Results 2,521 to 2,535 of 2930
Thread: Το θέμα της ημέρας
-
23-03-2013, 12:15 #2521
Λακρυ αν θυμασαι τα γραπτα μου να μου πεις και εμενα κοριτσι μου που εβρισα??Εδω μεσα αλλοι γραφουν τερατα και οι αντμιν τα ξυνουν!Τελος παντων δεν θα ασχοληθω με κανεναν εδω μεσα,φιλη μου η εν λογω κυρια δεν ειναι,φιλους εδω δεν εχω και ουτε θελω να κανω
Εμ τωρα τα υποκριτικα τυπου 'εγραψα για τον φουκαριαρη τον ξαδερφο" αλλα σας λεω και φασιστες παντα με τον τροπο μου (ο σφαχτης με το γαντι)..Αλλα εμεις δεν σου χτυπαμε αναφορες κυρια μου γιατι θελουμε ο διαλογος να φαινεται!
Κομπλεξισμος στο μεγαλειο... (κανε αναφορα και σε αυτο)
- 23-03-2013, 12:37 #2522
Δεν έχω στόμα και θέλω να ουρλιάξω
Σου γράφω από την Αγγλία. Είναι ήδη 4 τα ξημερώματα και είμαι ακόμη στην δουλειά. Προσπαθώ να τελειώσω ένα λογισμικό που πρέπει να παραδώσω αύριο
και δεν μπορώ. Μια εβδομάδα τώρα δεν μπορώ να οργανώσω την σκέψη μου. Η ανάρτησή σου «Για την Κύπρο» είναι καθαρτήρια. Με είχες εκνευρίσει εδώ και
λίγο καιρό γιατί ένιωθα πως είχες απογοητευθεί. Το ένιωθα στις αναρτήσεις σου. Και η αγανάκτηση σε είχε κάνει να μην βλέπεις τα πράγματα καθαρά.
Έγραφες συνεχώς για τους Έλληνες που προτίμησαν να ψηφίσουν αυτούς που τους χρεοκόπησαν, έγραφες ότι δεν κουνιούνται από τον καναπέ και δεν κατεβαίνουν
να διεκδικήσουν. Τίποτα από τα δυο δεν ισχύει απόλυτα, ούτε η συντριπτική πλειοψηφία τους ψήφισε, ούτε είναι αδιάφοροι..
..Αυτό όμως που με εκνεύριζε περισσότερο είναι εκείνη η κατάληξη σε κάμποσες αναρτήσεις σου – απαντήσεις σου σε Έλληνες του εξωτερικού … αυτό το
«Καλή Πατρίδα». Ξέρεις πιτσιρίκο δεν έχουμε πια πατρίδα. Την παραδώσαμε το 2010 σε ξένους. Δεν την ξεπουλήσαμε καν! Απλώς την παραδώσαμε.
Χάσαμε την περιουσία μας. Δεν λέω την ιδιοκτησία μας, λέω την περιουσία μας, την ουσία μας δηλαδή. Οι περισσότεροι δεν το πήραμε χαμπάρι.
Αλλά διάολε, δεν είναι δυνατόν να ακούς ότι η κυβέρνησή σου υπογράφει παράδοση εθνικής κυριαρχίας και να μην χτυπά αντανακλαστικό.
Γιατί τους έγραφες «καλή πατρίδα» λοιπόν; Δεν έχουμε πατρίδα..
..Τι είναι η πατρίδα λοιπόν πιτσιρίκο; Είναι να έχεις αέρα, ήλιο, θάλασσα να χαρείς. Τόπο να βάλεις ρίζες, Γη να καλλιεργήσεις να βγάλεις καρπούς να τραφείς.
Είναι οι άνθρωποι της. Είναι η ικανότητά σου να ορίζεις τον τόπο σου. Τίποτα από όλα αυτά δεν τα έχουμε πια. Πώς; Μα με το να εκχωρήσουμε την διαχείριση
της πατρίδας σε ξένους, παραιτηθήκαμε από την δυνατότητα να ορίζουμε τον τόπο. Η πολεμική που δεχόμαστε στοχεύει στις περιουσίες για ένα και μόνο λόγο,
για να εξανδραποδιστεί ο πληθυσμός της χώρας. Χωρίς νόμο δικό σου, χωρίς περιουσία πάνω στην γη και χωρίς πληθυσμό, πατρίδα δεν υφίσταται.
Δεν είμαι καιρό έξω … μόλις 6 μήνες, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που μεταναστεύω για βιοπορισμό. Ακόμη και τώρα ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει στην Ελλάδα.
Γιατί έφυγα λοιπόν; Όπως οι περισσότεροι έχασα την δουλειά μου..
http://pitsirikos.net/2013/03/%ce%b4...89/#more-27260
ΥΓ1. Πόσο δίκιο, έχεις παληκάρι μου! Καλή "πατρίδα" στη καινούργια χώρα που πλέον ζεις! Το καλύτερο θάταν να μπορούσαμε να σ' ακολουθήσουμε!..
ΥΓ2. Βρε ο Θεός να μας λυπηθεί τους ταλαίπωρους!.. Στο έλεος του είμαστε, οι παραπλανημένοι κι οι ταπεινοί!
ΥΓ3. Αλλά μια και μέρα που είναι με την εκπαίδευση και τη χώρα να πνέει τα λοίσθια, ας ακούσουμε και λίγο Κηλαηδόνι(η)
Επαγγελματικός προσανατολισμός - 1979
Στίχοι: Λουκιανός Κηλαηδόνης
Μουσική: Λουκιανός Κηλαηδόνης
Αν τέλειωσες γυμνάσιο και θες να μορφωθείς
πριν πάρεις μιαν απόφαση καλά να το σκεφτείς
κι αυτά που λένε γύρω σου να μην τ’ ακούς ποτέ
μονάχος σου να ψάξεις να δεις τι γίνεται
καλές οι επιστήμες και τα διπλώματα
το θέμα όμως είναι τι γίνεται μετά
Λοιπόν που λες το πρόβλημα δεν είναι το να μπεις
είναι που σου την έχουνε στημένη μόλις βγεις
και όπως δεν υπάρχει και προγραμματισμός
αρχίζουνε τα κόλπα κι ο ανταγωνισμός
καλό είναι ένα δίπλωμα απ’ ανώτατη σχολή
μα οι θέσεις είναι λίγες κι απόφοιτοι πολλοί
Γι’ αυτό σου λέω σκέψου το και πρόσεξε πολύ
γιατί πριν από σένανε την πάθανε πολλοί
που πήραν το πτυχίο τους και με βαθμό καλό
κι αφού δουλειά δε βρήκαν το κάνανε ρολό
ρολό λοιπόν το κάναν κι όπως ήταν φυσικό
κι αφού το καμαρώσαν το βάλανε στο...Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
23-03-2013, 13:47 #2523
Πολυ καλο το τελευταίο Μαρκέλα...δεν θέλω τίποτα άλλο να πω. Τους φιλικούς χαιρετισμούς μου στους πονεμένους και καλοπροαίρετους.
Να μετατρέψεις το "ετσι συνέβη" σε "ετσι το θέλησα" αυτό και μόνο ονομάζω λύτρωση ΝΙΤΣΕ
23-03-2013, 19:02 #2524
Κι εγώ το βρήκα πολύ κατάλληλο.. και μ' εκφράζει απόλυτα τη δεδομένη στιγμή της ζωής μου..
Σ' ευχαριστώ Φρύνη, για την συμπαράστασή σου, όπως επίσης θάθελα ξανά να ευχαριστήσω και δημόσια, όσα μέλη,
με π.μ. μου έδωσαν λόγια παρηγοριάς.. τόσο ανακουφιστικά, σε τέτοιες στιγμές και για τόσο τραγικά γεγονότα..Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
23-03-2013, 20:40 #2525
Μνημονιο δεν εννοουσα "φιλη" με την κυριολεκτικη σημασια, απλα εστω με τη μορφη της ανοχης, φυσικο ειναι εφοσον ειμαστε σε εναν χωρο οπου υπαρχουν πολλοι κ διαφορετικοι χαρακτηρες, να υπαρξουν συμπαθειες, αντιπαθειες, εναλλαγη αυτων των δυο, απλα η διαφορα εγκειται στο οταν δν συμφωνουμε με καποιον δν χρειαζεται να φτανουμε στα ακρα! Εγω προσωπικα δν παιρνω ποτε κατι τοις μετρητοις κ μπορει να εχω μιλησει ασχημα καποιες φορες, αλλα αναφορα πιστεψε με δεν εχω κανει ποτε σε κανενα ποστ 2 χρονια π γραφω! οποτε δεν νομιζω ο υπαινιγμος σε αναφορα να πηγαινει καν σε μενα! το γιατι η διαχειριση τα διεγραψε ο θεος κ η ψυχη της, διοτι ανθρωποι ειναι κ αυτοι κ εχει τυχει να αφησουν παλιοτερα αδιαγραφτα καποια ποστ καταπτυστα κ να διαγραψουν αλλα τα οποια ηταν πολυ λαιτ κατ εμε! παιζουν πολλα ρολο καθως κ η οπτικη του καθενος! δεν νομιζω οτι αξιζει να δωσουμε συνεχεια ειτε να κραταμε απωθημενα! το οτι ετυχε να μην συμφωνησουμε καποιον σε ενα ζητημα δν σημαινει οτι τον ακυρωνουμε κ ως ατομο! αυτα κ καλησπερα!!
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
23-03-2013, 20:47 #2526
Μαρκελα καλο ειναι να σταματησει αυτο π εγινε, συμφωνω μαζι σ! Το θεμα με το ρατσισμο κ τους μεταναστες ειναι ενα συγχρονο θεμα π εχει διχασει κοσμο, κακως κατ εμε, αλλα δν μπορουμε να ακουρωσουμε καμια αποψη! Ο καθενας απο την πλευρα του εχει δικιο, διοτι παιζουν ρολο τα δικα του βιωματα! Οποτε δν μπορουμε να πουμε με βεβαιοτητα οτι κατι ειναι ετσι κ τπτ αλλο! Η αληθεια συνηθως βρισκεται καπου στη μεση.. Οταν καποιος χανει, καποιος αλλος κερδιζει, κ αυτο ειναι de facto ανα τους αιωνες κ σε ολες τις σημαντικες ιστορικες στιγμες! Να σου θυμισω επειδη κ εγω ειμαι ευαισθητη στο συγκεκριμενο θεμα οτι οταν το '22 ηρθαν οι Μικρασιατες εδω κ οι Ποντιοι τοτε με τις σφαγες κ τις ανταλλαγες πληθυσμων, οι ανθρωποι ολοι ξερουμε ποσο ταλαιπωρημενοι ηρθαν σε ενα ξενο ουσιαστικα γι αυτους περιβαλλον, κι ομως εδω τους αποκαλουσαν "προσφιγγες" αν εχεις ακουστα, δλδ "σφιγγες" π ηρθαν κ καρφωθηκαν στα ποδια τους. Φυσικα οι ιστορικες παραμετροι αλλαζουν οπως κ οι συνθηκες κοινωνικης διαβιωσης μεσα στα χρονια, κ πολλες φορες προβληματιζομαι κι εγω κ ειμαι σε διλλημα σε καποια θεματα... δν υπαρχει παντως κατι στανταρ.. οι καλοι κ οι κακοι υπαρχουν σε ολες τις φυλες.. ειναι μεγαλο θεμα αυτο κ δν ξερω αν ειμαι σε θεση μιας κ δν εχω λογω ηλικιας πολλα βιωματα να εκφερω εμπεριστατωμενη αποψη, περα απο μια απλη οπτικη θεωρηση των πραγματων συμφωνα με οσα εχω δει, διαβασει κ ζησει.. αυτα κ συγγνωμη αν εγινε καποια παρεξηγηση..
23-03-2013, 22:00 #2527
Λάκρυ, κοιτάζω πάντα τον άνθρωπο κι όχι τη φυλή του και αυτό δεν μπορεί ν' αλλάξει.. Έχω γεννηθεί στην Αθήνα κι οι γονείς/παππούδες το ίδιο.
Πολλές φορές μέσα στο σπίτι, τους άκουγα να λένε ανθρώπους από χωριά, οι "βλάχοι και οι χωριάτες" και κάπου με πείραζε αυτό και με ξένιζε.
Δεν είχαν φτάσει βέβαια, στο σημείο να μην θέλουν να κάνω παρέα και με βλαχάκια.. κι έτσι ποτέ δεν ξεχώρισα τους άλλους σύμφωνα με την καταγωγή τους.
Όμως ειλικρινά αν ο άλλος έχει μια Α συμπεριφορά απέναντί μου και χωρίς να του δώσω δικαίωμα.. τότε σ' ανύποπτο χρόνο ρωτάω καταγωγή
και συνήθως βγάζω άκρη και συμπέρασμα.. Δεν λέω ότι οι πρωτευουσιάνοι - δεν υπάρχουν και πολλοί πλέον.. - είναι κι όλοι καλοί!.. όπως το λες κι εσύ.. και σίγουρα
ανάμεσα σ' έναν πρωτευουσιάνο "ψωνισμένο" κι έναν καλοκάγαθο χωριάτη, θα προτιμήσω οπωσδήποτε τον δεύτερο. Τους άλλους με τα κόμπλεξ δεν τους μπορώ..Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
23-03-2013, 22:07 #2528
Δικιο εχεις! Κ ειναι τουλαχιστον υποκριτικο αυτοι που ειχαν κατεβει καποτε απο τα χωρια της επαρχιας στην Αθηνα για να βρουν καλυτερες συνθηκες διαβιωσης και εργασιας, να ειναι οι ιδιοι που τωρα με οργη κ μισος κ φανατισμο καταφερονται εναντιον αυτων π εχουν ερθει στην Ελλαδα απο αλλες χωρες ακριβως για τους ιδιους λογους π κατεβηκαν καποτε κ οι ιδιοι! δλδ μ φαινεται οτι πολυ γρηγορα ξεχνανε! κ εδω ταιριαζει αυτο "Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες, εμεις ρατσιστες".. Να μας καμαρωνουμε λοιπον κ να ειμαστε περηφανοι για το ειδος μας?? τι να πω..
23-03-2013, 22:07 #2529
..συνέχεια για τα χάλια στην εκπαίδευση σε μια περίοδο, που παιδιά πεινάνε!
Σάπια φρούτα σε σχολεία του Αγρινίου..
Σε τουλάχιστον μια σχολική μονάδα του Αγρινίου, παραδόθηκαν κουτιά, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ε.Ε που περιείχαν σάπια φρούτα προκαλώντας
έντονες διαμαρτυρίες από εκπαιδευτικούς και γονείς
Πρόκειται για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία της Ε.Ε, "Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα και τα λαχανικά",
που υλοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και που με αφορμή καταγγελίες από άλλες περιοχές έχει δηλώσει ότι τα συγκεκριμένα φρούτα και
φρουτοσαλάτες έχουν υποστεί όλους τους απαραίτητους ποιοτικούς ελέγχους και διανέμονται στα σχολεία της χώρας, έχοντας τα αναγκαία πιστοποιητικά φυτοϋγείας.
http://www.agriniopress.gr/koinonia/...ellhnikosxolio
ΥΓ ..ούτε στις χωματερές δεν ρίχνουν σάπια φρούτα, σαν αυτά που κατέληξαν σε σχολεία του Αγρινίου, της Χαλκίδας και του Ηρακλείου!Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
23-03-2013, 22:25 #2530
..και να σκεφτείς ότι δεν μένω πιά Αθήνα, έχω κάνει ευτυχώς αποκέντρωση, γιατί εδώ που τα λέμε για μας, που στη πρωτεύουσα
οι δικοί μας μεγάλωσαν σε μονοκατοικίες και μεις σε διαμερίσματα/κλουβιά, το σημερινό χάλι της πόλης είναι ό,τι το χειρότερο.
Μακάρι να μπορούσα να πάω και παραπέρα.. Είδομεν!..
Λοιπόν κάπως έτσι πιστεύω, ότι θα καταντήσει κι η Ελλάδα! Είναι όλα μεθοδευμένα! Θα φύγουμε από δω.. και
άλλοι θα χαίρονται τον ήλιο, τη θάλασσα και τις ομορφιές, αυτού του δύσμοιρου τόπου μας.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
24-03-2013, 19:05 #2531
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ "νόσος" Επίκτητος
"Σε μια πραγματική Άμεση Δημοκρατία, κράτος του Δήμου -δηλαδή του Λαού- προϋπόθεση ήταν οτι αποτελείται από ανθρώπους κοινής καταγωγής." - Oρισμός του Πολίτη στην Κλασσική Αθήνα
Λίγοι θυμούνται την περίοδο του 80' όταν η λέξη-έννοια ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ εισάγεται για πρώτη φορά στην Ελληνική κοινωνία απο τα αποικιοκρατικά "ανεπτυγμένα" κράτη των λεγόμενων ισχυρών του πλανήτη. Παράγωγο της λέξης Racist - Ρατσιστής , ο υποστηρικτής δηλαδή της φυλής του - οπου καλλιεργήθηκε στις μάζες με την παρερμηνεία ενός περίεργου συνειρμικού επακόλουθου . Υποστηρικτής δηλαδή της φυλής του με την παρερμηνεία-προυπόθεση οτι αυτό θα γίνεται σε βάρος των άλλων. Παρέλειψαν όμως να μας διευκρινίσουν οι δήθεν "ανθρωπιστές" ποιοι (είναι οι "άλλοι"...όσοι λαοί τελικά επιβιώσουν της φυλετικής συνοχής τους ;
Η ρετσινιά του ΡΑΤΣΙΣΤΗ ώς κατάπτυστος επιθετικός προσδιορισμός εξαπλώθηκε (ως μόδα) και μετεξελίχθηκε απο καθαρά φυλετικά κριτήρια (razza, race) στα παρακλάδια του κοινωνικού ρατσισμού, θρησκευτικoύ, εργασιακού κτλπ... με στόχο να βρεί τους περισσότερους δυνατόν υποστηρικτές στα μεγάλα αστικά κέντρα των καπιταλιστικών οικονομιών που είχαν ανάγκη απο φτηνό εργατικό δυναμικό κι εκμετάλλευση.
Μέσα σε λίγα χρόνια καλλιεργήθηκε στο απαίδευτο μυαλό του μικροαστού νεο-έλληνα η μαζική παράνοια του να θεωρείται ρατσιστικό, κοινωνικά απαράδεκτο και κατα συνέπεια καταδικαστέο το να αποκαλέσεις για παράδειγμα μαύρο, έναν μαύρο και Αλβανό κάποιον που είναι Αλβανός... Μέσα μαζικής ε(ξ)ημέρωσης και τηλεδιαμορφωτές υπέδειξαν τους άγραφους νόμους των αφεντικών τους με την απειλή της κοινωνικής περιθωριοποίησης. Μας επέβαλαν να αποκαλούμε τους μαύρους έγχρωμους, όσαν να πρόκειται περί τρικολόρε ανθρώπους-ουράνια τόξα , κι εκεί οπου ο μέσος νεο-έλληνας όχι μόνο δεν είχε ρατσισμό αλλά διακατέχετο και απο ξενολατρία ξαφνικά γεμίσαμε διάφορα είδη ρατσισμού....
"Νόσος" επίκτητος. Ελάχιστοι γνωρίζουν οτι εκτός απο ξενόφερτη η έννοια του ρατσισμού είναι επι της ουσίας και τεχνίτη κοινωνική "ασθένεια". Χρησιμοποιώντας ως βάση της την αποσύνδεση του ατόμου απο τη ράτσα, δηλαδή την καταγωγή (τις ρίζες του) στιγματίζει τη φυλή ως επικίνδυνο χαρακτηριστικό στοιχείο οπου πρέπει να απομονωθεί προκειμένου να στεγανοποιηθεί η κοινωνική "επικινδυνότητα" στις μεγάλες αστικές μάζες. Τεχνηέντως γεννάται η ανάγκη της δημιουργίας ενός νέου "στρατοπέδου", των πολέμιων του επίκτητου πλέον ρατσισμού , των προασπιστών δηλαδή του κοινωνικά αποδεκτού, οι ΑΝΤΙ-ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ. Έτσι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί ακόμη ένα νεόπλασμα ενός νέου είδους κοινωνικού ρατσισμού , αυτή τη φορά κατά των γηγενών Ελλήνων.
Σπέρνοντας αντι-ρατσισμό θερίζεις φρέσκο ρατσισμό.
Ένα αόριστο και ουτοπικό περι δικαίου αίσθημα που πολεμά το διαχωρισμό και τις ανισότητες, εξισώνοντας όλους τους λαούς αναμεταξύ τους... Πόσο απέχει όμως αλήθεια η εξίσωση λαών απο την ισοπέδωση τους ; Tελικά είναι τόσο αφελής όσοι εισήγαγαν αυτές τις ιδεολογίες στη χώρα μας ή... όσοι τις αποδέχονται και τις υιοθετούν αναπαράγοντας τες.
Τα πλήθη χωνεύουν εύκολα την αναμασημένη "τροφή"-πληροφορία και λίγοι άνθρωποι θα μπούν στην διαδικασία να προβληματιστούν για τα πραγματικά ΑΙΤΙΑ. Στοιχεία δηλαδή που σκοπίμως καλλιεργούνται, έτσι ώστε εντέχνως κάποιοι να διατυμπανίζουν την "αντιβίωση" του αντι-ρατσισμού, φάρμακο στην εκφυλισμένη οχλόμαζα. Καλλιεργώντας τον τρόμο στους χαχόλους μην τυχόν και υποπέσουν έστω και άθελα τους σε σκέψεις οπου χαρακτηριστούν-στοχοποιηθούν ως ρατσιστικές απο τους αντιρατσιστές λαβαροφόρους.
Μήπως τελικά όλο αυτό παραπέμπει σε πνευματική συσκότιση που θυμίζει περισσότερο μεσαίωνα αντί εκσυγχρονισμό;; Ποιά είναι τα πραγματικά αίτια που δημιουργούν τις βάσεις-προυποθέσεις ετσι ώστε να θεμελιωθεί το φαινόμενο ; Μήπως οι ίδιες η αρχές της παγκοσμιοποίησης οπου δήθεν πολεμούν το τεχνητό αυτό κοινωνικό φαινόμενο; Mήπως ή ίδια η ισοπέδωση της φυλετικής διαφορετικότητας οπου οι δήθεν ανθρωπιστές θολοκουλτουριάρηδες επικαλούνται; Ποιά φαινόμενα γεννούν εκ του μηδενός διατάραξη της αρμονίας και των λεπτών ισορροπιών μιας κοινωνίας ;;
Είναι απο αφελές εώς βλακώδες να πιστεύει κανείς πως μεταξύ ανθρώπων με εντελώς διαφορετική φυλετική καταγωγή, κουλτούρα, αντίληψη δεν είναι θέμα χρόνου να προκύψουν αλληλοαντικρουόμενα θέματα επιβολής διαιώνισης του ισχυρότερου, ακόμα και για λόγους βιολογικής επιβίωσης. Είναι επίσης φυσικό επόμενο μεταξύ διαφορετικών φυλών εντός μιας εκφυλισμένης κοινωνίας να αισθάνονται όλοι καταβάθος μετανάστες ή ακόμα και άπατρις εντος της Πατρίδος τους. Κατα συνέπεια επιδίωξη κάποιον φυλών είναι να διατηρήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φυλής τους, την κουλτούρα τους, θρησκεία και τις παραδόσεις τους, να μην δεχτούν δηλαδή να ενσωματωθούν-απορροφηθούν απο το γηγενές σύνολο. Σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται ;; Αυτοί ονομάζονται ξαφνικά ρατσιστές σε βάρος των αχταρμοποιημένων;;
Χαρακτηριστικό είναι το οξύμωρο φαινόμενο οπου εδώ και χρόνια διαδραματίζεται σε σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών όταν νεαρά Ινδιανάκια (American Natives) πέφτουν θύματα ρατσισμού απο συμμαθητές τους. Στην πραγματικότητα τα Ινδιανάκια αυτά είναι οι μοναδικοί γηγενείς γνήσιοι Αμερικανοί οπου κατάντησαν υπο διωγμό "μετανάστες" στην ίδια τους την Πατρίδα.
Oι δήθεν "ανθρωπιστές" που πρεσβεύουν αυτού του είδους τον "εκσυγχρονισμό" αυτοαναιρούνται ή μήπως οι ίδιοι τελικά συμβάλλουν στην μόλυνση του κοινωνικού ιστού ετσι ώστε να προκύψει το δαχτυλοδειχτούμενο φαινόμενο του ρατσισμού. Σε διαφορετική περίπτωση αυτοαναιρείται η ίδια η αρχή της ισότητας και οι αγαθοί σκοποί οπου υποτίθεται πως "υπηρετούν" προάγοντας τον ισοπεδωτισμό.
Έναν ισοπεδωτισμό oπου στην πραγματικότητα όχι μόνον δεν προάγει το σεβασμό στην φυσική διαφορετικότητα του άλλου, αλλά πρεσβεύει τις θεμελιώδης αρχές της Νέας Τάξης Πραγμάτων σε μια Παγκοσμιοποιημένη εκμετάλλευση εκφυλισμένων εύκολα διαχειριζόμενων μαζών.
Την ίδια στιγμή κάποιοι στοχεύουν το συναίσθημα του αφελής όχλου προβάλλοντας μια σειρά απο παιδάκια μεταναστών δήθεν για να πολεμήσουν έτσι τον φυλετικό ρατσισμό των περιθωριοποιημένων "κακών" εθνικιστών ...έτσι τουλάχιστον οι περισσότεροι τηλεζομπίστας εκλαμβάνουν αυτού του είδους τα τηλεοπτικά μηνύματα.
Y.Γ. Γνωρίζω οτι το παρόν εάν αντί γραπτού λόγου ήταν τηλεοπτικό σπότ θα είχε σίγουρα μεγαλύτερη απήχηση , όμως αισθάνομαι πως ο χρόνος που διέθεσα για να διατυπώσω τη σκέψη μου δεν πήγε χαμένος ούτε βέβαια όλων εσάς που διαβάσατε το άρθρο μου με τόση προσοχή. Πιστεύω ακράδαντα πως διαδίδοντάς το εάν έστω καταφέρουμε να προβληματίσουμε κάποιους... έχουμε πετύχει πάρα πολλά.
Ρήγος Νικόλαος
(προσωπικος μου φιλος και πηρα την αδεια του να το αναδημοσιευσω)
25-03-2013, 00:19 #2532
O κουμπαράς της ζωής σου
Της Σοφίας Λαμπίκη
Μεγάλωσες στον παλιό καπιταλισμό.
Από μικρό σου μάθανε να είσαι δουλευτής και οικονόμος.
Χαράμισες η ζωή σου ολάκερη δουλεύοντας, αποθηκεύοντας σπυρί-σπυρί.
Δεν έβλεπες τα παιδιά σου να μεγαλώνουν, δούλεψες δυό δουλειές , μπάρκαρες,
είχες ένα μαγαζί απ΄το πρωί μέχρι το βράδυ εκεί.
Δεν είχες ελεύθερο χρόνο, θεώρησες χασούρα μια βόλτα στο πουθενά, ένα βιβλίο,
ένα ούζο σε ένα μπαλκονάκι, δεν μέτραγαν σε χρήμα, σε οικονομίες.
Έλεγες "να βάλω ένα κεραμίδι στο κεφάλι μου, να πάρω ένα σπίτι στα παιδιά μου, ένα αυτοκίνητο, ένα εξοχικό.."
Ξεκινούσες το πρωί απ΄το σπίτι σου και γυρνούσες το βράδυ κουρέλι, να δεις τιβί, να κοιμηθείς και ξανά και ξανά.
Και πέρασε όλη σου η ζωή και τα απέκτησες.
Και τώρα άλλαξε ο καπιταλισμός και θα στα πάρουν όλα πίσω.
Κυρίως δεν σου παίρνουν αυτά που έφτιαξες.
Σου παίρνουν τη ζωή που αντάλλαξες με αυτά.
Τις στιγμές που δεν έζησες δουλευοντας, τις χαρές που παρέκαμψες σαν άχρηστες αφού δεν έβγαζαν το πολύτιμο χρήμα.
Αυτό που θα σε έκανε άνθρωπο αντάλλαξες με την ιδιοκτησία.
Και στην παίρνουν, αμείλικτοι..
ΥΓ. Βρε Σοφία μου, πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά τους θάταν!.. Εμείς, από δω και πέρα έχουμε τη μοίρα του νεοραγιά..Last edited by μαρκελα; 25-03-2013 at 00:47.
Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
25-03-2013, 02:32 #2533
«ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ» ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ…
Για να είμαι ειλικρινής προς στιγμή πίστεψα ότι τα αδέλφια μας οι Κύπριοι θα είχαν το κουράγιο
να επιλέξουν τη μοναδική λύση σωτηρίας της Πατρίδας τους που δεν είναι άλλη από την επιστροφή στο Εθνικό τους νόμισμα…
Είμαι σίγουρος ότι όλοι τους γνωρίζουν, πάρα πολύ καλά μάλιστα, ότι η επιστροφή στην Κυπριακή λίρα είναι και
η μοναδική λύση που θα τους επέτρεπε να ελπίζουν.
Δεν είμαι σίγουρος, όμως, ότι γνωρίζω τους λόγους που τους ώθησαν να υιοθετήσουν λύσεις που με μαθηματική ακρίβεια
θα μετατρέψουν το νησί της Αφροδίτης σε προτεκτοράτο, πολύ χειρότερο μάλιστα από εκείνο της Αγγλικής αποικιοκρατίας!
Τα περί σωτηρίας της Πατρίδας βέβαια και τις άλλες ηχηρές μπούρδες, τ’ ακούω βερεσέ…
http://harryklynn.blogspot.gr/2013/0...post_9084.html
ΥΓ Ακριβώς! Κι ο παπάς τους μια χαρά τα λέει! Καλύτερα πτώχευση κι ελεύθεροι, παρά πτωχευμένοι και σκλάβοι στην τρόϊκα.
Ναι πες τα Χρυσόστομε, για να τ' ακούνε τουλάχιστον και κάποιοι άλλοι εδώ!.. Άσε που δεν παίρνουν χαμπάρι..
http://www.eccefpolis.gr/2013/03/%CF...5%CF%85%CF%83/Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
25-03-2013, 03:28 #2534
Εγω προσωπικα οταν ακουσα το ΟΧΙ αισθανθηκα μια υπερηφανεια ,που τολμησε καποιος να το πει,να το ξεστομισει(πραγμα που δεν εκανε κανενας εδω )
Αλλα κρατησα τον ενθουσιασμο μου αρκετα Γιατι μαλλον δεν εχουμε καταλαβει ΟΛΟΙ οτι εχουμε να αντιμετωπισουμε ενα Γολιαθ, που καμια μεμονομενη σφεντονα, δεν θα μπορει να φερει ενα τελειωτικο θανασιμο χτυπημα ..
Δεν υπηρχε plan ενα ξερο ΟΧΙ, και τωρα βλεπουμε τα αποτελεσματα ...Πηγαν και ξεβρακωθηκαν στους Ρωσσους ,γιατι κανενας παπας και καμια εκκλησιαστικη περιουσια δεν μπορουσε να τους σωσει Μια ανακουφιση μπορει να δωσει αλλα τιποτα παραπανω ..
Το ΟΧΙ τους το πληρωνουν ακριβα ,και φανηκε σημερα
Δεν θελω να παρηξηγηθω οτι ειμαι υπερ της τροικας κτλ Αλλα χρειαζεται μια προσπαθεια συλλογικη για αυτο το ΟΧΙ
Στο χωριο μου λενε οτι οταν αποκοβεται το προβατο ,το τρωει ο λυκος ,Καπως ετσι ειναι τουτη στιγμη Πρεπει μας μαντρωσουν ολους..Οποιος λεει οχι ακομα και αυτοι εδω οι δικοι μας , (τωρα που λενε τα μεγαλα λογια ) οταν ανεβουν στη εξουσια δεν θα κανουν τιποτα διαφορετικο, απο αυτο που εκανε η κυβερνηση της Κυπρου..
Διαβασα τωρα μια δηλωση ενος τροβαδουρου μουσικου ,που τον εκτιμω ιδιαιτερα Και αναφερθηκε στα αρχαια μεγαλεια Ποτε θα σταματησει αυτη η αναδρομη στην ιστορια,και στις παλιες εποχες , ποτε θα καταλαβουμε οτι δεν ζουμε εκει πια ...και να κοιταξουμε λιγο το τι γινεται στο σημερα ??
Εχω πραγματικα βαρεθει αυτες τις αναφορες ,και αναδρομες το τι εκαναν οι αρχαιοι ,και τι καναμε στον πολεμο Θαναση ..Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
25-03-2013, 11:22 #2535