Η ψυχοθεραπεύτριά μου με πλήγωσε! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 18 of 18
    Banned
    Σ' ευχαριστώ belteguese για την απάντηση, Γενικά μέχρι τώρα δεν είχα κανένα παράπονο από την ψυχοθεραπεία. Αυτό όμως που έγινε με πλήγωσε... Θα δώσω φυσικά την ευκαιρία να το λύσουμε και να συνεχίσουμε. Αλλά πραγματικά ένιωσα πολύ απογοητευμένη που έκανε εκείνο τον ειρωνικό μορφασμό και η όλη δυσπιστία της. Όπως λεει και σε αυτό το site για τις σωματόμορφες διαταραχές, http://www.psychologia.gr/disorders/somat.htm είναι λάθος να κάνουμε υποτιμητικά σχόλια για κάποιον που αντικειμενικά πονάει. Ο πόνος, ακόμη και αν είναι τελικά ψυχολογικής προέλευσης και πάσχω από κάποια σωματόμορφη διαταραχή είναι πόνος, και οι κατα φαντασίαν ασθενείς (που είναι υποτιμητικό επίσης να τους λέμε έτσι γιατί και αυτοί ψυχικά ασθενείς είναι) και οι υποχόνδριοι είναι άλλη κατηγορία, από αυτή στην οποία ανήκω εγώ.

Δεν πονάω σκόπιμα, δεν υποκρίνομαι. Είναι μία ενόχληση που δε με έχει φτάσει να μη μπορώ να κουνηθώ αλλά είναι ενόχληση. Την αιτία δε ξέρω και δε θα έχω πρόβλημα να παραδεχτώ να είναι ψυχολογική, αλλά πρώτα πρέπει να πάρω και μία δεύτερη γνώμη...
    Μπορεί να γελάμε με τον Κατα φαντασίαν ασθενή, την κωμωδία αλλά με τον αληθινό πόνο δε γελάμε, ακόμη και αν έχει ψυχολογικό υπόβαθρο.
    Δεν περίμενα ότι ένας "ειδικός" μπορεί να αντιδράσει έτσι επειδή κάποιες κατηγορίες ψυχικά ασθενών όπως αυτοί που φοβούνται τις αρρώστιες γίνονται περίγελος έξω στην κοινωνία... που ούτε καν εχω διαγνωστεί με κάτι τέτοιο...

Senior Member
    εγω θα σου πω χωρισ να ειμαι ψυχολογοσ οτι η διαγνωση σου ειναι αγχοσ με κρισησ πανικου ακου να δει πωσ πανε τα πραγματα οι εξετασεισ που κανεισ ειναι μονο για τα χοντρα πραγματα δηλαδη κατι πονακια κλπ δεν τα πιανουν κι αν καταφερουν κ τα πιασουν κ βγαλεισ καμια διαγνωση νευροπαθητικοσ πονοσ ξερεισ ποια ειναι τα φαρμακα που δινουν αντικαταθλιπτικα οποτε ξαναγυρνασ στα ιδια η εικονα που εχεισ για την επιστημη οτι εχει προχωρησει κλπ οτι για ολα υπαρχει φαρμακο ειναι λαθοσ κ εγω ετσι ημουν κ το καταλαβα ο πονοσ αυτο τι ειναι ;α καουτε υποχονδρια σε ειπε ουτε κατα φαντασιαν ασθενη αυτα ειναι δικα σ συμπερασματα το πωσ κωδικοποιησεσ την συμπεριφορα τησ εμενα οποτε μ τι λεει ο δικοσ μου γελαω συνηθωσ δεν τον παρεξηγω

Banned
    Γεια σου pad κι ευχαριστω για την απάντηση.
    εμένα αγχωδης διαταραχή μου διέγνωσε με καταθλιπτικά στοιχεία αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε μιλήσει πολύ για τη σωματική ενόχληση που έχω. Κρίση πανικού είχα πάθει παλιά ανάμεσα σε κόσμο αν και δεν είμαι σίγουρη για τον ορισμό της κρίσης πανικού γιατί ακούω διάφορες εμπειρίες ως τετοιες.

έτσι όπως μου τα εξηγείς καταλαβαίνω ότι στο τέλος σε ψυχολογικούς παράγοντες μάλλον θα το αποδώσουν. αλλά και πάλι ακόμη δεν έχουμε αποκλείσει τους παθολογικούς γιατί από μία εξ. αίματος πώς είναι σίγουρο ότι ο πόνος στο θώρακα δεν έιναι κάτι παθολογικό πχ. σφίγμενος μυς όπως με το αυχενικό που είχα πάθει.
    εσύ πως ξεπέρασες τον πόνο σου;
    μπορεί να πληγώθηκα περισσότερο από το αναμενόμενο αλλά έτσι κάνω και στην πραγματική ζωή, προβολή νομίζω λέγεται αυτό...
    και είμαι σίγουρη ότι θα είναι τι θέμα της επόμενης συνεδρίας μας

Page 2 of 2 FirstFirst 12