Results 91 to 103 of 103
Thread: Δεν αντεχω αλλο
-
08-03-2012, 16:46 #91
χαρακτηριζα τον εαυτο μου
1.αρρωστη (ψυχικα)
2.ταλαιπωρημενη (γιατι ειναι κριμα απο τα 18 μεχρι τα 20 να πηγαινεις σε γιατρους γιατι δεν ελεγχεις τον εαυτο σου,ενω βλεπεις φιλους στην ηλικια σου να γλεντανε την ζωη)
3.κακομοιρικο ( καταντησα να κλαιγομαι συνεχεια)
Εννοειται πως θα πηγαινω σε ψυχολογο..και θελω να κοιταξω την ζωη μου.
Ειναι πολυ απαισιο αυτο το συναισθημα παιδια....τοσος φοβος που ξυπνας και λες "Θεε μου,σε παρακαλω καντο να φυγει"
Σε φτανει στα πατωματα ,τοσο απαισιο συναισθημα....ευχομαι πραγματικα να μην το νιωσετε τοσο εντονα η αν το νιωσατε να εξαφανιστει οσο το γρηγοροτερο γινεται..ουτε στους εχθρους μου δεν ευχομαι τοσο ψυχικη ταλαιπωρια
- 08-03-2012, 22:22 #92
χαμογελάκι μου,
η έλλειψη αυτοεκτίμησης κι αυτοπεποίθησης κι οι ανασφάλειες μας δημιουργούνται στην παιδική ηλικία,
τότε που διαμορφώνεται κι ο χαρακτήρας μας, μ' αποτέλεσμα δυσλειτουργικούς τρόπους συμπεριφοράς.
Αυτά λέγονται δυσπροσαρμοστικά σχήματα συμπεριφοράς.
Για να έχουμε λοιπόν οριστική αντιμετώπιση, χρειάζεται ν' αλλάξουμε τα πρωταρχικά
στοιχεία στον χαρακτήρα μας, κάτι που είναι εφικτό με την βοήθεια ειδικού.
Εξ άλλου με την αυτογνωσία, βελτιώνεις την ποιότητα της ζωής σου, κάνεις πράγματα στην καθημερινότητά σου,
που σ' ευχαριστούν, έτσι αποδέχεσαι τον εαυτό μ' αποτέλεσμα και οι διάφοροι φόβοι να υποχωρούν.
08-03-2012, 22:37 #93
Αυτή τη στιγμή έχω κολλήσει με το 2012 και το υποτιθέμενο τέλος του κόσμου..άσε μεγάλη ιστορία..παλιότερα μ έχουν απασχολήσει μεταφυσικές ανησυχίες, σεισμοί, πόλεμοι, και άλλα πολλά...
Η λύση βρίσκεται μέσα μας, αλλά χωρίς βοήθεια από ειδικό οι ελπίδες να τη βρούμε είναι σχεδον μηδενικές..
09-03-2012, 07:38 #94
Σωστό αυτό που λες, στην παιδική ηλικία έχουν τις ρίζες τους. Όμως υπάρχει και η θεωρία ότι το υποσυνείδητο επαναπρογραμματίζεται. Με αυτό τον τρόπο αλλάζει ο διαστρεβλωμένος τρόπος σκέψης. Αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια ειδικού και πολλή θέληση. Το πρώτο βήμα για την αλλαγη ειναι η συνειδητοποίηση, ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι έχω ανάγκη τη βοήθεια ειδικού για να το λύσω. Όσο πιο γρηγορα στη ζωή γίνει η συνειδητοποίηση από το άτομο τόσο το καλύτερο, τόσο λιγότερες ευκαιρίες χανονται στη ζωη του ατόμου. Γι αυτό επιμένω με τη Χαμογελάκη που είναι μόνο 20 χρονων.
γιάννης
09-03-2012, 09:06 #95
Επίσης, να συμπληρώσω ότι όλοι μας οι φόβοι προέρχονται από την ανάγκη τελειότητας με την
οποία μας έχουν αναθρέψει. Κάτι που σημαίνει πως "αν δεν είμαι σ' όλα τέλεια, ικανή κι άξια τότε
κι άλλοι θα μ' απορρίψουν". Μόνο που τέλειος και πανάξιος δεν υπάρχει!
Έτσι λοιπόν εσύ, διογκώνεις τον φόβο του για να μην κάνεις λάθη, μ' αποτέλεσμα
να καταπιέζεσαι υπερβολικά και να μιζεριάζεις χωρίς λόγο!
Με βάση την λογική, φόβοι κι ανασφάλειες του παρελθόντος δεν είναι ρεαλιστικοί, δεν ισχύουν!
09-03-2012, 11:11 #96
09-03-2012, 12:20 #97
09-03-2012, 12:28 #98
09-03-2012, 14:16 #99
σημερα αποφασισα να ξαναεπισκευτω την ψυχολογο μου...παληγα πανεπιστημιο αλλα παλι το μυαλο μου ελεγε "γιατι τοσος φοβος?σκεψου λογικα.εχεις δικαιωματα στο σπιτι.εχεισ δικαιωμα στην ζωη" μεσα στην ταξη ακουγα τοσα γελια απο τα παιδια της ηλικιας μου και εγω ελεγα ενα ΓΙΑΤΙ.....γιατι να μην γελαω και εγω ετσι?γιατι να μην βλεπω τα πραγματα πιο καθαρα?γιατι να μην βαζω ως επικεντρο εμενα?τι φοβαμαι?γιατι τοση δειλια?γιατι νιωθω τοσο μονη?
Ολα αυτα στριφογυριζαν στο μυαλο μου,ερχονταν εικονες απο τοτε που εκανα ονειρα για την φοιτητικη μου ζωη,το ποσο χαρουμενη ημουν που θα εφευγα και ελεγα οτι θα ειμαι τοσο ευτυχισμενη!!!!
πλεον πηγαινω γιογκα για να καταπολεμησω το αγχος που καιει τα σωθικα μου,πλεον πηγαινω κιθαρα για να σταμαυησω το μυαλο μου,πηγαινω σε ψυχολογο για να με ηρεμησει....τι ειναι αραγε ο φοβος βρε παιδια?παμπουλας ειναι και μας τρομαζει ετσι?μια λεξη ειναι,οχι τερας...ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΟΝΟΥΜΕ ΣΕ ΔΑΙΜΟΝΑ?????
09-03-2012, 14:26 #100
καθαρματακι μου,
μην σε τρομοκρατουν αυτα....κανενας μας δεν ξερει ποτε θα ειναι το τελος του κοσμου.....ουτε τα μμε,ουτε ο ανθρωπος,ουτε τα πουλια,ουτε οι ταινιες...θελουν να μας παραπλανησουν και να μας τρομοκρατησουν.δεν θα ερθει τοσο σηντομα τοτελος του κοσμου.προσπαθησε να ελεγξεις τις σκεψεις σου.Μπορει
1.το τελος να ερθει αυριο
2.το τελος να ερθει σε 50 χρονια
3.το τελος μπορει να ερθει και μετα τον θανατο σου!
κοιτα να ευχαριστηθεις λοιπον τις ημερες που εισαι ζωντανος,γιατι στο ξαναλεω κανενας μας δεν ξερει ποτε θα ερθει το τελος
09-03-2012, 15:04 #101
Δεν πρέπει να φοβάμαι. Ο Φόβος είναι ο φονιάς του νου.
Ο Φόβος είναι ο μικρός θάνατος που φέρνει την ολοκληρωτική εξόντωση.
Θα αντιμετωπίσω κατάματα τον Φόβο μου.
Θα τον αφήσω να περάσει από πάνω και από μέσα μου. Και όταν θα φύγει,
θα στρέψω το εσωτερικό μου βλέμμα για να δω το δρόμο απ' όπου πέρασε.
Εκεί όπου θα έχει περάσει ο Φόβος, δε θα υπάρχει τίποτα. Μόνο εγώ θα βρίσκομαι εκεί.
Frank Helbert [ 1920-1986 ] Αμερικανός συγγραφέας επιστ.φαντασίας
09-03-2012, 15:23 #102
συγκινηθηκα πραγματικα .....το ενιωσα παρα πολυ αυτο που εγραψες!με διαπερασε....ουαου..
περιμενω και εγω λοιπον την στιγμη που θα τον κοιταω να φευγει και θα τον χαιρεταω
εχτες καθως περπατουσα φανταζομουν εγω και τον φοβο μου να περπαταμε μαζι διπλα-διπλα
σαν φιλοι...
Γιατι τοσο καιρο εγω και ο φοβος κανουμε εναν κυκλο..αυτος κυνηγαει εμενα και εγω αυτον.Με ζαλιζει ομως αυτος ο κυκλος
Περιμενω την στιγμη που θα γινω φιλη μαζι του....δυσκολο
09-03-2012, 15:25 #103
επισης παρατηρησα πως τον φοβο τον γραφει με κεφαλαιο γραμμα.Λες και απευθυνεται σε ανθρωπο