Results 2,821 to 2,835 of 2930
Thread: Το θέμα της ημέρας
-
15-07-2015, 22:47 #2821
ΕΠΙΣΗΣ ΚΙ...
Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
- 15-07-2015, 23:07 #2822
Λίγο.........παλιό, αλλά σχετικό με τα γερμανικά φάρμακα που έρχονται στην Ελλάδα..........
http://www.newsbomb.gr/ygeia/farmako...ai-stin-ellada
19-07-2015, 19:01 #2823
Ορίστε! Θα μπορούσε να σημαίνει κι Επιστροφή στη φύση/Επιστροφή στη ΖΩΗ!
https://www.facebook.com/xendanweb/v...2881255786795/
...γιατί φίλοι μου, το ευρώ είναι για όσους παράγουν... Εμείς, δυστυχώς, δεν παράγουμε ούτε ηλιόσπορο. Τον εισάγουμε κι αυτόν από Τουρκία!
Ανάπτυξη λοιπόν θα δούμε μόνο αν γυρίσουν οι "Αθηναίοι" στα χωριά τους για να καλιεργήσουν ξανά τη γη, όπως οι πατεράδες τους!...
Γιατί με τη μισή και πλέον... Ελλάδα να "ζει" στα κλουβιά της Αθήνας και με δανεικά, ελπίδα δεν υπάρχει...Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
19-07-2015, 22:16 #2824
http://pitagorasamios.blogspot.gr/20...og-post_6.html
διαβασε και αυτο για να δεις οτι ε ολο και κατι παραγουμε ....... οσο για το ευρω που ειναι για οσους παραγουν...που στην ουγκαντα>?????γιατι εδω τα σχεδια καποιων που ξεβρακωθηκαν τελειως ηταν ακριβως αυτο που ειπες να διωχνουν τον κοσμο ολο και ποιο πολυ στα αστικα κεντρα ....αρα το ευρω δεν ειαι για αυτους που παραγουν οπως λες ειναι για αυτους που θελουν πελατες ...και εμεις για να ειμαστε πελατες επρεπε να δουλευουμε και περισσοτερο αλλα και με ξευτιλιστικα μεροκαματα αλλα και να δανειζομαστε ...οποτε αυτο το παραμυθακι ειαι πολυυυ παλιο πια και ειδικα οταν το λεμε και αυτην την εποχη του τριτου μνημονιου με ολα αυτα που εχουν συμβει ειναι λιγο και για γελια ...αν ηθελαν να γυρισουν οι αθηναιοι....στα χωρια τους εκει εξω και εδω μεσα δε θα κανανε αυτα που κανουν στους αγροτες τωρα ας σοβαρευτουμε πια
20-07-2015, 16:52 #2825
...όταν έγραψα παράγουν... σημαίνει χώρες, κυρίως με βαριά βιομηχανία.
Και τώρα σου απαντώ μ' ένα αγαπημένο παραμύθι, γιατί πάντα και για όλα θα πρέπει να ψάχνουμε την γενεσιουργό αιτία...
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
September 16, 2013 at 10:28pm
"Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΨΑΡΑΣ"
Μια φορά και ένα καιρό στο ομορφότερο σημείο μιας λίμνης έμεναν δύο αδέρφια με τις οικογένειες τους.
Η λίμνη περιτριγυρίζονταν από δάσος και η μοναδική πρόσβαση που είχε κάποιος σε αυτήν ήταν μέσα
από τις φτωχικές καλύβες των δύο αδερφών.
Ο ένας ήταν ψαράς και κάθε μέρα έπαιρνε, πριν καλά-καλά ξημερώσει, το γιο του και έβγαιναν με
μια παλιά μικρή βαρκούλα στα ανοιχτά της λίμνης για να πιάσουν το καθημερινό φαγητό τους.
Ο άλλος αδερφός ήταν γεωργός και καλλιεργούσε, μαζί με τα τρία του παιδιά, πατάτες, ντομάτες,
πορτοκάλια και άλλα φρούτα και λαχανικά σε ένα χωραφάκι που είχε δίπλα στη λίμνη. Όταν πήγαινε καλά
η συγκομιδή και η ψαριά, τα δύο αδέρφια την αντάλλασσαν παίρνοντας αλεύρι, γάλα και ότι άλλο
χρειαζόντουσαν από τη πόλη, στο κέντρο του δάσους.
Κάθε φορά, όμως, ο δήμαρχος της πόλης, θέλοντας να αποκτήσει πρόσβαση στη λίμνη, προσπαθούσε να
τα πείσει να παρατήσουν τις καλύβες τους και να έρθουν να μείνουν μαζί του.
Τα αδέρφια όσο ήταν ικανοποιημένα, ευτυχισμένα και δεν τους έλειπε τίποτε, του απαντούσαν ένα σκέτο ΌΧΙ.
Και τότε ένας νέος πανέξυπνος και πονηρός δήμαρχος εκλέχθηκε στη πόλη.
Μη χάνοντας καθόλου χρόνο άρχισε να εφαρμόζει ένα μοχθηρό σχέδιο. Αρχικά, έστειλε στα δύο αδέρφια
έναν κουστουμαρισμένο κύριο μαζί με ένα τρακτέρ και ένα καΐκι.Τα δυο αδέρφια αρχικά δίστασαν αλλά μόλις
ο απεσταλμένος του δημάρχου τους είπε ότι δε θέλει τίποτα για αντάλλαγμα και ότι πρόκειται για δώρα,
τότε ενθουσιάστηκαν και έτρεξαν να δοκιμάσουν το νέο τους εξοπλισμό.
Η χαρά τους ήταν τέτοια ώστε ο ψαράς έκαψε τη παλιά βάρκα του το ίδιο κιόλας βράδυ ενώ ο γεωργός
άφησε ελεύθερα τα άλογα του αρότρου του που όργωνε το χωράφι. Γρήγορα, η διαφορά στη συγκομιδή και
στη ψαριά ήταν εμφανής και τα δύο αδέρφια πήγαιναν πιο συχνά στη πόλη ανταλλάσοντας το πλεόνασμα τους.
Ώσπου μια μέρα, εντελώς ξαφνικά, το τρακτέρ και το καΐκι δεν έπαιρνε μπρος. Τα δύο αδέρφια μη γνωρίζοντας
τι συμβαίνει έτρεξαν στη πόλη και βρήκαν τον δήμαρχο. «Πες μας τι συμβαίνει και δε λειτουργούν
το τρακτέρ και το καΐκι γιατί δε μπορούμε να πάμε για δουλειά», του είπαν. «Ξέρετε, αυτά τα μηχανήματα
χρειάζονται βενζίνη να λειτουργήσουν και εσάς σας τελείωσε. Είμαι διατεθειμένος να σας δίνω βενζίνη
όποτε χρειάζεστε αλλά, αυτή τη φορά, χρειάζομαι κάτι από εσάς. Θα ήθελα τη μισή συγκομιδή και
τη μισή ψαριά σας κάθε μέρα. Θα στέλνω κάποιον να την επιβλέπει και να μου τη φέρνει.»
Τα αδέρφια, μην έχοντας και άλλη επιλογή δέχθηκαν τη συμφωνία με τον δήμαρχο.
Δεν πρόλαβε να περάσει ένας μήνας καλής λειτουργίας και τα μηχανήματα άρχισαν να βγάζουν καπνούς και
να μη παίρνουν μπρος. Έλεγξαν την βενζίνη αλλά τα δοχεία ήταν γεμάτα. Έτρεξαν, λοιπόν πάλι στη πόλη και
βρήκαν τον δήμαρχο. «Σε εκλιπαρούμε, πες μας τι πρόβλημα υπάρχει αυτή τη φορά γιατί πάλι δε μπορούμε
να πάμε για δουλειά», του είπαν. «Ξέρετε, αυτά τα μηχανήματα χρειάζονται τακτική συντήρηση και
ανταλλακτικά για να λειτουργούν σωστά. Φυσικά και θα σας βοηθήσω πάλι. Είμαι μάλιστα διατεθειμένος να
σας στέλνω κάθε μήνα και ένα τεχνικό να σας συντηρεί τα μηχανήματα. Αλλά πάλι χρειάζομαι κάτι από εσάς.
Θα μου στέλνετε όλη τη συγκομιδή και τη ψαριά σας. Δε θα σας αφήσω να πεινάσετε, όμως. Θα σας δίνω
δικές μου πατάτες, ντομάτες, φρούτα και λαχανικά. Ψάρια δεν έχω αλλά θα σας δίνω κάπου-κάπου και λίγο κρέας».
Τα αδέρφια, απελπισμένα πλέον, δέχθηκαν και αυτή τη συμφωνία. Με βαριά λοιπόν καρδιά γύρισαν
στις καλύβες τους και ανακοίνωσαν τα νέα στις οικογένειες τους. Οι μήνες περνούσαν, όμως, τα αδέρφια
δεν είχαν πια όρεξη για δουλειά, όπως πρώτα, αφού κάθε μέρα έβλεπαν να τους παίρνουν τους κόπους τους.
Το φαγητό, μάλιστα που τους έστελνε ο δήμαρχος δεν ήταν τόσο νόστιμο όσο αυτό που παρήγαγαν οι ίδιοι.
Και τότε έλαβαν μια πρόσκληση για να πάνε στη πόλη. Ο δήμαρχος τους υποδέχτηκε με τιμές,
τους ξενάγησε στα γραφικά σοκάκια, τους έκανε το τραπέζι στη καλύτερη ταβέρνα, τους γέμισε δώρα
για αυτούς και τις οικογένειές τους και έπειτα τους κάλεσε στο γραφείο του. «Ο άνθρωπος που έχω στείλει
να επιβλέπει μου λέει ότι η παραγωγή και η ψαριά σας έχει μειωθεί στο μισό.
Και τα μηχανήματα έχουν παλιώσει και θα χρειαστείτε καινούργια.» «Μα δεν έχουμε τίποτα άλλο να σου δώσουμε»,
απάντησαν τα δύο αδέρφια. «Όντως δεν έχετε αλλά εγώ θέλω να σας βοηθήσω.
Θα σας δώσω λοιπόν ένα νέο υπερσύγχρονο τρακτέρ και το γρηγορότερο καΐκι που υπάρχει. Εσείς το μόνο
που θα πρέπει να κάνετε είναι να μου στέλνετε κάθε μέρα την ποσότητα που κάποτε βγάζατε από τη συγκομιδή και
τη ψαριά σας. Θα σας μειώσω, βέβαια, τα τρόφιμα που σας στέλνω αλλά δε θα σας αφήσω και να πεινάσετε.»
Τα αδέρφια δέχθηκαν αλλά κάθε μήνα που περνούσε, ο δήμαρχος ζητούσε ολοένα και περισσότερα. Ήταν λοιπόν
αναμενόμενο να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του. Και τότε πήγαν εκείνα να τον βρουν.
«Δεν αντέχουμε άλλο. Αυτά που μας ζητάς δεν μπορούμε να σου τα εξασφαλίσουμε.
Υπάρχουν και απρόβλεπτοι παράγοντες όπως η κακοκαιρία. Η ψαριά και η συγκομιδή δεν είναι εγγυημένες.»,
τόνισαν με αποφασιστικότητα τα αδέρφια.
«Τότε φίλοι μου έχω και άλλη λύση για εσάς. Παρατήστε τις καλύβες σας και ελάτε να μείνετε κοντά μου στη πόλη.
Θα σας κάνω προσωπικούς μου συμβούλους. Θα περνάτε πλουσιοπάροχα», πρότεινε ο δήμαρχος. «Και οι οικογένειες μας;»,
ρώτησαν με μια φωνή τα αδέρφια. «Λυπάμαι φίλοι μου μα η πρόταση ισχύει μόνο για εσάς. Βλέπετε, άλλωστε ότι
είσαστε όλοι χαμένοι κοντά στη λίμνη. Τουλάχιστον σωθείτε εσείς. Εγώ υπόσχομαι ότι θα σας φροντίζω.
Όσο για τα παιδιά και τις γυναίκες σας, επειδή μου χρωστάνε, θα τους πάρω στη δούλεψη μου στις νέες επιχειρήσεις
που σκέφτομαι να ανοίξω δίπλα στη λίμνη. Θα φέρω και εργάτες από τη διπλανή πόλη γιατί δε μπορώ
τους συναισθηματισμούς με τους ντόπιους.» Τα δύο αδέρφια, αφού σκεφτήκανε προσεχτικά, έκαναν την επιλογή τους.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΣΤΗ "ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ,
ΠΟΥ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΡΩΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ, ΩΣΤΟΣΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ.
Το τέλος, λοιπόν του παραμυθιού μπορούμε να το φτιάξουμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ...!
https://www.facebook.com/notes/627059247324852/
Το δικό μου τέλος στην ιστορία είναι ότι η Αθήνα δεν χωράει πλέον άλλους μετανάστες...Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
20-07-2015, 18:15 #2826
το δικο μου τελος αν και τα γενεσιουργα ζητηματα κατεμε ειναι πολλες φορες πολυ ποιο βαθυτερα στην καθε περιπτωση ...ειναι να γεινει η ελλαδα κατι σαν τα ηνωμενα εθνη της αμερικης να φυγει το κεντρο εξουσιων απο την αθηνα και αναλογα ο καθε νομος να διαχειριζεται μεσω προγραμματων την δικια του δυναμικη ....διοτι προσωπικα βαρεθηκα να εξαρτωμαι απο κεντρα εξουσιων που μεταβαλουν ολη την ελλαδα σε αθηνα ....και να με λενε και μεταναστη μετα
22-07-2015, 00:27 #2827
...σήμερα, θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, που δεν μένω πλέον στο απρόσωπο κέντρο κι αυτό που επιθυμούσα τόσο πολύ έγινε
πλέον πραγματικότητα... Πάντα όμως θα οργίζομαι, που οι "Αθηναίοι" εξακολουθούν να τα βάζουν με τους μετανάστες(!)
Αλλά θα μου πεις, αν δεν σέβεσαι τον εαυτό σου, είναι ποτέ δυνατόν να σεβαστείς άλλους;
Χειρότερο απ' όλα λοιπόν δεν είναι που έχασες τη γη σου και τα παιδιά σου που έφυγαν κι αυτά, γιατί δεν άντεξαν άλλο εδώ,
αλλά που μαζί τους έχασες και την ανθρωπιά σου!
...όσο για το παραμύθι πιο πάνω, επειδή συνήθως τα "παραμύθια" γίνονται ταινίες, να ένα απόσπασμα για
να φανεί ξεκάθαρα από ΠΟΤΕ κι από ΠΟΙΟΥΣ σοβαροφανείς/κατάπτυστους... χρεοκόπησε τελικά η Ελλάδα!
...τελικά δεν χρειάζεται να σοβαρευτούμε, αλλά να ξυπνήσουμε και να μην εθελοτυφλούμε.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
24-07-2015, 16:58 #2828
Φοβάμαι ότι δεν τα λέει σωστά αυτό το άρθρο. Π.χ. ρίξε μια ματιά εδώ http://www.reporter.gr/Eidhseis/Epic...ges-se-zacharh και εδώ http://www.capital.gr/story/1586214 .
26-07-2015, 01:23 #2829
...και μάλλον ούτε δυόσμο σε γλάστρα δεν θα μπορούμε να φυτεύουμε πλέον...
13-08-2015, 14:31 #2830
...ωστόσο!
Μύθος η διατροφική εξάρτηση της Ελλάδας
από άλλες χώρες
Εάν θέλεις να πείσεις κάποιον λέγοντάς του ψέμματα, τότε πρέπει να βρεις
"συμμάχους" που θα επαναλαμβάνουν συνεχώς το ψέμα που "σερβίρεις". Μάλιστα,
η επιτυχία θεωρείται δεδομένη όταν το σερβιριζόμενο ψέμα δεν περιέχει ούτε
ίχνος αλήθειας. Αρκεί, φυσικά, να εμφανίζεις συνεχώς "πρόσωπα" (ει δυνατόν
επιστήμονες και ειδικούς) που θα επιβεβαιώνουν για την "αλήθεια" του ψεύδους...
Μία τέτοια "επιχείρηση" απαιτεί χρόνο και χρήμα. Για την ακρίβεια, πολύ χρήμα,
όταν πρέπει να πεισθεί ένας ολόκληρος λαός. Αν και υπάρχουν μηχανισμοί που
εξυπηρετούν τέτοιου είδους "ανάγκες", το μέγα ζητούμενο είναι όχι το ποιός,
αλλά το γιατί κάποιος μπορεί να είναι διατεθειμένος ξοδέψει πακτωλούς χρημάτων
για να στηρίξει ένα εξόφθαλμο ψέμα. Η απάντηση, βρίσκεται στους πακτωλούς
χρημάτων, που θα αποκομίσει ως κέρδος εκείνος που στήνει την επιχείρηση του ψεύδους...
http://ta-matia-anoikta.blogspot.gr/...g-post_13.htmlΆσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
14-08-2015, 06:40 #2831
Τι να πω ρε παιδια, ο,τι και να ισχυει το σιγουρο ειναι ΕΝΑ, οτι η ελλαδα ειναι μια αχρηστη χωρα και ο ελληνικος λαος αποτυχημενος απο τοτε που απελευθερωθηκε οικονομικα και ιδεολογικα...Τα άλλα ειναι παραμυθια...Έτσι έτσι, ψωνιζεται απο τα "ελληνικα" καταστηματα να σας πω εγω δουλεια που θα γινει, πρωτον θα ξοδεψετε ενα σωρο λεφτα, δευτερον σιγα μην πουλανε ελληνικα προϊοντα γιατι εχουμε αχρηστους γεωργους/κτηνοτροφους που ξερουν μονον να τρωνε επιδοματα απο την ευρωπη και κατα να αλλα να πινουν φραπεδες(και να βριζουν φυσικα τους ευρωπαιους που τους τρεφουν χωρις λογο) και τριτον νομιζετε βρε αθεοφοβοι οτι αυτοι που πουλανε τα ελληνικα προιοντα και το λενε περηφανα("οικονομικα και...εληνικα")εχουν σκπο να ενισχυσουν την ελληνικη "οικονομια" που ολοι του παω στοιχημα τα βγαζουν εξω τα φραγκα τους...Και πες οτι τα κρεατα και τα φρουτα και τα λαχανικα που τρωμε ειναι ντοπια(που θα επρεπε γιατι ειναι η πληρης ξεφτιλα να εισαγει η ελλαδα τετοια προιοντα), τα φαρμακα τι θα απογινουν, να παψουμε να αρρωσταινουμε κιολας?? Όταν όλοι οι ελληναραδες αγοραζαν τα γερμανικα αυτοκινητα πριν την κριση τότε δεν είχατε θεμα που ενισχυατε τους γερμανους??....Όταν εμεις εξαγουμε φρουτα και λαχανικα στην γερμανια και εκει αυτα πολτοποιουνται και γινονται χυμοι και κομποστες και μας τα πουλανε ξανα σε μεγαλυτερη τιμη καταφερνουμε τιποτ??? nope, μηδεν στο πυλικο...Η ελλαδα ποτέ δεν θα σηκωσει κεφαλι πουθενα γιατι αμα δεν εχεις καποια Α οικονομια αλλα αντιθετα εισαι υπερχρεωμενος κανενα αλλο κρατος δεν σε λογαριαζει, ουτε ρωσιες, ουτε οι κινεζοι, ουτε κουβανεζοι ουτε κανενας αλλος, τοσο πατος...Τα μαρμαρα του παρθενωνα και οι τραγωδιες του Σοφοκλη αφηνουν τους ευρωπαιους εντελως αδιαφορους, στην προκειμενη περιπτωση....
27-08-2015, 23:23 #2832
Αυτό που είμαστε (Ίρβιν Γιάλομ)
…του Ίρβιν Γιάλομ.
Ποιός από μας δεν έχει γνωρίσει κάποιον άνθρωπο (ίσως τον ίδιο μας τον εαυτό) που να είναι τόσο στραμμένος προς τα έξω,
τόσο απορροφημένος στη συσσώρευση αγαθών ή στο τι σκέφτονται οι άλλοι, ώστε να χάνει κάθε αίσθηση του εαυτού του;
Ένας τέτοιος άνθρωπος, όταν του τίθεται κάποιο ερώτημα, αναζητεί την απάντηση προς τα έξω κι όχι προς τα μέσα.
Διατρέχει δηλαδή τα πρόσωπα των άλλων, για να μαντέψει ποιά απάντηση επιθυμούν ή περιμένουν.
Για έναν τέτοιον άνθρωπο θεωρώ χρήσιμο να συνοψίσω μια τριάδα δοκιμίων που έγραψε ο Σοπενάουερ προς το τέλος
της ζωής του. (Για όποιον έχει φιλοσοφικές τάσεις είναι γραμμένα σε γλώσσα σαφή και προσβάσιμη στον μη ειδικό).
Βασικά τα δοκίμια τονίζουν ότι το μόνο που μετράει είναι αυτό που το άτομο είναι...
http://enallaktikidrasi.com/2013/07/...#ixzz3k359ObHsΆσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
05-09-2015, 12:00 #2833
Μωρέ ωραία Ευρώπη!...
...«Σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς, οι απαιτήσεις της χώρας μας ανέρχονται στα 280 δισ. με 340 δισ. ευρώ.
Την ίδια ώρα που η χώρα μας στενάζει κάτω από την μέγγενη των αξιώσεων των δανειστών για ένα χρέος που είναι
υποδεέστερο αυτού, αντιλαμβάνεστε την αξία του» επεσήμανε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής...Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
12-09-2015, 15:11 #2834
ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟΝ!
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ... ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ...
Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε το ψήφισμα του ΟΗΕ για τους βασικούς κανόνες αναδιάρθωσης του δημοσίου χρέους...
http://newsnea.gr/%CE%BD%CE%B5%CE%B1...CF%83%E2%80%A6Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
26-09-2015, 00:00 #2835
Όλα δυστυχώς μεθοδευμένα... Εξόντωση της αγροτιάς και του τουρισμού για να μας αφανίσουν