Ενα χρονιο κουραστικο προβλημα που λυσει δεν βλεπει..:-( - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 27 of 27
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Lenapm View Post
    Να προσθέσω οτι κ γω το θεωρώ βασικό να μιλάμε στην οικογενεια μας κυρίως. Εγω άπο δήθεν φίλους δέχθηκα έντονη κριτική, το γνωστο ταμπού, αλλα η οικογενεια μου με έχει βοηθήσει παρα πολυ.
    Εγω παλι ανακαλυψα οτι εχω φιλους και εναν συντροφο με μεγαλη κατανοηση και διαθεση να με βοηθησει.Με την οικογενεια μου ηρθαμε σε ρηξη δεν ηθελαν να παραδεχτουν οτι εχω προβλημα αλλα τωρα τα εχουμε ξαναβρει.

Η ομαδικη θεραπεια εμενα με βοηθησε πολυ.Το μονο αρνητικο ειναι οτι ειμαι η μονη στην ομαδα με ιδεοληψιες,οι υπολοιποι εχουν μονο κρισεις πανικου με καταθλιψη(εγω ειμαι μαλλον η πιο hardcore περιπτωση εκει).
    Το προβλημα συνεχιζει να υπαρχει αλλα απο τοτε που αρχισα εχει βελτιωθει πολυ η κοινωνικη μου ζωη,δεν εχω καμμια σοβαρη κριση πανικου,οι καταναγκασμοι εχουν μειωθει αρκετα απο τοτε, και νιωθω και πιο ανεξαρτητη απο πριν.Οι ιδεοληψιες παραμενουν ως εχουν αλλα ευτυχως πλεον τις αναγνωριζω απο την αρχη και δεν με ενοχλουν.

Junior Member
    Ανακάλυψα ποιοι ήταν οι πραγματικοί φιλοι και ποιοι οχι.Οποτε να και κάτι καλο Άπ όλο αυτο! Θα το σκεφτώ και γω για ομαδική.

Junior Member
    Ταμπου γενικοτερα υπαρχει... αλλωστε στην ΕΛΛΑΔΑ εισαι..στην χωρα του μηδεν ,του τιποτα,της εικονας,του ψεματος και του κομπλεξισμου.Πλεον δεν μου καιγεται καρφακι πως θα με κοιτοθν και τι γνωμη θα σχηματισουν για μενα αν θα πς τι εχω.Προβλημα τους αν δεν θελουν να το ψαξουν να δουνε τι ειναι και να γνωρισουν εναν ανθρωπο.Τοθλαχιστον χαιρομαι που δεν ειμαι ''αδειος ανθρωπος'' σαν αυτοθς η' τους περισσοτερους.Θα τα πουμε το πρωι παιδες παω για νανι

Junior Member
    Ναι, γιατι οποιος εχει μια ψυχικη ασθενεια ειναι αυτοματως επικινδυνος,τρελος κλπ για τον περισσοτερο κοσμο στην Ελλαδα. Πλεον εχω παρει το μαθημα μου και ξερω ποιους να εμπιστευομαι και ποιους οχι. Με συγκινησε πολυ ενας φιλος μου, οταν σε μια περιοδο εξεταστικης στη σχολη που εγω δεν μπορουσα να μεινω μονη μου και η οικογενεια μου αδυνατουσε να ειναι κοντα μου, εκεινος εμεινε μαζι μου, στο σπιτι μου 2 εβδομαδες συνεχομενα, με συνοδευε σε ολες μου τις υποχρεωσεις, ανεβαλε δικες τους και οταν δεν μπορουσε να τις αναβαλει επιστρατευε αλλους φιλους να μου κανουν παρεα μεχρι να επιστρεψει. Ηταν πολυ διακριτικος, δε μου ζητησε ποτε ανταλλαγμα και απο τοτε ξερω οτι μπορω να ξεπερασω δυσκολες καταστασεις μαζι του. Αλλοι φιλοι που γνωριζα 13 χρονια φροντισαν μονο να μου κανουν κριτικη και μπροστα μου, αλλα και πισω απο την πλατη μου, με αποκορυφωμα να μιλησουν και για την οικογενεια μου ασχημα με προσχημα οτι δεν καταφεραν να με χειριστουνε κ κακως με αφησαν να παω σε ψυχιατρο.. γι αυτους, θα επρεπε να υποφερω, να χτυπιεμαι , γιατι ολα ειναι στο μυαλο μου κ τα δημιουργω μονη μου.. ακουστηκε και το οτι ηθελα να περιστρεφονται ολα γυρω μου.. Τι να πω.. Ειμαι τυχερη που εγινε το ξεσκαρταρισμα..

Senior Member
    Ποσο εισαι??

Junior Member
    Lenapm:πολυ ωραιο το μηνυμα σου.Ετσι ακριβως ρε συ.Και εγω νιωθω οτι εχασα πολυ ΖΩΗ,πολλες μερες πολλα καλοκαιρια κτλ Αλλα οταν γεμιζω δυναμη και λεω τερμα,κατι γινεται και κσαναπεφτω παλι.. Καλα λες αισιοδοξια πρεπει να υπαρχει γενικα!
    Bedelgeuse Η αληθεια ειναι οτι βρηκα ανακουφιση στην αρχη απο τα φαρμακα,ημουν πιο ηρεμος και μπορεσα να διαχειριστω πολλα πραγματα.Πλεον ομως δεν τα θελω.Με εχουν κουρασει,και γενικα δεν υπαρχει διαφορα αν τα παρω η αν δε τα παρω.Πρεπει κατι καω.Δηλαδη η' να αρχισω ψυχοθεραπεια η ομαδικη θεραπεια οπως λες και εσυ.εχω να κανω επισκεψη σε γιατρο 4-5 χρονια.Εισαι πολυ τυχερη επισης που εχεις κοντα σου ανθρωπους με κατανοηση και αγαπη!
    Lenapm: Ακριβως αυτο..στην Ελλαδα οποιος παει σε ψυχιατρο γινεται αυτοματως δρακος επικινδυνος..! Μικρομυαλοι,αμορφωτοι ανθρωποι!Φανταστειτε αν πω σε καποια οτι εχω ιδεοληπτικη ψυχαναγκαστικη διαταραχη ειναι ικανη να παρει και την αστυνομια, αν της πω οτι εχω αυτο που εχει και ο Μπεκαμ μπορει να γουσταρει και περισσοτερο.. Οποια βλακεια!! Εχει τυχει για αυτο σας το λεω!!!!! Επισης αυτο που λες οσον αφορα αντιμετωπιση απο διαφορους φιλους! και σε μενα εγιναν κατι αντιστοιχα.. και ακουσα και εγω ευτο ακριβως που ακουσες και εσυ..οτι θελω να γυρνανε ολα γυρω απο μενα..οτι παντα κανω αυτο που θελω εγω..οτι ειμαι παρτακιας,οτι ειναι αλλοθι ολα αυτα.. χιλια δυο.

Senior Member
    γειά σου κι από μένα CHL,
    χρόνιο και κουραστικό πρόβλημα, που όμως όπως κάθε πρόβλημα έχει κι αυτό σίγουρα την λύση του!
    Κι η λύση είναι η αυτογνωσία, η αναζήτηση κι αντιμετώπιση του αίτιου, που διαμόρφωσε την λάθος αντίληψη.
    Οι περιορισμοί και τα "μη" και τα "δεν πρέπει ή πρέπει", που μας μαθαίνουν κατά την ανατροφή μας δεν επιτρέπουν ν' αναγνωρίσουμε τις φυσικές μας ανάγκες και τα "θέλω" μας μ' αποτέλεσμα στην συνέχεια τις λάθος επιλογές μας και τις συγκρούσεις μας.
    Καλά κάνεις και δεν επιλέγεις την φαρμακοθεραπεία για τις εμμονές της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής.
    Ο πλέον κατάλληλος τρόπος αντιμετώπισης όπως είπαν και τ' άλλα μέλη είναι η ψυχοθεραπεία.
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Junior Member
    Μακαρι μαρκελα να υπαρξει μια καπως πιο δυνατη και αμεση λυση..μακαρι!! Συμφωνω με αυτα που γραφεις!Οντως πρεπει να βρω καποιον γιατρο η ψυχολογο εξειδικευμενο στην ψυχοθεραπεια.. Παντως παιδια οταν εγραφα τα μηνυματα μου εδω δακρυζα κιολας.. Ειναι ενας μικρος γολγοθας που τραβαμε και ειδα οτι υπαρχουν και αλλα παιδια..

Junior Member
    CHL είναι σίγουρα δύσκολο όλο αυτο.πολλες φορές αισθανόμουν οτι θέλω να κοιμάμαι συνέχεια για να μην καταλαβαίνω,παρακαλούσα να είχα κάτι άλλο έστω σωματικό π.χ πόνο στο πόδι για να πάρω ένα παυσίπονο και να περάσει. Οσον αφορά στο γιατρο,θα σου πω κ γω οτι η ψυχαναλυση με ένα καλο ψυχίατρο θα σου κάνει καλο και μονο που θα ξέρεις οτι Ανα πάσα ώρα κ στιγμη θα έχεις κάποιον ειδικό να σε βοηθήσει,να σε ακούσει. Κατα τη γνώμη μου κακώς δεν μιλάς σε κάποιον ειδικό. Εγω ειμαι υπερβολικά ευχαριστημένη απο τη δικη μου η οποία ειδικευεται στην ψυχοθεραπεια κ διαρκώς φροντίζει να ενημερώνεται για την ειδικότητα της. Μακαρι και συ να μπορέσεις να βρεις κάποιον γιατρο να σου "ταιριαξει".

Junior Member
    Ναι οντως να κοιμασαι συνεχεια..και εγω το εχω νιωσει αρκετες φορες.Κοιτα σε ειδικο εχω μιλησει και σε διαφορετικους.Ενας καθηγητης μου ειχε πει οτι η ψυχιατρικη επιστημη ειδικα στην ελλαδα ειναι επιστημη των τελευταιων ετων.Τωρα διαμορφωνεται.Οι ελληνες ψυχιατροι μπορουν να κανουν ψυχαναλυση αλλα δεν ειναι εκπαιδευμενοι στην ψυχοθεραπεια.Αλλο ψυχαναλυση μου ειχε πει αλλο ψυχοθεραπεια.Αυτος ο καθηγητης ηταν εκπαιδευμενος στην Αμερικη και μαλιστα εκπαιδευε τους καινουριους Ελληνες γιατρους στην ψυχοθεραπεια.Τελευταια μου ειχε πει οτι υπαρχουν καποιοι ελληνες γιατροι εξειδικευμενοι στην ψυχοθεραπεια.Ολα αυτα ποθ τα ειχε πει δεν θυμαμαι ακριβως αλλα σιγουρα πριν 5-χρονια.Αυτος ηταν μεγαλος σε ηλικια και οταν τον επισκεφτηκα ηδη ειχε βγει σε συνταξη.. Ειναι ο θεμελιωτης της ψυχιατρικης στην Κυπρο αλλα και στην Ελλαδα κατα καποιον τροπο

Senior Member
    εγω θελω να πιστευω οτι αμα αποκτησουμε σκληρο χαρακτηρα και γινουμε λιγοτεροι ευαισθητοι μπορουμε να το ξεπερασουμε κι απο μονοι μας

Senior Member
    καταρχας να σου πω οτι το λαντοζ θελει μηνα για αν κανει χρηση οποτε τα παιρνω οποτε εχω αναγκη δεν ισχυει:)
    η ιδψ ειναι χρονια παθηση απλα ρυθμιζεται με την αγωγη.η ψυχοθεραπεια βοηθαει.
    μονος σου δε μπορεις να το ξεπερασεις οπως λεει ο/η mr bubbles.Κ να θες δε μπορεις φαυλος κυκλος απλα.εχω περασει κ εγω απ αυτο το σταδιο κ σου μιλαω εκ πειρας.το ''οποιος δεν βιωσει κατι παρομια δεν μπορει αν καταλαβει''ισχυει.
    αλλαξε γιατρο,συμβουλεψου 2-3 παρε γνωμες.

Page 2 of 2 FirstFirst 12