Results 1 to 15 of 209
Thread: swinging
-
30-04-2010, 11:55 #1
swinging
Νέα μόδα στην Ελλάδα η ανταλλαγή συντρόφων.
Mια νέα μόδα έχει έρθει στην Ελλάδα το Swinging... Τα ζευγάρια ανταλλάσσουν μεταξύ τους τους συντρόφους τους.
(απόσπασμα από την εκπομπή του super star, του star channel. Παρασκευή 16-04-2010).
"Σάλο και πάρα πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην χώρα μας το ξενόφερτο swinging, δηλαδή η συναινετική ανταλλαγή μεταξύ ερωτικών συντρόφων. Ακούγεται περίεργο, αντίθετο στα ελληνικά δεδομένα, τις ηθικές αξίες και τον τρόπο που μεγαλώσαμε. Αλλά δυστυχώς, είναι απίστευτο και όμως αληθινό. Και μάλιστα στην Αθήνα υπάρχει ένα τετοιο club, οπού οι θαμώνες του οποίου συνεχώς αυξάνοντε.
Σε μια εποχή, που οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πολυ ρευστές και η εμπιστοσύνη μεταξύ στα ζευγάρια είναι το μόνο που έχει μείνει, κάποιοι από το εξωτερικό σκέφτηκαν να καταστρέψουν και αυτό αφήνοντας πίσω την έννοια της οικογένειας και της συντροφικότητας, της αγάπης και της αλληλοεκτίμησης.
Το παράδοξο φαινόμενο της ανταλλαγής συντρόφων ανάμεσα στα ζευγάρια ήρθε από την Αμερική και φυσικά είχε απήχηση, αλλά ευτυχώς μικρή και στην χώρα μας αφού αρκετά ζευγάρια όπως υποστηρίζουν, αντί να στραφούν σε τρίτα πρόσωπα και να κρύβοντε από τον σύντροφό τους, προτιμούν να ανταλλάσουν τους συντρόφους,εν γνώση του άλλου κάτι μου μηδενίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την αξία της σχέσης και του γάμου. "
...
πηγή: http://eksoapotadontia.blogspot.com/2010/04/blog-post_6191.html
Τι είναι ακριβώς το swinging;
Πρόκειται για ερωτικές συναντήσεις μεταξύ δύο ζευγαριών, όπου οι σύντροφοι συναινούν στην ανταλλαγή συντρόφων.
Αντι-swingers
▪ «Είμαι από αυτές που το απεχθάνονται! Θα προτιμούσα την εξωσυζυγική κατεύθυνση».
▪ «Η συμμετοχή για μένα εξαρτάται από το πόσο ουσιαστική είναι η σχέση που έχω».
▪ «Απορώ τι ηθικούς κανόνες έχουν αυτοί και αυτές που το κάνουν».
▪ «Κατηγορηματικά όχι».
▪ «Ούτε κατά διάνοια! Είμαι τρομερή ζηλιάρα!»
Swingers
▪ «Οι swingers περνούν καλά γιατί βρίσκουν ότι αυτή η δραστηριότητα τονώνει την ερωτική τους λειτουργία».
▪ «Mιας και το θέμα αντιμετωπίζεται εν γνώσει όλων των εμπλεκομένων, το βρίσκω πολύ πιο “ηθικό” από το να το κάνω πίσω από την πλάτη της συντρόφου μου».
▪ «Διαφορά μεταξύ του σεξ με της “αγάπη”».
▪ «Τα πάντα είναι θέμα ειλικρινούς σχέσης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσα στους συζύγους. Αν συμφωνούν και οι δύο, καμιά σεξουαλική προτίμηση δεν είναι καταδικαστέα».
Οι υποστηρικτές του Swinging ισχυρίζονται ότι η εναλλαγή συντρόφων ενισχύει την ερωτική επιθυμία και τονώνει τη σεξουαλική σχέση του ζευγαριού. Προειδοποιούν, ωστόσο, ότι όποιο ζευγάρι αποφασίσει να δοκιμάσει το swinging θα πρέπει να έχει ή πολύ γερές βάσεις ή καθόλου βάσεις. Το πρόβλημα της σεξουαλικής ζήλιας θα πρέπει να έχει ξεπεραστεί, διαφορετικά αντί να λυθούν, θα δημιουργηθούν προβλήματα.
Ποιά είναι οι γνώμη σας, περί του αρκετά τελικά διαδεδομένου swinging, παρόλο που μερικοί θέλουν να πιστεύουν ότι κάτι τετοίο δεν ισχύει?
Σας ευχαριστώ.
- 30-04-2010, 14:00 #2
Originally posted by xristinacki
Προειδοποιούν, ωστόσο, ότι όποιο ζευγάρι αποφασίσει να δοκιμάσει το swinging θα πρέπει να έχει ή πολύ γερές βάσεις ή καθόλου βάσεις.
Αν πάλι δεν έχει καθόλου βάσεις, τότε ποια η χρησιμότητα?
Και γιατί κάποιος να περιορίζεται στην ανταλλαγή συντρόφων και να μην επιλέγει από μια μεγαλύτερη γκάμα (πχ. ελεύθερους).
Εγώ ένα ξέρω, αν βαριέσαι με τον άλλον σηκώνεσαι και φεύγεις. Όλα τ\' άλλα είναι ημίμετρα για συμβιβασμένους.
30-04-2010, 14:17 #3
Ποιά είναι οι γνώμη σας, περί του αρκετά τελικά διαδεδομένου swinging, παρόλο που μερικοί θέλουν να πιστεύουν ότι κάτι τετοίο δεν ισχύει?
Σας ευχαριστώ.
ο καθενας κανει οτι αντεχει, μεχρι εκει που αντεχει για να περναει καλα.
Δεν υπαρχει κριτικη ουτε στο κανω swinging, αλλα ουτε στο δεν κανω.
30-04-2010, 18:52 #4
......
...
30-04-2010, 18:59 #5
εδω εισαι,
το ολγακι ουτε κατα διανοια λοιπον....
30-04-2010, 19:01 #6
XAXA nai ουτε καταδιανοια ψηφιζω ειμαι τρομερα ζηλιαρα ,αλλα δεν κατηγορω οσους το κανουν σιγουρα κατι θα βρισκουν στην ολη υποθεση:P
Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα
30-04-2010, 19:29 #7
για αυτο ειπα οτι ο καθενας κανει αυτο που αντεχει για να νιωθει καλα.
Ο καθε ενας, εχει τους λογους του, για να εχει την λογικη του.
01-05-2010, 09:12 #8
Εφόσον το swinging είναι μία σεξουαλική πρακτική που περιλαμβάνει την απόφαση ενηλίκων,για ποιο λόγο αφορά τους άλλους να το κρίνουν;Για να\'χουμε να λέμε φαντάζομαι.
Κάθε πρακτική που έχει την συγκατάθεση δύο ή περισσότερων συναινούντων ενηλίκων,καλύπτει δηλαδή την προυπόθεση του safe,sane and consensual,δε θα την κρίνω ποτέ με τα δικά μου ηθικά στάνταρντς.Είμαι υπέρ της ελευθερίας στη σεξουαλική έκφραση και θεωρώ αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ατόμου και ζευγαριού να αποφασίζει το ίδιο τους τρόπους με τους οποίους θα διαχειρίζεται τη σεξουαλικότητά του,δίχως ποτέ να λαμβάνει υπόψιν του κάτι θεωρήσεις στυλ σταρ τσάνελ(εδώ γελάμε),ή κάτι καταστροφολογικές ανοησίες για μηδενισμό προσωπικοτήτων.
ΡΕ ΑΙ ΠΕΡΑ ΛΕΜΕ!Αν στον σεξουαλικό τομέα πράτταμε όσα η αρτηριοσκληρυντική παπαδοκρατούμενη κοινωνία μας απαγόρευε,τότε θα ήμασταν ακόμη παρθένοι.:P
\'Ακου την έννοια της συντροφικότητας και το θεσμό της οικογένειας.λολ δηλαδή με τόση ρητορική παπαριά.
Στα τσακίδια η ελληνική οικογένεια,στα τσακίδια οι ηθικές των τιμητών της υποκρισίας,στα τσακίδια η ηθικολαγνεία δίχως υπόβαθρο παρά τριγλυκερίδιων και στο διάολο όσοι επιτάσσουν την ομοιομορφία.Γενικά.:P
Τα καλά παιδιά να πάνε στον παράδεισο.Και καλό κατευώδιο.λολολ
Οι υπόλοιποι ας φροντίσουμε να μη μας βάζουνε τα ηθικά τους σαμάρια να κανονίζουν τι θα κάνουμε στο κρεβάτι μας κάτι Άνθιμοι και κάτι καναλάρχες με τα τσιράκια τους-δημοσιογράφοι του κώλου."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
01-05-2010, 10:35 #9
Originally posted by olgaki82
XAXA nai ουτε καταδιανοια ψηφιζω ειμαι τρομερα ζηλιαρα ,αλλα δεν κατηγορω οσους το κανουν σιγουρα κατι θα βρισκουν στην ολη υποθεση:P
Οι ζηλιαρες πανε με τους ζηλιαριδες,
οι χαλαρες με τους χαλαρους κ.ο.κ.
Κανεις δεν αγαπαει τον συντροφο του λιγοτερο η περισσοτερο,
και η ζηλια δεν ειναι αναγκαστικα διαβαθμιση της αγαπης.
Οπως σωστα επισημαινει και η ρειν,
ποτε δεν ημουν υπερ του να κανουμε κυρηγματα περι ορθοτητας στην σεξουαλικη εκφραση του καθενος.
Εκεινο ομως που ειναι σημαντικο ειναι να βρισκουμε συντροφους που σε ενα βαθμο ειναι ανω του ΔΙΚΟΥ μας μεσου ορου και ταιριαζουν με τις δικες μας πεποιθησεις.
Αλλιως το σχημα δεν δουλευει.....
Γνωριζω ζευγαρια που ειναι χρονια swingers και ειναι παρα πολυ ευτυχισμενοι αλλα και φυσικα (χεχεχε....) και ζευγαρια που ζηλευουν και οι δυο αρκετα και ειναι εξισου ευτυχισμενοι.
Γνωριζω επισης παρα πολλα ζευγαρια που αλλα θελει ο ενας και αλλα θελει ο αλλος, (οχι μονο στο swinging αλλα γενικα) και ειναι και οι δυο τους δυστυχισμένοι....
Το swinging δεν ειναι προυποθεση για την ευτυχια ενος ζευγαριου, μην τρελλαθουμε κιολας.
Ειναι μια απο τις πολλες επιλογες που μπορει να επιλεξει ενα ζευγαρι εφοσον του ταιριαζει.
Και νομιζω οτι αυτο πρεπει να εξετασει ο καθενας, χωρις να εχει ενοχες ειτε του κανει ειτε δεν του κανει.
Υπαρχουν επιλογες για ολα τα γουστα, οποτε αν ξερεις τι θελεις,
πραγματικα δεν βρισκω κανενα προβλημα στο να το εχεις.
01-05-2010, 10:56 #10
παντως αν ειχα προβλημα στη σεξουαλικη μου ζωη με τον συντροφο μου και χρειαζομασταν μια αλλαγη θα προτιμουσα το swinging απο το κερατο,το θεωρω πολυ πιο ειλικρινες
ΥΣ:KAΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα
01-05-2010, 11:36 #11
το οτι θα το προτιμουσες το φανταζομαι, αλλωστε οπως λες ειναι πιο ειλικρινες.
Ωστοσο δεν ξερω αν θα το αντεχες, γιατι οταν εχεις κτητικοτητα σε μεγαλο βαθμο,
ειναι ζητουμενο τι συνδιασμοι σκεψεων και συναισθηματων μπορει να γινουν.
Ξαναλεω το υγιες ειναι να κανει ο καθενας αυτο που του αντιστοιχει και αντεχει.
Εχω δει περιπτωσεις ζευγαριων που η γυναικα για να μην χασει τον αντρα της,
δεχθηκε να παιξει σε ενα τετοιο πλαισιο.
Τι να σκεφτει κανεις για μια γυναικα η οποια εξαναγκαζεται σε μια τετοια σχεση?
01-05-2010, 11:42 #12
θα το προτιμουσα στο μυαλο μου αλλα εκεινη την ωρα θα συνεβαιναν 2 πραγματα βλεποντας τον αντρα μ με αλλη,η θα εβαζα τα κλαμματα η θα ξεμαλιαζα την αλλη και μη το ειδατε μετα ουτε το σουινγκινγκ ουτε τον αντρα:P
καλο ειναι σε μια ερωτικη σχεση να ξεκαθαριζουμε τα ορια μας,γιατι καλες οι φαντασιωσεις και οι ερωτικες ποικιλιες αλλα στην πραξη ειναι τελειως διαφορετικα,πρεπει να σκεφτουμε πολυ σοβαρα πριν προβουμε σε κατι τετοιο και το μετα:)Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα
01-05-2010, 11:44 #13
νομιζω ολγα ερχεσαι στα λογια μου....
01-05-2010, 11:45 #14
πηγή: http://eksoapotadontia.blogspot.com/2010/04/blog-post_6191.html
ειδα και το ρεπορταζ,
το οποιο θα μπορουσε να το γραψει ο ανθιμος με σκοπο να επαναφερει την ταξη και τα χαμενα ηθη στη χωρα μας....
:P
01-05-2010, 11:51 #15
Originally posted by krino
νομιζω ολγα ερχεσαι στα λογια μου....Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα
Φαρμακα και ζαλαδα
16-07-2025, 00:03 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια