Results 1 to 9 of 9
Thread: Τι αξιζει τελικα περισσοτερο???
-
12-06-2012, 08:48 #1
Τι αξιζει τελικα περισσοτερο???
Καλη σας μερα, θα ηθελα να εκθεσω καποιες σκεψεις μου, πανω στις οποιες εχω κανει απειρες συζητησεις με τους γνωστους μου! Δεν ξερω πως ακριβως να ξεκινησω το θεμα μου, ωστοσο θα προσπαθησω να γινω οσο πιο κατανοητη μπορω! Οι μερες περνανε πολυ γρηγορα, τα γεγονοτα τρεχουν συνεχως και αν δεν τα παρακολουθω, μενω πισω και απλα βλεπω τι εκανα και τι εχασα.... Σε ολους τους τομεις της ζωης μου, αναρωτιεμαι συχνα τι αξιζει πραγματικα...
Επαγγελματικα κανω ο,τι μπορω περισσοτερο! Παρακολουθω μαθηματα σε μια σχολη, τα παω πολυ καλα, με εργασιες, βαθμους κτλ...! Παρακολουθησα και συνεχιζω να παρακολουθω σχετικα σεμιναρια με πιστοποιησεις και βεβαιωσεις, εχω μαθει καποιες γλωσσες, (αγγλικα, γερμανικα, ιταλικα, ρωσικα) και ο,τι μπορει να μου φανει χρησιμο για να μπορω να δουλευω αξιοπρεπως στον τομεα που βρισκομαι (τουριστικο). Ομως διπλα μου, γυρω μου, παντου, βλεπω στις θεσεις που εχουν πλεον απομεινει μετα την "κριση" να μπαινουν υποψηφιοι με το λεγομενο "βισμα" χωρις καν να εχουν τις βασικες γνωσεις! Εχεις γνωριμιες,εχεις γνωστο? Τελεια, εχεις και δουλεια! Εχω στειλει απειρα βιογραφικα παντου και το τηλεφωνο δεν κτυπαει! Εχω σκεφτει οτι μπορει να εχω γραψει λαθος τον αριθμο τηλεφωνου μου!:rolleyes: Ωστοσο ολο και μαθαινω οτι προσλαμβανονται ατομα που δεν ξερουν που πανε τα 4, μονο και μονο γιατι ειναι κοπελες που κανουν σχεδον "τα παντα" και δεν εχουν ηθικους φραγμους! Τωρα θα μου πειτε, τι λες ρε κοπελια δεν ειναι ολες το ιδιο, και θα συμφωνησω! Απλα τα παραδειγματα που εχω δει, επειδη ζω σε κλειστη κοινωνια ειναι κωμικοτραγικα! Και αντε ολο αυτο, λογω της οικονομικης καταστασης που εχουμε στην Ελλαδα, μπορω να το δικαιολογησω εν μερει....Ομως δεν ειναι μονο αυτο......!
Ειμαι 23 και βλεπω παιδια της δικιας μου ηλικιας και λιγο παραπανω απο εμενα να ζουν πολυ ρηχα, χωρις να κανουν κατι ουσιαστικο για την ζωη τους! Απλα καταναλωνονται σε διαφορες καταχρησεις...Βρε παιδια δεν υπαρχει μονο το σεξ, τα ξενυχτια και οι εξοδοι! Βρισκομαι μεσα στην αιθουσα και παρατηρω τις κοπελες, ολες νιωθω οτι ζουν εναν κοσμο με ψευδαισθησεις! Κοροιδευουν, τσακωνονται, ανταγωνιζονται σε ανουσια πραγματα, βριζονται, δεν υπαρχει φιλια μεταξυ τους, αλλα ολες ειναι παρεα με βαση το συμφερον τους, νιωθουν μισος η μια προς την αλλη, εκμεταλευεται η μια την αλλη και κοιτανε μονο πως θα γ......θουν και θα προκαλεσουν με τα μικροσκοπικα ρουχα που φορανε! Βαφονται σαν να πηγαινουν σε εκδηλωση, ντυνονται σαν να βγαινουν σε πασαρελα και το μονο που κανουν ειναι να τρεφουν μονο το σωμα τους για να εχουν κατι να δειχνουν! Ειναι ωραιο να προσεχεις, να περιποιησαι τον εαυτο σου (το κανω και εγω αυτο) και να το προβαλεις με ολα τα μεσα που σου προσφερει η μοδα, αλλα εχουν ξεχασει οτι το σωμα μας ειναι το σπιτι της ψυχης μας, του πνευματος μας και δεν γινεται να φροντιζουμε μονο αυτο! Αραγε γιατι το μονο που τους νοιαζει ειναι η σωματικη ικανοποιηση? Δεν αρκει παντα η εμφανιση για να εντυπωσιασεις καποιον και να τον κρατησεις, καποια στιγμη θα πρεπει να του πεις και κατι....
Οποτε βλεπω τηλεοραση εκνευριζομαι, θυμωνω με την χυδαιοτητα και την "βια" που ασκουν τα ΜΜΕ! Δεν υπαρχουν ουτε φραγμοι, ουτε ορια! Η πλυση εγκεφαλου που κανουν, οι μιζες που παιρνουν και τα κομματα που εξυπηρετουν ειναι ολα τοσο ξεκαθαρα και φανερα που αναρωτιεμαι πως ειναι δυνατον οι ανθρωποι να συνεχιζουν να τους υποστιριζουν και να πειθονται απο αυτα που βλεπουν! Απο εμας ξεκινησε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και εμεις θα επρεπε να ειμαστε οι πρωτοι που θα επρεπε να αγωνιζομαστε για αυτα τα ιδανικα! Και ομως ολα θυσιαζονται στο βωμο του χρηματος! Και οσο εξαγριωμενος αν ειναι καποιος, με μια απλη επιταγουλα με πολλα μηδενικα και μια θεσουλα σε μονιμη δουλεια εξαγοραζεται, ξεχνοντας ετσι απλα τις πεποιθησεις του! Τοση βρωμια πια???
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΡΗΧΑ! Καποιες φορες ζηλευω τα χρονια της γιαγιας μου, καποτε σεβοσουν τον αλλον και τον εκτιμουσες, νοιαζοσουν για τον συνανθρωπο σου και δεν παταγες πανω σε αυτον για να πετυχεις τον σκοπο σου... Υπηρχε ανθρωπια και αγαπη για τους αλλους! Δεν μιλουσες αισχρα και βρωμικα με τοση ανεση οσο τωρα, ακομα και δημοσια... Βαρεθηκα αυτην την βρωμια! Δεν λεω, υπηρχαν και τοτε τα κακως κειμενα, ωστοσο δεν ηταν σε τοσο εντονα τα φαινομενα αυτα! Οταν μια χωρα χανει την Δημοκρατια της, τα ηθη και τα εθιμα ξεθωριαζουν, οταν η παραδοση γινεται "ντεμοντε", οταν οι ανθρωποι της κοιτανε την μοναδα και οχι το συνολο και ολα καταρρεουν, οταν οι ανεργοι θα γινουν περισσοτεροι απο αυτους που δουλευουν, οταν η εκπαιδευση μηδενιζεται και ακομα και εκει μαθαινεις την τεχνη του "λαδοματος", οταν για θεο σου εχεις το σεξ και οι "ξεπετες" επιβαλονται, οταν η απιστια και το ψεμα υπαρχουν σε καθε σπιτι και σε καθε οικογενεια, οταν Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ χανονται και τοτε ολοι ζουν πια συμβατικα, με αγχος και φοβο για το αυριο, τοτε πως μπορουμε να εξελιχθουμε και να γινουμε καλυτεροι? Καποια στιγμη δεν πρεπει να αλλαξουν ολα αυτα? Μεχρι που θα φτασουμε? Ηρθαμε στην ζωη για καποιο σκοπο, και σιγουρα αυτος δεν ειναι να διαλυσουμε τα παντα, αλλα να εξελιχθουμε, να δωσουμε αγαπη και να σεβαστουμε το περιβαλλον και οσους ζουν σε αυτο! Γιατι κοιτανε ολοι τον εαυτο σου? Γιατι δεν σεβεται κανεις κανεναν?
Οσες φορες και αν τα συζητησα ολα αυτα, βρεθηκα μπροστα σε ανθρωπους που ολα αυτα τους φαινονταν φυσιολογικα! Δεν πιστευω οτι μπορω να αλλαξω κατι εγω, ομως τουλαχιστον στην δικη μου ζωη, κανω αυτο που νιωθω οτι θα με κανει καλυτερο ανθρωπο, ακομα και αν καποιες φορες φαινεται σαν να με εκμεταλευονται...Στην ουσια, δεν θα ειμαι εγω αυτη που θα εχω προβλημα, αλλα αυτοι που θα ζουν σε ενα κοσμο ψευτικο, που μονο με τα υλίκα αγαθα νομιζουν οτι θα σωθουν! Το σωμα θα χαθει, μα η ψυχη και το πνευμα παντα θα υπαρχει! Θα χαρω πολυ να διαβασω και δικες σας αποψεις! Ολες ειναι δεχτες γιατι ξερω οτι σιγουρα υπαρχουν καποιοι που σκεφτονται σαν και εμενα, οπως και καποιοι που θα διαφωνησουν!
- 12-06-2012, 09:35 #2
Η ουσία είναι, από τη στιγμη που δεν ενοχλεις του άλλους και δεν κάνεις τιποτα παράνομο, να είσαι ο εαυτός σου, να λες και να κανεις ανα πάσα στιγμη αυτο που νοιωθεις και σου βγαινει. Αυτο το πέτυχες αμα δεν υπαρχει καμια διαφορα αναμεσα σ' αυτο που νοιωθεις και σ' αυτο που κανεις. Το τι κανουν οι άλλοι πρόβλημα δικό τους αρκεί να μη σε ενοχλούν και το κυριοτερο να μη σε παιρνει το ρεμα επειδη πείρε τους άλλους. Και να βαζεις στοχους από νωρις στη ζωη σου και να τους ακολουθεις πιστα, αμα βγεις εκτος στοχων ζήτω του κάηκες, θα σου μεινει μια ζωη η κούραση να μπαλώνεις και να μην αλλάζει τίποτα. Τους στοχους εξακολουθεις να τους επιδιωκεις ακομα κι όταν όλα γυρω σου ειναι μαυρα χαλια, τουλάχιστον θα τους πλησιάσεις, κατι ειναι κι αυτο παρα η παραιτηση ή ο αποπροσανατολισμός. Οι ευαλωτοι ειναι αυτοι που εχουν προβλημα με τη ψυχολογία, αυτοι βγαινουν ευκολα εκτος στοχων, παραιτουνται, πανικοβαλλονται και τα χανουν, βρισκονται να κανουν πραγματα πολυ κατωτερα των δυνατοτητων τους και όταν καταλαβουν τι επαθαν τρεχουν σαν τρελλοι και κοπιούν να τα μπαλώσουν. Μια ζωη αγωνας με τη ψυχολογια παρα με τους στοχους.
γιάννης
12-06-2012, 09:52 #3
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ...ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ... Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ...ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ? ΑΠΛΑ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ...ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ...ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΧΟΙ. ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ, ΚΟΠΙΑΖΕΙΣ ΓΙΑ'ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ....Ο,ΤΙ ΑΦΗΝΕΙΣ, ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ......
12-06-2012, 10:08 #4
www.youtube.com/watch?v=x8A7NS0oSb4
Ο χορός των σκύλων
Στίχοι: Νίκος Γκάτσος
Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις
Πρώτη εκτέλεση: Μάνος Χατζιδάκις & Αλίκη Καγιαλόγλου ( Ντουέτο )
Πέντε σκύλοι πεινασμένοι μια ζωή βασανισμένοι
μέσα σε βρισιές και γιούχα βάλανε καινούργια ρούχα
και με γιορτινή φορεσιά,
βγήκανε να πάνε βόλτα στου παράδεισου την πόρτα
πίσω απ' την παλιά εκκλησιά.
Μέσα στην ζωή ποτέ μη ζητάς να βρεις ποιος είναι ο δικαστής,
να περπατάς και πάντα να κοιτάς πού θα πας να κρυφτείς.
Μέσ' στην ερημιά του κόσμου ένα χέρι γράφει εντός μου:
Κάπου υπάρχει Θεός!
Πέντε πεινασμένοι σκύλοι στου παράδεισου την πύλη
περιμέναν απ' τους πρώτους για να στήσουν το χορό τους
μα προτού η αυγή χαράξει στου ουρανού την Άγια τάξη,
χωροφύλακες αγγέλοι τους κρέμασαν στο τσιγκέλι.
Μέσα στην ζωή ποτέ μη ζητάς να βρεις ποιος είναι ο δικαστής,
να περπατάς και πάντα να κοιτάς που θα πας να κρυφτείς.
Φίλοι σκύλοι μου μη κλαίτε, μέσ' την σύμφορα να λέτε:
Κάπου υπάρχει Θεός!
Κάπου... υπάρχει Θεός.
##
Τελικά τί υπάρχει ?
Υπάρχεις ΕΣΥ. Και οι αξίες σου.
Που τις ψάχνεις μέχρι να τις βρείς. Και που κάποια στιγμή ίσως και ν'αλλάξουν και να επαναπροσδιορίσεις. Ας είναι ό,τι διάλεξαν όλοι οι υπόλοιποι.
Στον Μάη του 68 έγραψε σε τοίχο κάποιος: 3.000.000.000 μύγες λατρεύουν να τρώνε σκ..τά. (Τότέ τόσοι ήταν οι άνθρωποι στον πλανήτη) Θα πρέπει να πάμε και 'μείς μαζί τους?
Αγαπητή Μαριάννα κράτα τις αξίες σου. Ίσως άλλοι να μήν χρειάστηκε να τις ανακαλύψουν και η επιφανειακή και συμφεροντική συμπεριφορά τους να μήν τους φαίνεται κατακριτέα και να μήν τους ενοχλεί, ...no problem. Θα ζούμε ανάμεσά τους και θα τους κάνουμε παρέα μέχρι εκεί που δέν μας χαλάει. Και μέσα σε όλους αυτούς κάποτε θα βρίσκουμε τους σημαντικούς και θα μοιραζόμαστε πράγματα μαζί τους. Το πιό σημαντικό όμως είναι να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας, να τον τιμάμε.διαρκής αναθεώρηση ________________________________________ Β α σ ί λ η ς
12-06-2012, 10:27 #5
3.000.000.000 μύγες λατρεύουν να τρώνε σκ..τά. Θα πρέπει να πάμε και 'μείς μαζί τους?
Νομιαω οτι ειναι απο τις πιο εξυπνες φρασεις που διαβασα!
Το να μεινω αυτη που ειμαι ,ειναι σιγουρο, δεν αλλαζω για κανεναν λογο και ουτε αναβαλλω τους στοχους μου! Και στις προσωπικες μου σχεσεις ακομα αναζητω ανθρωπους με τα ιδια πιστευω, χωρις να απορριπτω και αυτους που ζουνε μια αλλη ζωη αντιθετη σε αυτα που θελω εγω! Εχω αρκετους γνωστους και ομολογω οτι μαθαινω μεσα απο αυτους, πραγματα που ισως να μην βιωσω ποτε γιατι εχω διαλεξει εναν αλλο τροπο ζωης...ωστοσο εχει στιγμες που σκεφτομαι, πως οταν κανω παιδια, πως θα μπορουσα να τα προφυλαξω απο ολο αυτο!! Βεβαια μεχρι τοτε εχω χρονο και ξερω καλα πως σημασια εχουν οι βασεις που θα δωσεις απο την αρχη!
12-06-2012, 10:50 #6
Όταν με το καλό κάνουμε παιδιά θα υπάρχουν ακόμη κάποιοι με το όνομα Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοΐδης, Σαμαράς, αλλά και μαμά Τερέζα, Λούθερ Κίνγκ... Και εμείς θα έχουμε την δινατότητα να ψηφίζουμε κάθε λεπτό γιά το αν θα περάσουμε με κόκκινο το φανάρι, αν θα πετάξουμε τα σκουπίδια απ'το μπαλκόνι ect, ...ό,τι διαλέξει η αισθητική μας. Αυτό θα το βλέπουν τα παιδιά μας και είναι το μόνο που μπορούμε να τους δώσουμε. Δέν θα κλείσουμε την τηλεόραση, χρειάζεται να τα βλέπουν όλα γιά να αποφασίσουν αργότερα τί τους ταιριάζει. Μέχρι τότε θα πρέπει να φροντίσούμε ένα άλλο παιδί, αυτό που εμείς είμαστε.Εγώ έχω εμπιστοσύνη στις νέες γενιές και ας διαφωνώ σε κάποια θέματα
διαρκής αναθεώρηση ________________________________________ Β α σ ί λ η ς
12-06-2012, 11:57 #7
Τωρα αν σου απαντησω.. τι ψαχνεις κοπελια μου.. θα σου φανει τετριμμενο και ρηχο.Αλλα οχι.
Θα σου πω πως οι ανθρωποι δεν ηταν ποτε και ιδιαιτερα διαφορετικοι απο οτι ειναι σημερα.. απλα σημερα που τα ορια εχουν γινει απο πολυ ελαστικα ως ανυπαρκτα,μπορουν επιτελους να βγαζουν στην φορα το πραγματικο τους εαυτο.
Το θεμα της αξιοκρατιας στην ελλαδα παντα χωλαινε και ετσι θα συνεχισει.. απειρα παραδειγματα,σιγουρα ολοι μας εχουμε πολλα.. στην δουλεια ο πιο γλυφτης,στις παρεες ο πιο δηθεν.. στα τοσα που εχουν δει τα ματακια μου και εχουν ακουσει τα αυτια μου.. ηταν το θεικο,πριν αρκετα χρονια που ειδα τον πιο ηλιθιο της σχολης(απλανες βλεμμα της αγελαδας και υπνε που περνεις τα παιδια) διορισμενο στην τοτε τραπεζα Εργασιας σε διοικητικη θεση να εξασκει την τεχνη του ατελειωτου υπνου απο το γραφειο στην καρεκλα και τουμπαλιν!
Οι εξαιρεσεις υπαρχουν παντα για να επιβεβαιωνουν τον κανονα.. αλλα σε σοβαρες εταιριες με σοβαρους εργοδοτες που εχουν κριτηριο την ικανοτητητα και μονο.. τρεχα γυρευε.
Σε οτι αφορα την επιφανειακη συμπεριφορα των ανθρωπων.. ε,αυτο εχουν .. αυτο πλασαρουν,τους ρωτας τους ερμους αν υπαρχει και τιποτα αλλο,κι οταν το μυαλο δεν εχει τιποτα να πει...οι γυμνασμενοι κοιλιακοι ή τα μπουτακια ειναι ομιλητικοτατα!!
Το θεμα ειναι τι κανεις εσυ... κι αφου αναφερθηκαμε στις μυγες,μαλλον ειναι καλυτερο να μην ανοικεις στα σκατα για να μην τις μαζευεις και γυρω σου.. αυτο πιστευω.Μπορει να μην γινεις ποτε η ψυχη της παρεας(εκτος αν εχεις την τυχη να βρεις καμμια παρεα απο μελισσουλες)αλλα τουλαχιστον γλυτωνεις την μποχα.....
12-06-2012, 12:01 #8
μπραβο σου κοριτσαρα μου...
:cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..
12-06-2012, 12:56 #9
Όσο υπάρχουν νέα παιδιά που αναρωτιουνται, αμφισβητούν και αρνουνται να πάνε με το ρεύμα της εποχής τους, σκέφτομαι ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ
Και μην μασας σε κάθε εποχή συνέβαινε αυτό. .Συνεχισε υγιως σκεπτόμενη ...