Results 16 to 30 of 36
-
03-03-2012, 05:37 #16
"ώστε μονο ο διαφορετικος χωρος να σας χωριζει"...πολύ μου άρεσε αυτό που είπες... :)
Όμως έχω μια ερώτηση: εγώ γιατί να περιμένω σώνει και καλά έναν άντρα για να φύγω από το σπίτι μου και να ζήσω μόνη; Ναι, όντως θα μου είναι δύσκολο το να μείνω μόνη μου και το ξέρω ειδικά εφόσον φοβάμαι να είμαι μόνη τη νύχτα αλλά δεν μπορώ να περιμένω αν και πότε θα βρεθεί κάποιος που να αξίζει και που θα με κάνει ευτυχισμένη...κι ως τότε να σαπίζω εδώ, ειδικά τώρα που θα φύγει κι ο αδελφός μου που ήταν ένας λόγος που με κρατούσε εδώ για να μην χωριστούμε...τέλος, όσον αφορά τη διαμονή με τους γονείς δεν με καλύπτει σχεδόν καθόλου συναισθηματικά, πίστεψε με...γι΄αυτό και θέλω να φύγω κι ας ξέρω ότι θα ζοριστώ...συναισθηματικά και ψυχολογικά ζορίζομαι περισσότερο όσο μένω μαζί τους...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
- 03-03-2012, 05:46 #17
03-03-2012, 05:49 #18
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
03-03-2012, 14:49 #19
Κυκνε, απο τη στιγμη που αισθανεσαι οτι το οικογενειακο σου περιβαλλον δε σε καλυπτει συναισθηματικα και ψυχικα αλλα αντιθετως σε ζοριζει, θα μπορουσες να ζητησεις απ'τον αδερφο σου να μεινεις για λιγο καιρο μαζι του στη νεα του κατοικια ωσπου ν'αντλησεις τη δυναμη να μεινεις και μονη σου στη συνεχεια σ'ενα δικο σου σπιτι εχοντας αποκτησει πλεον την ανεξαρτησια σου!
Και φυσικα δε χρειαζεται να βρεις καποιον συντροφο ωστε να μετακομισεις... αυτο που χρειαζεται ειναι ν'αντιμετωπισεις τις φοβιες που λες οτι εχεις και ειμαι σιγουρη οτι με τη συμβολη ειδικου αλλα και με τη δικη σου θεληση και βουληση, θα εισαι ετοιμη ν'ανοιξεις κι εσυ διαπλατα τα φτερα σου :)Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
03-03-2012, 16:13 #20
Του το είχα πει αλλά είχε πει ότι θέλει να μείνει εντελώς μόνος του...πριν πολύ καιρό αυτό...λες κάποια στιγμή να του την ξανακάνω την ερώτηση μήπως και το ξανασκεφτεί στο μεταξύ όσο ετοιμάζουμε το σπίτι; Έχει δουλειά να γίνει ακόμα...Απλά να τον ρωτήσω, όχι να επιμείνω...αλλιώς έχω σκεφτεί μια άλλη εναλλακτική που μου πρότεινε μια φίλη...όχι να μείνω σ' εκείνη αλλά να πηγαίνω μερικές φορές σπίτι της τώρα που κι εκείνη μένει πλέον μόνη της...
Όσον αφορά τη φράση σου "θα εισαι ετοιμη ν'ανοιξεις κι εσυ διαπλατα τα φτερα σου" 1ον είναι πολύ όμορφη κι αισιόδοξη :) και 2ον σήμερα νιώθω αρκετά καλά, ήρεμη...αλλά άλλες φορές (τις περισσότερες θα έλεγα) νιώθω ότι δεν έχω πια φτερά, ότι έχουν σπάσει...το είχα γράψει και σ΄αυτό το ποστ πριν λίγο καιρό...
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
03-03-2012, 16:29 #21
ΑΛΙΑ
σου περασε απ το μυαλο, οτι ισως ο αδερφος φευγει για να ειναι μονος η με την κοπελα του και οχι με την αδερφη του?
03-03-2012, 18:05 #22
Remedy, το είπα ήδη ότι φεύγει για να είναι μόνος του...εντάξει, η Άλια πιστεύω ότι απλά θέλησε να προτείνει μια συμβιβαστική λύση για να μην μου έρθει τόσο απότομα η αλλαγή, δεν εννοούσε ότι θα του φορτωθώ μια ζωή κι ούτε κι εγώ θα το ήθελα αυτό φυσικά...αλλά έστω ένα μήνα μόνο αν γινόταν να μείνω μαζί του μέχρι να συνηθίσω σιγά σιγά στην ιδέα ότι θα μείνω ολομόναχη ώστε όταν πάω στο σπίτι μου να μην φοβάμαι τόσο πολύ και μου έρθει όλο το σοκ κι η τρομάρα μαζεμένη θα ήταν πολύ καλό και μεγάλη βοήθεια για μένα...
