία ότι όντως υπάρχουν αυτά τα δάνεια δεν απαντάς σε αυτό που λέω.

"Αλλά επειδή προφανώς δεν το έχω ψάξει και δεν θέλω να παίρνω ως δεδομένο κάτι για το οποίο δεν είμαι 100% σίγουρη έστω ότι ισχύουν και έστω ότι τα διεκδικούσαμε και έστω ότι το διεθνές δικαστήριο εκδίκαζε την υπόθεση υπέρ μας. Τί θα σήμαινε αυτό; 1,2,3 χρόνια παράταση πριν καταλήξουμε πάλι στην ίδια θέση; Έτσι όπως ήταν η κατάσταση κάποια στιγμή θα συνέβαινε. Και το γεγονός ότι μπήκαμε στο ευρώ μας οδήγησε σε αυτή την κατάσταση αν σκεφτείς ότι πριν το κύριο εργαλείο για να εξισορροπούμε τα πράγματα ήταν οι υποτιμήσεις. Από τη στιγμή που εκχωρούσαμε το εκδοτικό δικαίωμα τί περιμέναμε χωρίς καμμιά αλλαγή σε όλα τα άλλα;

ΥΓ: Το ότι λόγω του ότι μπήκαμε στο ευρώ φτάσαμε και ως εδώ δεν σημαίνει ότι η λύση αυτή τη στιγμή είναι να βγούμε από το ευρώ."

Σε αυτό έχεις να απαντήσεις κάτι;

Senior Member
    εχω απαντησει ηδη στις προηγουμενες τοποθετησεις μου μελισα.
    ξαναδιαβασε τες.
    αν δεν καταλαβες τι ειπα,ρωτα τοιυς γνωστους σου που λενε οτι μας ψεκαζουν.
    οσο για το χρεος, με τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ τοκους, υπερκαλυπτει οσα χρωσταμε.

Senior Member
    ..αν σε ενδιαφερει να ενημερωθεις πριν συνεχισειςν τις υποτιθεμενες προσβολες, ανοιξε τα ματια σου και ψαξε και μονη σου για παραπερα..

Εγώ το ξανάψαξα το ίδιο τεύχος του cosmopolitan.
    Εσύ όμως διάβασες μέχρι την 36 σελίδα, στην επόμενη από πίσω, την 37 έλεγε ότι δεν τάχουμε καν διεκδικήσει.
    Έπρεπε να διαβάσεις λοιπόν και λίγο παρακάτω, γιατί τ' αφήνεις μισά τα θέματα.
    Αναθεώρηση του θέματος κι από την σελίδα 3.
    Μην στενοχωριέσαι μωρέ χούμορ κάνω!

Senior Member
    ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΕΚΑΖΟΥΝ..

"Η Ιταλία έχει ήδη ξεχρεώσει το χρέος της. Συνήλθε στο Παρίσι το 1946 μία συμμαχική επιτροπή των 19 χωρών της Ευρώπης που πολέμησαν το ναζισμό και καταλόγισε τι πρέπει να πληρώσει η κάθε ναζιστική χώρα (Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ιταλία) στις χώρες τις οποίες κατέκτησαν.

Όσον αφορά το δημόσιο, το ποσό το γνωρίζουμε και ανέρχεται σε 162.000.000.000 χωρίς τους τόκους. Αν υπολογιστεί με τόκους 3% φθάνει το 1.500.000.000.000.

Θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε αμέσως το αναγκαστικό δάνειο. Αν η ελληνική πλευρά ανέθετε σε έναν οποιοδήποτε δικηγόρο από αυτούς που ασχολούνται με τα διεθνή θέματα να προωθήσει αυτό το θέμα, βάσει νόμου είναι υποχρεωμένοι αμέσως οι Γερμανοί να καταβάλλουν το ποσό. Να σημειώσω μάλιστα πως οι Γερμανοί είχαν καταβάλλει δύο δόσεις αυτού του δανείου το 1944 θέλοντας να δείξουν ότι είναι φερέγγυοι. Απομένει, λοιπόν, το υπόλοιπο του δανείου. Συνεπώς δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει και άρα μπορεί να κινηθεί η αμέσως διαδικασία."

Senior Member
    Εγώ το ξανάψαξα το ίδιο τεύχος του cosmopolitan.
    Εσύ όμως διάβασες μέχρι την 36 σελίδα, στην επόμενη από πίσω, την 37 έλεγε ότι δεν τάχουμε καν διεκδικήσει.
    Έπρεπε να διαβάσεις λοιπόν και λίγο παρακάτω, γιατί τ' αφήνεις μισά τα θέματα.
    Αναθεώρηση του θέματος κι από την σελίδα 3.
    Μην στενοχωριέσαι μωρέ χούμορ κάνω!
    ναι, αλλα εντελως αποτυχημενο.
    ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ ΜΑΡΚΕΛΑ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΑΟΥΖΟΙ ΤΟΥΣ!!!! ποιο σημειο δεν καταλαβες?

...
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΙ ΕΦΤΑΝΑΝ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ???? ΚΑΙ ΤΟΥς ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ? ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ??

Page 5 of 13 FirstFirst ... 34567 ... LastLast