Παρακαλω συμβουλες
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Junior Member

Παρακαλω συμβουλες

Καλησπερα, ειμαι 21 φοιτητης και αρκετες φορες μου τυχαινει σε τυχαιες μερες να μην μπορω να κοιμηθω. Ξαπλωνω στο κρεβατι μου και στριφογυριζω ολο το βραδυ, η καρδια μου χτυπαει και οσο περναει η ωρα χτυπαει ποιο πολυ και μου ερχεται και εμετος. Με ειδε γιατρος σε περιπτωση που εχω κατι στην καρδια μου αλλα μου ειπε οτι ειμαι μια χαρα και οτι ειναι απλο αγχος. Προσπαθησα να κανω εμετο αλλα ουτε αυτο εγινε γιατι βασικα δεν εχω καποιο προβλημα. Προπαθω να κοιμηθω αλλα και παλι τιποτα. Αρχιζω να πιστευω πως οσο περναει η ωρα αυξανεται το αγχος μου για το αν θα καταφερω να κοιμηθω. Μεσα στην ημερα προσπαθω να τρεφομαι κανονικα, να κανω γυμναστικη, να παιρνω βαθιες ανασες αλλα και παλι τιποτα. Εχει κανεις καμια συμβουλη η μπορει να βοηθησει?

Είχες κάποιο αρνητικό βιωμα στη ζωη σου στο θέμα υπνος? πχ στο παρελθόν, φασαρία στο διπλανό σπίτι ή άτομα στο ίδιο σου το σπίτι να μιλάνε δυνατα με αποτέλεσμα να μην κοιμηθείς, αποτομα ξυπνήματα από παρενοχλήσεις άλλων, δυνατες μουσικές διπλα ενω επεφτες να κοιμηθεις κλπ. Ή σε απασχολούν σοβαρά προβλήματα πχ οικογενειακα, σχέσεων, εκμετάλλευσης σου, ασχημες συμπεριφορες αλλων, οικονομικά θεματα κλπ?
    Τετοιες βασικα ειναι οι αιτίες. Τίποτα οργανικό! Συνηθως αυτοι που εχουν τετοιο θεμα υπνου προκειται για ευαισθητα ατομα.
    γιάννης

Junior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Είχες κάποιο αρνητικό βιωμα στη ζωη σου στο θέμα υπνος? πχ στο παρελθόν, φασαρία στο διπλανό σπίτι ή άτομα στο ίδιο σου το σπίτι να μιλάνε δυνατα με αποτέλεσμα να μην κοιμηθείς, αποτομα ξυπνήματα από παρενοχλήσεις άλλων, δυνατες μουσικές διπλα ενω επεφτες να κοιμηθεις κλπ. Ή σε απασχολούν σοβαρά προβλήματα πχ οικογενειακα, σχέσεων, εκμετάλλευσης σου, ασχημες συμπεριφορες αλλων, οικονομικά θεματα κλπ?
    Τετοιες βασικα ειναι οι αιτίες. Τίποτα οργανικό! Συνηθως αυτοι που εχουν τετοιο θεμα υπνου προκειται για ευαισθητα ατομα.
    Γενικα, απο μικρος το μονο που ειχα με τον υπνο οτι σχεδον καθε βραδυ μετα απο τρεις-τεσσερις ωρες ξυπναγα και πηγαινα στην τουαλετα να ουρησω αλλα μετα κσαναεπεφτα για υπνο και κοιμομουν κανονικα. Αυτο απο ενα σημειο και μετα γινεται απο συνηθεια ακομα και μερες που δεν εω το παραμικρο αγχος. Μονο σε περιοδους πολυ αγχους δεν με ξαναπερνε μετα ο υπνος. Αλλα αυτο τον καιρο ειμαι σε διακοπες και δεν εχω κανενα αγχος γιαυτο και με εχει εντυπωσιασει. Την τελευταια εβδομαδα κοιμομουν μια χαρα και ξαφνικα τις δυο τελευταιες μερες με πιανει μια ταχυπαλμια το βραδυ που οσο περναει η ωρα συνοδευεται με ανακατεμα και δεν μου επιτερπει να κοιμηθω. Τωρα το βραδυ που μας περασε κοιμηθηκα ελαχιστα. Γενικα απο αγχος αυτο τον καιρο το μονο που ειχα ειναι αν θα προλαβω να δω ολους μου τους φιλους και την οικογενεια μου τωρα μεσα στις διακοπες και οσο δεν κοιμαμαι γινεται ακομα χειροτερο γιατι νιωθω οτι η μερα θα παει χαμενη εαν δεν καταφερω να κοιμηθω.

Senior Member
    Τι ωρα τρως για βραδυνο?
    Πινεις καφε? ή μηπως ασχολεισαι με κανενα ηλεκτρονικο παιχνιδι και πορωνεσαι?
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Junior Member
    Βραδυνο τρωω κατα τις 9.00 και πεφτω για υπνο κατα τις 11.00-12.00. Καφε δεν πινω και ουτε επινα ποτε και δεν παιζω κανενα παιχνιδι η κατι τετοιο.

Junior Member
    Μήπως τρως αρκετούς υδατάνθρακες ή πίνεις ροφήματα με καφεΐνη (αναψυκτικά, τσαι κλπ);

Γενικά το άγχος επηρεάζει δυστυχώς και τον ύπνο. Όπως και το αντίστροφο. Ο κακός ύπνος συμβάλλει σε μια κακή ψυχολογία.

Την υπόλοιπη μέρα νιώθεις κουρασμένος σαν να σερνεσαι ή αισθάνεσαι κανονικά;
    Εγώ θα έλεγα πως είναι από το άγχος, το άγχος δεν είναι μόνο οτι φτάνει στη συνείδηση μας.
    Αν δεις οτι συνεχίζεται και σ ενοχλεί δες μήπως είναι κάποια δυσλειτουργια του θυρεοειδους αδένα.

Καλή Χρονιά σε όλους.

Εστάλη από [device_name] στο E-Psychology.gr Mobile App