03-03-2012, 18:14 #23
ποια τρομαρα και σοκ , βρε κυκνος πια! μεγαλη γυναικα εισαι.
τοσος κοσμος μενουμε μονοι, δεν προκειται για καμια αγωνιωδη εμπειρια...
λες για σενα θα ηταν καλο.
αναρωτιεσαι αν ειναι και για εκεινον καλο η συναισθηματικη πιεση να του ζητας εντρομη να μεινεις μαζι του?
νομιζεις οτι ειναι τοσο ευκολο να σου πει απλα "οχι" αν δεν το θελει?
σεβασου την αποφαση του αν τον αγαπας.
εξαλλου απ οτι εχεις πει δεν μενεις μονη.μενεις στους γονεις σου.
ειμαι βεβαιη οτι σε ξερει αρκετα καλα ωστε να ξερει οτι προτιμας να μενετε μαζι.
αν το ηθελε κι αυτος θα στο ειχε προτεινει ο ιδιος. ενω αυτος στο εχει ηδη αρνηθει μια φορα. μην τον φερνεις σε τοσο δυσκολη θεση..
03-03-2012, 18:21 #24
Για μένα πρόκειται γιατί όπως έχω πει και στο παρελθόν, φοβάμαι πάρα πολύ να μένω μόνη μου σ' ένα άδειο σπίτι...π.χ. όσες φορές έχει τύχει να λείπουν όλοι από εδώ τη νύχτα για όλη τη νύχτα (γιατί έχει τύχει κάποιες φορές) εγώ τρομοκρατούμαι...επίσης όταν φύγει ο αδελφός μου θα φύγω κι εγώ άρα θα μένω μόνη μου...και στην αρχή θα δυσκολευτώ πάρα πολύ, θα φοβάμαι αλλά έτσι πρέπει να γίνει...γι' αυτό έλεγα μήπως και γίνεται να μείνω μαζί του μόνο για έναν μήνα... :( Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις/καταλαβαίνετε αλλά για μένα είναι αγωνιώδης εμπειρία και πολύ μάλιστα...όταν του το ζήτησα όμως δεν του το ζήτησα έντρομη, προσπάθησα να του το ζητήσω ήρεμα...και τώρα δεν είπα ότι θα του το ζητήσω ξανά απλά σκέψεις κάνω, τίποτα παραπάνω και προσπαθώ να βρω μια λύση για να ανταπεξέλθω στην απόφαση του... :(
03-03-2012, 18:54 #25
Μαλιστα μου περασε αλλα αν ημουν στη θεση του δε θα ειχα προβλημα να φιλοξενησω για ενα ορισμενο χρονικο διαστημα την αδερφη μου αφου θα εβλεπα οτι δεχεται πιεση απ'το οικογενειακο περιβαλλον και λογω φοβιων που ακομα δεν ειχε αντιμετωπισει δε θα μπορουσε να μεινει μονη της καπου!
Απο 'κει και περα βεβαια, εκεινος θα κρινει και θ'αποφασισει...
Παντως Κυκνε, ξαναπροτεινε του το αν θες με ηρεμο τροπο και χωρις να επιμενεις και βλεπεις...Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
03-03-2012, 19:12 #26
03-03-2012, 19:13 #27
Θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά πριν το κάνω...δεν θέλω να τον επιβαρύνω συναισθηματικά...άλλωστε τώρα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι όσο ετοιμάζουμε το σπίτι και δεν θέλω να του το χαλάσω, τον βλέπω που χαίρεται και χαίρομαι κι εγώ μαζί του :) Σήμερα του εκδήλωσα την επιθυμία μου να πάμε να διαλέξουμε μαζί τα έπιπλα...για να του πω τη γνώμη μου εννοώ όταν λέω να τα διαλέξουμε μαζί... :) Να μια διαφορά μεταξύ αντρών και γυναικών: η γυναίκα ξέρει καλύτερα τι έπιπλο ταιριάζει και που και που πρέπει να μπει το κάθε έπιπλο :p Βέβαια εκείνος θα διαλέξει στην τελική αλλά αν θέλει κι εκείνος τη συμβολή μου θα χαρώ... :)
03-03-2012, 19:15 #28
Κι αυτό το κάνω αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς κι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα δεν έχω τον χρόνο να περιμένω τα αποτελέσματα της ψυχικής θεραπείας που ίσως αργήσουν...μακάρι να γινόταν κάτι σε χρόνο dt αλλά δυστυχώς δεν γίνεται :( Και δεν του ασκώ πίεση, δεν το έχω αναφέρει ξανά από τότε...
03-03-2012, 19:21 #29
03-03-2012, 19:28 #30