τι μου συμβαινει?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 39
    Senior Member

τι μου συμβαινει?

Μετα απο τοσες προσπαθειες να κανω καποιες αλλαγες στη ζωη μου τελοσπαντων τα καταφερα.αλλα τι επαθα?νιωθω να ποναει το στομαχι μου να θελω να κλαιω εχω αγχος τρομερο.μονο να πινω θελω ετσι νιωθω καλυτερα αλλα δε μπορω αλλο.δεν ξερω τι μου φταιει πια .γιατι νιωθω ετσι?δεν μπορω να προσαρμοστω με τιποτα πια σε μια νεα κατασταση?θα σκασω

οι αλλαγές για τις οποίες μιλάς είναι αυτό που ήθελες, αυτό που επεδίωξες? αν είναι έτσι αυτά που βιώνεις τώρα είναι οι δυσκολίες της περιόδου προσαρμογής, της περιόδου δλδ που ακολουθεί αμέσως μετα από μια αλλαγή στη ζωή μας μέχρι να συνηθήσουμε, εκτός κι αν συμβαίνει κατι αλλο, πχ μετάνοιωσες για κάτι ή αυτό που άλλαξε δεν είναι όπως το περίμενες ή φοβάσαι τη συνέχεια ή είναι υπερβολή ή κάτι άλλο..... πες μας..
    γιάννης

Senior Member
    ειναι αυτο που ηθελα .αντι να χαρω ομως με χει πιασει τρομερο αγχος που δε μπορω να διαχειριστω

Senior Member
    φοβαμαι και αν θα βγει σε καλο.αν θα ειμαι ανταξια των προσδοκιων μου και των αλλων .δεν ξερω,τα χω χαμενα

θετική σκέψη πρώτα, να βρεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση που είναι αυτη που σε βοηθησε να το κερδίσεις κι αυτη που θα σε οδηγήσει στην επίσης επιτυχία στη συνεχεια, και ανθρώπους διπλα σου να σε ενθαρρύνουν και να κατανοήσεις και να εμπεδώσεις μέσα σου ότι αυτά που σκέφτεσαι ειναι αυτοκαταστροφικές σκέψεις.
    γιάννης

Senior Member
    Γιατι ομως νιωθεις ετσι αφου τελικα καταφερες τις αλλαγες που ηθελες μηπως κατι σε φοβηζει στις αλλαγες αυτες?
    ειμαι ανορθογραφος και συγγνωμη για αυτο!!!

Senior Member
    ναι φοβαμαι.νιωθω οτι δε θα πανε καλα τα πραγματα,θα αποτυχω.

Senior Member
    γιατι να αποτυχεις εβαλες ενα στοχο να κανεις αλλαγες και το πετυχες ,αυτο δειχνει οτι εισαι δυνατη οποτε ολα καλα θα πανε
    θες να μας πεις τι αλλαγες εκανες ?
    ειμαι ανορθογραφος και συγγνωμη για αυτο!!!

Senior Member
    θα αποτυχω και παλι και ολοι θα λενε αυτη ειναι αχρηστη.

Senior Member
    τι αλλαγες?στη δουλεια εκανα μια αλλαγη.πηγα αλλου και προσπαθω.αλλα θα υπαρχουν παντα σπαστικα ατομα.

Αγαπητη kaity... Ο Bergson, ενας φιλοσοφος των αρχων του 20ου αιωνα έλεγε πως η πραγματικοτητα δεν "ειναι", παρα μονο ολο ενα "διαρκει". Ακομη και αν εκανες αλλαγες στην ζωη σου (καλες ή κακες) δεν σημαινει πως αυτες θα ειναι μονιμες. Εασν δεις την ζωη σου ως μια προσπαθεια συνεχων αλλαγων τοτε δεν θα αισθανθεις οτι εχεις τελματωσει σε (καλες ή κακες) επιλογες. "Τα παντα ρει" ελεγε ο Ηρακλειτος. αυτο σημαινει πως δεν υπαρχουν στοχοι που οταν δεν τους πετυχαινω ειμαι αχρηστος πολυ απλα διοτι οι στοχοι ενελασσονται διαρκως ακριβως οπως και οι καταστασεις στη ζωη μας. Ειναι σαν να θεωρουμε αποτυχημενη μια αθλητρια στην μεση των προσπαθειων της για την επιτευξη ενος καλου χρονου. Τι και αν δεν πηρε σωστα την πρωτη στροφη? μπροστα της βρισκεται ενας ολοκληρος μαραθωνιος για να διανυσει. Και ειμαι σιγουρος πως στο τερμα της διαδρομης, οπως και αν βρισκεται στην καταταξη, θα αισθανεται περιφανη με τον εαυτο της που, προπαντως, συμμετειχε στον αγωνα... Καλη διαδρομη...

Senior Member
    σωστα πυρρωνα..απογοητευομαι ομως πολυ ευκολα..καμια αισιοδοξια..

Senior Member
    Quote Originally Posted by kaity View Post
    τι αλλαγες?στη δουλεια εκανα μια αλλαγη.πηγα αλλου και προσπαθω.αλλα θα υπαρχουν παντα σπαστικα ατομα.
    Καλημέρα Καίτη,
    Μεγαλώνουμε μ' ένα σύστημα ιδεών, από στερεότυπα, που έρχεται σ' αντίθεση με τις βασικές μας ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα προκειμένου να επιβεβαιωθούμε, ζητάμε συνεχώς απ' τον εαυτό μας να μην αποτύχει ή να μην κάνει λάθη.
    Κάτω απ' αυτήν την πίεση οδηγούμαστε σε ψυχολογικές συγκρούσεις π.χ.άγχος, φόβους κ.λπ.
    Δεν νιώθουμε χαρά με τίποτα, μάλλον απογοήτευση κι από την καθημερινή μας ζωή κι από μας τους ίδιους!

Άρχισε να παρατηρείς την σκέψη, να την βλέπεις αντικειμενικά
    και τότε πιστεύω, ότι θα μπορείς να την ελέγχεις, ώστε το συναίσθημα που παράγεται πλέον να μην σε επηρεάζει σε βαθμό ώστε να σε χαλάει.
    Ίσως μερικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας βοηθήσουν και το σημαντικό είναι ότι εκτός από το αίτιο, των προβλημάτων, αλλάζουμε την ποιότητα της ζωής μας σε όλους σχεδόν τους τομείς. Καλή συνέχεια!
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Οπως ολοι μας.. Ποτε απογοητευομαστε ομως? Οταν οι προσδοκιες μας δεν φαινεται να πραγματοποιουνται. Το ερωτημα λοιπον ειναι: Ποιος βαζει το χρονικο οριο στο οποιο οι προσδοκιες μας ή καθε ειδους στοχοι που θετουμε πραγματοποιουνται εαν και μονο εαν "φτασουν" 'η/και "παρελθουν" απο το ενλογω χρονικο οριο? Ειμαστε εμεις που το βαζουμε αυθερετα. ας πουμε οτι θετω ως στοχο να κανω καλες φιλιες με ατομα που ανταποκρινονται στα κριτηρια μου του "καλου φιλου". Ποτε θα μπορεσω να πω οτι πετυχα τον σκοπο μου? Στο δημοτικο? στο Γυμνασιο? Στην εφηβεια? στα 30 μου? Στα 40 μου? ποτε? Ποτε ακριβως θα ειμαι σιγουρος οτι πετυχα τον σκοπο μου? Πολλες φορες θα απογοητευθηκα, αλλες θα εφτανα ποιο κοντα στον στοχο μου. Δεν θα μπορουσε ομως ποτε να πω οτι απετυχα διοτι ακομη και αν μου μενει μονο μια μερα για να πεθανω κανεις δεν μου προεξοφλει οτι την ιδια αυτη ημερα δεν θα συντησω καποιον που θα μπορουσε να γινει πραγματικος φιλος μου. Τα παντα λοιπον "διαρκουν", διαμορφωνονται απο τι μια στιγμη στην αλλη, δεν "ειναι", δεν αποτελει σταθερο στοιχειο η πραγματικοτητα, αλλοενα διαρκει...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Πυρρων View Post
    Οπως ολοι μας.. Ποτε απογοητευομαστε ομως? Οταν οι προσδοκιες μας δεν φαινεται να πραγματοποιουνται. ...
    Πυρρων είναι σωστά όλ' αυτά που καταθέτεις με την μόνη διαφορά, πως όταν ο άλλος αντιμετωπίζει έντονα συμπτώματα
    π.χ. άγχους, φοβίας κ.λπ. ακόμα κι αν αναγνωρίζει, ότι ευθύνεται ο δυσλειτουργικός τρόπος σκέψης, είναι δύσκολο να
    κάνει ακόμα και τα πιο μικρά βήματα, γιατί κι αυτά του φαίνονται βουνό!
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Page 1 of 3 123 LastLast