Results 2,536 to 2,550 of 2930
Thread: Το θέμα της ημέρας
-
25-03-2013, 12:18 #2536
Ε, ναι: " Ελλάδα δεν είναι/ήταν μόνο η Αθήνα! "
Και βέβαια πλέον, μια κι είναι και μεθοδευμένο να φεύγουμε σιγά-σιγά, για να τους αδειάζουμε τη γωνία αυτή..
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη.
Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα." Σπύρος Μπιμπίλας
Ας ακούσουμε και το αγαπημένο μου:
IMAGINE
JOHN LENNON
1971
Imagine there's no Heaven.
It's easy if you try.
No hell below us.
Above us only sky.
Imagine all the people.
Living for today.
Imagine there's no countries.
It isn't hard to do.
Nothing to kill or die for.
And no religion too.
Imagine all the people.
Living life in peace.
You may say that I'm a dreamer.
But I'm not the only one.
I hope someday you'll join us...
And the world will be as one.
Imagine no possessions.
I wonder if you can.
No need for greed or hunger
A brotherhood of man.
Imagine all the people.
Sharing all the world.
You may say that I'm a dreamer.
But I'm not the only one.
I hope someday you'll join us.
And the world will live as one.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
- 25-03-2013, 12:41 #2537
..κάτι ανάλογο με του Λένον κι από έναν έλληνα καλλιτέχνη
Ήτανε, λέει - 1976
Στίχοι: Άκης Πάνου
Μουσική: Άκης Πάνου
Ερμηνεία: Μανώλης Τοπάλης
Ήτανε (λέει), μια πολιτεία μαγεμένη!
ήτανε (λέει), μια χώρα δίχως φυλακή
ήτανε (λέει), όλοι μαζί κι αγαπημένοι.
Ήτανε (λέει)... ήτανε (λέει)...
Ασ’ τον να λέει, η στενοχώρια του τα φταίει.
Ασ’ τον να λέει, του `χει σαλέψει το μυαλό.
Μπατίρης είναι, τον κυνηγάνε και τα χρέη...
Ασ’ τον να λέει... ασ’ τον να λέει...
Ήτανε (λέει), λεφτάδες, ρέστοι, μπερδεμένοι
και τραγουδούσαν απ’ το βράδυ ως το πρωί,
σ’ αυτή τη χώρα, κανείς δεν ήξερε να κλαίει!
Ήτανε (λέει)... ήτανε (λέει)...
Ασ’ τον να λέει, η στενοχώρια του τα φταίει.
Ασ’ τον να λέει, του `χει σαλέψει το μυαλό.
Μπατίρης είναι, τον κυνηγάνε και τα χρέη...
Ασ’ τον να λέει... ασ’ τον να λέει...Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
25-03-2013, 18:54 #2538
Μέρα που είναι ας "γιορτάσουμε" με σχετικά τραγουδάκια του Δήμου Μούτση..
Ταξιδιώτης Του Παντός
Στίχοι, Μουσική: Δήμος Μούτσης
Ερμηνεία: Δήμητρα Γαλάνη & Δήμος Μούτσης
Πήραμε μια βαρκούλα, βαρκούλα με πανί,
βγάλαμε το πανάκι και πιάσαμε το κουπί,
ένα για τον καθένα, δύο κι όλοι μαζί,
τρία για την βαρκούλα και πάλι από την αρχή.
Όλα ωραία, βαθειά γαληνεμένα,
ένα για τον καθένα και πάλι από την αρχή,
μέσα στο φως του δικαίου απλωμένα,
ένα για τον καθένα και πάλι από την αρχή.
Ταξιδιώτης του παντός μ' ένα μεθυσμένο πιάνο,
μια κιθάρα κι από πάνω τη γνώμη του καθενός.
ταξιδιώτης του παντός, είμαι κύμβαλο αλλαλάζον
έτσι καθώς διασκεδάζω στο θάνατό μου εμπρός.
Τέσσερα για τη μέρα, πέντε για το πρωί
έξι για την εσπέρα και πάλι από την αρχή.
πλήθος αγγέλων τα ουράνια σπαρμένα,
ένα για τον καθένα και πάλι από την αρχή.
Ταξιδιώτης του παντός μ' ένα μεθυσμένο πιάνο,
μια κιθάρα κι από πάνω τη γνώμη του καθενός.
ταξιδιώτης του παντός, είμαι κύμβαλο αλλαλάζον
έτσι καθώς διασκεδάζω στο θάνατό μου εμπρός.
πλήθος αγγέλων τα ουράνια σπαρμένα,
ένα για τον καθένα και πάλι από την αρχήΆσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
25-03-2013, 18:55 #2539
..σε στίχους Καβάφη το επόμενο
Η Πόλις
Είπες "Θα πάγω σ`άλλη γη, θα πάγω σ`άλλη θάλασσα.
Μια πόλις άλλη θα βρεθεί καλλίτερη από αυτή.
Κάθε προσπάθειά μου μια καταδίκη είναι γραφτή
κ`είν`η καρδιά μου σαν νεκρός θαμμένη.
Ο νους μου ως πότε μες στον μαρασμόν αυτόν θα μένει.
Όπου το μάτι μου γυρίσω, όπου κι αν δω
ερείπια μαύρα της ζωής μου βλέπω εδώ,
που τόσα χρόνια πέρασα και ρήμαξα και χάλασα."
Καινούριους τόπους δε θα βρεις, δεν θάβρεις άλλες θάλασσες.
Η πόλις θα σε ακολουθεί.Στους δρόμους θα γυρνάς
τους ίδιους.Και στες γειτονιές τες ίδιες θα γερνάς
και μες στα ίδια σπίτια αυτά θ`ασπρίζεις.
Πάντα στην πόλι αυτή θα φτάνεις.Για τα αλλού μην ελπίζεις
δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό.
Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ
στην κώχη τούτη την μικρή, σ`όλην την γη την χάλασες.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
25-03-2013, 18:57 #2540
και κλείνουμε μ' ένα τελευταίο, μπας και "γελάσει" και λίγο το χειλάκι μας..
Να!..
Ιδού λοιπόν η εποχή των συμπλεγμάτων.
Ο απέναντι με ακούει με απορία και μετά,
«Να κι αν είναι κι αν δεν είναι» μου απαντά.
«Να, να , να!...»
Είναι τα οράματα που λείπουν
«διότι», «δεν» και τα λοιπά,
είν' ο φόβος, όχι τίποτα σπουδαίο φυσικά,
μα που μας κάνει ξαφνικά,
για ό,τι υπάρχει ένα γύρω να μη δίνουμε μια
και «Να, να , να!...»
Για τα παιδία που περιμένουν κι ελπίζουν
νύχτα μέρα με παυσίπονα και ηρεμιστικά,
μήπως έχουμε κάτι να πούμε? Ε, όχι δα!
Εμείς «Να, να , να!...»
Για τους φαντάρους που ονειρεύονται τις νύχτες
κι έναν ύπνο ανεξύπνητο κοιμούνται στη σκοπιά,
μήπως έχουμε κάτι να πούμε? Ε, όχι δα!
Εμείς «Να, να , να!...»
Κάθε φορά που η ζωή μας ακριβαίνει.
Τι περίεργη λιτότης! Δύο μέτρα, δύο σταθμά.
«Η Ελλάδα μας πληγώνει»*. Ε, καλά!
Εμείς «Να, να , να!...»
Εμένα πάντως η Ελλάδα με μουντζώνει,
όμως εσένα πονηρούλη σε πληρώνει τελικά,
μου αγοράζεις ένα ύφος ακριβά ή φτηνά
και «Να, να , να!...»
Αυτοκράτορας σκοτώνει τη μαμά του λέει
διαγράφονται οι λέξεις ʼγιος Μέγας και τα λοιπά.
Ιστορίες θα λέμε τώρα? Ε, όχι δα!
Εμείς «Να, να , να!...»
Τετρακόσια χρόνια φάγαμε τους Τούρκους.
Συνηθίσαμε και τρώμε και τους Έλληνες μετά.
Τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια. Ε, καλά!
Εμείς «Να, να , να!...»
Όλα αλλάζουν, ξαναλλάζουν κι αλαλάζουν.
Ένας κόσμος σαν κοπάδι αλαφιασμένο τριγυρνά.
Οι κερκίδες τι σημαίνουν? Ε, καλά.
Εμείς «Να, να , να!...»
«Το μυαλό μου είναι σε φάση να σαλτάρει».
Τουτ' η φράση μου 'χει μείνει από τα Νέα Ελληνικά.
«Πολυτέλειες» θα μου πείτε. Ε, καλά!
Εμείς «Να, να , να!...»
Ο απέναντι με ακούει, με κυττάζει και μετά
«Πόση αλήθεια κρύβει τουτ' η ιστορία μου απαντά».
Κι εκεί τελείως ξαφνικά,
Μου θυμίζει κάτι λόγια - κάτι λόγια γνωστά
ωραία κι αληθινά.
«Το λουλουδάκι αυτό δεν ήταν για μας.
Το κόψαμε, το φάγαμε και το φτύσαμε μετά»**.
αλλά για τέτοια θα λέμε τώρα? Ε, όχι δα!
Εμείς «Να, να , να!...»Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
26-03-2013, 10:23 #2541
Λες ένα ηχηρό Όχι και νομίζεις πως τα κατάφερες να γινεις πραγματικά ελύθερος. Μόνο που ο ενθουσιασμός σου στέρησε τη δυνατότητα να αναλογιστείς λογικά το μετά, το πως ξεασφαλίζεσε μετά. Και ξεκινάς την πορεία. Χωρις καν να εχεις προχωρήσει μακριά ανακλαύπτεις πόσο αδύναμος είσαι και επιστρέφεις πίσω στο σύστημα, και νοιωθεις και τυχερος απο πάνω που με το Όχι δεν απεκόπεις εντελώς. Κάπως έτσι κύλησαν τα πράγματα ανάμεσα στις δυο Κυριακές που πέρασαν. Οι πολιτικοι προερχονται από εμας κι όχι απο το πουθενα. Καθώς εμεις μαθαμε να μενουμε στο σύστημα και απλα να ελισσόμαστε για να εξασφαλίζουμε το μη χειρον βέλτιστο το ίδιο συμβαίνει και με αυτους όταν χειριζονται τα κοινά. Δεν μπορεις να μιλάς για τόλμη όταν ελίσσεσαι στο σύστημα. Στα δύσκολα ανακαλύπτεις πόσο εγκλωβισμένος είσαι. Κι όσο η κατασταση ειναι υποφερτη καλώς. Κάποιοι είπαν ότι με το κουρεμα καταθεσεων μόνο ανω των 100 χιλ. θα πληρωσουν οι έχοντες και κατέχοντες, αυτοι που με απατες και δόλο πλούτισαν κι ότι αυτο είναι το θετικό της συμφωνίας. Κανεις δε ξερει πως θα ειναι τα πραγματα μετα απο μερικούς μήνες, πάντως όχι ρόδινα.
γιάννης
26-03-2013, 11:56 #2542
Γιάννη καλημέρα! Εσείς μάλλον μπορείτε ακόμα να ελπίζετε..
Δήλωση- βόμβα του γιού του Τάσσου Παπαδόπουλου
Ο γιος του πρώην Προέδρου, Τάσσου Παπαδόπουλου και τώρα βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής,
προκάλεσε αναστάτωση μετά από δήλωσή τους στο Bloomberg ότι η Κύπρος θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο αποχώρησης από την ευρωζώνη,
καθώς μετά το σχέδιο που αποφασίστηκε, δεν υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης, αλλά αντιθέτως έρχεται βαθιά ύφεση και μεγάλη αύξηση της ανεργίας.
Βέβαια, είπε ότι το σχέδιο περιέχει και κάποια θετικά σημεία, όπως η απόφαση να μη γίνει κούρεμα στους μικροκαταθέτες..
http://www.inews.gr/98/dilosi--vomva...padopoulou.htm
ΥΓ. Ευτυχώς, που μάλλον τα ονόματα μεγαλοκαταθετών, που σήκωσαν αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ όσο οι τράπεζές σας ήταν κλειστές και
με το αιτιολογικό ακόμα και γι' ανθρωπιστική βοήθεια (!) θα δοθούν στη δημοσιότητα :PΆσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
26-03-2013, 12:01 #2543
Γ. Δελαστίκ Ευρωζώνη=Λησταρχία
Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
26-03-2013, 12:09 #2544
Καλημέρα Γιάννη :-)
Με όλα αυτά που γίνονται τις τελευταίες μέρες σε σκεφτόμουν.
Προσωπικά, είμαι απίστευτα εξοργισμένη.
Τόσους μήνες η Κύπρος και οι ζώνες επιρροής ήταν στο προσκήνιο και έλεγα "οκ, κάτι χοντρό θα συμβεί". Αυτό το "εν μία νυκτί" αποφασίζωμεν και διατάζωμεν με έχει εξοργίσει. Είναι προφανές ότι δεν έχει μόνο η Ελλάδα πουλημένους πολιτικούς αλλά και η Κύπρος.
Χειρότερη βέβαια συμπεριφορά από αυτήν της Ελλάδας δεν υπάρχει.Ανέκαθεν η ίδια προδοτική συμπεριφορά λες και είμαστε άλλα έθνη.
Ρουθούνι δεν έχει ματώσει εδώ, μόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει σούσουρο.
Όλοι οι καλοθελητές για τις πορείες κρύφτηκαν στα σπίτια τους, περιμένουν το επόμενο κρούσμα "ρατσιστικής βίας" για να βγουν και να διαδηλώσουν. Οι πολιτικοί το κάνουν γαργάρα.
Ειλικρινά μας οικτίρω εμάς τους Έλληνες, ραγιάδες θα είμαστε πάντα.
Πως ακριβώς θα ορθώσει ανάστημα η Κύπρος όταν εδώ και 40 χρόνια δεν έχει ανοιχτεί καν ο φάκελος της;
Είναι ένα νησί στο μάτι του κυκλώνα, οι απειλές τριγύρω της περισσεύουν, πλούσια σε όλους τους τομείς (ανανέωσιμες πηγές ενέργειας, ορυκτός πλούτος όπως και η Ελλάδα) ...αλλά όπως είχε και ο "μην ξεράσω εθνοπατέρας" αλλά κατά τ'άλλα αείμνηστος Καραμανλής "η Κύπρος είναι μακριά"... και το ψευδοκράτος μια χαρά διατηρείται τόσα χρόνια.
Αλλά ποιος νοιάζεται;;;
βγαίνουν τώρα όλοι οι κομπλεξικοί και λένε "να πληρώσουν οι μεγαλοκαταθέτες των 100.000 ευρώ"... εάν ήθελαν να πληρώσει το κεφάλαιο ήξεραν που να τους βρουν..απλώς θέλουν να πολώσουν το κλίμα και διχάσουν το λαό όπως έχουν κάνει και σε εμάς άλλωστε..
Διαίρει και βασίλευε Γιάννη μου.....το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
26-03-2013, 13:11 #2545
Ειναι ολοι τους προδοτες..Ολοι ομως!!Ακομα και οι δηθεν πατριωτες εχουν στησει ποπουδακι στον Παγκοσμιο σατανα!Αν μπορει να μας σωσει κατι?Δεν ξερω..Φανταζομαι ουτε οι πορειες σωζουν (και ειδικα οι αντιρατσιστικες χαχαχα)..Μην τους ταιζουμε αλλο χαρατσια και φορους που δεν χρωσταμε!!Παιζεται απιστευτο παρασκηνιο παιδια..Και στην Κυπρο τους απειλησαν ανοιχτα..Κανε αυτο....Αλλιως..Ψιτ Τουρκιαααααααααα!!
Το μπαμ κατ'εμε δεν θα το αποφυγουμε,ετσι και αλλιως η πολιτικη της Μερκελ ειναι καταστροφικη για την Ευρωπη και θελει να καταστραφει η Ευρωπη με την προυποθεση ομως να εχουμε δωσει γη και υδωρ!Στελνω την συμπαρασταση μου στην Κυπρο μας.
26-03-2013, 13:50 #2546
Καλημέρα Βοϊντ, μέρες να ακούσουμε, μνημόνιο, μαρκέλα.
Όπως πάντα, αυτοί που αποφασίζουν για θυσίες οι θυσίες ποτέ δεν τους αγγίζουν. Τα περί ρατσισμού, κρουσμάτων βίας κλπ χρησιμεύουν στους πολιτικούς για να ρίχνουν σταχτη στα μάτια του κόσμου και να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη. Τριβουν τα χερια όταν βλεπουν πορειες καταδίκης για τετοια επειδη τοτε τα πράγματα τους ειναι πιο ευκολα για να δρασουν χωρις κανεις να τους παρει ειδηση. Πλουτοπαραγωγικούς πόρους έχουν επίσης και οι περισσότερες αφρικανικες χώρες, οι οποίες εχουν ακαταλληλες για το χειρισμο τους ηγεσίες.
Εδώ αποδέχονταν τη χορήγηση ρευστότητας που τελικα έφτασε πάνω απο τα 9 δισ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό σε μια τράπεζα ενώ είχε ήδη χρεοκοπήσει. Διερωτατε κανεις γιατι ο κόσμος ακολουθει τετοιους πολιτικούς με φανατισμό.γιάννης
26-03-2013, 16:42 #2547
φαινεται αστειο παντως, που ενω καποιοι χαρηκαν κι επιβραβευαν το οχι της κυπρου, στο ελλαδισταν υποστηριζαν το ναι με κομματα σαν το πασοκ, το συριζα και λοιπα μνημονιακα/αντιπατριωτικα.
αντε φερτε τον καραμανλη παλι πισω, να καταγγειλει τα γεγονοτα του 2008 σαν στημενα απο αμερικανους κι οτι ηθελαν να τον σκοτωσουν, για να μη κλεισει συμφωνια με τη ρωσια.
26-03-2013, 20:42 #2548
η απάντηση είναι απλή: διότι πολλούς τους συμφέρει. όταν ψηφίζουν, κάποια οφέλη θα έχουν.
όπως και στην Ελλάδα. γι' αυτό τους ψηφίζαμε τόσα χρόνια. για τα βολέματα στο δημόσιο, και τα κάθε λογής βολέματα.
διότι αν εμφανιστεί και κάποιος σοβαρός πολιτικός και πει αλήθειες στον κόσμο και ετοιμάσει κάποια μεταρρύθμιση ουσιαστική για το μέλλον του τόπου, όλοι θα αντιδράσουν και θα τον κράξουν. σαρξ εκ της σαρκός μας και οι πολιτικοί.
η αλήθεια πονάει σε κάθε επίπεδο. όπως πονάει στο ατομικό/προσωπικό επίπεδο όταν κάνεις ψυχοθεραπεία και φωτίζονται δυσάρεστες πτυχές του εαυτού σου, έτσι πονάει και στο συλλογικό/πολιτικό επίπεδο, αν εμφανιστέι κάποιος και πει αλήθειες για τη συλλογικότητα.
είναι πάντα βολικό να φταίνε οι άλλοι για όλα και οι γερμανοί είναι πρώτης τάξεως άλλοθι, είτε μιλάμε για την Ελλάδα, είτε για την Κύπρο!
ως πολίτες της Κύπρου, και πριν καταφτάσει και σε εσάς η τρόικα, κάνατε ποτέ τον απολογισμό σας όσον αφορά το γιατί έχετε ένα τόσο ελλειμματικό και προβληματικό τραπεζικό σύστημα;
στο γιατί όλοι σας θεωρούν πρώτης γραμμής πλυντήριο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος;
και όταν λέμε μαύρο, εννοούμε πολύ μαύρο. έσοδα από εμπορία ναρκωτικών, όπλων, πορνείας και λοιπών παρόμοιων δραστηριοτήτων.
στο γιατί είστε φορολογικός παράδεισος για κάθε λογής εταιρία; φορολογώντας με 10% τις εταιρίες και ταυτόχρονα έχοντας τις βασικές σας τράπεζες με τέτοια ελλείμματα;
γιατί πήγατε να ζητήσετε δανεικά από την Ε.Ε;
έχω έρθει κύπρο 4 φορές τα τελευταία 14 χρόνια, διότι έχω μια οικογένεια πολύ καλών μου φίλων εκεί. που τους γνωρίζω 22 χρόνια, από το δημοτικό.
δυσκολέυομαι να πιστέψω ότι η κύπρος θα πεινάσει, αν και βέβαια δεν μπορώ να γνωρίζω το μέλλον.
αυτό όμως που άκουγα από την φιλική μου οικογένεια [και σε κάποιο βαθμό είδα] είναι ότι γενικά το βιωτικό επίπεδο της κύπρου όσον αφορά τα υλικά αγαθά ήταν ιδιαίτερα υψηλό την τελευταία δεκαετία, και με έμφαση στην επίδειξη του πλουτισμού.
πολύ μεγάλα σπίτια [νομίζω έχετε την πρωτιά στην ευρώπη στα τ.μ. ανά κάτοικο], ένα αυτοκίνητο για κάθε μέλος της οικογένειας [όχι για κάθε οικογένεια], μία βιετναμέζα [όχι φιλιπινέζα] να βοηθάει τη γυναίκα στις δουλειές και στο μεγάλωμα των παιδιών. όλα αυτά είναι τρόπος ζωής για πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, όχι μόνο για λίγους και εκλεκτούς. μία συγγενής του φίλου μου ήθελε και αυτή βιετναμέζα, παρ' ότι δεν της το επέτρεπαν τα οικονομικά της οικογένειάς της, διότι δεν μπορούσε να νιώθει μειωνεκτικά που είχαν οι φιλενάδες της και αυτή δεν είχε!!!!!
τώρα, αν καταφέρετε να πεινάσετε, τί να πω!
δεν έχω κανένα πρόβλημα με την Κύπρο, αλλά όλες αυτές οι κλάψες ότι οι Γερμανοί θα σας ξεκάνουν δεν με πείθουν με τίποτα. τις βρίσκω απλά ασύστολα λαϊκιστικές. όπως και στην Ελλάδα για όλα μας φταίει το μνημόνιο και η τρόϊκα, και όσον αφορά τα εσωτερικά μας κοινωνικά προβλήματα δεν μπορούμε να αγγίξουμε και να διορθώσουμε τίποτα.
27-03-2013, 08:31 #2549
Καλημέρα Lou, ΚΕΝΟ καιρό να σ ακούσουμε.
Εδώ από κάποιους μεγαλοτραπεζίτες ξεκίνησε το πρόβλημα και κατα δεύτερο λόγο από τους προηγούμενους κυβερνώντες. Η πλεονεξία, με σκοπό τα υπερκέρδη, τράπεζες που επεκτάθηκαν πολύ πέραν των δυνατοτήτων του τόπου η οποια συνοδευτηκε απο ολέθρια για τις ιδιες και τον τοπο λάθη, και μετά οι κυβερνώντες που δεν πήραν μέτρα για να σταματησει αυτη η πορεία ή φέρθηκαν με πολλή επιπολαιότητα. Μετά τα οικονομικά του κράτους με τις γενναιόδωρες παροχές με δανεικά και το βόλεμα.
Λου, όλη αυτη η πολυτελεια που εβλεπες για τους περισσότερους ήταν με τα δανεικά. Αυτοι με το μαυτο χρημα τιμωρουνται έστω με το κουρεμα των καταθέσεων πάνω από 100 χιλ ευρω. Οι γερμανοι και η τροικα απλα συμπεριφερονται ως ενας δανειστης που θελει να εχει εξασφαλισμενα τα λεφτα του, κατα τα λοιπα εμεις τους καλέσαμε.
Τωρα όλοι καλούν το λαό για θυσίες. Όπως ειπα και πριν, αυτοί που αποφασίζουν για θυσίες οι θυσίες ποτέ δεν τους αγγίζουν. Επειδή πάντα εξασφαλίζουν απο πριν την ασφαλεια τους. Κι αυτοι που τους ψηφιζουν θα προσέξεις πως ειτε για το βολεμα το κανουν ειτε τυφλωμενοι απο φανατισμο, ότι κι αν κανει ο πολιτικος πάντα πάνω απ όλα ειναι η ιδεολογία (κι ας παριστανουν τους ήπιους και ανοιχτους σε αλλες απόψεις). Πολιτικοι ανίκανοι. Η εξουσία έγινε η καταξίωση της φιλοδοξίας, αυτος ειναι ο σκοπος και όχι η προσφορά. Καποιος που εχει συναισθηση των δυνατοτητων του και των ευθυνων που συνεπάγεται η εξουσία δεν επιδιωκει μετα μανιας πολιτικα αξιώματα. Ο Τ. Παπαδόπουλος έφυγε αφήνοντας πλεονασμα μισο δις και μας γλύτωσε απο το σχεδιο Αναν που θα ανοιγε τις πορτες στους τουρκους, τον εφαγαν όμως, τον εκαναν μαυρο πρόβατο, δεν πέρασε ουτε στο δευτερο γυρο των προεδρικών εκλογων.
Καποιοι κοροιδευουν τους μεταναστες, τους θεωρουν και τους φερονται ως πολίτες δευτερης κατηγορίας. Ποτε μην πεις ποτε... ο τροχός γυρίζει... οι χωρες τους αρχισαν να αναπτύσσονται... ίσως βρεθουμε στη θεση τους.γιάννης
27-03-2013, 11:06 #2550
Καλημέρα,
Δεν σκέφτονται ότι θνητοί είναι κι αυτοί και τα σάβανα δεν έχουν τσέπες Γιάννη! Τι λέω πρωί-πρωί.. :P
Γνήσιος πολιτικός είν' αυτός, που μπαίνει στην εξουσία να υπηρετήσει τη χώρα πλούσιος και αποσύρεται φτωχός.
Είν' αυτός που ούτε την εξουσία έχει ανάγκη, ούτε τα φράγκα, γιατί είναι πλούσιος πρώτα απ' όλα μέσα του. Γι' αυτό αυτοί εδώ είν' ανίκανοι, γιατί είναι κενοί από κάθε ιδανικό..
Αυτοί εδώ όλοι, από το πουθενά.. γίνανε πολιτικοί για να κλέψουν μόνο και να κάνουν περιουσίες! Έλεος!
Μας σκλαβώσανε με τον καταναλωτισμό, γιατί αν παραμέναμε ολιγαρκείς κι αυτάρκεις και πιό ευτυχισμένοι θάμαστε και στο διάολο με την πρώτη στραβή.. θα τους στέλναμε!
Λέει, δεν χρειάζεται πιά πόλεμος για να κατακτήσεις ένα λαό. Αν του κηρύξεις τον πόλεμο θα πάρει το όπλο και θα σου ρίξει. Δος του καταναλωτικά αγαθά και τον κατέκτησες.
Τώρα, ποιός το είπε αυτό δεν θυμάμαι.. μάλλον ο Αϊζενχάουερ.
ΥΓ Πάντως, όσα έχουμε στο μυαλό μας και την καρδιά μας δεν μπορούν με τίποτα να μας τα πάρουν, ό,τι και να κάνουν.. γι' αυτό ας σκυλιάζουν.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις