φαρμακα για παντα - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 12 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast
Results 121 to 135 of 172
    προκαλουν τα αντιψυχωσικα ψυχωση?? τελος παντων δεν νομιζω οτι ειναι ακριβως ετσι. σιγουρα η ψυχωση και η διπολικη και καποιες αλλες ψυχικες διαταραχες δεν θεραπευονται αλλα αντιμετοπιζωνται και καταστελονται τα συμπτωματα, αλλα αν δωσεις αντιψυχωσικα σε εναν απολυτα υγιη δεν νομιζω να παθει κατι, ψυχωση τουλαχιστον. τελος παντων εγω απο οτι εχω καταλαβει για την σχιζοφρενεια και την διπολικη τουλαχιστον θελει παντα φαρμακα.
    [FONT="Comic Sans MS"][/FONT][SIZE="5"][/SIZE]Trying to be ruthless, in the face of beauty...

Senior Member
    Αυτο που σκεφτομαι εγω ειναι οτι παιρνεις καποια φαρμακα και αυτα εχουν μια δραση πανω στον εγκεφαλο σου και συνεχιζεις την ζωη σου με την επιδραση αυτων. Εαν ομως τα κοψεις ο εγκεφαλος δεν ειναι καλολαδωμενη μηχανη να αισθανεται-σκεφτεται την μια ετσι και την αλλη γιουβετσι , εχει μαθει την καθημερινοτητα με τα φαρμακα και νομιζω αυτο εννοουν οψιμη ψυχωση....αλλα δεν το εχω ψαξει κιολας. Η καλυτερη λυση που εχω βρει εγω για την καταπολεμηση της ψυχωσης ειναι να νικησεις τις δυναμεις που σε ωθουν σε αδρανεια.

Βρες χομπυ, βρες δουλεια , κανε παρεες , αρκει να μην μενεις αδρανης ατενιζοντας το κενο και στο τελος η δραση γινεται ενα μερος του εαυτου σου και χωρις να το καταλαβεις σιγα-σιγα με το καιρο καταλαβαινεις οτι εν τελει νικησες και προχωρας με τη ζωη σου.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

καλο ειναι να υπαρχει γενικοτερα αλλα ειναι ευκολο για εναν ανθρωπο με ψυχικα προβληματα? και αναλογα το ψυχικο προβλημα, ισως πχ η διπολικη να ειναι πιο δυσκολη γιατι η σεξουαλικη διαθεση κυμαινεται πολυ, αλλα δεν με νοιαζει
    [FONT="Comic Sans MS"][/FONT][SIZE="5"][/SIZE]Trying to be ruthless, in the face of beauty...

keep εσυ τωρα παιρνεις φαρμακα?
    Γενικως συμφωνω με αυτα που λες, απλα αν σου κατσει οξεια κριση μαλλον δεν γινεται να την ξεπερασεις χωρις φαρμακα, ο,τι χομπυ δραστηριοτητες κτλ κι αν βρεις

Senior Member
    Εχω 15 χρονια με αντιψυχωτικα , καθε προσπαθεια εχει αποβει ακαρπη.....αλλα προσπαθω να μειωσω τωρα. Θα δουμε εαν θα τα καταφερω , προς το παρον παει καλα , αλλα εχω μια γεματη ζωη θα ελεγα με πολλα ενδιαφεροντα:)
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    Αυτο που σκεφτομαι εγω ειναι οτι παιρνεις καποια φαρμακα και αυτα εχουν μια δραση πανω στον εγκεφαλο σου και συνεχιζεις την ζωη σου με την επιδραση αυτων. Εαν ομως τα κοψεις ο εγκεφαλος δεν ειναι καλολαδωμενη μηχανη να αισθανεται-σκεφτεται την μια ετσι και την αλλη γιουβετσι , εχει μαθει την καθημερινοτητα με τα φαρμακα και νομιζω αυτο εννοουν οψιμη ψυχωση....αλλα δεν το εχω ψαξει κιολας. Η καλυτερη λυση που εχω βρει εγω για την καταπολεμηση της ψυχωσης ειναι να νικησεις τις δυναμεις που σε ωθουν σε αδρανεια.

Βρες χομπυ, βρες δουλεια , κανε παρεες , αρκει να μην μενεις αδρανης ατενιζοντας το κενο και στο τελος η δραση γινεται ενα μερος του εαυτου σου και χωρις να το καταλαβεις σιγα-σιγα με το καιρο καταλαβαινεις οτι εν τελει νικησες και προχωρας με τη ζωη σου.
    μεγαλε keep εχεις δικιο και ψυχολογοι και οι ψυχιατροι συμφωνουν σε αυτο οτι η δραστηριοτητα ειναι το παν στην ψυχικη νοσο.

Μπραβο Keep ειναι ομορφο να νιωθεις ετσι και δεν χρειαζεται να κανεις καμια βεβιασμενη κινηση να τα κοψεις αφου εισαι καλα.

το θεμα ειναι οταν η ψυχικη νοσο σε καταβαλει σε τετοιο βαθμο που δεν εχεις καμια διαθεση για δραστηριοτητα, οταν εισαι χαλια τι δραστηριοτητα να κανεις?

Senior Member
    Ειμαι σε αυτο το site οπως βλεπετε και γραφω απο το 2006. Περασαν 6 χρονια....πριν 6 χρονια δεν ειχα καμμια σχεση με το ατομο που σας γραφει τωρα. Τοτε φαινονταν ολα χαμενος αγωνας και δεν περναγα καθολου μα καθολου καλα. Αλλα απο τοτε κυλησε πολυ νερο στο αυλακι και να ξερετε οτι στην ψυχωση ο χρονος ειναι με το μερος μας και η βελτιωση ερχεται βασανιστικα αργα. 15 χρονια περασαν απο το πρωτο ψυχωτικο επεισοδιο και τα τελευταια χρονια εχω βρει ουσιαστικα τον εαυτο μου. Μου πηρε πολυ και ειναι μακρυς ο δρομος αλλα αξιζει τον κοπο.

και κοβονται πχ.παιρνεις αμπιλιφαη 30 μγκρ.παιρνεις ενα μηνα 3/4.αλλο μηνα 1/2.αλλο μηνα 1/4.αλλο μηνα 1/8.και μετα καθε μερα παρα μερα 1/8 για 1 μηνα.μετα ενα μηνα 1/8 2 φορες την βδομαδα.μετα καθε βδομαδα 1/8 για 1 μηνα.και κοπηκε.βεβαια εγω απο τα βαθοι της ψυχης μου δεν το συνιστω να κοπουν αλλα τουλαχιστον αν καποιος ειναι αποφασισμενος ας το κανει με το σωστο τροπο

Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    Ειμαι σε αυτο το site οπως βλεπετε και γραφω απο το 2006. Περασαν 6 χρονια....πριν 6 χρονια δεν ειχα καμμια σχεση με το ατομο που σας γραφει τωρα. Τοτε φαινονταν ολα χαμενος αγωνας και δεν περναγα καθολου μα καθολου καλα. Αλλα απο τοτε κυλησε πολυ νερο στο αυλακι και να ξερετε οτι στην ψυχωση ο χρονος ειναι με το μερος μας και η βελτιωση ερχεται βασανιστικα αργα. 15 χρονια περασαν απο το πρωτο ψυχωτικο επεισοδιο και τα τελευταια χρονια εχω βρει ουσιαστικα τον εαυτο μου. Μου πηρε πολυ και ειναι μακρυς ο δρομος αλλα αξιζει τον κοπο.
    keepara εγω αρωστησα την περιοδο αυτη που εσυ μπηκες στο site.εσυ με την εμπειρια που εχεις πιστευεις οτι δυνητικα καποια στιγμη αντι να ερθει 2ο ψυχωτικο επεισοδιο(αν ερχεται) μπορει να ερθει καποιο επεισοδιο καλο ωστε να ξεαρωστησουμε?

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΔΗΜΗΤΡΗΣ17817 View Post
    keepara εγω αρωστησα την περιοδο αυτη που εσυ μπηκες στο site.εσυ με την εμπειρια που εχεις πιστευεις οτι δυνητικα καποια στιγμη αντι να ερθει 2ο ψυχωτικο επεισοδιο(αν ερχεται) μπορει να ερθει καποιο επεισοδιο καλο ωστε να ξεαρωστησουμε?
    Δυσκολο ερωτημα. Οι γιατροι βρηκαν μερικα κοινα γνωρισματα σε μια ασθενεια και την ονομασαν ψυχωση. Αλλα ψυχωση απο ψυχωση διαφερει , οπως διαφερει και ανθρωπος απο ανθρωπο. Δεν ειναι κατι που μπορω να απαντησω ουτε για τον εαυτο μου που τον κουβαλαω τοσα χρονια , ποσο για ενα αλλο ατομο:)

Πιστευω ομως στην δυναμη που εχουμε μεσα μας και προσωπικα μπορω να πω ΝΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΛΑ τα τελευταια χρονια και αυτο που με ριχνει ειναι η κριση στην Ελλαδα και στην αγορα εργασιας και οχι η ψυχωση. Ενα πραγματικο προβλημα που ουσιαστικα ειναι κατι ασημαντο μπροστα στον γολγοθα αυτης της ασθενειας. Εχουμε καποιες αδυναμιες , εχουμε καποια προτερηματα οπως ολοι οι ανθρωποι και πρεπει να βρουμε τις ισοροπιες μας και να βελτιωνουμε καθημερινα τους εαυτους μας ωστε να αισθανομαστε καλα με την παρτη μας.

Να ξαρωστησουμε δεν ειναι ακριβως το ζητουμενο , εαν μου ελεγαν θελεις να δωσεις ενα κομματι του εαυτου σου και να γινεις καποιος αλλος θα απαντουσα αρνητικα . Ειμαι αυτος που ειμαι και εχω καποιες ιδιομορφιες. Μπορει να ειμαι αναγκασμενος να παιρνω μερικα mg απο κατι , αλλα αυτος ειμαι.

δεν εχω να πω τπτ αλλο:ωραιος

Senior Member
    Ευχαριστω Δημητρη:)

παρακαλω :Ρ

Page 9 of 12 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast