Results 1 to 4 of 4
Thread: Ερώτηση κρίσεως!
-
10-12-2006, 21:34 #1
Ερώτηση κρίσεως!
Διάβαζα την υπογραφή του dodoni: \"If it ain\'t fun, it ain\'t worthy\" (αν δεν περνάς καλά, δεν αξίζει - σε ελεύθερη μετάφραση). Και μετά θυμήθηκα το γνωστό τραγουδάκι: \"Ό,τι αξίζει πονάει κι είναι δύσκολο\" (ποτέ δεν ήμουν fan των πυξ λαξ, καθόλου).
Χωρίς να θέλω να πέσουμε σε γενικολογίες, εσείς τι πιστεύετε; Πως ό,τι αξίζει είναι ευχάριστο ή ό,τι αξίζει είναι δύσκολο;
Βασικά είναι ερώτηση παγίδα όπως όλες οι απόλυτες ερωτήσεις (τις περισσότερες φορές δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα) αλλά έτσι σαν παιχνίδι εσείς προς τα που κλείνετε; :)
Προσωπικά κλείνω στο πρώτο ρητό.
- 10-12-2006, 22:24 #2
peirazei na kanw ena c/p apo ena allo post mou?nomizw apantaei stin erwtisi sou, einai h apopsh mou:
\"poli apla, ama skeftesai arnitika, tha ginei kati arnitiko, giati i arnitiki skepsi xalaei tin psixologia mas kai ti diathesi mas, ki etsi antidroume asxima kai de vlepoume ta thetika pou maw prospernane kai ginetai faulos kiklos.ama skeftesai thetika, aisthanesai kalitera, kai giati na min aisthanesai sto katw-katw?esy to eipes oti i zwi einai poli mikri kai prepei na tin xairomaste.kai AN, AN lew auti i zwi einai mataih, kai peis einai mataio na kanw kati, e loipon, AN ONTWS ayth h zwh EINAI MATAIH, tote den EINAI mataio kai to na MHN kaneis kati? apla mathimatika. 0*0=0 0*73476347=0.afou loipon exeis epileksei na ti ziseis, diladi na kaneis kati, kane kati thetiko.giati an yparxei kati se ayth th zwh kai den einai mataih, 1*23=23, kai 1*-23=-23.\"
ola auta ypotheseis einai of course...
10-12-2006, 23:20 #3
Originally posted by alexandros3
εσείς τι πιστεύετε; Πως ό,τι αξίζει είναι ευχάριστο ή ό,τι αξίζει είναι δύσκολο;
Αλλά και κάτι που έχει κάποια δυσκολία, μπορούμε να το κάνουμε εμείς να είναι ευχάριστο.
Αξίζει ο,τι μας γεμίζει. Ο,τι μας κάνει να νοιώθουμε καλά.
Είτε εύκολο είτε δύσκολο.
11-12-2006, 00:29 #4
Αν αυτό που κάνω, δεν μου δίνει ενέργεια, τότε δεν αξίζει να το κάνω.
Θέλω και προσπαθώ, όσο μπορώ, να κάνω πράξη το παραπάνω. Κατανοώ βέβαια πως πολλές φορές, είναι τέτοιες οι συνθήκες που χρειάζεται να κάνω και πράγματα που δεν μου δίνουν ενέργεια. Ωστόσο, είναι βοηθητικό για μένα, έστω να μπορώ να το αναγνωρίσω αυτό.Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία