Το θέμα της ημέρας - Page 37
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 37 of 196 FirstFirst ... 2735363738394787137 ... LastLast
Results 541 to 555 of 2930
    Banned
    μαρκελα ειναι παρα πολυ λυπητερο αυτο το ποστ, εγω προσωπικα νιωθω πως εγινα κομπλεξικος με τους μεγαλυτερους, και δυσκολευομαι να τους σεβαστω και να συγκρατηθω μη ξεσπασω πανω τους. στα ματια μου αυτοι φταινε για ολα, που παραμενω ακομα με τους γονεις αναγκαστικα, που δεν εχω δουλεια, που δε θα κανω ποτε οικογενεια. πρεπει να πληρωσουν παση θυσια, κανω υπομονη και τον μαλακα τοσα χρονια, αλλα πλεον ξεχειλιζω κακια (κι οχι απλα ξυνιλα που ειπε η Χριστινα), σαν να εχει καταστραφει ο χαρακτηρας, η προσωπικοτητα, η ψυχοσυνθεση, τα παντα ολα μου ανεπανορθωτα. καθε μια σκεψη που κανω ειναι πληγμα κατα της ανθρωποτητας. ενα μυδραλιοβολο να μου διναν θα εβγαινα να πυροβολαω οποιον βρω μπροστα μου, χωρις να νιωθω τυψεις μετα. ειμαι σιγουρος κι αλλοι που βρισκονται σε παρομοια θεση νιωθουν τα ιδια. δοξα το θεο οι δικοι μου παππουδες και γιαγιαδες εχουν ηδη πεθανει, εκτος απο εναν που ζει μακρια και εχω να τον δω παρα πολλα χρονια (εχουμε καποιου ειδους κοντρα γιατι παλια ηταν αστυνομικος κι εγω δε σεβομαι τιποτα και βριζω την ελλαδα). και με τους υποτιθεμενους γονεις μου τα παω παρα πολυ ασχημα (υπαρχει επισης καποιου ειδους αντιπαλοτητας και δε συμπεριφερονται καλα), με χαρακτηρισμους πισω απ'τη πλατη μου σαν να μην ειμαι ανθρωπος, κοιταζουν μονο τον εαυτο τους. αυτοι ομως ζησαν τη ζωη τους, καλοπερνανε τωρα, κι εγω εμεινα ο μαλακας ο ξεκρεμαστος χωρις δουλεια, χωρις λεφτα, χωρις οικογενεια, χωρις μελλον εξαιτιας τους. γι'αυτο το σπιτι γενικα ειναι χωρισμενο σε δυο στρατοπεδα, απ'τη μια αυτοι που καλοπερνανε, κι απ'την αλλη εγω μονος και φοβισμενος, να αναζητω συνεχεια λιγη ησυχια κι αγαπη. το γραψα και στο αλλο θεμα που εκανα προσφατα αλλα δε βρηκα καμια λυση. ουτε τα φαρμακα να γινεις ζομπι ειναι λυση. ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ. πραγματικα δε μπορω να φανταστω πως ειναι να ξαναβγαινει Πασοκ ή ΝΔ και να συνεχιζει αυτη η ζωη εδω περα. η ζωη στο ελλαδισταν καταληγει σε αυτοκτονια ή μακελειο (οχι του Στεφανου Χιου, αλλα κανονικο).

Senior Member
    Π. Παυλόπουλος: Η ακυβερνησία θα οδηγήσει σε άτακτη χρεοκοπία

Η ακυβερνησία μπορεί να οδηγήσει σε άτακτη χρεοκοπία, υποστήριξε ο Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές.
    Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας βγήκε σήμερα στον «αέρα» τηλεοπτικών εκπομπών («ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL» και
    «ΝΕΤ») σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων, και την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου.

ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ, ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΤΑΚΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΛΕΒΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
    ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΑΚΗ, ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ...

Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Ανοιχτή επιστολή σε κάθε παππού και κάθε γιαγιά

..Σήμερα όμως έχετε παραμείνει πολύ ρομαντικοί που ουσιαστικά καταντάτε κορόιδα, έχετε την ελπίδα πως ο Βενιζέλος θα γίνει Ανδρέας Παπανδρέου και πως ο Σαμαράς θα γίνει Κωνσταντίνος Καραμανλής αλλά ακόμα και εσείς οι ίδιοι γνωρίζετε πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Οι δυο πιο παλιοί δλδ τι πρόσφεραν πέρα από το μύθο γύρω απ το ονομα τους? δεν είναι απ αυτούς που ξεκίνησε το σημερινό κατάντιμα?
    γιάννης

Banned
    απο ποιον αλλον να ξεκινησε ? τον καθε 18χρονο και 20χρονο που δε προλαβε ακομα να ασχοληθει, εμενα που δε ψηφιζω κανεναν, ή μηπως παει ακομα πιο πισω στον Χιλτερ και τον Παπαδοπουλο με τη χουντα ?

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Οι δυο πιο παλιοί δλδ τι πρόσφεραν πέρα από το μύθο γύρω απ το ονομα τους? δεν είναι απ αυτούς που ξεκίνησε το σημερινό κατάντιμα?

Γιάννη μου, σωστά το λες εσύ, πως αυτοί τελικά είν' οι πρωτεργάτες των σημερινών δεινών μας, αλλά
    για τους παππούδες και τις γιαγιάδες, αυτοί αποτελούσαν όπως το λες ακριβώς έναν μύθο!
    Δεν μπορώ όμως και να τους μισήσω γι' αυτές τις λάθος επιλογές τους. Λέω απλά πως ίσως εξαπατήθηκαν!

@ΚΕΝΟ με το να μην ψηφίσεις-αυτό θέλουν!-είναι σαν να επιτρέπεις όμως σ' αυτούς τους άχρηστους να συνεχίζουν την εξόντωσή σου!
    Και νάταν μια κι έξω οκ, θάναι το λιγότερο από δω και πέρα μαρτυρική!
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Banned
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    @ΚΕΝΟ με το να μην ψηφίσεις-αυτό θέλουν!-είναι σαν να επιτρέπεις όμως σ' αυτούς τους άχρηστους να συνεχίζουν την εξόντωσή σου!
    Και νάταν μια κι έξω οκ, θάναι το λιγότερο από δω και πέρα μαρτυρική!
    δε καθομαι κουκλιτσα μου να ασχοληθω εγω με τη πολιτικη, μη κοιτας που γραφω καμια μαλακια εδω μεσα, ειμαι εξαιρετικα υπερανω για να τρεξω να ψηφισω τη μουρη του καθενα. ακομα και να με πληρωνανε, δε θα το εκανα. η εξοντωση δυστυχως συνεχιζεται ειτε παω, ειτε οχι. με μια παραπανω ψηφο εξαλλου, δε προκειται να αλλαξει κατι. κι οποιον κι αν επιλεξουμε πλεον, δεν αλλαζει το σκηνικο ετσι οπως καταντησε. ειναι μη αναστρεψιμη η κατασταση στο ελλαδισταν.

Senior Member
    Quote Originally Posted by KENO View Post
    δε καθομαι κουκλιτσα μου να ασχοληθω εγω με τη πολιτικη, μη κοιτας που γραφω καμια μαλακια εδω μεσα, ειμαι εξαιρετικα υπερανω για να τρεξω να ψηφισω τη μουρη του καθενα. ακομα και να με πληρωνανε, δε θα το εκανα. η εξοντωση δυστυχως συνεχιζεται ειτε παω, ειτε οχι. με μια παραπανω ψηφο εξαλλου, δε προκειται να αλλαξει κατι.
    ΚΕΝΟ θ' αρπαχτούμε πάλι την βλέπω την δουλειά που πάει! Μην τα λες αυτά.. είναι παραπλανητικά! Άκου τι θα γίνει με μια ψήφο παραπάνω..
    Αν αυτό το λένε οι περισσότεροι, που εκεί μας κατάντησαν.. τότε οδηγούμαστε στην καταστροφή κι υπάρχουν μην ξεχνάς και παιδάκια, που δεν φταίνε..

Banned
    δεν εχω σκοπο να παραπλανησω ουτε να επηρεασω το κοσμο. αυτη ειναι η αληθεια, κανενα κομμα δεν αξιζει, κανενα κομμα δε προκειται να μας βγαλει απ'τον βουρκο του ΔΝΤ, κανενα κομμα δε προκειται να μας χαρισει καλυτερη ζωη. γιατι εδω ολα γινονται μονο χειροτερα. ή καθομαστε και καταληγουμε στη παρανοια και τη παρανομια, ή φευγουμε για καπου αλλου με την ελπιδα να μας δεχτουν και να ζουμε πιο ομορφα. αλλη λυση δεν υπαρχει και οι εκλογες παντα στημενες μου φαινοντουσαν, ποσο μαλλον τωρα που φτασαν να κανουν μεχρι και τους αλλοδαπους ελληνες για να ξαναψηφισουν Πασοκ, αφου ξερουν οτι οι πραγματικοι ελληνες δε προκειται να τρεξουν για χαρη τους και να τους επιλεξουν παλι (εξαιρουνται τα κομματοσκυλα, αν εμεινε κανενα παντα απ'τα παλια).

Senior Member
    Ένας στους δύο δυσκολεύονται να αγοράσουν τρόφιμα!

Ενδεικτικά της δραματικής πραγματικότητας που βιώνει ο ελληνικός λαός είναι τα στοιχεία που παρουσιάζει πανευρωπαϊκή
    έρευνα για την φτώχεια, με την χώρα μας να κατέχει μια θλιβερή «πρωτιά», αφήνοντας πίσω της χώρες όπως η Λιθουανία,
    η Λετονία και η Βουλγαρία!

Είναι χαρακτηριστικό όπως δημοσιεύει το protothema.gr, πως το 97% των Ελλήνων διαπιστώνει ότι η φτώχεια αυξήθηκε
    στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο, ενώ το 72% των Ελλήνων εκτιμά ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει το 2012.

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται ο ένας στους δύο Έλληνες (51%) σε ότι αφορά τον κίνδυνο να βρεθεί χωρίς δουλειά στους επόμενους
    12 μήνες, ενώ το 80% πιστεύει ότι, αν απολυθεί, θα δυσκολευτεί να ξαναβρεί εργασία.

Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, ο ένας στους δύο Έλληνες (45%) βρέθηκε στο σημείο να αδυνατεί να αγοράσει τρόφιμα ή να
    πληρώσει λογαριασμούς. Το ποσοστό αυτό τοποθετεί την Ελλάδα στη χειρότερη θέση σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Επτά στους δέκα (73%) παραδέχονται ότι καθυστερούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Μάλιστα, για έναν στους δύο (45%) η
    εξόφληση των λογαριασμών αποτελεί πηγή μόνιμου άγχους, ενώ για το 28% των ερωτηθέντων η αποπληρωμή των υποχρεώσεων
    είναι πλέον αδύνατη.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων (63%) δυσκολεύεται πια να καλύψει τις δαπάνες περίθαλψης των ιδίων ή των συγγενών τους, ενώ
    το 79% πιστεύει ότι στο επόμενο διάστημα θα δυσκολευτεί ακόμη και με τα έξοδα φροντίδας των παιδιών.

Περισσότερο από κάθε άλλο Ευρωπαίο, οι Έλληνες φοβούνται ότι στο επόμενο διάστημα θα μείνουν πίσω στην πληρωμή των
    δόσεων του στεγαστικού δανείου ή του ενοικίου τους. Μάλιστα, ένας στους δέκα (11%) φοβάται ότι τελικά θα χάσει το σπίτι του...

υ.γ.
    και τελικά, φυσικό και λογικό είναι η Ελλάδα εκτός από χώρα φτωχών, να καταντήσει και χώρα γερόντων και ξενητεμένων!!

Senior Member
    Ειμαστε άξιοι της μοίρας μας .
    With every new day , your promises fade away, its a fine day to see that the last day for me is a beautiful day .....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lampros View Post
    Ειμαστε άξιοι της μοίρας μας .

Λάμπρο στο χέρι μας είναι και καιρός πια, ύστερα από τέτοια κατάντια να πάρουμε επιτέλους την μοίρα μας αυτήν την έρμη στα χέρια μας!
    Άλλη μια αυτοκτονία 55χρονου σήμερα εξ αιτίας της τραγικής κατάστασης που αντιμετωπίζουμε. Κι ο κατάλογος μεγαλώνει..

Senior Member
    Δράμα: Η Γιορτή των Σπόρων!
    Posted by Τρικλοποδιά

του Παύλου Γεωργιάδη για το protagon.gr

Χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα θα βρεθούν το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται στο Μεσοχώρι Παρανεστίου του
    Νομού Δράμας. Πρόκειται για την 12η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών που οργανώνει με επιτυχία κάθε
    χρόνο η Εναλλακτική Κοινότητα «Πελίτι» σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου και με την
    υποστήριξη του Δήμου Παρανεστίου.

Η γιορτή θα περιλαμβάνει ομιλίες από γεωργούς, ακτιβιστές, κτηνοτρόφους και ακαδημαϊκούς, καθώς και εργαστήρια, φεστιβάλ
    παιδικής ζωγραφικής, χαριστικό παζάρι, εκθέσεις φωτογραφίας και σπόρων και προσφορά ντόπιων ποικιλιών. Φυσικά δεν θα λείψει
    η μουσική, ο χορός και το φαγητό. Ταυτόχρονα, θα διεξαχθούν οιΔιεθνείς Ημέρες Σπόρων του δικτύου τηςΠανευρωπαϊκής
    Εκστρατείας για τους Σπόρους με περίπου 60 συμμετοχές από 15 χώρες.

Εμπνευστής της Εναλλακτικής Κοινότητας «Πελίτι» είναι ο κ. Παναγιώτης Σαϊνατούδης, ο οποίος το 2009 τιμήθηκε ως Φύλακας
    της Βιοποικιλότητας της Μεσογείου από το Bioversity International και τον Δήμαρχο της Ρώμης. Η αναγνώριση του σημαντικού
    αυτού Έλληνα έρχεται να προστεθεί σε έναν επιλεγμένο αριθμό γεωργών, επιστημόνων και ακτιβιστών που εργάζονται για τη
    διάσωση και τη διατήρηση της γεωργικής βιοποικιλότητας της Γης.

Ο σπόρος είναι δώρο της φύσης, κληρονομιά των προηγούμενων γενεών και στοιχείο του δυναμισμού της ανθρωπότητας.
    Είναι ο πρώτος κρίκος της διατροφικής αλυσίδας, η ενσάρκωση της βιολογικής και πολιτισμικής μας ποικιλότητας, καθώς και η
    δεξαμενή της μελλοντικής εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη. «Οι ντόπιες ποικιλίες είναι ζωντανό κομμάτι του πολιτισμού μας»
    λέει ο κ. Σαϊνατούδης. «Οι ντόπιες ποικιλίες έχουν χρώματα, αρώματα και γεύσεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο αγρότης-
    καλλιεργητής μπορεί κάθε χρόνο να κρατάει τον δικό του σπόρο, κάτι που δεν συναντάμε στις μοντέρνες ποικιλίες».

Εδώ και 10.000 χρόνια, από την αυγή της νεολιθικής επανάστασης, οι αγρότες και οι κοινότητές τους εργάζονται ακατάπαυστα
    για την βελτίωση της παραγωγής, της θρεπτικής αξίας και της αντοχής των ντόπιων ποικιλιών και ρατσών. Από γενιά σε γενιά,
    έχουν αναπτύξει και διαδόσει τη γνώση τους για τις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών και τα οφέλη τους για την υγεία μας.
    Η γνώση αυτή επεκτείνεται στα μυστικά της καλλιέργειάς τους και την αλληλεπίδραση με άλλα φυτά και ζώα, το έδαφος και το νερό.

Η Ελλάδα είναι το πιλοτήριο της Ευρωπαϊκής φυσικής εξέλιξης. Η φάβα της Σαντορίνης καλλιεργείται από την πρώιμη εποχή του
    χαλκού, δηλαδή εδώ και 3500 χρόνια. Το μονόκοκκο σιτάρι έχει βρεθεί σε ανασκαφές προϊστορικών οικισμών της Βορείου Ελλάδας
    ηλικίας 9000 ετών. Είναι επομένως χρέος και ευθύνη μας να διατηρήσουμε τις ντόπιες ποικιλίες, όπως έχουμε χρέος να
    διατηρήσουμε τα ιστορικά μνημεία που δηλώνουν την ταυτότητά μας.

Ο κ. Σαϊνατούδης υποστηρίζει πως στην συγκυρία που βρισκόμαστε αυτή την στιγμή, οι ντόπιες ποικιλίες μπορούν να παίξουν
    καθοριστικό ρόλο για την ανεξαρτησία του έθνους, για τη διατροφική μας αυτάρκεια και ελευθερία. «Ο καθένας από εμάς είναι
    σημαντικός και σπουδαίος και μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο να γίνουν τα πράγματα καλύτερα.

Καθημερινά, ψηφίζουμε με το πηρούνι μας για το τί γεωργία και τί πλανήτης θα υπάρχει για αύριο.

Τί βάζουμε στο τραπέζι μας, από που έρχεται η τροφή μας, ποιούς αγρότες και ποιά γεωργία υποστηρίζουμε». Και συνεχίζει με τα
    λόγια του ερευνητή των ντόπιων ποικιλιώνAdam Forbes ότι «κανένα έθνος δε μπορεί να είναι ελεύθερο και να μιλάει για
    δημοκρατία, από τη στιγμή που χάνει τις αυτόχθονες ποικιλίες του. Ας δούμε τη δική μας επιρροή στα πράγματα που συμβαίνουν
    και ας αναλάβουμε την ευθύνη που μας αντιστοιχεί, δίνοντας στην τροφή μας την πολιτική της διάσταση».

Το διατροφικό κίνημα, η σύνδεση με την ελληνική γη και όλος αυτός ο κόσμος που θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο στο Παρανέστι
    ίσως είναι η μαγιά μιας άλλης Ελλάδας, που ψάχνει εναγωνίως για ένα μήνυμα. Περνώντας από χέρι σε χέρι και από γενιά σε
    γενιά, ας πιάσουν οι σπόροι που θα φέρουν μία νέα Αναγέννηση: αυτή της υπαίθρου.

Κι αν αυτό σας φαίνεται ουτοπικό, μην ξεχνάτε πως ο υπολογιστής που σας γράφω, τα ρούχα που φοράμε, το αυτοκίνητο που
    οδηγάμε, το κινητό που έχουμε στην τσέπη μας, όλα αυτά είναι υλοποιημένα όνειρα. Κάποιοι άνθρωποι τα είδαν, τα οραματίστηκαν,
    δούλεψαν προς αυτή την κατεύθυνση και τα υλοποίησαν. Ας οραματιστούμε κι εμείς έναν καλύτερο κόσμο, όπου οι ντόπιες ποικιλίες
    θα καλλιεργούνται στον αγρό και η αλληλεγγύη και η εμπιστοσύνη θα είναι τα βασικά στοιχεία της κοινωνίας μας. Ας δουλέψουμε
    προς αυτή την κατεύθυνση και σύντομα τα πράγματα θα είναι έτσι.

Πηγή: Καλά Νέα ... Υπάρχουν κι αυτά
    http://www.schizas.com

υ.γ. δεν θα ξεχάσω, που όταν είμασταν μικρά μας φώναζαν "σποράκια" τώρα καταλαβαίνω πόση αξία έχει αυτή η λέξη!
    Μην ξεχνάμε ότι ο σπόρος για να καρπίσει, χρειάζεται να σαπίσει! Μπορεί να μας σάπισαν, αλλά ακόμα έχουμε ελπίδα να ξεφυτρώσουμε,
    με τον δικό μας σπόρο, πούναι φορέας ζωής! Κι έπειτα το άλλο, το καθοριστικό: " Ό,τι σπέρνουμε θερίζουμε "

Ο Αλέξης Καρέλ γιατρός Βιολόγος με βραβείο Νόμπελ είχε πει: «Είμαστε ό,τι τρώμε και αυτό που τρώμε καθορίζει : Σκέψεις,
    συναισθήματα, πράξεις, χαρακτήρα, υγεία, οικονομία, παρόν, μέλλον, πεπρωμένο».

Senior Member
    Καλά τα νέα αλλά η κοινότητα πελίτι δεν έγινε σήμερα. Ακόμα πολλοί αγρότες ψεκάζουν με παράνομα φάρμακα που τα φέρνουν στη ζούλα από Τουρκία, Βουλγαρία και δε συμμαζεύεται
    και οι καρκίνοι από φυτοφάρμακα καλά κρατούν. Από σπόρους γίνεται χαμός, το τί μεταλλαγμένο παίζει κανείς δεν ξέρει. Από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς δεν απέμεινε τίποτα, οι ίδιοι τους φάγανε με χίλιες κουτάλες.
    Ότι και να γίνει με τις καλλιέργειες, αν ο έλληνας παραμείνει ακαλλιέργητος δεν πρόκειται να γίνει τίποτα θετικό σε αυτό τον τόπο.
    Δεν ξέρω αν το μήνυμα δένει με τα παραπάνω!

Senior Member
    Tasos75, έχεις δίκιο. Απόλυτο δίκιο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Tasos75 View Post
    Καλά τα νέα αλλά η κοινότητα πελίτι δεν έγινε σήμερα. Ακόμα πολλοί αγρότες ψεκάζουν με παράνομα φάρμακα που τα φέρνουν στη ζούλα από Τουρκία, Βουλγαρία και δε συμμαζεύεται
    και οι καρκίνοι από φυτοφάρμακα καλά κρατούν. Από σπόρους γίνεται χαμός, το τί μεταλλαγμένο παίζει κανείς δεν ξέρει. Από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς δεν απέμεινε τίποτα, οι ίδιοι τους φάγανε με χίλιες κουτάλες.
    Ότι και να γίνει με τις καλλιέργειες, αν ο έλληνας παραμείνει ακαλλιέργητος δεν πρόκειται να γίνει τίποτα θετικό σε αυτό τον τόπο.
    Δεν ξέρω αν το μήνυμα δένει με τα παραπάνω!
    Σαφώς και δένει με τα παραπάνω Τάσο!
    Αν δεν σπέρναμε πολιτικούς άχρηστους, δεν θάχαμε κι αυτό το χάλι σήμερα, να θερίζουμε δυστυχία κι εξαθλίωση!

υ.γ. και το άλλο : κι οι περισσότερες αρρώστιες τεχνιτές είναι!