Results 1 to 15 of 37
Thread: Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
-
01-01-2015, 23:22 #1
Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
Καιρό πολυ σκέφτομαι να κόψω το τσιγάρο όπως οι περισσότεροι καπνιστές φαντάζομαι... Μόνο μία φορά το έχω προσπαθήσει με αυτοκόλλητα νικοτίνης και απέτυχα παταγωδώς, δεν ξέρω αν έμεινα ολόκληρη μέρα χωρίς τσιγάρο. Να πω πως είμαι από τους πιο άρρωστους καπνιστές που ξέρετε, στο γυμνάσιο μπήκα με πακέτο, μιλάμε δηλαδή για 19 χρόνια... επίσης το βράδυ θα ξυπνήσω τουλάχιστον μία φορά, όχι για να πάω στην τουαλέτα, αλλά για να καπνίσω...
Τα οικονομικά μου όπως ξέρετε είναι ένα αίσχος, πριν πάρω το λαπ τοπ μου (τον Σεπτέμβρη νομίζω το πήρα) κάπνιζα αφορολόγητα, επειδή όμως μπροστά από την οθόνη τα τσιγάρα καίγονται μόνα τους το γύρισα στον καπνό, που κάπνιζα και τις καλές μου οικονομικά μέρες... Επειδή από σήμερα περίμενα πως θα είμαι χωρίς καθόλου δουλειά και η μάνα διαθέτει το πολυ 40ευρώ (και πάλι καλά) για τσιγάρα μου κι εγώ θέλω πάνω από 100, έπρεπε κάτι να κάνω ώστε να μην αρχίσω να τρώω τις σάρκες μου...
Ηλεκτρονικό τσιγάρο, οικονομικότατο... στην τιμή του αφορολόγητου βγαίνει περίπου αλλά δεν καίγεται μόνο του... Πριν καμιά δεκαριά μέρες λοιπόν απέκτησα κι εγώ ένα τέτοιο... για οικονομικούς κυρίως λόγους... και ως κλασσική ελληνιδα πρώτα το πήρα και μετά άρχισα να μαθαίνω γι αυτό...
Οι έρευνες που έχουν γίνει πάνω στο θέμα άπειρες... έρευνες πληρωμένες από εταιρείες καπνού, έρευνες πληρωμένες από το ηλεκτρονικό τσιγάρο... και βέβαια η καθεμία λέει τα δικά της... θα σας πω κι εγώ λοιπόν τα δικά μου...
Όταν το πήρα, δεν το ξεκίνησα αμέσως γιατί είχα 2-3 καπνούς στην άκρη και προφανώς δεν θα τους πέταγα... έκανα όμως το λάθος όπως αποδείχτηκε και το βράδυ το δοκίμασα... Ε το πρωί δεν ήθελα να καπνίσω το κολοτσίγαρο με τίποτα... μου είχε φανεί τόσο καθαρό το ηλεκτρονικό που σιχαινόταν ο οργανισμός μου το άλλο... επειδή όμως είμαι τσιφούτης δεν πέταξα τους καπνούς και μετά απο δυο τρεις μέρες κάπνιζα ταυτόχρονα... μέχρι που ήρθε το σημείο που το ηλεκτρονικο μου φαινόταν πολύ φτωχό, είχα ανάγκη το μπούκωμα του καπνού... Πριν από κάνα τρίωρο όμως μου τελείωσε ο καπνός και θα αναγκαστώ να το συνηθίσω πάλι μιας και δεν έχω λεφτά για καπνό... Αυτό που θέλω να πω είναι πως όσοι αποφασίσετε να το ξεκινήσετε μην κάνετε το λάθος να το κάνετε ταυτόχρονα... πρώτα πετάξτε τα τσιγάρα σας και μετά αρχίστε...
Λοιπόν αυτές τις τρεις μέρες που δεν κάπνιζα (το ηλεκτρονικό το ατμίζεις δεν το καπνίζεις, επειδή έχει ατμό) όσο κουφό κι αν σας φανεί είδα διαφορά... Καταρχάς το ηλεκτρονικό δεν έχει φωτιά, άρα γλιτώνεις άπό όλες τις ουσίες τις καύσης και του καπνού... Το σκεπτικό είναι να αντικαταστήσεις το τσιγάρο με αυτό, στο οποίο θα μειώνεις την νικοτίνη. Έχει υγρά με διάφορες γεύσεις καπνού, αλλά και άλλες όπως φρούτων πχ με διαφορετικά ποσοστά νικοτίνης... ώσπου να μηδενίσεις την νικοτίνη και να ατμίζεις μόνο γεύση, μέχρι να το κόψεις κι αυτό...
Από διάφορους που έψαξα στο ιντερνετ, όλοι βλέπουν διαφορά στην υγεία τους, σαν να μην καπνίζουν, επανέρχεται γεύση και όσφρηση όπως επίσης και η αντοχή στις σκάλες πχ. Το άλλο όμως που οι περισσότεροι λένε είναι πως δεν μπορούν μετά να κόψουν το άτμισμα... Έχω πειστεί κι εγώ πως είναι υγιεινότερο από το κάπνισμα αλλά όχι καλό. Αυτοί που το "κατηγορούν" θα πρέπει να το συγκρίνουν με το τσιγάρο και όχι με την εισπνοή την καθαρή... Αν και η αλήθεια είναι πως αυτό το μαραφέτι υπάρχει μόνο 15 χρόνια άρα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου δεν μπορούμε να ξέρουμε... Δεν καταλαβαίνω όμως πως είναι χειρότερο ένα προιόν (ας δεχτώ πως εκτός της νικοτίνης, που είναι δηλητήριο έχει κι άλλες) που έχει 5 καρκινογόνες ουσίες ή μάλλον που ενδέχεται να έχει, είναι χειρότερο από ένα προιόν που αποδεδειγμένα έχει 400κατι.
Αν υπάρχουν κι άλλοι εδώ ατμιστές θα ήθελα να ακούσω την εμπειρία τους... καθώς και καπνιστές που το σκέφτονται, τις απορίες τους ή τους ενδοιασμούς τους..
- 03-01-2015, 01:41 #2
Βέβαια αυτό το τσιγάρο δεν προσφέρει την "συντροφιά" του κανονικου και αυτό είναι μια δυσκολία επειδή σε ξεκολάει βέβαια, άρα είναι καλό... και αυτό επίσης σε κάνει να ατμίζεις κυρίως επειδή έχεις ανάγκη την ουσία και όχι για όλους τους άλλους λόγους που ανάβουμε τσιγάρο... Βέβαια μετά το φαί και το βράδυ που ξαπλώνω δεν παλεύεται εύκολα η κατάσταση...
03-01-2015, 09:55 #3
Καλημέρα καθεύτη. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο το είχα χρησιμοποιήσει και εγώ πριν 3 χρόνια. Συνολικά το χρησιμοποίησα για 3 μήνες σερί χωρίς να καπνίζω κανονικό τσιγάρο. Δυο τρεις φορές έκανα τράκα από φίλο στριφτό αλλά το έσβηνα γιατί μου έφερνε αηδία. Από παρενέργειες τίποτα, μόνο όταν το παράκανα στην αρχή με πόναγε λίγο το στομάχι μου. Σιγά σιγά είχα μοιράσει τα υγρά σε καπνικά και μηδενικά μέσα στη μέρα και στο τέλος άτμιζα μόνο μηδενικά με άρωμα. Λοιπόν μετά από λίγο καιρό είδα τεράστια διαφορά. Πάνε οι ταχυπαλμίες και το αγκομαχητό στις σκάλες, επανήλθε όσφρηση-γεύση, καθαρό κεφάλι το πρωί. Η μαλακία που έκανα είναι ότι άρχισα σε κάποια φάση τις τράκες κατά τη διάρκεια διακοπών που ήμουν γενικά χαλαρός με αποτέλεσμα να ξαναπάρω πακέτο. Ε από τότε όσες φορές και αν προσπάθησα να ξαναρχίσω το άτμισμα δεν τα κατάφερα. Οπότε η δική μου συμβουλή είναι να μπεις με καπνικά για αρχή και σιγά σιγά σε ώρες της ημέρας που βλέπεις ότι δεν χρειάζεσαι νικοτίνη να βάλεις μηδενικά. Όσο και να θέλεις να ανάψεις ένα κανονικό δείξε πυγμή και μην το κάνεις. Επίσης όταν σε παίρνει οικονομικά πάρε ένα καλό ατμιστή και μια καλή μπαταρία.
03-01-2015, 13:55 #4
Δεν θέλω να μπω στο τρυπάκι του καλού ηλεκτρονικού τσιγάρου... Γιατί λίγο που το έψαξα είδα πως έχει και πολυ καλά και πολύ στυλάτα προιόντα, και αν μπω σ' αυτό το τρυπάκι, νομίζω πως θα πρέπει να κόψω και το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως χόμπι μετά... Η μπαταρία άλλωστε μου βγάζει μία μέρα και κάτι και έχω δύο.. οπότε δεν παίζει να μείνω που αυτό θα ήταν πρόβλημα..
Οσο για τα υγρά με μηδενική νικοτίνη, τα σκέφτηκα κι εγώ γιατί μερικές φορές ατμίζω από συνήθεια απλά... τη συνήθεια της κίνησης.. αλλά αυτή η μπούρδα την συνήθεια της κίνησης δεν στη γεμίζει...
Τώρα έχω λυσάξει για τσιγάρο και δεν έχω ευτυχώς... θα περάσει...
04-01-2015, 02:27 #5
Καλησπερα σου κ απο εδωπερα,δεν εχω καπνισει στην ζωη μου για να σου πω αναλογη ιστορια ομως θελω να σου πω ενα μεγαλο μπραβο που κανεις κινησεις για να καλυτερευσεις την ζωη σου,Ειδικα στον τομεα καπνισμα επειδη καπνιζεις 19 ετη οπως λες πρεπει να εισαι πολυ εθισμενη κ η κινηση που κανεις τωρα να το σταματησεις ειναι αξιεπαινη,Μαλλον πως εισαι σε καλο δρομο να σταματησεις κ τα ναρκωτικα να θεραπευτεις απο την καταθλιψη κ πανω απο ολα να ζησεις καλυτερα
05-01-2015, 01:43 #6
Καλησπερα φιλη μου,εισαι λιγο καλυτερα σημερα?Περιμενω νεα σου να εισαι στο φορουμ οσο γινεται περισσοτερο μην απομονωνεσαι
05-01-2015, 19:44 #7
εγω εχω το ηλεκτρονικο 6 μερες.
αυτο που κανω ειναι το πρωι να καπνιζω κανονικα τσιγαρα και πολυ περισοτερα και μετα να αρχιζω να ατμιζω!
τι να πω!ειναι η τριτη φορα που δοκιμαζω τσιγαρο ηλεκτονικο,αυτο ειναι πολυ καλιτερο απο τα αλλα,αλλα δεν βλεπω να τα καταφερνω!
το πρωι που σηκωνομαι παιζω για ενα 3ωρο pacman δεν μπορω να εχω στα χερια μου το ηλεκτονικο και να παιζω ταυτοχρονα!
σε αυτο το 3ωρο κανω ενα πακετο και αν παιξω και το απογευμα να και το δευτερο πακετο!
μαλλον πρεπει να κοψω τον pacman!!!!
μακαρι να μπορουσα να το ελατωσω!
πριν ενα μηνα χασαμε ενα φιλο απο καρκινο στον πνευμονα και τωρα μαθαμε οτι αλλη μια φιλη εχει και της δηνουν ενα χρονο ζωης!
06-01-2015, 05:19 #8
Μαρία στην ουσία το τσιγάρο του πακμαν καίγεται μόνο του όπως και τα περισσότερα τσιγάρα γενικά μπροστά από τον υπολογιστή... Μια καλή λύση θα ήταν να μην έχεις καθόλου τσιγάρα ή αν δεν μπορείς κράτα το τσιγάρο του πακ μαν σβηστό. Ή καλύτερα πέτα τα τσιγάρα και κράτα ένα μικρό μολύβι αντί του τσιγάρου... μισό μολύβι δηλαδή... και κάθε μισή ώρα που θα θες τζούρα, ανάμεσα απ' τις πίστες άτμισε.. δοκίμασε αυτό που σου λέω.. ίσως δουλέψει...
Αυτό που κατάλαβα εγώ πάντως είναι πως το πακέτο πρέπει να το πετάξεις όταν πάρεις το ηλεκτρονικό.. αν το έχεις δεν γίνεται να μην καπνίζεις, αν δεν το έχεις η δυσκολία είναι αμελητέα..
Αν και πρέπει να σου πω πως είναι κάποιες φορές που λυσσάω για τσιγάρο, αλλά δεν έχω... και δεν λυσσάω και τόσο ώστε να βγω να πάρω(ειδικά μ' αυτό το κρύο).
Πάντως είμαι ήδη πέντε μέρες χωρίς τσιγάρα, χωρίς ιδιαίτερο ζόρι. Σ' αυτό το πενθήμερο έχω κάνει μόνο ένα τσιγάρο κανονικό (που το έκανα και τράκα) και το κάπνισα με το καφεδάκι μου ένα απόγευμα. Ε τελικά δεν το απήλαυσα όσο περίμενα... παρόλο που ώρες ώρες λυσσάω...
Υ.Γ. Μυσπ έχεις μήνυμα
07-01-2015, 01:19 #9
Καλησπερα φιλη μου τωρα σου απαντησα στα εισερχομενα κ παλι μπραβο για το καπνισμα εισαι σε πολυ καλο δρομο για να καλυτερευσεις την ζωη σου σε αρκετους τομεις δεν επαναπαυεσαι κ αυτο ειναι οτι καλυτερο!Περιμενω κ αλλα πραγματα απο σενα κ τα καταφερνεις!
