Results 616 to 630 of 2930
Thread: Το θέμα της ημέρας
-
26-04-2012, 14:09 #616
Αυτοκτονούν..
Γράφει ο Μάκης Δεληπέτρος
Αυτοκτονούν. Πολλοί συνάνθρωποι μας αυτοκτονούν. Έπρεπε να το αναμένουμε αφού αντί της επιβίωσης με το «άγχος επικείμενης
οικονομικής καταστροφής και φόβου απώλειας αγαπημένων προσώπων» κάποιοι πιέζονται από τα Μέσα, την κοινή γνώμη κ.λπ..
..Δεν έχω τίποτε με την Κατάθλιψη, μια …χαρά αρρώστια είναι όπως πολύ καλά γνωρίζω αλλά είχα και έχω τεράστιο πρόβλημα με
τον αυτοκτονικό ιδεασμό, πολύ περισσότερο με την αυτοκτονία.
Αλλά τα τομάρια που γνωρίζω και θα έπρεπε να έχουν αυτοχειριαστεί, δεν έχουν την αξιοπρέπεια να το κάνουν.
Το κάνουν συνήθως αθώοι, γενικώς αξιοπρεπέστατοι, έντιμοι, άνθρωποι.
Στην αρχή και το τέλος κάθε «περιόδου εγκλεισμού»: στην αρχή γιατί υπάρχει έντονη αίσθηση πίεσης, στο τέλος γιατί δεν
διαφαίνεται προοπτική και διέξοδος…
Το σύστημα πολύ γουστάρει τέτοιες συμπεριφορές.
Αλλά επειδή το στελεχώνουν εν πολλοίς ηλίθιοι, δεν γνωρίζει ότι κάθε καταστροφής προηγούνται αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές..
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΤΩΣΗ ΒΕΒΑΙΑ-ιδού ένα …(με κάποιο τρόπο) ενδιαφέρον άρθρο του γνώστη και τιμητή των
πάντων Μ.Ανδρουλάκη:
«…Έχω μάθει από την ιστορία πως στις μεγάλες οικονομικές κρίσεις το συλλογικό αίσθημα της οδύνης περνά διαδοχικά πέντε φάσεις.
Πρώτη φάση: σοκ, η αντεστραμμένη πυραμίδα με τα δανεικά σωριάζεται στα κεφάλια των ανθρώπων. Δεύτερη: αγωνία, προσωπική
και κοινωνική. Τρίτη: θυμός και αγανάκτηση. Τέταρτη: κατάθλιψη. Στην πέμπτη φάση εμφανίζεται μια διχάλα, μια διασταύρωση:
Ή αυτοκτονείς συλλογικά ψάλλοντας το «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων» όπως ο Σαμψών ή λες «φτου κι από την αρχή»
κάνεις το θυμό θετική σκέψη, θετικό σχέδιο, θετική δράση, δράση, δράση! για να ανακτήσεις το χαμένο χρόνο, τα χαμένα εισοδήματα,
τις χαμένες θέσεις εργασίας.
Ξέρω ότι το διαζευκτικό ή - ή ακούγεται σαν εκβιαστικό δίλημμα. Αλλά αυτή η διασταύρωση, η διχάλα, αυτό το ή - ή αποτελεί την
ουσία της ανθρώπινης και της πολιτικής κατάστασης. Είναι τα όρια των ελεύθερων επιλογών μας. Είναι τα όρια των εναλλακτικών
δρόμων που διαθέτουμε. Σαν τον Οιδίποδα θα βρισκόμαστε πάντα στις κρίσιμες καμπές της προσωπικής και εθνικής ζωής μας στη
μοιραία διχάλα Δελφών - Δαυλίδας. Έτσι και τώρα στο σκληρό Απρίλη του 2012 είμαστε στην κόψη ανάμεσα στο ή και στο ή.»Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
- 26-04-2012, 14:12 #617
Χριστίνα μου ευχαριστώ για το βίντεο. Πράγματι, ενδιαφέρον! Και καλό είναι να το δουν όλοι, όσοι βλέπουν όμως!!
Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
26-04-2012, 15:23 #618
Η κόρη του Ακη , προφυλακιστηκε , άντε και η σύζυγος τώρα.....
With every new day , your promises fade away, its a fine day to see that the last day for me is a beautiful day .....
26-04-2012, 16:23 #619
Προεκλογικά μόνο,αν οι βολεμένοι βγάλουν πάλι τους μ.... των τόσο χρόνων που τα τρώγανε παρείτσαθα βγούν εκτός φυλακής ,δικαιομέμοι με το κεφάλι ψηλά κ ύστερα τι να το κάνω που πήγαν φυλακή να πάρει όλα όσα έχουν να μας τα μοιράσει(εγώ έχω πρόβλημα επιβίωσης) κ να πάνε στα συσίτια κ στους άστεγους αυτοί
26-04-2012, 16:27 #620
1. ειναι πλεον δυσβασταχτο και δυσκολο το να κανεις οικογενεια, πως θα αντεξεις εναν ολοκληρο ανθρωπο διπλα σου, οταν δεν αντεχεις ουτε τον εαυτο σου ? ειδικα αν δε ταιριαζεται, σαν κοροϊδια μου φαινεται το ολο θεμα, θα πρεπει το αλλο ατομο να θελει ειναι μαζι σου. οποτε στο διαολο οικογενειες, σχεσουλες, κι ακομα περισσοτερο παιδια. δε γινονται με το ζορι. αυτο το πραμα ειναι αρρωστια.
2. μονο οι πνευματικα αναπηροι θα ψηφισουν σε τουτη τη χωρα. αυτοι που δε σκεφτονται για τον εαυτο τους να δουν το χαλι που δεν υπαρχει επιλογη, και τους παρασυρει το πληθος η κρεατομαζα των πολλων με τις ανουσιες φωνες τους, και τα κομματα με τη προπαγανδα τους. οσοι ψηφισουν τη κυριακη ειναι θυματα και συνενοχοι στο εγκλημα που διαπραττουν οι πολιτικοι στη χωρα μας, σαν να τους λετε συνεχιστε το εργο σας!
3. αυτο το ποστ με τις αυτοκτονιες μαρκελα δε το καταλαβα. οι πολιτικοι χαρακτηριζουν ψυχοπαθεις οσους το κανουν, λες και μπορουν να ζησουν διαφορετκα, για να παραμεινουν ανεπηρεαστοι. σκεφτομαι οτι σε λιγο θα οργανωνονται ομαδικες αυτοκτονιες στο συνταγμα απλα και μονο για να τους λερωσουν το πεζοδρομιο. τοτε ο μπατσουλης τι θα κανει ? θα χειροδικει πανω σου για να σε αποτρεψει απ'το να αυτοκτονησεις ? θα φτασουμε να μαζευουμε τα πτωματα και να τα πεταμε στο χαντακι για να μπορουμε να περπατησουμε στο δρομο. ειναι ουσιαστικα αλλος ενας πολεμος, οικονομικος ομως και χωρις οπλα. τα οπλα αυτη τη φορα ειναι η φτωχεια.
26-04-2012, 19:18 #621
Είναι σκληρό το θέμα με τις αυτοκτονίες αλλά και απο την άλλη μεγάλη αδυναμία αυτων που το έκαναν, το σκέφτονται ή έστω κάνουν αποτυχημένη απόπειρα όπως ο 50χρονος στο Μετρο. Ναι ακούγομαι σκληρή και θα μου πείτε με θυμό ή με ειρωνία οτι εγώ μπορει να είμαι μια χαρά ή οτί δεν μπορούμε να κρίνουμε χωρίς να ξέρουμε πως βιώνουν τις καταστάσεις αυτές. Δεν είναι όμως έτσι γιατι είμαι πολύ κοντά στον άνθρωπο και τον νιώθω και λυπάμαι πολύ για όλα αυτα που συμβαίνουν και στεναχωριέμαι! Απλά η ζωή είναι για να παλέυεις μέχρι να πεθάνεις. Τι θα καταφέρεις με το να αυτοκτονήσεις? Τίποτα απολύτως! Τι θα μου πείτε? Οτι ηρέμησε? ΟΧΙ! Αλλά δημιουργει περισσότερες καταστροφες..
Δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα που δεν νοιάζεται για τους πολίτες της και αντι να είναι κοντά μας ήταν ΠΑΝΤΑ εναντίον μας και φυσικά συνεχίζεται.. Απο την μια θα ήθελα να βάλω μια βόμβα σε αστυνομίες, βουλή κλπ κλπ και να εξαφανιστούν ακομα και οι άνθρωποι τους και να φτιαχτουν όλα απο την αρχη με αξιοκρατία και αγάπη για τον κάθε πολίτη. Τι μπορούμε να κάνουμε? Να πάρουμε τα τανκς και να τους επιτεθούμε με όπλα? Μας καταχράστηκαν τόσα χρόνια, για μια ζωή είμασταν δούλοι τους. Δουλεύουμε για να μας τα παίρνουν, όλα αυξάνονται και οι μισθοι μειώνονται ποσο αξιοκρατικο και τίμιο!
Αυτό που βλέπω είναι οτί όντως είμαστε Μαλάκες όπως έλεγε και το βίντεο γιατί πιστεύω πολύ οτι θα βγει πάλι κάποιο απο τα μεγάλα κόμματα και μετά? Τι γίνεται μετά? Ποιος θα φταίει? Και μετά αντε πάλι να αρχίσουμε τις αντιδράσεις γιατί ρε φίλε? Αφου εμεις τους ψηφίσαμε γιατί αντιδράς?
Τέλος πάντων μπορεί να σας κούρασα απλά ήθελα να τα πω κάπου..
26-04-2012, 19:37 #622
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΑΥΤΗ . ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ..........
Κουράστηκα να βλέπω γύρω μου, δίπλα μου, κοντά μου, ανθρώπους εξαθλιωμένους, ταπεινωμένους, απογοητευμένους, πεινασμένους.
Δεν αντέχω να βλέπω παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς να έχουν φάει γιατί δεν έχουν να φάνε.
Δεν μπορώ να βλέπω τους ανθρώπους που μας γέννησαν, μας μεγάλωσαν να τρώνε ξύλο από τα ματ, αυτοί οι περήφανοι άνθρωποι, που τόσο κόπιασαν στη ζωή τους, που τους βλέπεις πάντα να περπατάνε μαζί, χεράκι χεράκι, πάντα μαζί στα δύσκολα και στα εύκολα, αυτοί οι άνθρωποι να φτάνουν στα 70 και να πέφτουν στο πεζοδρόμιο χτυπημένοι γεμάτοι αίματα, από το χέρι κάποιου τέρατος που νομίζει ότι κάνει ένα επάγγελμα. Που εκείνη την ώρα με το αίμα αυτών των γερόντων αυτός βγάζει το ψωμί του και το ψωμί των παιδιών του.
Δεν αντέχω να βλέπω το παιδί μου να μην έχει όνειρα, να φοβάται για το αύριο, να μην μπορώ να του προσφέρω τίποτα, να μην μπορώ να του προσφέρω ούτε και την ασφάλεια, την θαλπωρή, την σιγουρια γιατί κι εγώ φοβάμαι..
ioannabaltsaki.blogspot.com
http://olympia.gr
υ.γ. κουράστηκα ναι μεν, αλλά λέω ακόμα να την παλέψω.. συγγνώμη είμαι κι εγώ στις μαύρες μου, αλλά δεν το βάζουμε είπαμε κάτω!Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
26-04-2012, 19:40 #623
...μ'αρεσει που η ηλιθια σ'αυτο το μπλογκ εχει αναρτηση με τιτλο "ψηφιστε σωστα" χαχαχαχα
27-04-2012, 02:53 #624
Κουίζ: Ποιά είναι η χώρα;
1. Δεν υπήρχαν λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος. Ο ηλεκτρισμός ήταν δωρεάν για όλους τους πολίτες της.
2. Δεν υπήρχαν τόκοι στα δάνεια. Οι τράπεζες της ήταν κρατικές και τα δάνεια δίνονταν, σύμφωνα με το νόμο, σε όλους τους πολίτες της με μηδενικό (0%) επιτόκιο.
3. Η κατοικία θεωρείτο ένα ανθρώπινο δικαίωμα στη χώρα.
4. Όλα τα νεόνυμφα ζευγάρια λάμβαναν 60.000 δηνάρια (περίπου 50.000 δολάρια ΗΠΑ) από τη κυβέρνηση για να αγοράσουν το πρώτο τους διαμέρισμα και για να βοηθηθούν στο ξεκίνημα της οικογένειας τους.
5. Η παιδεία και οι ιατρική περίθαλψη ήταν δωρεάν. Πριν την άνοδο του ηγέτη τους στην εξουσία, μόνον το 25% των κατοίκων ήξεραν ανάγνωση και γραφή. Σήμερα το ποσοστό αυτό είναι 83%.
6. Όσοι αποφάσιζαν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του αγρότη, λάμβαναν δωρεάν αγροτική γη, δωρεάν αγροτική κατοικία και δωρεάν εξοπλισμό για να ξεκινήσουν τις φάρμες τους.
7. Όσοι δεν μπορούσαν να βρουν την εκπαίδευση ή την ιατρική περίθαλψη που χρειάζονταν στη χώρα, λάμβαναν χρηματοδότηση από τη κυβέρνηση για να πάνε στο εξωτερικό (συν 2.300 δολάρια/μήνα για έξοδα διαμονής και μετακινήσεων).
8. Η κυβέρνηση της χώρας επιδοτούσε το 50% του κόστους αγοράς ιδιωτικής χρήσης οχημάτων.
9. Η τιμή της βενζίνης ήταν 0,14 δολάρια/λίτρο.
10. Η χώρα δεν έχει εξωτερικό χρέος και τα συναλλαγματικά της αποθέματα φτάνουν τα 150 δισ. δολάρια (σήμερα, τα κεφάλαια αυτά έχουν “παγώσει” παγκοσμίως).
11. Αν κάποιος κάτοικος δεν μπορούσε να βρει εργασία μετά την αποφοίτησή του, το κράτος του κατέβαλε το μέσο μισθό του επαγγέλματος που θα λάμβανε αν ήταν εργαζόμενος, μέχρις ότου έβρισκε εργασία.
12. Ένα μέρος των πωλήσεων πετρελαίου της χώρας, πιστωνόταν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των πολιτών.
13. Κάθε μητέρα που γεννούσε ένα παιδί λάμβανε 10.000 δολάρια ΗΠΑ.
14. Σαράντα καρβέλια ψωμί κόστιζαν 0,15 δολάρια.
15. Το 25% των κατοίκων έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο.
16. Ο δολοφονημένος πια ηγέτης της είχε ξεκινήσει το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο του κόσμου, γνωστό ως Great Man-Made River, ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε νερό σε ολόκληρη την ερημώδη χώρα.
Τη βρήκατε;! Όχι δεν είναι καμιά από τις “πολιτισμένες” και βιομηχανικές χώρες του Δυτικού ημισφαιρίου. Μιλάμε για τη Λιβύη του “κακού” Καντάφι, ναι σωστά διαβάσατε και γι’ αυτό στη Λιβύη βομβαρδίζουν οι: Total, ENI, BP, Repsol, Exxon Mobil, Chevron, Occidental Petroleum, Hess και Conoco Phillips. Καλώς ορίσατε στον φαρισαϊκό-δολοφονικό κόσμο του σήμερα.
27-04-2012, 07:03 #625
Εμενα μου φαινεται σαν blogoειδηση του στυλ , ξυπναω πινω το πρωινο μου καφε και γραφω και μετα γινεται clopy-paste απο τους αλλους. Αλλωστε απο αυτους που θα την διαβασουν , ουτε το 1% δεν θα ψαξει να βρει την αληθεια. Μπορει να κανω και λαθος.
Ενισταμε κυριως γιατι ειναι στοχευμενο και γιατι ακομα και για την Ελλαδα που δεν ειναι στην καλυτερη κατασταση , μπορεις να γραψεις κατι τετοιο και να μοιαζει παραδεισος (οχι τοσο δηλαδη οτι δεν ειναι αληθεια τα λεγομενα , αλλα στην τελικη ειναι μπουρδα).
πχ παιδεια δωρεαν και ελλαδα , επιδομα για παιδι και ελλαδα (οχι ολα μαζι) , πανεπιστημιακα πτυχια και ελλαδα , ανθρωπινο δικαιωμα η κατοικια ειναι παντου και λιγη σαλτσα και το εφτιαξες.
Φυσικα μπορει να κανω και λαθος...[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
27-04-2012, 09:05 #626
αν σου πω που το βρηκα θα γελασεις...
οσο για το τελευταιο περι κατοικιας, ισως να εχεις ακουστα τον φορο ιδιοκατοικησης που σκοπευουν να περασουν εδω και θα πληρωνουμε νοικι για να μενουμε στο ιδιο μας το σπιτι!
27-04-2012, 09:18 #627
- Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
Αυξήσεις ΣΟΚ σε εισιτήρια, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ μετά τις εκλογές
ΝΕΟ
Αμέσως μετά τις εκλογές αναμένεται κύμα αυξήσεων
σε όλες τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας,
με αποκορύφωμα τις τιμές των εισιτηρίων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς,
των τιμολογίων της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ.
Οι διοικήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων αναμένεται να καταθέσουν σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών τα τριετή επιχειρησιακά τους σχέδια, τα οποία προβλέπουν τις προαναφερόμενες αυξήσεις - σοκ σε ποσοστό που φθάνουν το 25% στις τιμές εισιτηρίων των μέσων μεταφοράς και του ΟΣΕ από το 2013.
Αναλυτικότερα, τα εισιτήρια σε μετρό, τραμ, λεωφορεία και στα τρένα (ΗΣΑΠ) αυξάνονται στο 1,75 ευρώ από 1,40 ευρώ που είναι σήμερα.
Αντίστοιχες αυξήσεις προβλέπεται να γίνουν στα μειωμένα εισιτήρια, που ισχύουν για πολύτεκνους, φοιτητές και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Οι τιμές των εισιτηρίων αυτών αναμένεται να διαμορφωθούν σε 0,90 ευρώ και 0,75 ευρώ αντίστοιχα, από 0,70 και 0,60 που ανέρχονται σήμερα.
Ακριβότερα κατά 25% θα κοστίζει αντίστοιχα κάθε επιβίβαση στον προαστιακό σιδηρόδρομο και τα τρένα του ΟΣΕ. Στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει επίσης να προβλέπεται επιτάχυνση της αποκρατικοποίησης της εταιρείας έως το τέλος του χρόνου, παρά το γεγονός ότι αρχικώς αυτή είχε οριστεί για το 2013.
Σημαντικές αυξήσεις αναμένονται και στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Το νέο Μνημόνιο προβλέπει ότι τα τιμολόγια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να προσεγγίσουν το αργότερο μέχρι και το 2013 το επίπεδο των (υψηλότερων κατά περίπου 65%) τιμολογίων της χονδρικής, με εξαίρεση μόνο των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Απαιτεί επίσης να επιβληθούν αυξήσεις και στα τιμολόγια για τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης, οι οποίες αναμένεται να αποκρατικοποιηθούν περαιτέρω μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012.
Επίσης, το Μνημόνιο απαιτεί και αυξήσεις των τιμολογίων για τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης, οι οποίες αναμένεται να αποκρατικοποιηθούν περαιτέρω μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012.
....................................
http://www.webdaily.gr/news/economy/item/7398
27-04-2012, 11:15 #628
Joann αφού μας έχουν στραγγίξει, από που θα βρούμε να δώσουμε πιά;
Και μπορεί να μου απαντήσει κάποιος ειλικρινά, όταν δεν έχεις πια φράγκα να δώσεις τί κάνεις; πώς την παλεύεις;
Πάντως, οι περισσότεροι για να σας βοηθήσω, δεν έχουν απάντηση.. προσωπικά ακόμα δεν έχω φτάσει σ' αυτό το σημείο, αλλά θάθελα μια απάντηση..Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
27-04-2012, 11:35 #629
Δέν τους αρκεί απλά να μας στραγγίξουν.
Αφού ο μηχανισμός τους μας πάρει κάθε υλικό (από την οδοντόβουρτσα μέχρι το σπίτι) θα συνεχίσει μέχρι να μας μετατρέψει σε άβουλους υπηρέτες του. Και όταν είναι σίγουρο πως φτάσαμε στην απόλυτη εξαθλίωση, μετά (...εντελώς ξαφνικά!!) θα μας δώσει ξανά το όραμα της υλιστικής δημιουργίας. Και φυσικά θα το ξαναχάψουμε, γιατί στο μεταξύ δέν νοιαστήκαμε εμείς οι ίδιοι ποτέ γιά την πνευματική μας τροφή και την (πραγματική...) παιδεία των παιδιών μας.διαρκής αναθεώρηση ________________________________________ Β α σ ί λ η ς
27-04-2012, 12:01 #630
- Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
μαρκέλα, αν ο βασικός μισθός στον ιδιωτικό τομέα είναι τώρα 500 ευρώ νομίζω,
-έχω γνωστά άτομα που παίρνουν 480 ευρώ και μερικοί δουλεύουν και ανασφάλιστοι-
με τις νέες μειώσεις:
Μείωση 15% του εργατικού κόστους στην Ελλάδα έως το 2014 προτείνει η Κομισιόν
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4712259
στο πόσο θα κάτσει η μπίλια; Στο 380 ή λέω πολλά;
Aν απ' αυτά βγάλεις 3.50 Χ 22 =77ευρώ για εισιτήρια
-αλήθεια ποιος δουλεύει (αν δουλεύει) πενθήμερο;-
φεύγει το 1/5 του όποιου μισθού σε εισιτήρια
θα σου μένουν 300 ευρώ και πολλά λέω