τι μου συμβαινει? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 39
    Senior Member
    Καίτη μου μιλάς στους φίλους σου γι αυτά? Το νιώθεις πιο έντονο όταν είσαι μόνη ή όταν είσαι με κόσμο?
    [COLOR="red"][B][I][FONT="Arial Black"]5 λεπτά θα κλάψω και τελειώνω :rolleyes:[/FONT][/I][/B][/COLOR]

Senior Member
    Καίτη προσπαθώ να σου στείλω μνμ
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Πυρρων είναι σωστά όλ' αυτά που καταθέτεις με την μόνη διαφορά, πως όταν ο άλλος αντιμετωπίζει έντονα συμπτώματα
    π.χ. άγχους, φοβίας κ.λπ. ακόμα κι αν αναγνωρίζει, ότι ευθύνεται ο δυσλειτουργικός τρόπος σκέψης, είναι δύσκολο να
    κάνει ακόμα και τα πιο μικρά βήματα, γιατί κι αυτά του φαίνονται βουνό!
    Συμφωνώ με τη Μαρκέλα. Δε διαφωνώ με τον τρόπο που το θέτει ο Πύρρων. Όμως, δυστυχώς, είναι ο δυσλειτουργικός τρόπος σκέψης για τον οποίο καθημερινά μιλάμε εδώ που μας καταστρέφει. Και δεν είναι εύκολο να τον ξεπεράσεις. Και μαζί του βιώνουμε την κατάθλιψη γι αυτα που χασαμε.
    γιάννης

Senior Member
    nantiaki οταν ειμαι με φιλους ειμαι οκ.μονη δε την παλευω

Senior Member
    παντως ξερω οτι δεν εγινε και κατι τοσο σοβαρο αλλα γιατι χαλαστηκα τοσο?με επηρεαζουν ολα και ολοι

Senior Member
    και ευχαριστω που με ακουτε νιωθω οτι θα σκασω..εγινε και κατι αλλο που με χαλασε.ηρθε ενας συναδελφος να με βοηθησει και αρχισε να με ρωταει γιατι εισαι ετσι?γιατι εχεις μελαγχολικο υφος?ειχα το αγχος μου ειχα και αυτον.

Senior Member
    Quote Originally Posted by kaity View Post
    και ευχαριστω που με ακουτε νιωθω οτι θα σκασω..εγινε και κατι αλλο που με χαλασε.ηρθε ενας συναδελφος να με βοηθησει και αρχισε να με ρωταει γιατι εισαι ετσι?γιατι εχεις μελαγχολικο υφος?ειχα το αγχος μου ειχα και αυτον.
    Καίτη το άγχος επίσης στην εργασία, μπορεί να οφείλεται και σε μειωμένη αυτοπεποίθηση κι αυτοεκτίμηση.
    Είναι και το θέμα της απόρριψης.." αν δεν είμαι παραγωγική κι αποτελεσματική, θα μ' απορρίψουν"
    τροφοδοτείται κι απ' την ανάγκη της τελειότητας, που μας έχουν πολύ κακώς περάσει κατά
    την διάρκεια της ανατροφής μας, μ' αποτέλεσμα το σώμα και δίκαια ν' αντιδρά π.χ. με τον πόνο στο στομάχι!
    Να παρατηρείς την σκέψη σαν τρίτο άτομο, αντικειμενικά δλδ οπότε δεν την αφήνεις να σε χαλάει
    στο βαθμό, που σου συμβαίνει συνήθως, γιατί έτσι ελέγχεις και το συναίσθημα.
    Οι σπαστικοί συνάδελφοι θα υπάρχουν πάντα, απλά μην δίνεις σημασία, γιατί όντως κάποια άτομα
    είναι τα ψυχρά γρανάζια της μηχανής... Φρόντισε νάχεις και δραστηριότητες εκτός δουλειάς που να σ' ευχαριστούν

Senior Member
    ετσι ειναι μαρκελα,οσο αγχωνομαι ειμαι χειροτερα,μονο που αν κατι παει στραβα μου χαλαει τη διαθεση και για τα υπολοιπα

Senior Member
    ετσι ειναι μαρκελα,οσο αγχωνομαι ειμαι χειροτερα,μονο που αν κατι παει στραβα μου χαλαει τη διαθεση και για τα υπολοιπα
    ναι Καίτη μου, γιατί ο φόβος και το άγχος δημιουργούν έναν φαύλο κύκλο, στο σύνολο των προσπαθειών μας.
    Οπότε σπάμε τον φαύλο κύκλο, γιατί τ' αρνητικά αυτά συναισθήματα τροφοδοτούνται κυρίως από ανασφάλειες του παρελθόντος.

Senior Member
    ουφφφφφ ναι...πως σπαει ομως??

Senior Member
    ουφφφφφ ναι...πως σπαει ομως??
    καλή η ερώτηση! Αποδεχόμαστε λοιπόν, ότι στην παρούσα φάση δεν έχουμε να φοβόμαστε σχεδόν τίποτα!

Πραγματι καλη ερωτηση. Δεν μπορει ομως να "σπασει" παρα μονο οταν αντιληφθουμε οτι αποτελουμε μερος το φαυλου κυκλου (αν οχι εμεις οι ιδιοι ειμαστε αυτος ο κυκλος). Μερικες φορες ο τροπος που αφηγουμαστε την ζωη μας (πρωτιστως στον ιδιο μας τον εαυτο) δημιουργει και τις αναλογες αντιδρασεις (πχ συμπτωματα). Η ιδια μας η αφηγηση δεν αφηνει περιθωρια να δουμε εναλλακτικες. Θα μπορουσες να αφηγηθεις διαφορετικα την κατασταση σου? και αν ναι με ποιο τροπο ωστε να μην σε εγκλοβιζει?

Senior Member
    λιγο το ενα λιγο το αλλο με εριξαν ψυχολογικα.δεν ειναι ενα, ειναι πολλα.εστω και μια σκεψη αρνητικη.με νευριαζουν οποιοι υποτιμουν τη νοημοσυνη μου και το κανουν πολλοι.απλα δεν προσαρμοστηκα σε μια νεα κατασταση ακομα.ας το πω ετσι!

Ομως kaity, δες πως αφηγησε την ζωη σου: "λιγο το ενα λιγο το αλλο με εριξαν ψυχολογικα", "με νευριαζουν οποιοι υποτιμουν τη νοημοσυνη μου", "απλα δεν προσαρμοστηκα σε μια νεα κατασταση ακομα" και παει λεγοντας... τι θα γινοταν εαν αποφασιζες να αφηγηθεις διαφορετικα την κατασταση σου? Για παραδειγμα πως θα σε βοηθουσε εαν αντι να πεις: "με νευριαζουν οποιοι υποτιμουν τη νοημοσυνη μου" έλεγες: " ο τροπος που επιλεγω μερικες φορες να επικοινωνησω με τους αλλους ισως αφηνει δημιουργει λανθασμενες εντυπωσεις με αποτελεσμα να μην αξιολογουν σωστα την νοητικη μου κατασταση"...

Senior Member
    δεν ξερω αλλα δε μπορω να ριχνω το φταιξιμο σε μενα παντα- κατα μια εννοια.με πνιγει η αδικια για αυτο φαινεται καπως μονοπλευρο και εγωιστικο.μπορει να μην τους δινω να καταλαβουν σωστα.μπορει

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast