Results 1 to 10 of 10
Thread: εντερικα προβληματα και αδυναμια
-
08-06-2007, 17:41 #1
- Join Date
- Jun 2007
- Posts
- 2
εντερικα προβληματα και αδυναμια
καλησπέρα σε ολους!Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι το site και ειλικρινά είναι πολύ καλό.Εγώ εδώ και ενα χρόνο περίπου αντιμετωπίζω προβλήματα με το έντερο μου, έχω κανει άπειρες εξετάσεις και η διάγνωση ήταν σπαστική κολίτιδα.Σπουδαζα μακρυά απο το σπίτι μου και δυστυχώς γύρισα πίσω καθώς μπαινοέβγαινα συνέχεια στο νοσοκομειό με τρομερούς πόνους.Το τελευταιο καιρό τα συμπτώματα είχαν σχεδόν φύγει. Ομως εδώ και εναν μήνα υποφέρω απο διάρροιες και φυσικα τρομερή εξάντληση με αποτέλεσμα να εχω κλειστεί στο σπίτι και να μην θέλω να βγαίνω εξω καθώς νοιώθω τρομερή ανασφάλεια.Β λεπετε οι διαρροιες πολύ συχνα συνοδευονται και απο λιποθυμική τάση.Διαβαζοντας το forum ανακουφιστικα λίγο βλέποντας οτι υπαρχει αρκετός κόσμος με το ίδιο προβλημα.Θα ήθελα να ρωτήσω αν δοκίμασε κανείς την ψυχανάληση και αν βοηθήθηκε απο αυτη η έστω απο την χρήση αγχολυτικών η αντικαταθλιπτικων.ευχαρισ� �ω και συγνωμη για το μεγάλο κειμενο
- 08-06-2007, 20:24 #2
- Join Date
- May 2007
- Posts
- 14
Καλησπερα.
Εχοντας παρομοιο προβλημα και αφου κατεληξα να παω σε ψυχιατρο μετα απο ολες τις εξετασεις που εκανα,μου χορηγησε librax που ειναι ηρεμιστικο για προβληματα που σχετιζονται με το γαστρεντερικο και οφειλονται σε αγχος.Το επαιρνα για ενα χρονο περιπου και σε μικρες δοσεις,ωστε δεν καταλαβα ποτε καμμια παρενεργεια και σε συνδυασμο με την ψυχοθεραπεια και ισως την ομοιοπαθητικη,το ξεπερασα.
Αυτο συνεβη,βελτιωνοντας ταυτοχρονα τη διατροφη μου και συνηθιζοντας σιγα σιγα την ιδεα οτι οι διαρροιες και οι πονοι γινονταν ολο και πιο σπανιοι,οποτε μειωνόταν και η ανασφαλεια του να βγω εξω.Καποια στιγμη απλα σταματησαν και το μονο που εχει μεινει ειναι οτι προσεχω ιδιαιτερα τι τρωω οταν ξερω οτι ακολουθει μια ιδιαιτερα αγχωτικη περιοδος πχ μια εξεταστικη.
Καλο κουραγιο.
08-06-2007, 23:44 #3
- Join Date
- Apr 2006
- Posts
- 332
Η σπαστική κολίτιδα μπορεί να προέρχεται και από άγχος ,γι΄αυτό καλό θα είναι να επισκευτείς κάποιον ψυχίατρο αφού αποκλέισεις το παθολογικό αίτιο,όπως έκανε και ο/η καλκαρεα...
09-06-2007, 16:38 #4
- Join Date
- Jun 2007
- Posts
- 2
Ευχαριστώ πολύ!Τώρα περιμένω τα αποτελέσματα των τελευταίων εξετάσεων και αν βγουν και αυτές καθαρές ,το επόμενο βήμα είναι να πάω σε ψυχίατρο.Μου έχουν συστήσει και ομοιπαθητική και το σκέφτομαι μήπως και γλυτώσω τα πολλά φάρμακα.Δυστυχώς αυτή η κατάσταση με έχει κουράσει πολυ.Το μόνο που θέλω είναι να γίνουν όλα όπως παλιά,να μην φοβάμαι να βγω με τους φίλους μου, να πιω, να πάω διακοπές.. έχει περάσει πολύς καιρός απ΄την τελευταία φορά που βγήκα έξω.Ελπίζω σύντομα να αλλάξει αυτό.
13-09-2013, 19:45 #5
- Join Date
- May 2012
- Posts
- 875
Μακάρι να ξεπέρασες αυτό το πρόβλημα
14-09-2013, 21:36 #6
- Join Date
- Sep 2013
- Posts
- 7
Εχω περάσει το ίδιο προβλημα. Δυστυχώς σε καταλαβαίνω απόλυτα! Πέρασα απο πολλές πόρτες γιατρών... Μου χορηγήθηκαν πολλα φάρμακα. Το αποτέλεσμα το ίδιο. Μετα απο δυο χρονια αποφάσισα να επισκεφθώ εναν νευρολογο ψυχίατρο που θυμήθηκα οτι κάποιος μου είχε συστήσει και τον είδα στην τηλεοραση. Πήγα. Δεν μου έλυσε μονο αυτο το προβλημα αλλα και πολλα αλλα που αγνοεί κάποιος αν δεν ειναι δυσλειτουργικος. Ειναι αυθεντία σε θέματα που εχουν να κάνουν με το εντερο και το ανοσοποιητικο. Εύχομαι να είχα παει νωρίτερα.
14-09-2013, 21:46 #7
- Join Date
- Sep 2013
- Posts
- 339
υποφέρω από αυτό 19 χρόνια. και τη μοντέρνα θεραπεία με αντιβίωση έκανα δύο φορές αλλά τίποτε, επέμεναν να μου δώσουν αντικαταθλιπτικά και σιγά να μην τα έπαιρνα, ως πέρυσι το Σεπτέμβρη οπότε άρχισα να πίνω καθημερινά το πρωί νηστική 20 ml χυμό αλόης. Σύνδρομο του ευερεθίστου εντέρου (κάποτε σπαστική κολίτιδα) άντε γεια!!!!!
14-09-2013, 21:53 #8
- Join Date
- Mar 2013
- Posts
- 1,820
Κουραγιο αγαπητο μελος πιστευω πρεπει να δεις λιγο την διατροφη σου,ειναι το αγορι μου που εχει προβλημα κ τρεφεται πολυ ανθυγειινα κ προσπαθω να τον πεισω να τρωει καλα,θελω να πω μην τρως ολο σουβλακια κρεατα γλυκα κ τετοια αν θελεις ρωτησε κ διαιτολογο κ τρωγε περισσοτερο οσπρια πρασινα λαχανικα κ φρουτα,απο οτι εχω δει προβληματα με διαροια οφειλονταο πολλες φορες σε κακη διατροφη
14-09-2013, 22:01 #9
- Join Date
- Aug 2013
- Posts
- 491
αχ αυτο το εντερο............ δν παλευεται αλλο!!!
ότι δε σε σκοτώνει…..κακά τα ψέματα……
…………………………….ένα κουσούρι στο αφήνει!!!
25-09-2013, 01:34 #10
- Join Date
- Sep 2013
- Posts
- 4
Giorgos1984................ Mπορεις να δωσεις περισσοτερες πληροφοριες για το γιατρο και την αγωγη που ακολουθησες?
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία