Το θέμα της ημέρας - Page 185
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 185 of 196 FirstFirst ... 85135175183184185186187195 ... LastLast
Results 2,761 to 2,775 of 2930
    Banned
    τελικα δεν εχει εκλογες στη φτωχη ελλαδιτσα. εκρινε ο μπαρμπα-Φανουρης κι ο Πολντο οτι ο λαος χρειαζεται μονο σταθεροτητα, να παραμεινει στην ιδια κατασταση δλδ μεχρι που να εξαφανιστουν ολοι οι ελληνες. του χρονου ο Κασιδιαρης θα γινει δημαρχος Αθηνων, και σε 3 χρονακια αν εχει μεινει κανενας ζωντανος σε τουτη τη χωρα ισως και να ψηφισει κατι διαφορετικο μπας κι αλλαξει λιγο το σκηνικο. μου θελετε κι επαναστασεις οταν ουτε σε εκλογες δεν σας αφηνουν να πατε. και που συνεδριαζαν τοσες ωρες πολυ σας ηταν.

Senior Member
    Πώς να σηκώσει μετά κεφάλι ο άλλος, όταν αντιμετωπίζεται με τέτοιες "κόσμιες" συμπεριφορές, από ανθρώπους του πνεύματος? Κρίμα!
    Αν ήταν η μάνα της καθαρίστρια θα επέτρεπε τέτοια αντιμετώπιση, από την κάθε αγράμματη και χωρίς ΠΑΙΔΕΙΑ κυριούλα?

ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
    ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΑΣΧΗΜΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ (ΣΥΝΕΧΩΣ)
    ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΟΝΟ. "ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ"
    ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ 4. ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 4ΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ 35000 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΚΑΙ 800 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣ
    ΤΟ ΠΑΡΟΝ. ΑΔΙΚΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ.
    ΚΥΡΑΤΣΑ ΜΟΥ ΒΑΛΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΡΤ.

ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΦΙΛΑΝΕ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ? ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ http://voliotaki.blogspot.gr/2013/06...post_1746.html
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Πώς να σηκώσει μετά κεφάλι ο άλλος, όταν αντιμετωπίζεται με τέτοιες "κόσμιες" συμπεριφορές, από ανθρώπους του πνεύματος? Κρίμα!
    Αν ήταν η μάνα της καθαρίστρια θα επέτρεπε τέτοια αντιμετώπιση, από την κάθε αγράμματη και χωρίς ΠΑΙΔΕΙΑ κυριούλα?

ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
    ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΑΣΧΗΜΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ (ΣΥΝΕΧΩΣ)
    ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΟΝΟ. "ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ"
    ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ 4. ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 4ΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ 35000 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΚΑΙ 800 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣ
    ΤΟ ΠΑΡΟΝ. ΑΔΙΚΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ.
    ΚΥΡΑΤΣΑ ΜΟΥ ΒΑΛΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΡΤ.

ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΦΙΛΑΝΕ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ? ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ http://voliotaki.blogspot.gr/2013/06...post_1746.html

Και που ξερεις οτι το παρον δεν ειναι λασπη που πεταχτηκε απο εναν "αδικημενο" φοιτητη? Το οτι αναρτηθηκε στο νετ και ειναι γραπτο κειμενο δεν το κανει και αληθινο.

Τεσπα. παντως συνηθως στις δημοσιες υπηρεσιες ειναι η αληθεια, ολοι με τις καθαριστριες τα βαζουνε.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    Και που ξερεις οτι το παρον δεν ειναι λασπη που πεταχτηκε απο εναν "αδικημενο" φοιτητη? Το οτι αναρτηθηκε στο νετ και ειναι γραπτο κειμενο δεν το κανει και αληθινο.

Τεσπα. παντως συνηθως στις δημοσιες υπηρεσιες ειναι η αληθεια, ολοι με τις καθαριστριες τα βαζουνε.

keep, δεν τα βάζουν όλοι μόνο με τις καθαρίστριες, αλλά ορισμένοι δυστυχώς απαράδεκτα και με τα παιδιά τους!
    Έχω περίπτωση γνωστού μου, που κάποιοι "καθηγητές" του τον αποκαλούσαν ...ο γυιός της καθαρίστριας.

Senior Member
    «Τράβα κορδέλα»

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Όταν προ ημερών το CΝΝ δημοσίευε τον ακόλουθο πίνακα με τα αποτελέσματα του μνημονίου στην Ελλάδα,
    παρατήρησα την ανακολουθία που συνίσταται το ότι το Ελληνικό ΑΕΠ σε τρία χρόνια έχει μειωθεί κατά
    50 σχεδόν δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ αντίθετα το δημόσιο χρέος έχει αυξηθεί κατά 45% του ΑΕΠ.
    Προς στιγμήν μου ήρθε στο μυαλό η δημώδης έκφραση «τράβα κορδέλα»…

Πρόκειται για τη παροιμία που προέκυψε από το ακόλουθο περιστατικό : Το 1888 όταν κάποιοι μηχανικοί
    πήγαν στη σημερινή θέση που βρίσκεται το Δρομοκαΐτειο στην Ιερά οδό στην Αθήνα προκειμένου
    να μετρήσουν με μετροταινία το χώρο για την θεμελίωση του φρενοκομείου. Κάποιος που έσπερνε
    το χωράφι του στάρι (την εποχή εκείνη στην περιοχή ήταν παντού χωράφια) τους ρώτησε: «Ε, εσείς, τι κάνετε εδώ;»
    Όταν εκείνοι του απάντησαν ότι ήρθαν να μετρήσουν το χώρο για να κτιστεί τρελοκομείο,
    τότε εκείνος κουνώντας το χέρι του δείχνοντας προς την Αθήνα τους είπε: «Αμ τότε… τράβα κορδέλα!»,
    δηλαδή κάντο μεγάλο για να χωρέσει πολλούς!

Και ο χωρικός είχε δίκιο, γιατί στα 130 χρόνια, που μεσολάβησαν από τότε μέχρι σήμερα, όπως είχε πει και
    ο γέροντας Καραμανλής, η Ελλάδα έγινε ένα απέραντο φρενοκομείο. Πλέον όμως, σκέφτηκα, με το «τράβα κορδέλα»
    θα πρέπει να εννοούμε όχι το τρελάδικο αλλά τη φυλακή…
    http://www.agrinioculture.gr/2013/05...D%CE%BB%CE%B1/

Υ.Γ Αμ δεν μας είπε τότε ο "γέροντας" ποιανών ευθύνες πληρώνουμε... ποιοί είχαν συμφέροντα απ' την κατάντιά μας, το χαμηλό βιοτικό επίπεδο με
    την ακατάλληλη δόμηση της κοινωνίας και την ανισόρροπη διαχείρισή της?
    Και στην τελική αφού άλλοι κυβερνάνε... άραγε τους 300 (!) της βουλής, τί τους θέλει το κράτος με τα χάλια που έχει? Κυρίως γιατί να τους πληρώνει?
    Οι περισσότεροι απ' αυτούς, έχουν και δικές τους δουλειές... Εμ δεν είναι να τρελαίνεσαι όταν σου λένε ότι δεν υπάρχει φράγκο ούτε για σάλιο?

Senior Member
    Και ο παραλογισμος συνεχιζεται , διαβαζα αρθρο που ελεγε οτι η ερτ ηταν απο τις λιγες επικερδης επιχειρησεις και το κλεισιμο της θα κοστισει περιπου μισο δις στο ελληνικο κρατος...........

Senior Member
    Μας είπε να πουλήσουμε τα σπίτια μας κι έγινε υπουργός! Είδες ο Μιλτιάδης;

Δεν πέρασε αρκετός καιρός που ο υιός Βαρβιτσιώτης μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη εντελώς
    ψυχρά και απαθέστατα συνέστησε την πώληση των ακινήτων, άρα και των σπιτιών μας, σε περίπτωση
    αδυναμίας να ανταποκριθούμε στην πληρωμή των αντίστοιχων φόρων που ούτε επί τουρκοκρατίας δεν ήταν τόσο δυσβάσταχτοι.

Του Στρατή Μαζίδη

Η πρώτη λογική συνέπεια αυτής της άποψης θα ήταν ο υιός Βαρβιτσιώτη να εκδιωχθεί κακήν κακώς από τη Νέα Δημοκρατία.
    Όχι μόνο δεν έγινε κάτι τέτοιο, όχι μόνο δεν του έγιναν αυστηρές συστάσεις αλλά απεναντίας έγινε και υπουργός εμπορικής ναυτιλίας.
    Αυτός δηλαδή που μας συνιστά να “σκοτώσουμε” τα σπίτια μας σε μια τέτοια αγορά...

http://freepen.gr/2013/%CE%BC%CE%B1%...-%CE%BA%CE%B9/

Υ.Γ Ξανά οι γόνοι, πολιτικών παλαιάς κοπής, που όχι μόνο δεν είναι σε θέση να δώσουν σήμερα λύσεις σε προβλήματα, επειδή
    δυστυχώς ο ρόλος τους, είναι ν' αποτελούν μέρος του κάθε προβλήματος, αλλά χρησιμεύουν και για να εφαρμοστούν τα σχέδια
    αυτών... που έχουν σαν στόχο την εξόντωση του λαού!... Η επιλογή τους, σίγουρα είναι "ό,τι νάναι...", αλλά δεν είναι καθόλου τυχαία...

"Αξιοσημείωτη" κι αυτή η επιλογή της κυβέρνησης, για το υπουργείο υγείας... http://www.youtube.com/watch?v=b1PuVrSCa94
    Last edited by μαρκελα; 29-06-2013 at 21:10.

Senior Member
    Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
    Τα μελισσάκια θα γυρνούν γύρω απ' τις πολυθρόνες
    και το νερό το κρύσταλλο θα ρέει απ’ τις οθόνες.

Senior Member
    Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
    Γιατί κλείνει το εργοστάσιο Κατσέλη
    και μένουν άνεργοι πάνω από 500 άνθρωποι;
    Τι έγινε; Σταματήσαμε να τρώμε ψωμιά; :-Ρ
    (Δεν είναι μόνο η ΕΡΤ και η ΕΑΒ, η ΕΑΣ και η ΕΛΒΟ και άλλα ΠΟΛΛΑ ακολουθούν
    και χιλιάδες εργαζόμενοι θα απολυθούν,
    κι έχουν προηγηθεί
    η Ελληνική Χαλυβουργία,
    τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά,
    η ΑΓΕΤ,
    κι ένα σωρό μεγάλα εργοστάσια ακόμη
    και χιλιάδες μικρότερες επιχειρήσεις που βάζουν λουκέτο
    με εκατοντάδες χιλιάδες απολυμένους εργαζόμενους
    για μήνες απλήρωτους).

Last edited by Joann; 01-07-2013 at 09:56.
    Τα μελισσάκια θα γυρνούν γύρω απ' τις πολυθρόνες
    και το νερό το κρύσταλλο θα ρέει απ’ τις οθόνες.

Senior Member
    ΠΩΣ... Η ΕΡΤ μπορεί να ρίξει τη χούντα

Του Γιάννη Μακριδάκη

Χθες συμμετείχα στην ανοιχτή συζήτηση που έγινε στο προαύλιο της ΕΡΤ, με θέμα την συνέχιση και την κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων και των αλληλέγγυων εκεί και
    έκανα τις προτάσεις μου, τις οποίες καταθέτω και από δω, έτσι για να υπάρχουν και γραμμένες.

Πριν από αυτές μια διαπίστωση. Ενώ οι πολίτες που στέκονται αλληλέγγυοι στο εγχείρημα της ΕΡΤ θεωρούν ότι αυτή τη στιγμή η δημόσια τηλεόραση βρίσκεται υπό κατάληψη, οι ίδιοι οι έργαζόμενοι, σύμφωνα και με την διευκρίνιση της Αγλαϊας Κυρίτση δεν μιλούν περί κατάληψης και δεν νιώθουν ως καταληψίες αλλά ως μη απολυμένοι που συνεχίζουν απλά΄την εργασία τους και την περιφρούρηση των μηχανημάτων. Αυτή η διαφορά οπτικής είναι η γενεσιουργός αιτία του οποιουδήποτε εκφυλισμού του κινήματος και επιβάλλεται να αρθεί σήμερα. Σε οποιοδήποτε κράτος της υφηλίου, αν η δημόσια τηλεόραση ήταν στα χέρια των πολιτών επί ένα σχεδόν μήνα και λειτουργούσε ελεύθερη, δίχως την κρατική χειραγώγηση, η κυβέρνηση δεν θα είχε σταθεί, πόσω μάλλον ο αγώνας των πολιτών δεν θα είχε εκφυλιστεί αλλά θα φούντωνε με ρυθμούς πυρκαγιάς σε πευκοδάσος υπό θυελλώδεις ανέμους. Εδώ, με μια ΕΡΤ επί ένα μήνα να παίζει, το ότι το Κίνημα ξεφουσκώνει αντί να έχει ρίξει την κυβέρνηση, σημαίνει ότι κάτι πάει λάθος. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την διαφορά της οπτικής, από το ότι οι εργαζόμενοι λειτουργούν ακόμα ως να διαφυλάττουν τους εαυτούς και τις θέσεις τους, και ενδεχομένως την νέα τους σύμβαση στον νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που θα δημιουργηθεί.

Η ΕΡΤ από σήμερα οφείλει να λειτουργήσει ως δημόσια τηλεόραση υπό κατάληψη. Είναι πλέον ελεύθερη, ανεξάρτητη, δεν χειραγωγείται από την κυβέρνηση. Είναι το βασικό όπλο των πολιτών για να ρίξουν το φασιστικό καθεστώς, την τυρρανία. Στο Πολυτεχνείο είχαν έναν αυτοσχέδιο ραδιοφωνικό σταθμό μικρής εμβέλειας και ρίξανε την χούντα, ενώ εδώ, εμείς διαθέτουμε μια πανελλήνιας εμβέλειας σύγχρονη τηλεόραση μαζί με τους ειξιδεικευμένους εργαζομένους της και δεν έχουμε ακόμα καταφέρει να απελευθερωθούμε. Απεναντίας, εκφυλίζεται μέρα με τη μέρα ο αγώνας μας.. Κι αυτό το βλέπει ο κυβέρνηση και περιμένει την πτώση του κάστρου δίχως να εκτεθεί στέλνοντας τα ματ της.

Η ΕΡΤ οφείλει από σήμερα να λειτουργεί υπό την διεύθυνση ενός συντονιστικού πολιτών και εργαζομένων, ανθρώπων της Τέχνης και του Πολιτισμού. Να δώσει βήμα στους εκπροσώπους όλων των Κινημάτων που σε κάθε γειτονιά και σε κάθε πόλη και χωριό αντιστέκονται ενάντια στα τρία βασικά μέτωπα από τα οποία μας βάλλουν. Στην εξαθλίωση των πολιτών, την άνοδο του ρατσιμού και την εκποίηση των φυσικών πόρων και της δημόσιας περιουσίας μας.

Η ΕΡΤ οφείλει να δείξει και να βάλει μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι αλλά να στείλει και στο εξωτερικό την ελληνική κοινωνία που βράζει, που αντιστέκεται από το Αποπηγάδι της Κρήτης μέχρι την Χαλκιδική και την Θράκη, σε όλο το μήκος και το πλάτος της ελληνικής επικράτειας.

Η ΕΡΤ οφείλει να γίνει μια τηλεόραση πραγματικής λαϊκής βάσης και ενημέρωσης και να φωτίζει την επικαιρότητα και την καθημερινότητα από την μεριά των πραγματικών ιδιοκτητών της, διότι είναι δημόσια και όχι κρατική, διότι είναι στα χέρια των πλιτών και όχι υπό κρατικό έλεγχο και χειραγώγηση.

Η ΕΡΤ οφείλει και μπορεί από σήμερα να καταρρίψει αυτή την αθλιότητα, την οποίαν δυστυχώς πιπιλούν ως καραμέλα και τα κόμματα της Αριστεράς και η οποία λέει ότι οι Έλληνες δεν αντιδρούν, οι Έλληνες κάθονται απαθείς στους καναπέδες και βλέπουν. Αυτή είναι η χείριστη και η πλέον επικίνδυνη φασιστική προπαγάνδα. Η Ελλάδα είναι γεμάτη Κινήματα και Συλλογηκότητες που δίνουν μάχες και μάλιστα κερδοφόρες καθημερινά. Και η ΕΡΤ οφειλει από σήμερα να πρβάλει αυτές τις μάχες και αυτούς τους κοινωνικούς μαχητές.
    Οι οποίοι κοινωνικοί μαχητές θα γίνουν από αύριο οι ανταποκριτές της ΕΡΤ, της δημόσιας, της δικής μας τηλεόρασης ο καθένας από την γειτονιά, την πόλη το χωριό του

Η ΕΡΤ οφείλει και μπορεί να γίνει ο μοχλός και ο συντονιστής των χιλιάδων καθημερινών μαχομένων πολιτών της Ελλάδας. της ελληνικής αντίστασης.

Η ΕΡΤ μπορεί με στοιχειώδη συντονισμό και αλλαγή οπτικής να ρίξει την χούντα
    http://yiannismakridakis.gr/?p=3147

Senior Member
    ΤΙ ΛΕΤΕ; ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 20:00 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ;

«ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ»

«Ονομάζομαι Στέλιος Κυμπουρόπουλος και έχω την ηλικία των 28 χρονών (παρά λίγων ημερών). Είμαι ένας νέος ειδικευόμενος ψυχίατρος,
    είμαι ένας μεταπτυχιακός φοιτητής, είμαι ερευνητής, είμαι υποστηρικτής, και με κάθε τρόπο, προαγωγός των ανθρώπινων δικαιωμάτων…
    και τέλος είμαι ένας άνθρωπος με σοβαρή κινητική αναπηρία.

Παραπάνω περιγράφω εν συντομία τα όσα είμαι. Κανείς δε ξέρει όμως τα πόσα θέλω να γίνω, τα πόσα μπορώ να φτάσω, τα πόσα αξίζει να κάνω.
    Ούτε εγώ έχω κάποια απάντηση! Το μόνο που γνωρίζω είναι πως σε σύντομο χρονικό διάστημα δε θα μπορώ να είμαι τίποτα.
    Ένας άνθρωπος χωρίς όνειρα δεν είναι άνθρωπος. Ένας άνθρωπος χωρίς στόχους δεν είναι άνθρωπος.
    Ένας άνθρωπος χωρίς ελπίδα δεν είναι άνθρωπος. Ένας άνθρωπος χωρίς αύριο δε ζει! Θέλω να ζω όμως σε μια Ελλάδα που έχει αξίες
    που μπορεί να βασίζεται στις δικές της δυνάμεις. Δεν έχει σημασία αν φάμε ακόμα μια ημέρα καλό φαγητό, όταν πολλοί συνάνθρωποί
    μας τρώνε ψίχουλα ή ό,τι βρουν σε συσσίτια και ανοιχτόκαρδους ανθρώπους… σύντομα εκεί θα καταλήξουμε οι περισσότεροι!
    Δεν έχει αξία αν δουλέψουμε μια μέρα περισσότερο, αφού είτε το 27% των συμπολιτών μας δε δουλεύει είτε και να δουλεύει κάποιος σήμερα,
    αύριο ο μισθός του δεν θα είναι αρκετός για τα καθημερινά απαραίτητα αγαθά. Και το ερώτημα γεννιέται: γιατί συμβαίνει αυτό;

Συμβαίνει γιατί αφήσαμε τη ζωή μας, χωρίς οδηγό, χωρίς υπηρεσίες, χωρίς όραμα. Σταματήσαμε να πιστεύουμε στην προσπάθεια και
    στη σωστή ανταμοιβή και πιστέψαμε στη λαχειοφόρο αγορά των ψήφων. Δεν υπολογίσαμε ώστε να φτιάξουμε μια κοινωνία για όλους,
    μια κοινωνία με βάση την Παιδεία, τις Επιστήμες, την Έρευνα, τη Φυσική Ελληνική Ομορφιά του εδάφους και του υπεδάφους.

Ακόμα υπάρχουν ψήγματα ελπίδας και εγώ θέλω να τα εκμεταλλευτώ και να βρεθώ όσο ζω σε μια Ελλάδα πραγματικής Δημοκρατίας,
    πραγματικής Ελευθερίας, πραγματικής Παιδείας, πραγματικής Υγείας, πραγματικής Διαφορετικότητας. Μπορούμε να ξεκινήσουμε ΤΩΡΑ!
    Τώρα για να μη συνεχίσουν να ξενιτεύονται νέοι άνθρωποι, για ένα καλύτερο αύριο. Τώρα για να είμαστε σίγουροι πως σε 20-30 χρόνια
    θα υπάρχει ακόμα Ελλάδα και δε θα έχουμε αυτοαφανιστεί από την υπογονιμότητα! Σαν άνθρωπος δε μπορώ να βλέπω άλλο την Ελλάδα
    να καταστρέφεται και να χάνεται. Δε μπορώ να βλέπω πως κάθε ημέρα πίνεται το αίμα των ανθρώπων μας. ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΩ!!!

Δε ξέρω αν η ώρα μηδέν έφτασε, εγώ όμως ορίζω το δικό μου σημείο μηδέν.

Την Τρίτη 16 Ιουλίου θα είναι σαν να έχω γενέθλια, θα είναι τα δικά μου διαφορετικά γενέθλια που αντί να τα γιορτάσω
    απολαμβάνοντας κάποιο γεύμα δίπλα στη θάλασσα με καλό κρασί και φαγητό, θέλω να γιορτάσω την αρχή μιας καινούργιας ημέρας, μιας αλλαγής.
    Εγώ θα είμαι εκεί στις 20:00, μπροστά από το άγαλμα του άγνωστου Στρατιώτη μπροστά από τη Βουλή και θα σας περιμένω ΟΛΟΥΣ, να γεμίσει ο χώρος Ελπίδα έξω από το σπίτι μέσα στους δρόμους...

http://kartesios.com/?p=131329

Senior Member
    Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ήταν εκεί!

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ήταν εκεί… Πιο δυνατός και αποφασισμένος από ποτέ.
    Δίπλα του στάθηκαν άνθρωποι και κινήματα από κάθε γωνιά της Αθήνας! Το κάλεσμά του είχε μεγάλη ανταπόκριση!...
    http://www.toxwni.gr/ellada/item/321...ulos-itan-ekei

Ναι, μετά την Παρασκευή στο Μουσείο Μπενάκη, ήμασταν κι εκεί χτες, σε μια ειρηνική συγκέντρωση στο Σύνταγμα!
    Ένιωσα τυχερή, που συνάντησα από κοντά και τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.
    Όταν του είπα, ότι άνθρωποι του πνεύματος... χρειάζεται να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή, μου είπε ότι
    " Αν μπορέσουν, θα το κάνουν... "...
    Ο Στέλιος και θέλει και μπορεί!... Μπορεί τα πόδια και τα χέρια του να είναι οι γονείς του,
    αυτοί οι αξιέπαινοι άνθρωποι, που στέκονταν εκεί δίπλα του, αλλά η δύναμη της ψυχής του είναι έμπνευση ζωής.

Σ' ευχαριστούμε, που υπάρχεις ανάμεσά μας και ευχόμαστε, όλα σου τα όνειρά σου να γίνουν πραγματικότητα!
    Να συνεχίσεις αυτή την προσπάθεια κι εμείς θάμαστε κοντά σου!

Banned

Μιλαμε για αισχρους...Για τιποτενια μηδενικα!

Senior Member
    Ύποπτη τρομοκρατικής ενέργειας κρίθηκε μια οικογένεια από το Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, καθώς στο ιστορικό αναζητήσεών της στο διαδίκτυο περιέχονταν οι λέξεις «χύτρα ταχύτητας» και «σακίδιο».
    Η Μισέλ Κατελάνο έψαχνε στο διαδίκτυο για χύτρες και συνταγές για φακές, ενώ ο σύζυγος της ήθελε να αγοράσει νέο σακίδιο. Ο γιος τους ενημερωνόταν μέσω διαδικτύου για τη βομβιστική επίθεση στη Βοστόνη.

Το πρόγραμμα παρακολούθησης στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής χτύπησε συναγερμό αφού και οι δυο λέξεις είναι «κόκκινο πανί» μετά τις επιθέσεις των αδελφών Τσερνάεφ στο μαραθώνιο της Βοστόνης οι οποίοι κατασκεύασαν μόνοι τους εκρηκτικούς μηχανισμούς με χύτρες ταχύτητας τους οποίους είχαν κλείσει σε σακίδια που άφησαν μέσα στον κόσμο.

Tην ιστορία αποκάλυψε η ίδια η Μισέλ Κατελάνο σε ιστοσελίδα του διαδικτύου. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της, έξι αστυνομικοί εμφανίστηκαν στο σπίτι της που βρισκόταν ο σύζυγος και ο γιος της. Έκαναν ερωτήσεις σχετικά με την καταγωγή των μελών και έπειτα έψαξαν τη βιβλιοθήκη και της φωτογραφίες της οικογένειας. Στη συνέχεια ρώτησαν το σύζυγο της αν το σπίτι έχει χύτρα. Εκείνος απάντησε αρνητικά και καθώς πείστηκαν πως δεν επρόκειτο για οικογένεια τρομοκρατών αποχώρησαν.

http://tvxs.gr/news/paraksena/epsaxn...titromokratiki

Senior Member
    Η Τιάν Γου εργαζόταν περισσότερες από 12 ώρες την ημέρα, έξι ημέρες την εβδομάδα. Μερικές φορές δεν έτρωγε, προκειμένου να κάνει υπερωρίες. Στις 17 Μαρτίου του 2010 πήδηξε από τον τέταρτο όροφο του κοιτώνα της.

Την ιστορία της νεαρής Κινέζας που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας στον κοιτώνα του εργοστασίου της Foxconn στην Κίνα αφηγείται η εφημερίδα The Guardian με τίτλο: «Η γυναίκα που παραλίγο να πεθάνει φτιάχνοντας το iPad σας».

Για πολλές ημέρες πριν από την απόπειρα αυτοκτονίας της, η Τιάν Γου εργαζόταν στη γραμμή παραγωγής iPhones και iPads, ξεδιαλέγοντας εξαρτήματα.

Το 2010, 18 εργαζόμενοι της Foxconn -όλοι μικρότεροι από 25 ετών- αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν σε εγκαταστάσεις της εταιρείας. Συνολικά, 14 άτομα πέθαναν.

Η Τιάν Γου επέζησε: βγήκε από κώμα μετά από 12 ημέρες με τραύματα στην σπονδυλική της στήλη και στο ισχίο της και έμεινε ανάπηρη από τη μέση και κάτω. Ήταν μόλις 17 ετών.

Επί τρία χρόνια ακτιβιστές έπαιρναν συνεντεύξεις από την Τιάν Γου, οι οποίες δημοσιεύονται στο πρόσφατο τεύχος του ακαδημαϊκού περιοδικού New Technology, Work and Employment.

Σε αυτές αποκαλύπτεται ο τρόπος που λειτουργούσε η Foxconn: προσλάμβανε νεαρούς, φτωχούς μετανάστες από την κινέζικη επαρχία, τους έβαζε μέσα σε τεράστιους κοιτώνες και έδιωχνε όσους δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τους σκληρούς ρυθμούς δουλειάς.

Η Τιάν Γου εργαζόταν περισσότερες από 12 ώρες την ημέρα, έξι μέρες την εβδομάδα. Αναγκαζόταν να πηγαίνει σε πολύ πρωινές συνεδριάσεις για τις οποίες δεν πληρωνόταν, αναγκαζόταν να μην τρώει για να δουλεύει υπερωρίες.

Τα διαλείμματα για τουαλέτα ήταν περιορισμένα, ένα λάθος θα είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί «κατσάδιασμα» από τους ανωτέρους της, ενώ ποτέ δεν πέρασε από επίσημη εκπαίδευση.

Κι ας την καλούσε στην αρχή το επίσημο φυλλάδιο της εταιρείας «να τρέξει προς τα πιο όμορφα όνειρά της, να επιδιώξει μια φανταστική ζωή».

Αν και η εταιρεία καλούσε δημοσιογράφους σε εγκαταστάσεις της και τους έδειχνε τα καταστήματα και τις ολυμπιακών διαστάσεων πισίνες, η αλήθεια ήταν ότι η εξάντληση δεν άφηνε την Τιάν Γου να απολαύσει τίποτα από όλα αυτά.

Μακριά από φίλους και την οικογένειά της, μην έχοντας τον χρόνο να αναπτύξει φιλίες ή να κοιμηθεί καλά το βράδυ, η Γου ξέσπασε όταν εξαιτίας ενός διοικητικού λάθους, οι διευθυντές της αρνήθηκαν να της πληρώσουν τον μισθό της.

Απελπισμένη, πήδηξε από το παράθυρο για 160 ευρώ.

Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας, η Τιάν Γου έλαβε σχεδόν 20.000 ευρώ για να επιστρέψει στο χωριό της. «Ήταν σαν να αγόραζαν και να πουλούσαν ένα αντικείμενο» λέει ο πατέρας της.

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=525276