07-01-2015, 20:38 #10
Καλησπερα ειμαι και εγω εικοσι χρονια καπνιστης.ειχα κοψει το καπνισμα τον αυγουστο του 2011 μεχρι τον επομενο αυγουστο αλλα καπνιζα κανναβη κ στις ξηρασιες του καλοκαιριου το ξαναρχισα.απο 1 οκτωμβριου ειμαι με ηλεκτρονικο τις πρωτες δεκα μερες τιποτα μετα ηρθε η αδερφη μου απο εξωτερικο και για δεκα μερες καπνιζα τρια την ημερα μολις εφυγε παλι εκανα τρια την εβδομαδα και το κρατησα μεχρι τα χριστουγεννα.στις γιορτες καπνισα λιγο παραπανω σε βαθος δυο εβδομαδων καμια δεκαπεντε το πολυ αλλα ειδα οτι με τραβουσε να το ξαναρχισω.απο την νεα χρονια λεω να μην το ξαναβαλω στο στομα μου και να πω τον ψυχιατρο μου να μου κανει βελονισμο τον μαρτιο να τελειωνω με αυτην την αηδιαα που λεγεται καπνισμα.καταρχην να σου πω οτι τα τρια που εκανα μεσα στην εβδομαδα δεν τα ευχαριστιομουνα ολα.τρελλη διαφορα στην γευση στην οσφρηση και φυσικα αντοχη ατελειωτη με διπλες προπονησεις την ημερα και με μια χουφτα ψυχοφαρμακα ολα αυτα.
07-01-2015, 23:51 #11
Καλησπερα φιλη μου,εισαι λιγο καλυτερα σημερα?τωρα σε βλεπω συνδεδεμενη κ χαιρομαι δες κ το μηνυμα μου στα εισερχομενα
08-01-2015, 01:07 #12
μαμρα γιατί θες βελονισμό? έχεις δοκιμάσει να μην έχεις τσιγάρα στο σπίτι και δεν μπόρεσες? και κάνουν οι ψυχίατροι βελονισμό?
Εγώ πάντως δύο άτομα ξέρω που έχουν κάνει βελονισμό, ο ένας μάλιστα για το τσιγάρο, και κανένας από τους δύο δεν είδε αποτέλεσμα... νομίζω πως θέλει να έχεις πάρει πολύ γερή απόφαση πριν το βελονισμό, πως δεν είναι και τόσο μαγικός όσο φαντάζεσαι... Τι να σου πω βέβαια δεν ξέρω... Μάλλον εσύ θα μου πεις όταν τον κάνεις...
Μαρία εσύ πως τα πας? Εγώ έχω να καπνίσω 8 μέρες και βλέπω τεράστια διαφορά... Σήμερα ανέβηκα τρέχοντας τις σκάλες στο μετρό και δεν λαχάνιασα... και ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω... επίσης μυρίζω πάρα πολύ εντονα και ίσως δεν είναι και τόσο ευχάριστο αυτό.. αλλά μάλλον θα το συνιθίσω... νομίζω βέβαια πως θέλω να τρώω παραπάνω... αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρη γι αυτό... γιατί έχω θέμα με το να υπολογίζω το φαγητό... ελπίζω να μην παχύνω μόνο...
Μυσπ δεν ξέρω γιατί αλλά δεν μπορώ να δω τα εισερχόμενα μου γι αυτό δεν σου απάντησα ακόμα... θα προσπαθήσω και λίγο πριν βγω αλλιώς... θα δω τι θα κάνω...
08-01-2015, 01:22 #13
Καλησπερα φιλη μου,σχετικα με αυτο που λετε εδωπερα ουτε εγω εχω μαθει κατι καλο για τον βελονισμο μια φιλη της μητερας μου φανατικη καπνιστρια εκανε σταματησε το καπνισμα προσωρινα τωρα καπνιζει παλι,παντως ειμαι πολυ ικανοποιημενη μαζι σου φαινεται οτι προσπαθεις σοβαρα για το καλυτερο ειναι σημαντικη αποφαση να σταματησεις το καπνισμα ειδικα μετα απο τοσα χρονια που καπνιζεις,περιμενω περισσοτερα βηματα απο εσενα ενα ενα την φορα κ θα τα καταφερεις!τωρα θα προσπαθησω να σου στελνω παλι το μηνυμα κ πες μου ετσι κ το λαμβανεις
08-01-2015, 01:29 #14
δεν μπορώ να ανοίξω καθόλου τον φάκελο... μου βγάζει ερορ και δεν βλέπω ούτε αυτά που έχω ήδη μέσα... κάθε θέμα που κοιτάω το προσπαθώ... που θα πάει θα ξεμπλοκάρει...
08-01-2015, 01:34 #15
Καλα φιλη μου εγω το εστειλα τωρα παλι πες μου οταν το δεις