Φοβάμαι...γιατί;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15
    Senior Member

Φοβάμαι...γιατί;

Φοβάμαι...γιατι;

Πάνω που πήρα μια απόφαση να τολμήσω κάτι που έχω να κάνω σχεδόν ένα χρόνο και κάποτε το έκανα με μεγάλη ευκολία...ο φόβος αρχισε παλι να φωλιάζει μέσα μου... Άλλοτε τον δίωχνω...άλλοτε του μιλώ...σαν σε άνθρωπο...τον επεξεργάζομαι λογικά...μα δεν έχει λογική...φουντωνει μέσα μου σενάρια καταστροφικά...

Μα πώς θα απαλλαγώ από αυτόν; Πότε το μικρό παιδί μέσα μου θα ενηλικιωθεί και θα πάψει να φοβάται; Πότε θα πάψει να φοβάται πράγματα που στους περισσότερους ανθρώπους είναι τόσο απλά;
    Last edited by Aeon; 15-08-2019 at 17:56.
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    κ γω φοβάμαι πολύ κ δεν ξέρω γιατί, νιώθω ότι παραλύω κανονικά απ\'το φόβο, δεν μπορώ να κινηθώ, δεν μπορώ να αντιδράσω, στέκω ακίνητη μέσα στο φόβο κ είναι τόσο τρομακτικό που δεν μου αφήνει εναλλακτικές. είναι απίστευτο, δεν το εχω νιώσει τόσο έντονα ποτέ, φοβάμαι μην ξανάρθει, τρέμω όταν έρχεται, δεν θέλω να νιώθω, ούτε να αισθάνομαι, ούτε να αντιληφθώ τίποτα άλλο παρακάτω για εμένα, φοβάμαι τόσο πολύ.
    προσπαθώ να συμπεριφέρομαι σαν να μην τρέχει τίποτα, ασχολούμαι με οτιδήποτε άλλο, ήχους, πράγματα γύρω μου για να ξεχάσω το πως νιώθω. κ όμως η θλίψη με κυριεύει, ο φόβος με πλημμυρίζει κ κάθετι που αισθάνομαι με οδηγεί στην απόγνωση.

Senior Member
    Διακρινω μια ηττοπαθεια και βουλιαζετε κυριολεκτικα σε καποιες εμπειριες οι οποιες προφανως δεν ειναι και δεν ηταν ευχαριστες....θα μπορουσατε σας παρακαλω να πειτε ελαχιστα πιο συγκεκριμενα για να μπορεσουμε να βρουμε τον πυρηνα του προβληματος???

Γιατι αισθανεστε φοβο??? Τι ειναι αυτο που σας κανει να φοβαστε?? Ειναι καποια συγκεκριμενη κατασταση? Καποιο αντικειμενο? Καποιος τυπος ανθρωπου????
    Πως αισθανεστε οταν περπατατε αναμεσα σε κοσμο???
    Some of us of fall some of us fly...most of us live to try, till the edge of forever.

Senior Member
    ηττοπάθεια είναι χαρακτηριστικό αυτού που δεν πιστεύει στην επιτυχία, μας πως τη διακρινεις όταν μιλάμε για φόβο; εννοείς μήπως οτι τελικά φοβόμαστε ότι δεν θα βγούμε απο εκεί κ βουλιάζουμε όπως χαρακτηριστικά λες; αν μπορουσα εγω προσωπικά να δω κάτι ποιο συγκεκριμένο, πιστεύω ότι θα μπορούσα κιολας να το αντιμετωπίσω.
    δεν ξερω τι με κανει να φοβάμαι, αλλες φορες, το αισθανομαι εντονα που παραλύω, προσπαθωντας να ελεγξω τις σκεψεις μου διαπιστώνοντας πράγματα που δεν μπορώ να αντιμετωπισω, δηλ. μπορω να πω οτι φοβαμαι εμενα κ αλλες φορες το ελεγχω ή δεν εχω καν την αισθηση του φοβου. Ακομα, υπάρχουν φορες ναι που φοβαμαι κατι συγκεκριμενο, μια αραχνη πχ ή εναν υπουλο άνθρωπο κ οταν ειμαι σε κόσμο δεν φοβάμαι παντα, αλλες φορες παρατηρω, αλλες φορες αδιαφορω κ αλλες φοβαμαι που ειναι τοσοι πολλοι γυρω μου. ε τι μ\'αυτο; δεν μου λύνει την απορία του εσωτερικού φόβου που με παραλύει όταν είμαι μόνη μου κ νομίζω οτι ολοι δεν φοβομαστε τα ιδια πραγματα.

Senior Member
    φοβασαι ειδικα οταν βρισκεσαι μονη σου???
    και μαλιστα το ειπες και μονη σου...φοβασαι τον εαυτο σου...πρωτα πρεπει να καταλαβεις γιατι φοβασαι τον εαυτο σου...
    αρχικα κατσε μονη σου σε ενα δωματιο και προσπαθησε με ηρεμια να αναλυσεις πραγματα τα οποια σε φοβιζουν...μπορει να ειναι καποια σκια η οποια να σχηματιζεται απο αντικειμενα και να σου δινει την εντυπωση οτι καποιος σε παρακολουθει....
    την ηττοπαθεια την συνεδεσα με το γεγονος οτι αφου φοβασαι τον εαυτο σου, φοβασαι να ανοιχτεις να κανεις πραγματα αφου συνεχεια θα σε εισαι με τον φοβο οτι δεν θα τα καταφερεις...

και φυσικα δεν φοβομαστε τα ιδια πραγματα...μισω τους σκορπιους ενω γνωριζω ενα παιδι ο οποιος τα ειχε μεσα σε ενα κλουβακι για κατοικιδια....μου ηρθε να τον πνιξω....λολ....
    Some of us of fall some of us fly...most of us live to try, till the edge of forever.

Senior Member
    Originally posted by anwnimi
    Πότε το μικρό παιδί μέσα μου θα ενηλικιωθεί και θα πάψει να φοβάται; Πότε θα πάψει να φοβάται πράγματα που στους περισσότερους ανθρώπους είναι τόσο απλά;
    Οταν βρεις τα θετικα και αρνητικα στοιχεια του χαρακτηρα σου και τα αποδεχτεις.
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI

Senior Member
    οπως το βλεπω εγω,μπορει να ειμαστε σε ενα κυκλοφοριακο χαος και νοιωθουμε εναν πανικο για το πως θα βγουμε απο εκει μεσα και πως θα κουμανταρουμε το αυτοκινητο μας μεσα σε εκατονταδες αλλα.μερικες φορες,ενα κλικ μακρια,αποφασιζουμε να τα γραψουμε ολα κανονικα και μια ηρεμια ερχεται στη σκεψη μας.το δυσκολο ειναι να ερθει αυτο το κλικ.Στην περιπτωση του φοβου,καθως το σκεφτομαι η λυση πρεπει να ειναι η αυτοπεποιθηση.Πως πατε απο αυτοπεποιθηση;

Senior Member
    φοβάμαι γαμώτο, ποιες σκιές κ ποιά αντικείμενα;
    γαμώτο κ δεν μπορώ να ελέγξω το φόβο, δεν είναι λογικός, είναι ολα παραλογα μες το μυαλό μου κ δεν μπορω να αντιμετωπίσω τπτ, νομίζω ότι τρελαίνομαι, οτι τα χάνω τελείως!
    τι σχεση μπορει να εχει η αυτοπεποίθηση με τον φόβο;
    οταν βρεθείς στη κίνηση δεν μπορείς να κάνεις τπτ, παρα μόνο υπομονή κ να ακολουθήσεις την πορεία μέχρι να ξεμπερδέψεις απ το μαρτύριο, εκτος αν είσαι ο αστυνόμος σαϊνης, πετάξεις έναν έλικα στον ουρανό του αυτοκινήτου κ κινηθείς εναέρια πλεον.
    τι μλκ γράφω; τεσπα, anwnimi ούτε εγω ξέρω γιατί φοβάμαι τόσο πολύ, σορρι που έγραψα στο τοπικ σου για τον δικό μου φόβο, αλλα η κατάστασή μου αυτό το διάστημα, νομίζω ότι αγγίζει την απόγνωση, ίσως να είναι κ τελείως διαφορετικό κ μοιάζει τόσο παράλογο ολο αυτο, φόβος, φόβος, φόβος..

Senior Member
    Τελευταία έχω συνδέσει τον φόβο μου με εικόνες παρόμοιες με αυτές: http://www.youtube.com/watch?v=oPoQoAsr_hs και http://www.youtube.com/watch?v=qvotiRUzLbU

Senior Member
    Και γω κανω νεο ξεκινημα και με εχει γεμισει αγχος και φοβο ολο αυτό. Αλλα ποια ειναι η εναλλακτικη για να φυγει το αγχος? Να κλειστω σπίτι μου? Να επιστρεψω στη προηγουμενη κατασταση? Δεν θελω κατι τετοιο οποτε βαδιζω σε μονοδρομο.

Junior Member

SOS thelw apegnosmena boi8ia

exw mplexti se kabga kai den fobamai..... alla otan eimai iremos kai erxetai o allos neuriasmenos kai me fonazei arxizw kai ta xanw katourieme panw mou den 3erw ti na kanw......ntrepomai gia auto 8elw na brw mia lisi ektos apo auto exw faei 3ylo den fobamai min me xtipisi alla ekeini tin stigmi den 3erw gt me poianei

8ELW KAPOIOS NA ME APANTISI SOBARA TI NA KANW...??????

Senior Member
    χαχαχα φοβαμαι κι εγω οπως ολοι εδω αλλα γελασα πολυ με τον αστυνομο σαινη γιατι ετσι ακριβως θελω να φυγω κι εγω.φοβαμαι τρεμω εμενα τους αλλους ολα!ολα!

Senior Member
    Quote Originally Posted by kiriosTade View Post
    exw mplexti se kabga kai den fobamai..... alla otan eimai iremos kai erxetai o allos neuriasmenos kai me fonazei arxizw kai ta xanw katourieme panw mou den 3erw ti na kanw......ntrepomai gia auto 8elw na brw mia lisi ektos apo auto exw faei 3ylo den fobamai min me xtipisi alla ekeini tin stigmi den 3erw gt me poianei

8ELW KAPOIOS NA ME APANTISI SOBARA TI NA KANW...??????
    Η ντροπή είναι ο φόβος της απόρριψης.
    Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε ωστόσο την απόρριψη, ο άλλος πρέπει να μας δέχεται όπως είμαστε,
    αν δεν μας δέχεται σημαίνει ότι δεν κάνει για μας αν κι εμείς δεν του κάνουμε.
    Τώρα, για να ξεπεράσεις τους διάφορους φόβους, το μυστικό είναι νάρχεσαι αντιμέτωπος μ' αυτούς.
    Αντιμετωπίζοντας τον φόβο σιγά-σιγά το αίσθημα αυτό υποχωρεί.

Junior Member
    Ο φόβος μας βοηθάει να επιβιώσουμε όμως δεν μας εμποδίζει να ζήσουμε.

Junior Member
    Δεν νομίζω ότι ειναι ευκολο να ξεπερασουμε τις φοβιες μας.
    Εγώ πάντως πήρα βοήθεια και όχι πάντως απο γιατρό. Δεν ξερω τους φοβαμαι...
    Εκανα ομοιοπαθητικη και πηγα πολύ καλά. Βρηκα ενα αρθρο που λέει για τις φοβιες και πως να τις αντιμετωπισετε εναλλακτικα, βρειτε τι σας ταιριάζει, πάντως μην το αφηνετε....χειροτερεύει!

http://www.dromostherapeia.gr/asthen...on-fovion.html