bullying(σχολικός εκφοβισμός). :( :( - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 34 of 34
    Junior Member
    Καλησπέρα,

Διάβασα το πρόβλημα σου και ήθελα να σου πως αυτα που περνάς στο σχολείο δεν είναι τίποτα, τωρα νομίζεις πως μπορεί να σε πνίγει αλλα πίστεψε με οι άνθρωποι είναι πολυ ανώριμοι σε αυτές τις ηλικίες. Το ξέρω γιατί κι εγώ πέρασα τα ίδια αλλά ευτυχώς ποτέ δεν εξελίχτηκε σε κάποια σωματική κακοποίηση... Εγώ άλλαξα σχολείο όσο πήγαινα δημοτικό και από τότε δεν κατάφερα να ταιριάξω σε μια παρέα, μέχρι και που τελείωσα το λύκειο δεν άλλαξαν πολλά, παρόλο που είχα βρει κάποιους φίλους και συναναστρεφόμουν με αυτούς κυρίως ένιωθα απομονωμένος από το υπόλοιπο σχολείο γενικότερα, ίσως και λόγω χαρακτήρα καθώς δεν αντιδρούσα και ότι συνέβαινε το κράταγα μέσα μου και φρόντιζα να κρατάω τους άλλους σε απόσταση.

Όταν τελείωσα το σχολείο και πήγα στρατό και σχολή εκεί κατάλαβα ότι οι άλλοι ήταν οι ηλίθιοι και πραγματικά δεν αξίζει όχι μόνο να κάτσεις να νευρίασεις μαζί τους, ούτε καν να τους κοιτάς! Οι άνθρωποι είναι απαίσιο είδος διότι φροντίζουν να δείξουν την κυριαρχία τους στους άλλους (πάντα τους πιο αδύναμους, μικρόσωμους ή τους ήσυχους, γενικά αυτους που είναι εύκολοι στόχοι) είτε με την κακομεταχείριση λεκτική και σωματική αλλά δεν νοιάζονται για το τι επίπτωση μπορεί να έχει στην ψυχή καποιου. Καποια στιγμή σταμάτησε αυτο όμως και οι άνθρωποι τώρα με υπολογίζουν και ακούν τι έχω να πω είτε λόγω ηλικίας, είτε γιατί δεν είμαι πλέον μικρόσωμος .

Να ξέρεις ότι ο τροχός πάντα γυρίζει, όταν κάποτε βρεθούν στην ανάγκη σου λοιπόν όλοι αυτοί που δε σε υπολογίζουν και σε κακομεταχειρίζονται θα έχεις εσύ το πάνω χέρι.

Μπορεί να ακούγομαι λίγο σκληρός και απόλυτος, ίσως λίγο εκδηκητικός αλλά με έκαναν και κατάλαβα ότι εάν δεν γίνεις κάτι από τα 3 οι άνθρωποι θα προσπαθούν πάντα να σε εκμεταλλέυτούν ή να σε αδικήσουν. Δεν έγινα έτσι χωρίς λόγο, ούτε είμαι κάποιος πεινασμένος για εκδίκηση απλά έχω αλλάξει νοοτροπία και έχω "σκληρύνει" σαν χαρακτήρας γιατί αλλιώς θα τρελαινόμουν εαν άφηνα να με επηρεάζουν άθρωποι που δεν τους ξέρω καν ή έστω και λίγο και πραγματικά δεν αξίζει να χαλιέσαι. Υπάρχουνε πιο σημαντικα πραγματα απο αυτούς που κοιτανε μονο να μας πληγωνουν και να μας ποδοπατανε, πάνω από όλους αυτούς μπαίνει πρώτα ο εαυτός μας και η ψυχική μας υγεία, δεν θα κάτσουμε να αρρωστήσουμε από την στεναχώρια επειδη οι αλλοι ειναι ηλιθιοι!

χμμ... Εδω φιλε george_ghost θα διαφωνισω σχετικα με την πρακτικη που πρεβευεις. Νομιζω πως με αυτον τοπν τροπο η Ευα θα τροφοδοτησει εναν φαυλο κυκλο βιας που η ιδια θελει να ξεφυγει. Το να καταφερεις να εχεις το "πανω χερι" οπως λες, σε κανει μερος ενος ολου που αυτο που θελει ειανι αυτο ακριβως...να εχει το πανω χερι. Μπορουμε να διεκδικησουμε την αυτονομια μας (σωματικη ή ψυχικη), οχι να την επιβαλουμε. Με καθε σεβασμο προς το προσωπο σου...

Junior Member
    Καλησπερα σας,

καταρχας @Eva1995 να σου πω οτι εγινα μελος μονο για να σου πω την αποψη μου, φαινεται πως υπαρχουν ατομα εκει εξω που βρισκουν ενδιαφεροντα αυτα που λες
    δευτερον θα ηθελα να διευκρινησω το εξης: ειτε ησουν αλλοδαπή, ειτε υστερουσες στο οτιδηποτε, ειτε ησουν ασχημη, ειτε απλα δεν ησουν "cool" δεν θα εδινε και παλι σε κανεναν το δικαιωμα να σου συμπεριφερεται ασχημα. εχω καταλαβει οτι εσυ το ανεφερες για να εξηγησεις οτι δεν "παιζει" το οτιδηποτε που να τροφοδοτει τα πειραγματα απο τα υπολοιπα παιδια ωστοσο ηθελα να το πω για να καταλαβεις πως ειναι καθαρα λαθος των συνομιλικων σου αυτο που συμβαινει. στο δια ταυτα...ακριβως επειδη αυτο που σου συμβαινει ειναι λαθος και αδικο η συμβουλη μου ειναι μια: ΜΙΛΑ. μιλησε στην οικογενεια σου, μιλησε σε καποιον καθηγητη που νιωθεις πιο κοντα σου(λογικα με καποιον/α θα νιωθεις πιο ανετα) δεν υπαρχει κανενας λογος να ντρεπεσαι...ετυχες στην περιπτωση να εισαι εσυ το μαυρο προβατο συνεπως εσυ πρεπει να τους δειξεις οτι αυτο που κανουν ειναι λαθος. στην τλκη εχεις την στενοχωρια σου απο τον χαμο της μαμας σου, θα εχεις και αυτο; οταν μιλησεις και προσπαθησεις για το δικιο σου να δεις που θα νιωσεις καλα για τον εαυτο σου. κατι αλλο, καταλαβαινω οτι χρειαζεσαι στηριξη και για αυτο σε αποκαρδιωνει η αντιδραση του παππου σου εχε ομως στο νου σου οτι πολλοι παππουδες και γιαγιαδες θα αντιδρουσαν με τον ιδιο τροπο. δυστυχως πολλοι ανθρωποι σε μεγαλη ηλικια εχουν την ταση να μεμψιμοιρούν, αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα ειναι διπλα σου.
    και μια ταινιουλα που ειδα και με ευαισθητοποιησε CyberBully (λιγο τραβηγμενο βεβαια)

τιποτε απο οτι συμβαινει μην αφησεις να μπει εμποδιο στους στοχους και τα ονειρα σου.

Junior Member
    να συμπληρωσω κατι που ξεχασα κ θεωρω πολυ σημαντικο. μην ξεχνας οτι καθε ανθρωπος αξιζει τον σεβασμο μας, δεν ηρθαμε σε αυτη την ζωη να το παιξουμε τιμωροι.

Page 3 of 3 FirstFirst 123