Κόψιμο Καπνισματος και Κατάθλιψη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Banned
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    33

    Κόψιμο Καπνισματος και Κατάθλιψη

    Καλησπέρα σας,

    Ήθελα να κάνω μία ερώτηση, έχω περάσει διάφορες ψυχολογικές διακυμάνσεις, πριν 3 χρόνια ξεκίνησαν όλα με κατάθλιψη όπως νομίζω – φάρμακα δεν πήρα- και τα τελευταία 1-2 χρόνια ήμουν καλύτερα αν όχι καλά…

    Εδώ και 3 μέρες έκοψα το κάπνισμα μαχαίρι, και νιώθω ότι σιγά σιγά αυτή η μαυρίλα επιστρέφει, δεν μπορώ να κοιμηθώ, νιώθω κενή και όλα τα συνεπακόλουθα…. Τώρα που το σκέφτομαι, και τότε είχα πάλι κόψει το κάπνισμα και ξεκίνησαν κάτι που τότε δεν το είχα συνδέσει και φυσικά επειδή δεν την πάλευα με όλα μαζί τότε το ξανάρχισα…

    Έχει κανείς εμπειρία με κάτι τέτοιο? Εννοώ μπορεί το κόψιμο να προκαλεί κατάθλιψη?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Αθηνα
    Posts
    312
    Κουκλα καπνιζω χρονια,το εχω κοψει κανα δυο φορες -λογω χρηματων- και ναι την πρωτη εβδομαδα χαλιεσαι πολυ.. Αλλα φαντασου οτι ενας ανθρωπος που δεν ειχε ποτε του ουτε καν ταση για καταθλιψη οταν το κοβει χαλιεται πολυ,για μια εβδομαδα ειναι αλλος ανθρωπος,ολο νευρα και γκρινια και δε μπορει να χαρει με τιποτα. Εσυ που εχεις και ιστορικο ειναι λογικο να βιωνεις μια δυσαρεστη κατασταση που μοιαζει με καταθλιψη.

    Μετα απο μια-δυο εβδομαδες θα εχεις στρωσει,θα μπορεις να συνεχισεις κανονικα την ζωη σου χωρις αυτο. Βεβαια θα ζηλευεις οταν οι αλλοι αναβουν μπροστα σου αλλα θα το ξεπερασεις μετα απο λιγες μερες και αυτο και μετα θα σε ενοχλει ο καπνος.

    Χαλαρωσε και μην σκεφτεσαι την καταθλιψη,οσο την σκεφτεσαι ερχεται αυτη ξανα.. Γενικα δεν εχει σχεση με το τσιγαρο,να το ξερεις,η νικοτινη για να καθαρισει απο τον οργανισμο θελει πολυ μικρο χρονικο διαστημα,αυτο που σε τρελαινει μετα ειναι οτι εχεις μαθει να απαλυνεις το αγχος με το τσιγαρο και μεχρι να επανελεθεις στα φυσιολογικα σου θελεις λιγο παραπανω καιρο..

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    athens
    Posts
    700
    ναι κ εγω προσπαθούσα να το κόψω γτ ειχα προβλημα κ εχω στο λαιμο κ ενιωθα μια δυστυχια..τωρα καπνιζω 7 τη μέρα ..
    παντως μια περιοδο 1 χρονο το χα κοψει με πολυ θέληση και την πεποιθηση οτι μ κανει παρα πολυ κακο κ ημουν μια χαρα δεν το χα κοψει μαχαιρι με νικορετ τσιχλες..ισως εξαρταται και το πως εισαι ψυχολογικα αυτην την περιοδο κ αυτη η απωλεια να σε επιβαρυνει..
    [url]http://psychilogos.blogspot.com/[/url]

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2015
    Posts
    2
    Καλησπέρα, έκανα εγγραφή για να απαντήσω, αν και χρόνια αργότερα, πως κι εγώ έχει 4 μέρες που διέκοψα το κάπνισμα και νιώθω πως η κατάθλιψη μου έχει χτυπήσει τη πόρτα. Νιώθω πως δεν έχω νόημα να σηκωθώ το πρωί, φοβάμαι να μείνω μόνη, στεναχωριέμαι όταν πέφτει ο ήλιος (είναι και χειμώνας και νυχτώνει από τις 5!), δε μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια, κλαίω συνέχεια, νιώθω πως έχω έρθει σε αδιέξοδο,μου έχει κοπεί η όρεξη (το μόνο καλό,μπας και χάσουμε κανένα κιλό). Καμιά φορά σκέφτομαι μήπως είναι συμπτωματική η εμφάνιση της κατάθλιψης με τη διακοπή του καπνίσματος, αλλά μια φίλη μου γιατρός πιστεύει πως αυτό τη προκάλεσε... είναι ότι τόσα χρόνια καταπίεζα με τον εθισμό μου αυτό, τώρα βγαίνουν στην επιφάνεια. Τραγικό να δώσω πανελλαδικές 32 χρονών μουλάρα??? Ας ελπίσουμε πως θα περάσει. Θα 'θελα όμως να μάθαινα ύστερα από τόσα χρόνια πώς είσαι και πώς χειρίστηκες αυτή τη κατάσταση φίλη anwnimi3. Καλό κουράγιο σε όλους μας.

Similar Threads

  1. Σταμάτημα καπνίσματος
    By ioannis2 in forum Άλλες Εξαρτήσεις
    Replies: 6
    Last Post: 17-07-2012, 13:01
  2. Αγχολυτικα και κοψιμο
    By Lacrymosa in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 1
    Last Post: 23-12-2011, 11:07
  3. Κοψιμο τσιγαρου
    By νικος32 in forum Άλλες Εξαρτήσεις
    Replies: 10
    Last Post: 01-09-2011, 02:49
  4. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
    By Helena in forum Με καφέ και συμπάθεια....
    Replies: 89
    Last Post: 04-07-2009, 01:12
  5. κοψιμο χαπιων
    By νικος32 in forum Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια
    Replies: 1
    Last Post: 01-08-2008, 13:08

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •