Results 46 to 60 of 172
Thread: φαρμακα για παντα
-
17-03-2012, 22:19 #46
Φίλε maus,τα ομοιοπαθητικά στηρίζονται σε εντελώς διαφορετική αντίληψη στον τρόπο αντιμετώπισης του ασθενή.Δεν σημαίνει οτι επειδή έχεις ψύχωση,παιρνεις ομοιοπαθητικο για την ασθενεια και γινεσαι καλα...Ασχολέιτε ολιστικά με το άτομο και στην περίπτωσή μου είχα βρει ομοιοπαθητικό-ψυχίατρο που σε συνδυασμό των 2 φαρμακευτικών προσεγγίσεων ειχα παρα πολύ καλα αποτελέσματα.Επισης δεν εχουν και παρενέργειες γιατι ειναι απο φυτικά σκευασματα,σε αντίθεση με τα ψυχοφάρμακα,και δεν εξαρτάσαι απο αυτά...
Εγώ και ο αδελφός μου που έχουμε περάσει ψυχωτικα επεισόδια και οι 2 ειχαμε φθασει σε σημείο συντηρησης με ζυπρεχα μόνο για αρκετα χρονια...Αλλα προσεξε με την ομοιοπαθητική,όπως το βίωσα εγώ,είναι σαν να φέρνεις στην επιφάνεια αντιλήψεις και συμπεριφορές που έχουν παγιωθεί στο υποσυνείδητο και πρέπει να τις αντιμετωπίσεις.Δηλαδή καποια παιδικα τραυματα ισως ή και ακόμη τραυματικά γεγονότα που δεν είχες ξεπεράσει...Λειτουργεί σαν κάθαρση αν μπορουσα αν χρησιμοποιησω αυτην την έκφραση...
Οσον αφορά τις ενεργειακές θεραπείες,καποιο ατομο που εχει περασει καποιες ψυχικές ασθένειες καλο θα ήταν να συμβουλευτεί τον εκαστοτε θεραπευτη και να μιλησει με τον ψυχιατρό του για το αν θα του ήταν ωφέλιμες...Συνήθως οι ψυχίατροι δεν πιστεύουν σε αυτές...Εγώ έκανα το λάθος και έκανα πράγματα χωρις την συμβουλή του γιατρού μου και της οικογένειας μου και με τάραξε σε σημείο να φθάσω να έχω αλλοιώμένη αντίληψη της πραγματικότητας...
Δεν πιστέυω όμως οτι είναι 'κομπογιαννίτικα' κόλπα γιατι έχω βιώσει άλλαγές στην ζωή μου...Σίγουρα θέλει προσόχη σε ποιος θεραπευτή θα απευθυνθείς και πρωτα πρεπει να χτίσεις μια σχέση εμπιστοσύνης και να μάθεις περισσότερα για την θεραπεία που κάνει...Υπαρχούν πολλοί που κοιτάνε μόνο την τσέπη σου...
Τα αλλοπαθήτικά φάρμακα,όπως μου έχει εξηγήσει και ο ψυχίατρος μου και η ψυχολόγος μου,οι οποίοι συνεργάζονται,είναι σαν να 'κλείνουν' τις πόρτες από το υποσυνείδητο να έρθει στην επιφάνεια,και άτομα που δεν ειναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν ότι αυτό φέρνει μπορεί να παρουσιάσουν καποια ψυχική ασθένεια ή να υποτροπιάσουν αν τα κοψουν απότομα...
Προσωπίκα πιστεύω ότι τα ψυχοφάρμακα όσο και να σε επαναφέρουν,έχουν παρενέργειες,σε κάνουν να εξαρτάσαι και σε μεγάλες δόσεις επηρεάζουν την εγκεφαλική λειτουργία και την περιορίζουν...Αυτο φαίνεται άλλωστε και από την λείτουργική κατάσταση κάποιου ασθενή που τον πλακώνουν σε zyprexa,tavor,solian ktl και ένα κοκτέιλ τετοιών σκευασμάτων,την αρχή που νοσηλέυεται σε καποιο νοσοκομειο,μέχρι να βρουν το κατάλληλο συνδυασμό.Κάνω λάθος???
Αλλα σιγουρα θα πρεπέι να δουμε τι είναι πραγματικά η ψύχωση και πως γίνεται να την αντιμετωπίσουμε με την μικρότερη δυνατή και κατάλληλη φαρμακευτική βοήθεια και όχι μόνο....
- 19-03-2012, 12:43 #47
ενδιαφερον το μηνυμα σου.
τι αλλαγες ειδες με την ενεργειακη θεραπεια ; νομιζεις οτι ολα αυτα υπαρχουν δηλαδη στην πραγματικοτητα και δεν εχουν σχεση π.χ. με την αισθηση της ροης του αιματος κλπ ;
βασικα πριν απο το 50 που δεν υπηρχαν τα αντιψυχωτικα πως αντιμετωπιζανε αυτην την αρρωστεια ;
ειχε τοτε βοηθησει η ομοιοπαθητικη ή τα φυτικα σκευασματα ;
το θεμα ειναι να παιρνεις μονο ομοιοπαθητικα. εφοσον παιρνεις και ομοιοπαθηιτκα και φαρμακευτικη αγωγη πως εισαι τοσο σιγουρος οτι βοηθησε η ομοιοπαθητικη
και οχι τα φαρμακα τα οποια συνηθως βοηθουν απο μονα τους ;
καπου ειχα ακουσει ομως για ενα ομοιοπαθητικο φαρμακο που βοηθαει στις παρενεργειες.Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
19-03-2012, 13:59 #48
Με την ενεργειακή θεραπεία,στην περιπτωσή μου το Reiki (για να μην μιλαμε αόριστα),βίωσα στα χερια μου κυρίως μια ζεστασιά και το σώμα και το νου μου ποιο ήρεμο και χαλαρό.Επισης επειδή μαθαινεις και κάποιες τεχνικες να κανεις την θεραπεία στον ευατό σου(αυτο-θεραπεια),άλλαξε η αντιληψή μου γενικα σε πολλα πραματα. π.χ δεν θυμωνω οταν οδηγώ,δεν ειμαι τοσο ευέξαπτος με συμπεριφορές που με εκνευρίζουν και γενικα νοιωθω ποιο ισορροπημένος μέσα μου.
Ισως σε πολλους φαίνονται αστεία και χλευάζουν οτι μια τέτοια θεραπεία μπορει να έχει αυτα τα αποτελέσματα,αφου δεν έχουν αποδείξεις,αλλα απο μερους μου,καθώς το έχω βιώσει και κάνεις δεν μπορει να με πεισει για το αντίθετο,με βοηθησε πάρα πολύ...Αλλά προσεχε δεν σημαινει οτι αντικαθιστας τα αλλοπαθητικά φαρμακα...ισως αυτο γίνει σε βαθος χρονου...αλλα παντοτε για να πεσει π.χ ενας ισχυρος πυρετος,χρειαζεσαι ενα αντιπυρετικό για να προλάβεις τα χειρότερα...Καπως έτσι είναι...
Οσο για πριν το 50 και μαλιστα και τον 19ο αιώνα δεν θα ήθελες να ξέρεις πως αντιμετώπιζαν τους ασθενείς στα ψυχιατρεία...βασανιστηρια,ξ υλο,απομόνωση,εγχειρισεις στον εγκέφαλο που τους έκαναν φυτά...
Τωρα αν καποιους τους είχε βοηθησει δεν μπορω να το ξέρω,δεν ειμαι ιστορικός :)...Παντως η ομοιοπαθητική στηρίζεται στις ιδέες του Ιπποκράτη,και έχει ριζες στην αρχαία Ελλάδα,οπότε αν ψάξεις λίγο σιγουρα κατι θα βρεις :)
Η ελάχιστη δόση που συνιστούν οι ψυχίατροι sto Zyprexa ειναι 10mg για συντήρηση,εγώ έπαιρνα 5mg και ομοιοπαθητικά για πανω απο 2 χρόνια και ενοιωθα πολύ καλα,αρα σιγουρα με 'στηριζαν'...Και το γεγονός ότι βελτιώθηκα όχι μόνο με βάση την αρρώστεια,αλλα και σαν ανθρωπος,διοτι δραν ολιστικα και σε βοηθανε με τις σκέψεις....Ισως ακούγονται ακατανόητα όμως ειναι ο τρόπος που το βιώνω...
19-03-2012, 16:26 #49
Lordos o giatros se eipe oti h dosh sunthrhs gia zyprexa einai 10 mlg?
19-03-2012, 16:31 #50
Ναι,και μαλιστα οχι μονο ενας,και οταν ετυχε να συζητησω με μια άλλη ψυχιατρο τα φαρμακα που περνω,ξαφνιαστηκε οτι παιρνω 5mg και οχι παραπανω για συντηρηση...
19-03-2012, 16:40 #51
Lordos.. γειά σου,
μήπως ξαφνιάστηκε επειδή σε είδε αποφασισμένο να τα παίρνεις για συντήρηση εφ' όρου ζωής; Έχεις σκεφτεί
πως τα φάρμακα δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στην ρίζα του, παρά μόνο τα συμπτώματα, ότι δλδ το αίτιο
παραμένει έτσι κι αλλιώς κι ανεξάρτητα απ' την φαρμακοθεραπεία, που ακολουθείς; :)Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
19-03-2012, 16:44 #52
19-03-2012, 16:55 #53
19-03-2012, 16:58 #54
Οχι κανω ψυχοθεραπεια με μια κλινική ψυχολογο-ψυχοθεραπευτρια....ο ομοιοπαθητικος-ψυχιατρος απο όσο ξερω πρεπει να ειναι ειδικευμενος για να κανει ψυχοθεραπεια...
19-03-2012, 17:03 #55
19-03-2012, 18:16 #56
καλα στον καθεναν μπορει να ειναι διαφορετικο το προβλημα.
σε καποιον να ειναι περισσοτερο μπερδεμα ψυχολογικο και να ειναι πιο ελαφρυ και στον αλλο πραγματικο νοητικο προβλημα και να λυνεται μονο με φαρμακα.
αλλα τα φαρμακα αλλαζουν τοσο πολυ τον εγκεφαλο που δε ξερω κατα ποσον μπορεις να ξεφυγεις απο αυτα. τουλαχιστον οχι εγω..
εφοσον δεν ειναι "ψυχολογικο"-συναισθηματικο το προβλημα αλλα νοητικο πως θα λυθει με ψυχοθεραπεια.
μονο σε ελαφριες περιπτωσεις..
αμα εχει καποια βλαβη ο εγκεφαλος δυσκολα θεραπευεται με ψυχοθεραπεια νομιζω. εκτος και αμα ειναι περισσοτερο νευρωση το προβλημα..
βασικα δες το ετσι.. αμα το ελυνε το προβλημα η ψυχοθεραπεια θα το ειχαν λυσει το ζητημα και πριν το 50 που βγηκαν τα φαρμακα..Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
19-03-2012, 19:30 #57
19-03-2012, 19:45 #58
Σιγουρα αν κάποιος δεν είναι λειτουργικος και δεν μπορει να βγει από το σπίτι και να πάει στον ψυχολόγο να συζητήσεις μαζί του,δεν μπορει να ωφεληθεί...
Δεν πιστεύω πως υπάρχουν "ελαφριές" και "βαριές" περιπτωσεις...
Ολα εξελίσονται άκομα και οι ιατρικές μεθόδοι,τα φαρμακα και οι μεθοδοι ψυχοθεραπείας...Οποτε μπορει να μην υπαρχει τώρα θεραπεία ή να πιστεύουμε πως δεν υπάρχει,όμως έχω δει "θαύματα" προτίστως στον εαυτό μου,αλλά και σε άλλες περιπτωσεις.
Βρέθηκα σε κλινική και δεν θυμάμαι τι γινόταν για διάστημα 5-6 ημερών,ειχα "χαθεί" κυριολεκτικά και όμως τωρα νοίωθω καλύτερα από ποτέ...Και αυτό σε διάστημα 2 χρονων...
20-03-2012, 10:40 #59
..χαίρομαι, που αναφέρεσαι στο θαύμα, γιατί πράγματι οι δυνάμεις αυτοϊασης, που διαθέτει ο οργανισμός μας
σίγουρα είναι θαυματουργικές, αλλά χρειάζεται ο άνθρωπος να μαθαίνει να τις αντλεί. Όμως κάτι τέτοιο δεν είν' εύκολο,
γιατί δυστυχώς οι τεχνικές αυτού του είδους δεν διδάσκονται και τις μαθαίνουμε συνήθως με τον δύσκολο τρόπο κι όταν ήδη
έχουμε υποφέρει αρκετά κι έχει χρειαστεί να πληρώσουμε πολλά!Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
20-03-2012, 16:16 #60
Κοιτα εγω δε το βλεπω σαν θαυμα αλλα απλως οτι τα φαρμακα λειτουργουν.
Δεν ειναι κατι αξιοπεριεργο, στους περισσοτερους δουλευουν. Και πολυ σου πηρε να γινεις καλα..
Το λεω και γιατι εγω ημουν μια χαρα με τα φαρμακα κ.λ.π. αλλα οταν εξοψα τα φαρμακα επεσα σε λουκι.
Ειναι καθαρα θεμα χημειας..
Τωρα για ελαφριες και βαριες περιπτωσεις εγω διαφωνω. Υπαρχουν.
Ο ενας μπορει να εχει μονο παραξενες ιδεες και ο αλλος να εχει και οπτικες και ακουστικες ψευδαισθησεις κ.λ.π. .
Μπορει στην αρχη βεβαια να εισαι ελαφρια και μετα να γινεις βαρια αρρωστος ή το αντιθετο..
Σιγουρα η ψυχοθεραπεια βοηθαει. Κυριως στο να σταθεις στα ποδια σου και να γινεις
λειτουργικος. Αλλα την κυρια δουλεια την κανουν δυστυχως τα φαρμακα αλλιως , οπως σου ειπα, θα ειχε βρεθει θεραπεια και πριν το 50..
Βασικα εγω ξεκινησα αναποδα. Ενω στην αρχη δεν ειχα τιποτα και πηρα φαρμακα μετα οταν προσπαθησα να τα κοψω απεκτησα προβλημα.. Για αυτο λεω οτι παιζει και η χημεια του εγκεφαλου μεγαλο ρολο οπως σε οποιοδηποτε αλλο προβλημα του σωματος. Οι σκεψεις μας σε μεγαλο βαθμο παραγονται απο το οργανο που λεγεται εγκεφαλος. Αρα αμα αλλαξει κατι στη χημεια του λογω φαρμακων αλλαζουν και οι σκεψεις κ.λ.π. .
Τωρα η ψυχοθεραπεια οπως τη βλεπω αλλαζει και κανει πιο ομαλη την παραγωγη σκεψεων αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι θα εχει και μονιμο και σιγουρο αποτελεσμα οπως εχουν τα φαρμακα.. Μακαρι να ειναι αλλιως..
Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.